cthulhucarbide Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου Λεπόν παλικάρια μια χήρα βοηθείας γιατί το πρόγραμμα πρήζει μπάλες πάλι. Όταν γράφω στο word μια αγγλική λέξη την κοκκινίζει. Προφανώς ο ορθογραφικός έλεγχος δουλεύει μόνο στα ελληνικά. Μπορώ να ενεργοποιήσω έλεγχο και στα αγγλικά ταυτόχρονα ώστε να αναγνωρίζει αυτόματα σε ποια γλώσσα είναι η λέξη και να λειτουργεί κατάλληλα? Από το κουμπί ορθογραφικού ελέγχου της μπάρας δεν βλέπω κάποια επιλογή. Έλεγα να κάνω τα στραβά μάτια αλλά παρότι πατάω παράβλεψη όλων στις ξένες λέξεις, την άλλη μέρα που ξανανοίγω το έγγραφο τις κοκκινίζει από την αρχή
micos000 Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου Αν πας Αρχείο-Επιλογές-Γλώσσα-Γλώσσες σύνταξης και γλωσσικού ελέγχου τι έχει από γλώσσες;
cthulhucarbide Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου Χμμ μου βγάζει αυτό: Spoiler Άρα ο Αγγλικός ορθογραφικός έλεγχος είναι εγκατεστημένος. Και όντως, έγραψα μερικές λέξεις για δοκιμή και τις αναγνωρίζει κανονικά. Συνεχίζοντας με τις δοκιμές διαπίστωσα ότι αν μια αγγλική λέξη βρίσκεται στο κείμενο μετά από paste από αλλού, πχ από άλλο φύλλο word τότε δεν καταλαβαίνει ότι είναι αγγλική και την υπογραμμίζει σαν λανθασμένη, καθώς προφανώς δεν υπάρχει στο ελληνικό λεξικό! Νόμιζα ότι δεν έχω αγγλικό ορθογραφικό έλεγχο αλλά τελικά αλλού είναι το πρόβλημα. Καμία ιδέα για το αν διορθώνεται? Μου τα έχει κάνει τσουρέκια και έχω αρχίσει να προσθέτω τις ξένες λέξεις στο ελληνικό λεξικό αλλά αυτό δεν είναι λύση. Εντωμεταξύ αυτό ίσως σχετίζεται με το πρόβλημα που περιέγραψα στην προηγούμενη σελίδα
cthulhucarbide Δημοσ. Πέμπτη στις 06:25 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:25 μμ Λοιπόν έχω και για σήμερα ένα πρόβλημα για δυνατούς λύτες, δυστυχώς. Στο word φτιάχνω πίνακες και πάω μετά να βάλω παραπομπή σε αυτούς ώστε να μπορεί να πάει στον πίνακα κάποιος πατώντας κλικ πάνω, αλλά και ώστε να αλλάζει αυτόματα η αρίθμηση άμα προστεθεί κάτι. Σε κάποιες περιπτώσεις θέλω να γράψω κάτι του στυλ "Όπως βλέπετε στους πίνακες 5 -10" (αντί για παύλα μπορεί να γράψω "έως", δεν αλλάζει κάτι). Αλλά επειδή απότι ξέρω δεν υπάρχει τρόπος να μπει παραπομπή έτσι, βάζω πρώτα τις παραπομπές μία μία στην ονομαστική πτώση όπως μπαίνουν μόνες τους: (Έχω επιλέξει το κείμενο για να βλέπετε ποιες λέξεις έχω γράψει εγώ και ποιες είναι ο υπερσύνδεσμος της παραπομπής) Και μετά σβήνω κάποια γράμματα ώστε να βγάζει νόημα η φράση: Και ύστερα δουλεύει κανονικά και η αρίθμηση και ο σύνδεσμος και νόμιζα ότι είναι όλα κομπλέ. ΌΜΩΣ, απότι διαπίστωσα the hard way, άμα κάνω ενημέρωση πεδίου σε όλο το έγγραφο ή ακόμα χειρότερα όταν κάνω το έγγραφο αποθήκευση ως pdf τότε μου τα αλλάζει μόνο του και τα κάνει πάλι έτσι: Είχα ολοκληρώσει ένα μεγάλο πρότζεκτ, πήγα να το κάνω export pdf και διαπίστωσα πως όχι μόνο είχε γίνει πάλι έτσι αλλά σε μερικές περιπτώσεις οι παραπομπές είχαν μετακινηθεί 2 γραμμές πιο κάτω (!) και σε μερικές άλλες περιπτώσεις είχε αλλάξει και η γραμματοσειρά στις παραπομπές (!) Δοκίμασα πολλές φορές να τα διορθώσω και να ξανακάνω pdf αλλά όλες τις φορές μετά το export μου κάνει τις αλλαγές και στο αρχείο word αλλά και στο pdf (!!) Το word μπορώ να το διορθώσω ή να πατήσω απλά αναίρεση αλλά το πρόβλημα με το pdf παραμένει γιατί πρέπει να το στείλω σε συναδέλφους και πελάτες και άμα είναι μπουρδέλο θα εκτεθώ όσο να΄ναι. Δοκίμασα να πετάξω το αρχείο word σε έναν online converter to pdf στο ίδιο το site της adobe ώστε να μην γίνει η μετατροπή από το δικό μου word, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο! Ξέρει κανένας που οφείλεται ή κανένα work around? Πιστεύω πως είναι κάποιο είδος bug από αυτά για τα οποία το word είναι διάσημο και κλασσικά μπορεί να σε κρεμάσει τελευταία στιγμή και να στα κάνει όλα χάλια αλλά θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος τρόπος να φτιαχτεί έστω με πατέντα. Νομίζω πως άμα δοκιμάσετε να το αναπαράγετε και στο δικό σας word, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο
accipio Δημοσ. Πέμπτη στις 11:06 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:06 μμ Το δοκίμασα σε Word 2021 και το αποτέλεσμα ήταν όπως το δικό σου. Ύστερα το δοκίμασα σε Libreoffice Writer και νομίζω ότι δούλεψε, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι δούλεψε όπως ακριβώς το θέλεις. (Στην εισαγωγή παραπομπής, στο "Παραπομπή με χρήση" επέλεξα το "Αριθμός" ώστε να εμφανίσει μόνο τον αριθμό κάθε Πίνακα). Γι' αυτό θα συνιστούσα να το δοκιμάσεις μόνος σου στο Writer. Να επισημάνω όμως ότι στη δοκιμή μου, στην εξαγωγή σε pdf για κάποιο λόγο στο παραχθέν pdf δεν λειτουργούσαν όλα τα links των παραπομπών στους Πίνακες. 1
cthulhucarbide Δημοσ. Πέμπτη στις 11:24 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:24 μμ 15 λεπτά πριν, accipio είπε Στην εισαγωγή παραπομπής, στο "Παραπομπή με χρήση" επέλεξα το "Αριθμός" ώστε να εμφανίσει μόνο τον αριθμό κάθε Πίνακα Χμ αυτό λογικά δεν θα λειτουργούσε και στο word? Και κάπου εδώ εννοείται ότι αισθάνομαι χαζός καθώς είχα δει αυτή την επιλογή αλλά δεν σκέφτηκα να το δοκιμάσω όταν είδα το πρόβλημα Και το θέμα είναι ότι έπρεπε να στείλω το pdf το πρωί οπότε έφυγε με τα λάθη
accipio Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) Στο Word δεν βρήκα επιλογή "Αριθμός" όπως στο Writer - μπορεί να υπάρχει και να μην την είδα ή να γίνεται με κάποιο τρόπο που δεν ξέρω. Πάντως γενικά το θέμα αυτό με τις παραπομπές δεν το ξέρω καλά γιατί δεν είχα ασχοληθεί· το δικό σου μήνυμα με παρακίνησε να το δω λίγο. EDIT: Το πρόβλημα (στο οποίο αναφέρθηκα προηγουμένως) με το pdf που παράγει το Writer, λύνεται αν από το Writer αποθηκεύσουμε το έγγραφο όχι ως odt αλλά ως docx και αν, στη συνέχεια, το ανοίξουμε με το Word και μέσα απ' αυτό το αποθηκεύσουμε ως pdf. Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από accipio
cthulhucarbide Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες Χμ ναι όντως δεν έχει σκέτο αριθμό τελικά, θυμόμουν λάθος. Περίεργο γιατί έχει πολλές γενικά επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα