Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 09/09/2025 at 16:03, lordvec said:

Έχω έναν αφαλό cisa ap4s με κάρτα για την αντιγραφή. Καλή κακή αυτή έχω, και θεωρώ ότι είναι καλύτερη από ότι έχουν τα γειτονικά διαμερίσματα. Ο πορτάς μου είπε ότι για να μου βγάλει και άλλο αντικλείδι θέλει φωτογραφία της ταυτότητάς μου και της κάρτας. Με αυτόν τον τρόπο όμως, είναι σα να του δίνω πρόσβαση στο σπίτι μου, μια και έχει πλέον τη δυνατότητα να παραγγέλνει αντικλείδια και φυσικά έχει και τη διεύθυνσή μου που φαίνεται και πάνω στην ταυτότητα. Και αν όχι ο πορτάς, γιατί είναι έντιμος επαγγελματίας, έχει οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στον υπολογιστή του αν τον έχει ξεκλείδωτο. Ας πούμε το συνεργείο καθαρισμού. Είναι όντως αυτή η διαδικασία αντιγραφής κελιδιού με κάρτα; Δεν μπορώ να πάω κάπου με το κλειδί και την κάρτα ιδιοκτήτη και απλά να βγάλω αντίγραφο; Κατά προτίμηση χωρίς να αφήσω ούτε την κάρτα.

Πονηροί καιροί, όλες οι διαρρήξεις που έχω ακούσει είναι χωρίς καταστροφή κλειδαριάς ή πόρτας και η αστυνομία λέει ότι απλά έχουν αφήσει ξεκλείδωτα. Εμένα γιατί μου βρωμάνε αντικλείδια;

εξαρταται ποιου προφιλ ειναι ο κυλινδρος, και εξηγω :

αν ειναι του πορτά, μονο αυτος μπορει να σ'εξυπηρετησει γιατι μονο αυτος εχει αχαρακτα κλειδια.

αν ειναι του αντιπροσωπου, μπορει και ο πορτας & ενας κλειδαρας & ο αντιπροσωπος.

On 10/09/2025 at 09:58, slaughter said:

Μια ερώτηση για τους ειδικούς. Έχω μια πόρτα ασφαλείας και κλειδαριά Fiam (νομίζω – είμαι αυτή που ο κύλινδρος βιδώνει πάνω στην κλειδαριά με ένα έξτρα σιδεράκι και όχι με βίδα από την μεριά που είναι οι πίροι) με τρεις στροφές κλειδώματος και το κλακ για την γλώσσα. Είναι παλιά πάνω από 10 χρόνια.

Το «πρόβλημά» μου είναι ότι ο γιός μου (ετών 11) δεν μπορεί με τίποτα να κάνει το κλακ της γλώσσας και να ανοίξει την πόρτα.

Το ερώτημά μου είναι αν αλλάξω την κλειδαριά με κάποια πιο νέα γραναζωτή, θα είναι πιο εύκολο το άνοιγμα της γλώσσας για να μπορείς και ο μικρός να ανοίγει μόνος του ή είναι θέμα της πόρτας και πάλι θα είναι σκληρή στο άνοιγμα?

Ευχαριστώ.

PS: παρακαλώ όχι απαντήσεις με εναλλακτικές λύσεις με ηλεκτρονικά ξεκλειδώματα και άλλα πολλά. Είναι μια ειλικρινής απορία

αν εχει ρυθμιστη η πορτα, το ρεγουλαρεις.

αν δεν εχει, το διορθωνεις με λιμα / ντρεμελ.

προσοχη μην το κανεις υπερβολικα γιατι μετα θα εχει τζογο η πορτα και θα ειναι "ασχημο" - οχι προβληματικο.

On 12/09/2025 at 18:09, papath said:

Αγορασα ενα κύλινδρο AGB SCUDO 9000, βαζω το κλειδί και στο γύρισμα, καθε φορα που περνάει απο τη θεση που μπορεί να βγει το κλειδί παρουσιάζει ενα μικρό "σκάλωμα". Ειναι φυσιολόγικό ή έπεσα σε προβληματικό?

ειναι προβληματικος ο κυλινδρος, κανε αλλαγη.

• Like 1
  • Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...