panos_saxo Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Καλημέρα σας . Έχω μια ίσως αστεία ερώτηση αλλά πραγματικά δε ξέρω τι τύφλα μου από αυτά. Όταν ξεκίνησα να μένω μόνος πλέον και εγώ έστησα το πρώτο μου σπίτι. Πήρα το παρακάτω ψυγείο το οποίο το έχω 3 χρόνια σχεδόν (Whirlpool WTE2922A+NFTS). Τα πρώτα χρόνια σαν κλασικός εργένης δεν είχα μέσα τίποτα άλλο παρά μόνο νερά παγάκια μπύρες καμιά πίτσα και μουστάρδες τόστ κλπ. Όταν άρχισα να μαγειρεύω έπρεπε πλέον να αγοράζω και κανονικά τρόφιμα και να αξιοποιήσω επιτέλους το μεγάλο και μέχρι τότε αχρείαστο ψυγείο μου. Παρατήρησα γρήγορα πως τα ευπαθή τρόφιμα χαλούσαν πιο γρήγορα από την ημερομηνία λήξης τους .Πχ τα τυριά , γιαούρτια σε κάνα 5 μέρες έπιαναν μούχλα .Τα φρούτα/λαχανικά το ίδιο .Δεν έδινα βάση γιατί εφόσον δεν ήξερα καν πόσο πρέπει να κρατάνε , νόμιζα είναι φυσιολογικό . Μετά από άκυρη νυχτερινή συζήτηση με φίλους ένα καμένο βράδυ κατάλαβα πως υπάρχει πρόβλημα. Το ψυγείο μου έχει 5 ρυθμίσεις για την θερμοκρασία με κουκίδες που αντιστοιχούν σε : High - medium High - medium - medium low - low .Το είχα μόνιμα στο medium high , όπως ήταν δηλαδή από όταν το έβαλα σε λειτουργία πρώτη φορά. Κατέβασα πλέον την θερμοκρασία σε medium low και με ένα θερμόμετρο τοποθετημένο στο μεσαίο ράφι είδα ελάχιστη θερμοκρασία 2,9 και μέγιστη 4,9 . Είναι οκ αυτές οι τιμές για ασφαλή συντήρηση η πρέπει να ανεβάσω / κατεβάσω κι άλλο ? Επίσης παρατήρησα ότι το μοτέρ του ψυγείου παίρνει μπρος κάθε 1 ώρα περίπου και λειτουργεί για 45 λεπτά περίπου , αν ενδιάμεσα δεν το έχω ανοίξει καθόλου. Αν έχει και άνοιξε κλείσε οι τιμές αλλάζουν αλλά δεν έχω κάνει μέτρηση καθώς λείπω πολλές ώρες από το σπίτι . Είναι σωστός ο τρόπος λειτουργίας ? Θέμα με πάγο στη κατάψυξη η νερά η οτιδήποτε μαρτυρά κάποια βλάβη δεν έχω . Ευχαριστώ.
AristidisZ Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Οι θερμοκρασίες που λες είναι μια χαρά σε θέμα συντήρησης, θα τις έλεγα και μάλλον χαμηλές Δοκίμασε στο medium να δεις που θα πας Το περίεργο είναι ότι είχες μούχλα στα τυριά στο προηγούμενο setting Τι θερμοκρασία είχες στο medium high ; Δηλαδή "κάθεται"μόνο 15 λεπτά και ξαναπαίρνει για 45, ενώ δεν το έχεις ανοίξει ; Αυτό σίγουρα δεν είναι normal, ακόμα και στο εντελώς φουλ να την είχες την ψύξη
panos_saxo Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Με την προηγούμενη ρύθμιση θερμοκρασίας δυστυχώς δεν είχα κάνει μέτρηση θερμοκρασίας . Όχι μάλλον δεν το εξήγησα καλά . Κάθεται 1 ώρα , μετά δουλεύει 45 λεπτά .Κάθεται άλλη 1 ώρα κλπ ...
Joshua21 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, panos_saxo είπε Κατέβασα πλέον την θερμοκρασία σε medium low και με ένα θερμόμετρο τοποθετημένο στο μεσαίο ράφι είδα ελάχιστη θερμοκρασία 2,9 και μέγιστη 4,9 . Είναι οκ αυτές οι τιμές για ασφαλή συντήρηση η πρέπει να ανεβάσω / κατεβάσω κι άλλο ? Πρέπει να κατεβάσεις κι άλλο, η ιδανική θερμοκρασία είναι κάπου στους 2 βαθμούς. Οι 4,9 σίγουρα δεν επαρκούν ώστε να συντηρηθούν ευπαθή προϊόντα όπως γαλακτοκομικά, και από την άλλη δεν πρέπει να πέσει κοντά στους 0 επειδή ενδέχεται να σχηματιστεί πάγος στην επιφάνεια των τροφίμων.
panos_saxo Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Άρα πρέπει να το βάλω στην ελάχιστη δυνατή ρύθμιση που έχει το ψυγείο. Θα το δοκιμάσω το απόγευμα να δω πόσο θα έχω min / max αν το βάλω τέρμα χαμηλά. Δε παίζει ρόλο όμως και σε ποιο σημείο τοποθετώ το θερμόμετρο? Οι τιμές που έγραψα πιο πάνω είναι με μέτρηση στο μέσο ράφι. Ίσως στα πιο κάτω η πιο πάνω να έχω διαφορετικά δεδομένα σύμφωνα και με το εγχειρίδιο χρήσης που λέει πως υπάρχουν διαφορετικές κλίμακες ψύξης από ράφι σε ράφι.
Joshua21 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 30 λεπτά πριν, panos_saxo είπε Άρα πρέπει να το βάλω στην ελάχιστη δυνατή ρύθμιση που έχει το ψυγείο. Θα το δοκιμάσω το απόγευμα να δω πόσο θα έχω min / max αν το βάλω τέρμα χαμηλά. Δε παίζει ρόλο όμως και σε ποιο σημείο τοποθετώ το θερμόμετρο? Οι τιμές που έγραψα πιο πάνω είναι με μέτρηση στο μέσο ράφι. Ίσως στα πιο κάτω η πιο πάνω να έχω διαφορετικά δεδομένα σύμφωνα και με το εγχειρίδιο χρήσης που λέει πως υπάρχουν διαφορετικές κλίμακες ψύξης από ράφι σε ράφι. Τα γαλακτοκομικά ακριβώς επειδή είναι ευπαθή πρέπει να μπαίνουν στο πίσω μέρος του κάτω ραφιού, εκτός αν το εγχειρίδιο ορίζει διαφορετικά. Εκεί ακριβώς πρέπει να μετρήσεις θερμοκρασία μια και με τα γαλακτοκομικά έχεις πρόβλημα.
panos_saxo Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Ναι έτσι όντως λέει και το δικό μου εγχειρίδιο για το συγκεκριμένο ψυγείο. Άρα θα κάνω μέτρηση σε εκείνο το σημείο κρατώντας την ίδια ρύθμιση θερμοκρασίας αρχικά και βλέπω τι τιμές θα έχω .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα