petran91 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 20 λεπτά πριν, dkstopo είπε Όταν δεν ψαχνωσουν με την κατανάλωση πόσο είχε η βενζίνη? Δεν το χρησιμοποιούσα τόσο πολύ για να μου κάνει εντύπωση και να το σκέφτομαι. Θυμάμαι πριν 2 χρόνια στην Κρήτη έκανα με 15€ ένα πήγαινε έλα Ηράκλειο Ρέθυμνο και είχα και λίγο περρισευμα. Να είχε 1.6 τότε? 1.55 κάπου εκεί έχω την εντύπωση ότι ειχε.
gia_nnis Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 32 λεπτά πριν, petran91 είπε Ναι είναι πολύ προσεγγιστικά. Απλώς ήθελα να δω αν είναι τόσο ανησυχητικό ώστε να πρέπει να το δει μηχανικός αμεσα. Στην επόμενη αλλαγή λαδιών που είναι σε 2k km έχω σκοπό να το αναφέρω στον μηχανικό που το πάω. Με 100 το πάω και όχι με "βίαιες" επιταχύνσεις. Βέβαια είναι περιφερειακός δρόμος και έχει φανάρια κάθε λίγο και λιγάκι και είμαι συνέχεια σταμάτα ξεκινα. Με τα δεδομενα που δινεις σε πηγε 7.5λ. στα 75χλμ Το αμαξι ζυγιζει 840κιλα με 4.8λ εκτος και 7.2λ εντος! Αν καθε φορα ξεκινας με κρυο μοτερ και κανεις 18χλμ σε διαδρομη εγω σου βαζω ΄΄μικτη΄΄ επρεπε να σου καιει ταβανι 6-6.2λ!!! Τα fiat δεν καινε.. Προτεινω να το φουλαρεις μεχρι το στομιο.. να κανεις πχ 70χλμ και να το ξαναφουλαρεις απο το ιδιο βενζιναδικο μεχρι το στομιο και μετρας καταναλωση! Το κανεις 2-3 φορες για να βγαλεις τον μεσο ορο.. Να ξερεις καθε φορα μεχρι να ζεσταθει το μοτερ σου ανεβαζει την καταναλωση!!! Εσυ ομως δεν κανεις πχ 3-5χλμ αλλα 18χλμ! Και σε συνθηκες στα πλαισια του εκτος!!! Αρα φταιει η οδηγηση σου ή κατι παιζει με το αυτοκινητο ή σε κλεβει το βενζιναδικο.. Αν η οδηγηση σου ειναι οκ,πιεση ελαστικων οκ,δεν φρεναρει καποιος τροχος.. και δεν κλεβει το βενζιναδικο.. τοτε πηγαινε σε ενα συνεργειο να σου μετρησουν τα καυσαερια..!!! Ενας αλλος λογος που μπορει να τσιμπαει βενζινη μπορει να ειναι και απο θερμοστατη..!!! Να μην ανεβαζει ευκολα θερμοκρασια και να καθυστερει να ολοκληρωσει..!!! 1
Joshua21 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 29 λεπτά πριν, petran91 είπε Θυμάμαι πριν 2 χρόνια στην Κρήτη έκανα με 15€ ένα πήγαινε έλα Ηράκλειο Ρέθυμνο και είχα και λίγο περρισευμα. Να είχε 1.6 τότε? 1.55 κάπου εκεί έχω την εντύπωση ότι ειχε. Ο δρόμος Ηράκλειο Ρέθυμνο έχει και αυτός φανάρια κάθε λίγο και λιγάκι ώστε να σε αναγκάζει να είσαι συνέχεια σταμάτα ξεκίνα? Αν όχι, τότε η σύγκριση που μόλις προσπάθησες να κάνεις είναι εντελώς άκυρη.
christopher0016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, gia_nnis είπε Προτεινω να το φουλαρεις μεχρι το στομιο.. να κανεις πχ 70χλμ και να το ξαναφουλαρεις απο το ιδιο βενζιναδικο μεχρι το στομιο και μετρας καταναλωση Κάνε αυτό που σου λέει ο Γιάννης. μόνο έτσι θα μάθεις πόσο καεί πράγματικα
petran91 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 11 ώρες πριν, gia_nnis είπε Με τα δεδομενα που δινεις σε πηγε 7.5λ. στα 75χλμ Το αμαξι ζυγιζει 840κιλα με 4.8λ εκτος και 7.2λ εντος! Αν καθε φορα ξεκινας με κρυο μοτερ και κανεις 18χλμ σε διαδρομη εγω σου βαζω ΄΄μικτη΄΄ επρεπε να σου καιει ταβανι 6-6.2λ!!! Τα fiat δεν καινε.. Προτεινω να το φουλαρεις μεχρι το στομιο.. να κανεις πχ 70χλμ και να το ξαναφουλαρεις απο το ιδιο βενζιναδικο μεχρι το στομιο και μετρας καταναλωση! Το κανεις 2-3 φορες για να βγαλεις τον μεσο ορο.. Να ξερεις καθε φορα μεχρι να ζεσταθει το μοτερ σου ανεβαζει την καταναλωση!!! Εσυ ομως δεν κανεις πχ 3-5χλμ αλλα 18χλμ! Και σε συνθηκες στα πλαισια του εκτος!!! Αρα φταιει η οδηγηση σου ή κατι παιζει με το αυτοκινητο ή σε κλεβει το βενζιναδικο.. Αν η οδηγηση σου ειναι οκ,πιεση ελαστικων οκ,δεν φρεναρει καποιος τροχος.. και δεν κλεβει το βενζιναδικο.. τοτε πηγαινε σε ενα συνεργειο να σου μετρησουν τα καυσαερια..!!! Ενας αλλος λογος που μπορει να τσιμπαει βενζινη μπορει να ειναι και απο θερμοστατη..!!! Να μην ανεβαζει ευκολα θερμοκρασια και να καθυστερει να ολοκληρωσει..!!! Ευχαριστώ για την απάντηση! Το αυτοκίνητο δεν το ζορίζω στη διαδρομή οπότε δεν είναι η οδήγηση. Το βενζινάδικο δεν με κλέβει γιατί πάω σε 2-3 διαφορετικά. Τα λάστιχα θα τα τσεκάρω άμεσα, αλλά το επόμενο που θα κάνω είναι να το φουλάρω όπως μου πρότεινες γιατί μέχρι τώρα το μετρούσα ρεζέρβα με ρεζέρβα (μόλις άναβε το λαμπάκι δηλαδή έβαζα 10). Μόλις αποκτήσω ακριβέστερη μέτρηση της κατανάλωσης με αυτόν τον τρόπο, επιστρέφω με ενημέρωση. 11 ώρες πριν, Joshua21 είπε Ο δρόμος Ηράκλειο Ρέθυμνο έχει και αυτός φανάρια κάθε λίγο και λιγάκι ώστε να σε αναγκάζει να είσαι συνέχεια σταμάτα ξεκίνα? Αν όχι, τότε η σύγκριση που μόλις προσπάθησες να κάνεις είναι εντελώς άκυρη. Όχι ο δρόμος δεν έχει σταματημό, έχει όμως ανηφόρες που αναγκαστικά κατέβαζα σε τρίτη και ανέβαιναν αρκετά οι στροφές για μεγάλο διάστημα. Δεν είναι όμως η σύγκριση σωστή όπως και να έχει.
Joshua21 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 9 λεπτά πριν, petran91 είπε Όχι ο δρόμος δεν έχει σταματημό, έχει όμως ανηφόρες που αναγκαστικά κατέβαζα σε τρίτη και ανέβαιναν αρκετά οι στροφές για μεγάλο διάστημα. Δεν είναι όμως η σύγκριση σωστή όπως και να έχει. Στις ανηφόρες όντως καίει περισσότερο, έλα όμως που ανηφόρες είναι στην μια κατεύθυνση, στην άλλη είναι κατηφόρες που τις περνάς χωρίς να καταναλώσεις σχεδόν τίποτα. Αντιθέτως στο συνεχόμενο σταμάτα-ξεκίνα η κατανάλωση κυριολεκτικά εκτοξεύεται, ειδικά στη δική σου περίπτωση που κάθε φορά ξαναεπιταχύνεις μέχρι τα 100.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα