Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tsipakis είπε

το θεμα ειναι απλο 

αν ζεις με πενταροδεκαρες δεν κανεις παιδια δε σου φταινε σε τιποτα

Και οι ρομα με πενταροδεκαρες (κλεψημο) ζούνε αλλά έχουν 10 παιδιά και γεννάνε χειρότερα από γάτες για να τσιμπήσουν κάποιο επίδομα παραπάνω... Αυτοί γιατί δεν έχουν τέτοιες ανησυχίες? 

• Like 1
  • Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, likos_de είπε

Και οι ρομα με πενταροδεκαρες (κλεψημο) ζούνε αλλά έχουν 10 παιδιά και γεννάνε χειρότερα από γάτες για να τσιμπήσουν κάποιο επίδομα παραπάνω... Αυτοί γιατί δεν έχουν τέτοιες ανησυχίες? 

επειδη ειναι γυφτοι για αυτο δεν εχουν ανησυχιες 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, dollyyy19 είπε

Να γινει ετσι,αλλα να επιστρεψει και τα ασφαλιστρα που εδινα.ή δεν συμφερει στο σκεπτικο σου;

Aσφάλιστρα. Σκέψου τι ΑΚΡΙΒΩΣ σημαίνει η λέξη. Δεν είναι ''αντιπαροχή''. Είναι ''ασφάλιστρα''. Σαν αυτά που πληρώνεις και για το αυτοκίνητο. Σαν την ''ασφάλεια ζωής''. Σαν τα ασφάλιστρα που πληρώνεις στο ταχυδρομείο.
ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι θα τα εισπράξεις επειδή τα πλήρωσες. Σημαίνει ότι θα εισπράξεις μόνο εφόσον υπάρχει λόγος. 
Και αυτός είναι ένας από τους πολλους λόγους που το ασφαλιστικό σύστημα καταρρέει. Θέλουν να τα εισπράττουν αυτοί που δεν τα δικαιούνται καθόλου και μετατρέπουν την λέξη ''ασφάλεια'' στο μυαλό τους κάτι σαν να έχουν λογαριασμό στην τράπεζα και μια μέρα θα κάνουν ανάληψη. 

Το νόημα της εφεύρεσης της ασφάλισης (οι αρχαίοι πλοιοκτήτες το σκέφτηκαν πρώτοι) είναι να πληρώνουν ΟΛΟΙ και να εισπράττουν μόνο αυτοί που έπαθαν ζημιά. Έτσι λειτουργεί. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, polaki είπε

Σε λίγο θα μας πεις ότι ο Κόκκαλης ή ο Βαρδινογιάννης δε ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ιατρική περίθαλψη επειδή έχει 12 κότερα.. Αντί αυτόν βέβαια, κατά την άποψη σου, τη δικαιούται ο κάθε βρωμοάπλυτος ρομά, και το κάθε border-jumper ταξικό αδέρφι από τα βάθη της Ασίας ε? Που η μοναδική προσφορά που είχε σε αυτόν τον τόπο είναι το απόλυτο μηδέν.. ΟΚ γεια σας, κάντε καμιά πορεία για τον Κουφοντίνα εσείς και αφήστε τις αναλύσεις για το Ασφαλιστικό..

2 ώρες πριν, tsipakis είπε

το οτι μας τα παιρνουν για να δινουν στους λαθρο ειναι ατοπο στο παρων θεμα

1 ώρα πριν, tsipakis είπε

επειδη ειναι γυφτοι για αυτο δεν εχουν ανησυχιες 

Όλη η αφρόκρεμα μαζεμένη στο insomnia :rolleyes:
Εμετός και ένας alt-right βόθρος ανοησίας.

Επεξ/σία από l337
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Toυλάχιστον έχει ένα αστείο η υπόθεση. Ότι 2.500 χρόνια μετά την επινόηση της ασφάλισης από τους αρχαίους Έλληνες και αφού την τελειοποίησαν οι Ρωμαίοι και ενώ είναι μία ιδέα που λειτουργεί τέλεια ολόκληρους αιώνες. Να προσπαθείς να εξηγήσεις στους σύγχρονους μπαμπουίνους ότι ΔΕΝ λειτουργεί έτσι όπως το φαντάζονται και το φαντάζονται με συγκεκριμένο τρόπο απλώς γιατί το κάθε λαμόγιο πολιτικός δεν πρόκειται να πει ποτέ την αλήθεια μην τυχόν και χάσει καμιά ψήφο. Και σκασίλα του κιόλας! Δε πα να καταστραφούν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία; 
Έτσι καταλήγουμε στις συντάξεις-πείνας ή στις συντάξεις-καθόλου καθώς  για παράδειγμα μια ασφαλιστική εταιρεία δεν θα επιβίωνε αν χρειαζόταν να αποζημιώσει όλους τους ασφαλισμένους. Θα έβαζε λουκέτο.
Αν έχεις 12 κότερα και έχεις στρώσει την ζωή σου ΔΕΝ δικαιούσαι σύνταξη. Η σύνταξη είναι γι' αυτούς που έχουν ανάγκη ένα ποσό για να επιβιώσουν. Ασφάλεια πληρώνουν όλοι. Ασφάλιστρα εισπράττουν μόνο όσοι έχουν ζημιά. Ένα τέτοιο ασφαλιστικό σύστημα επιβιώνει άλλα 2.500 χρόνια, άνετα. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, Aigeas είπε

Toυλάχιστον έχει ένα αστείο η υπόθεση. Ότι 2.500 χρόνια μετά την επινόηση της ασφάλισης από τους αρχαίους Έλληνες και αφού την τελειοποίησαν οι Ρωμαίοι και ενώ είναι μία ιδέα που λειτουργεί τέλεια ολόκληρους αιώνες. Να προσπαθείς να εξηγήσεις στους σύγχρονους μπαμπουίνους ότι ΔΕΝ λειτουργεί έτσι όπως το φαντάζονται και το φαντάζονται με συγκεκριμένο τρόπο απλώς γιατί το κάθε λαμόγιο πολιτικός δεν πρόκειται να πει ποτέ την αλήθεια μην τυχόν και χάσει καμιά ψήφο. Και σκασίλα του κιόλας! Δε πα να καταστραφούν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία; 
Έτσι καταλήγουμε στις συντάξεις-πείνας ή στις συντάξεις-καθόλου καθώς  για παράδειγμα μια ασφαλιστική εταιρεία δεν θα επιβίωνε αν χρειαζόταν να αποζημιώσει όλους τους ασφαλισμένους. Θα έβαζε λουκέτο.
Αν έχεις 12 κότερα και έχεις στρώσει την ζωή σου ΔΕΝ δικαιούσαι σύνταξη. Η σύνταξη είναι γι' αυτούς που έχουν ανάγκη ένα ποσό για να επιβιώσουν. Ασφάλεια πληρώνουν όλοι. Ασφάλιστρα εισπράττουν μόνο όσοι έχουν ζημιά. Ένα τέτοιο ασφαλιστικό σύστημα επιβιώνει άλλα 2.500 χρόνια, άνετα. 

Γιατί ρε φίλε αυτή η διάκριση ; Και οι δύο πλήρωσαν ασφαλιστικές εισφορές και αυτός που έχει περιουσία και αυτός που δεν έχει. Γιατί ο ένας να μην πάρει και άλλος να πάρει; Επειδή έχει περιουσία;; Με αυτή την λογική απο μια περιουσία και πάνω να στην παίρνει το κράτος. Έτσι γιατί απλά έχεις περιουσία.

Εάν δεν έκαναν πάρτυ και τρώγανε τα λεφτά τόσα χρόνια μια χαρά θα έβγαινε το ασφαλιστικό.. 

Το αστείο είναι ότι πληρώνεις ασφαλιστικές εισφορές για να έχεις ''δωρεαν" περίθαλψη και στης περισσότερες περιπτώσεις τα σκας σε ιδιώτη γιατρό για να κάνεις σωστά την δουλειά σου. 

Επεξ/σία από christopher0016
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, christopher0016 είπε

Γιατί ρε φίλε αυτή η διάκριση ; Και οι δύο πλήρωσαν ασφαλιστικές εισφορές και αυτός που έχει περιουσία και αυτός που δεν έχει. Γιατί ο ένας να μην πάρει και άλλος να πάρει; Επειδή έχει περιουσία;; Με αυτή την λογική απο μια περιουσία και πάνω να στην παίρνει το κράτος. Έτσι γιατί απλά έχεις περιουσία.

Εάν δεν έκαναν πάρτυ και τρώγανε τα λεφτά τόσα χρόνια μια χαρά θα έβγαινε το ασφαλιστικό.. 

Δεν πρόκειται για διάκριση. Και δεν πρόκειται ούτε για αντιπαροχή. Ούτε για τραπεζική κατάθεση. Πρόκειται για ασφάλεια. ΑΣΦΑΛΕΙΑ αν καταλαβαίνεις την λέξη. Σε ασφαλίζει από κάτι. Ότι δεν θα πεθάνεις της πείνας όταν είσαι γέρος και ότι δεν θα αρρωστήσεις πεταμένος στους δρόμους χωρίς ιατρική περίθαλψη.
Δεν είναι πιθάρι με λίρες που τις πληρώνεις μία-μία και θα τις πάρεις πίσω ότι γίνεις 67 ετών.
Και αν πεις ''εγώ είμαι εκατομμυριούχος. Γιατί να πληρώνω π.χ ασφάλεια στο αυτοκίνητό μου; Αφού άμα τρακάρω μπορώ να αποζημιώσω από την τσέπη μου" Τότε ισχύει αυτό:
α) κανείς δεν με διαβεβαιώνει ότι θα με αποζημιώσεις
β) καμία δύναμη στην φύση δεν εγγυάτται ότι εσύ θα είσαι εκατομμυριούχος για πάντα και δεν θα είσαι άπορος στα 80 σου. 
Το ίδιο ισχύει και για τα ασφαλιστικά ταμεία. Γι' αυτό είσαι δεν είσαι λεφτάς, πρέπει να πληρώνεις.

Αυτά τα πράγματα δημιουργήθηκαν για να μην υπάρχουν ανούσιες και βλαβερές κοινωνικές εντάσεις. Αν είναι να πάμε στην λογική της ζούγκλας ''εγώ έχω, εσύ δεν έχεις, εγώ ζω, εσύ ψόφα'' άνετα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι σε σκοτώνω και σου παίρνω την γυναίκα. Γιατί;  Έτσι γιατί μπορώ! Άνθρωποι των σπηλαίων. :lol:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Aigeas είπε

Δεν πρόκειται για διάκριση. Και δεν πρόκειται ούτε για αντιπαροχή. Ούτε για τραπεζική κατάθεση. Πρόκειται για ασφάλεια. ΑΣΦΑΛΕΙΑ αν καταλαβαίνεις την λέξη. Σε ασφαλίζει από κάτι. Ότι δεν θα πεθάνεις της πείνας όταν είσαι γέρος και ότι δεν θα αρρωστήσεις πεταμένος στους δρόμους χωρίς ιατρική περίθαλψη.
Δεν είναι πιθάρι με λίρες που τις πληρώνεις μία-μία και θα τις πάρεις πίσω ότι γίνεις 67 ετών.
Και αν πεις ''εγώ είμαι εκατομμυριούχος. Γιατί να πληρώνω π.χ ασφάλεια στο αυτοκίνητό μου; Αφού άμα τρακάρω μπορώ να αποζημιώσω από την τσέπη μου" Τότε ισχύει αυτό:
α) κανείς δεν με διαβεβαιώνει ότι θα με αποζημιώσεις
β) καμία δύναμη στην φύση δεν εγγυάτται ότι εσύ θα είσαι εκατομμυριούχος για πάντα και δεν θα είσαι άπορος στα 80 σου. 
Το ίδιο ισχύει και για τα ασφαλιστικά ταμεία. Γι' αυτό είσαι δεν είσαι λεφτάς, πρέπει να πληρώνεις.

Αυτά τα πράγματα δημιουργήθηκαν για να μην υπάρχουν ανούσιες και βλαβερές κοινωνικές εντάσεις. Αν είναι να πάμε στην λογική της ζούγκλας ''εγώ έχω, εσύ δεν έχεις, εγώ ζω, εσύ ψόφα'' άνετα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι σε σκοτώνω και σου παίρνω την γυναίκα. Γιατί;  Έτσι γιατί μπορώ! Άνθρωποι των σπηλαίων. :lol:

Με ίσους όρους για όλους από την στιγμή που πληρώνουν. Εάν είναι έτσι όπως το λες ο λεφτας δεν θα έπρεπε να πληρώνει εισφορές γιατί δεν έχει ανάγκη να ασφαλιστεί από τίποτα. Διάκριση είναι όταν λες και οι δύο πληρώνουν για τον ίδιο σκοπό αλλά ι ένας δεν θα πρέπει να δικαιούται επειδή έχει περιουσία και ο άλλος να δικαιούται επειδή δεν έχει.

Αφού είσαι ασφαλισμένος για τους τάδε λόγους   υγεία συνταξιοδοτικό . Δεν είναι ότι ο ένας ασφαλίζεται για να διαφυλάξει την περιουσία και  ο άλλος για να μπορεί να ζήσει όταν σταματήσει να δουλεύει.

Λογική της ζούγκλας είναι αυτο που έγραψες πιο πάνω  ότι εγώ δεν έχω άρα θα πάρω σύνταξη. Εσύ έχεις κότερο πάρε τα @@ μου. Και εάς έχουνε πληρώσει της ίδιες εισφορές.

Το δίκαιο είναι να πάρουν τα ίδια αφού έχουν πληρώσει για τον ίδιο σκοπό.

Η ασφάλεια φυσικά δεν είναι επένδυση, αλλά πρέπει να σου διασφαλίζει ότι στην ταδε ηλικία ήρθε η ώρα να σταματήσεις να δουλεύεις 40 50 χρόνια έχεις δώσει ένα σωρό λεφτά για να πάρεις μια σύνταξη στο τέλος.   Καλύτερα να τα μάζευα να τα έβγαζα στην τράπεζα και όταν αποφάσιζα να σταματήσω να δουλεύω να τα έτρωγα! 

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και οι 2 πληρώνουμε ασφάλιστρα. Παρόλα αυτά μπορεί να τρακάρω μόνο εγώ και να εισπράξω μόνο εγώ. Κι εσύ να μην τρακάρεις ποτέ και να μην εισπράξεις ποτέ στη ζωή σου. Δεν είναι ''αδικία''. Είναι ο τρόπος που λειτουργεί η ασφάλιση.
Λοιπόν η σύνταξη δίνεται για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Για τους λόγους που έγιναν εμφύλιοι πόλεμοι και υπήρξαν κοινωνικές ταραχές, δηλαδή το 1950 άμα είχες λεφτά είχες και γιατρό, άμα δεν είχες ψόφαγες. Άμα ήσουν γέρος με λεφτά ζούσες, αν δεν ήσουν, καλή τύχη! Είναι ένα είδος ασφάλισης με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο για να λύνει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. 
Δε θα σου περνούσε από το μυαλό να πεις ''εεε παιδιά εγώ πληρώνω ασφάλεια για το αυτοκίνητο 40 χρόνια αλλά δεν έχω τρακάρει ποτέ. Ήμουν καλός οδηγός. Τώρα θέλω τα λεφτά μου πίσω''

Η αδικία στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι ο σημερινός όρος του συμβολαίου (η παράλογη απαίτηση) που στο τέλος στερεί χρήματα από αυτούς που τα δικαιούνται. Αν μοιραστεί ο Βαρδινογιάννης τα 1000 ευρώ με έναν θεόφτωχο, ο θεόφτωχος είναι ο αδικημένος. Από αυτόν στερούνται τα χρήματα. Ενώ μόνο αυτός τα δικαιούται. Και παρόλα αυτά πρέπει να τα μοιράζεται με κάποιον που έχει εισοδήματα για να ζήσει άνετα τα γηρατειά του. Είναι σαν να λέμε πληρώνουμε ασφάλεια αυτοκινήτου και οι 2, άμα τρακάρω εγώ θα πρέπει να μοιραστώ τα χρήματα μ' εσένα που δεν έχεις τρακάρει. Δεν είναι κωμικό; 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εν μέρη σε αυτό που λες με το να μοιραστεί ο Βαρδινογιάννης τα ίδια λεφτά με εμένα έχεις ένα δίκαιο , θα έπρεπε σε να πληρώνε πολλα περισσότερα σε εισφορές από ότι ένας που δεν έχει. Καθαρά βάση εισοδήματος που γίνεται αυτό στους ελ. Επαγγελματίες δεν πληρώνουν όλοι ίδιο ΟΑΕΕ και εφορία. Αλλά σε έναν μισθωτό με ΙΚΑ πχ εγώ παίρνω ΠΧ 1012 ευρώ συνολικά το μήνα τα 312 ευρώ είναι για τα ,25 ένσημα  που μου καλύπτουν την υγεία και το συνταξιοδοτικό. Έσυ ΠΧ παίρνεις 2012 ευρώ το μήνα και για το ασφαλιστικό σου δίνεις 312 ευρώ θα έπρεπε να έδινες παραπάνω αφού παίρνεις παραπάνω λεφτά. 

Όσο για την ασφάλεια αυτοκινήτου κανονικά μου χρωστάνε πολλά οι ασφαλιστικές τόσα χρόνια χωρίς γρατσουνια 😁 αλλά μην μπερδεύεσαι άλλο ασφάλεια αυτοκινήτου άλλο ασφάλεια ένσημα για συνταξιοδοτικό . Η κάθε ασφάλιση έχει τον λόγο της . Πάντως σε αυτό που λες να επέστρεφαν ένα ποσό σε όσους δεν έχουν τρακάρει δεν το βρίσκω παράλογο.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eλπίζω πως επειδή όποιες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις έγιναν στην ιστορία της ανθρωπότητας μπορεί να έγιναν με αίμα αλλά όλες βασίστηκαν σε κοινή λογική.
Ότι τελικά θα επικρατήσει η λογική μια μέρα, με το καλό ή με το στανιό. Κι ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Η λογική λέει ότι άμα έχεις μισό εκατομμύριο στην τράπεζα δεν χρειάζεσαι καμία σύνταξη. Σίγουρα δεν είναι ανάγκη να σκοτωθούμε ακόμα μια φορά για να γίνουν τα αυτονόητα γιατί πλην ελαχίστων εξαιρέσεων το ασφαλιστικό είναι παγκόσμιο πρόβλημα κι όχι μόνο ελληνικό. Ελληνικό είναι μόνο το φαινόμενο ''παίρνω 4 συντάξεις γιατί τις δικαιούμαι''. 
Μιλώντας για σύνταξη, λογικά πάντα, δεν εννοούμε έναν τραπεζικό λογαριασμό που μαζεύονται λεφτά για να τα πάρουμε πίσω με τόκο σε 40 χρόνια. Αυτό λέγεται ''αποταμίευση''. Όχι ''ασφάλιση''. Είναι άλλο πράγμα. Δικαιούται να κάνει ανάληψη αυτός που αποταμίευσε. Και αυτό είναι όλο.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...