KaraGat Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Καλησπερα. Ήθελα να ρωτήσω δεν περίπτωση που μπορέσει κάποιος να με βοηθήσει. Έπιασα δουλειά σε ένα κατάστημα πριν το Πάσχα. Έχοντας δουλέψει μια εβδομάδα είχα κάποια προβλήματα με την υγεία μου και πηγαίνοντας σε γιατρό και κανοντας εξετάσεις βρέθηκε κάποιο πρόβλημα σοβαρό. Εγώ χειροτέρευα και επειδή οι συνθήκες εργασίας μου ήταν απαράδεκτες (υπερωρίες, κακός εργοδότης, υποχρεωσεις που δεν είχαν συμφωνηθεί) αποφάσισα να παραιτηθώ. Το είπα στον εργοδότη μου και μου είπε να περιμένω να τελειώσουν οι γιορτές. Μια μέρα δεν άντεχα να πάω και του τηλεφώνησα και του είπα (ψευδώς) ότι ήμουν στο νοσοκομείο, ήμουν ωστόσο σε διαγνωστικό κέντρο εξετάσεων. Μετά από λίγες ημέρες και ενώ δεν σεβόταν ότι δεν ήμουν καλά και συνέχιζε να με κρατάει υπερωρίες, του είπα ότι δεν αντέχω να συνεχίσω και σταμάτησα (έχοντας δουλέψει εορταστικό, Κυριακές κλπ). Πήγα μετά από μια εβδομάδα που μου έστειλε και υπέγραψα παραίτηση. Τώρα δεν μου έχει καταθέσει ΤΙΠΟΤΑ από χρήματα και δεν απαντάει στα μηνύματα μου. Ξέρει ότι εγώ παιδεύομαι ακόμα με γιατρούς και δεν μπορώ να το τρέξω και πιστεύω γι αυτό καθυστερεί. Δεν έχω ιδέα τι μπορώ να κάνω, τα λεφτά που μου χρωστάει δεν είναι πολλά (γύρω στα 260 ευρώ καθαρά) αλλά τα έχω πολύ ανάγκη, και δεν ξέρω για πόσο καιρό δεν θα μπορώ να δουλέψω λόγω προβλήματος. (Διαγνωστηκα με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο με συμμετοχή νεφρών και ΚΝΣ, δεν ξέρω αν έχει κάποια σημασία, ωστόσο δεν το χρησιμοποιησα με κάποιον τρόπο, η παραίτηση γίνε κανονικά)
slk200gr Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 παρτον τηλεφωνο και πες τον εαν δεν στα καταβαλλει μεχρι την αλλη ημερα θα πας στην επιθεωρηση εργασιας (και στο ικα αν δεν σε εκανα κανονικα προσληψη +δεν εχει δηλωσει ,που δεν θα τις εχει δηλωσει ,τις υπερωριες )και αν δεν στα βαλει αυτο θα κανεις,δεν εχεις τιποτα αλλο να κανεις ,ως εργοδοτης σου λεω οτι σιγουρα θα στα καταβαλλει γιατι τα προστηματα ειναι πολυ μεγαλα 1
zx1234r Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Φίλε καλή δύναμη. Δυστυχώς θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την επιθεώρηση εργασίας. Θα γίνει έλεγχος και αφού του επιβληθεί πρόστιμο, θα σε αποζημιώσει. Ίσως να μπορείς να κινηθείς και δικαστικά εναντίον του δεδομένου πως μεσολάβησε πρόβλημα υγείας. 1
slk200gr Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 9 λεπτά πριν, zx1234r είπε Ίσως να μπορείς να κινηθείς και δικαστικά εναντίον του δεδομένου πως μεσολάβησε πρόβλημα υγείας. θα παει δικαστικα για 280 ε οπου θα του φυγουν με το καλημερα 400 ε στον δικηγορο και θα κρατησει μια 5ετια με συνολικο κοστος κοντα στα 1000 ε ?
insomnia888 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 καταρχήν περαστικά, προτεραιότητα έχει η υγεία σου! αφού δεν απαντάει, μην κουράζεσαι, πήγαινε στην Επιθεώρηση Εργασίας που υπάγεται η Εταιρεία και κάνε μια καταγγελία. Άσχετα με το αν παραιτήθηκες για λόγους υγείας ή επειδή δεν σου άρεσε, ο εργοδότης πρέπει να πληρώσει για όσο διάστημα σε απασχολούσε είτε απέδιδες είτε κοίταζες το ταβάνι. Και για να σε βάζει υπερωρίες μάλλον απέδιδες. 1
KaraGat Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, slk200gr είπε παρτον τηλεφωνο και πες τον εαν δεν στα καταβαλλει μεχρι την αλλη ημερα θα πας στην επιθεωρηση εργασιας (και στο ικα αν δεν σε εκανα κανονικα προσληψη +δεν εχει δηλωσει ,που δεν θα τις εχει δηλωσει ,τις υπερωριες )και αν δεν στα βαλει αυτο θα κανεις,δεν εχεις τιποτα αλλο να κανεις ,ως εργοδοτης σου λεω οτι σιγουρα θα στα καταβαλλει γιατι τα προστηματα ειναι πολυ μεγαλα Δεν μου στο σηκώνει ούτε απαντάει στα μηνύματα. Με έκανε πρόσληψη κανονικά αλλά οι υπερωρίες δεν δηλώθηκαν, ναι. Θα πάω στην επιθεώρηση εργασίας να κάνω καταγγελία, εύχομαι να φοβηθεί δεδομένου ότι έχει πολλες παρανομίες (καμία απόδειξη, παράνομο υπάλληλο κλπ)... Μόνο στο φόβο του βασίζομαι, γιατί δικαστικά πολυ δύσκολο να το πάω με τα οικονομικά... ευχαριστω πολύ για την άμεση απάντηση!! 1
zx1234r Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, slk200gr είπε θα παει δικαστικα για 280 ε οπου θα του φυγουν με το καλημερα 400 ε στον δικηγορο και θα κρατησει μια 5ετια με συνολικο κοστος κοντα στα 1000 ε ? Ενδέχεται να δικαιούται αποζημίωση αν τον ανάγκασαν να παραιτηθεί ενώ είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Γενικά όταν προκύπτει θέμα υγείας σε έναν εργαζόμενο τα δικαστήρια είναι ιδιαίτερα αυστηρά. Εγώ απλά το ανέφερα περισσότερο προς γνώση του γιατί είχα στο στενό μου συγγενικό περιβάλλον, άνθρωπο που έχασε τη δουλειά του έτσι.
NikosKallithea Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Το χαρτί που υπέγραψες ξέρεις τι έλεγε μέσα ή το υπέγραψε στα τυφλά. Το διάβασες;
slk200gr Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, zx1234r είπε Ενδέχεται να δικαιούται αποζημίωση αν τον ανάγκασαν να παραιτηθεί ενώ είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Γενικά όταν προκύπτει θέμα υγείας σε έναν εργαζόμενο τα δικαστήρια είναι ιδιαίτερα αυστηρά. Εγώ απλά το ανέφερα περισσότερο προς γνώση του γιατί είχα στο στενό μου συγγενικό περιβάλλον, άνθρωπο που έχασε τη δουλειά του έτσι. Κοίτα, σίγουρα δεν δικαιούνται αποζημίωση γιατί οι μέρες που δούλεψε είναι λίγες και από τη στιγμή που έχει υπογράψει την παραίτηση ότι και να πει μάλλον δεν θα πιάσει και πολύ τόπο, ως εργοδότης λέω το εξής εάν δεν φοβηθώ την επιθεώρηση εργασίας και το ΙΚΑ που γενικώς είναι αυστηρά ειδικά του ΙΚΑ Με 10.500 πρόστιμο τότε το δικαστήριο πίστεψέ με δεν θα το φοβόμουν με τίποτα από αναβολή σε αναβολή κόστος νεύρα και χρόνος για αυτόν που θα τα κάνει, αν δεν συγκινηθεί με αυτά μάλλον είναι πολύ χωμένος στα σ**** Edit 10500 δεν τρώει αφού τον έχει κάνει πρόσληψη αλλά το πρόστιμο για τις υπερωρίες που δεν δηλώνονται είναι επίσης αρκετά μεγάλο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα