NickBalis Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Καλησπέρα! Θέλω για γραφείο να συνθέσω έναν υπολογιστή. Δεν τον θέλω για gaming. Το ποσό που διαθέτω είναι μέχρι 1500 φαντάζομαι, χωρίς οθόνη και άλλα περιφερειακά. Θέλω τα φώτα σας https://pcpartpicker.com/list/cwsc9J Σκεφτόμουν να βάλω i9, αλλά μου φάνηκε υπερβολικός. Επίσης κάρτα γραφικών δεν ξέρω αν θα χρειαστώ γιατί είναι intel (από ό,τι έχω δει οι amd έχουν καλύτερα onboard μπουρδίτσες) αλλά και πάλι είναι και για χρήση γραφείου που δεν παίζει παιχνίδια. Θέλω ένα pc να το κρατήσω αρκετά χρόνια χωρίς να μου τρώει κολλήματα. Σας ευχαριστώ
Rhamnusia Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 προγράμματα που χρησιμοποιείς να δικαιολογούν τα 1500; 🤔
NickBalis Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 56 λεπτά πριν, Rhamnusia είπε προγράμματα που χρησιμοποιείς να δικαιολογούν τα 1500; 🤔 Singular logic. Αλλά και πάλι θέλω κάτι να το κρατήσω καιρό και να'ναι γρήγορο.
sezebo Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) μη παρεις καθολου καρτα γραφικων..ο intel ειναι αρκετος και η 1050 ψοφια... παρε nvme ssd οχι sata παρε καλυτερο κουτι με τα λεφτα που περισσεύουν Επεξ/σία 17 Μαΐου 2019 από sezebo
eVS Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, NickBalis είπε Singular logic. Αλλά και πάλι θέλω κάτι να το κρατήσω καιρό και να'ναι γρήγορο. εχεις κανει τεραστιο overkill. τα προγραμματα της singular τρεχουν στο φουλ και με core 2 quad...δεν χρειαζονται ολα αυτα. αν θες pc για 10ετια για τετοια δουλεια δωσε 650 και εισαι κομπλε. καρτα γραφικων εννοειται οτι δεν θα παρεις... Επεξ/σία 17 Μαΐου 2019 από eVS
mechpanos Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Με αυτά εδώ είσαι υπερκαλυμμένος για πάρα πολύ καιρό... https://pcpartpicker.com/list/wmZ8pG Έβαλα τον πιο value for money επεξεργαστή αυτής της περιόδου, με την πλέον ποιοτική υλοποίηση μητρικής, γρήγορες μνήμες 3200MHz στα 32γίγα (σηκώνει οποιαδήποτε βαρειά εφαρμογή του βάλεις αργότερα) και όλα τα άλλα parts ποιοτικότατα, με έμφαση στο τροφοδοτικό. Αφού θες να χαλάσεις λεφτά, πάρε ένα κουτί στολίδι για το γραφείο σου... nvme σκληρό που θα πηγαίνει σφαίρα (όποτε θες προσθέτεις HDD για επιπλέον χωρητικότητα)
asmilon Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Γνωμη μου, παρε ενα Dell σταθερο με SSD και 8GB RAM, το οποιο θα σου παρεχει 3 χρονια on site εγγυηση γυρω στα 6-7 κατοσταρικα. Θα σε υπερκαλυψει. Τα υπολοιπα χρηματα επενδυσε τα σε μια λυση back up στυλ Synology/QNAP
mechpanos Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 8 λεπτά πριν, asmilon είπε Γνωμη μου, παρε ενα Dell σταθερο με SSD και 8GB RAM, το οποιο θα σου παρεχει 3 χρονια on site εγγυηση γυρω στα 6-7 κατοσταρικα. Θα σε υπερκαλυψει. Τα υπολοιπα χρηματα επενδυσε τα σε μια λυση back up στυλ Synology/QNAP Πολύ σωστός!
NickBalis Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Τον υπολογιστή που έχω τώρα στο γραφείο τον έχω κοντά 8 χρόνια και κολλάει πλέον άσχημα. Είχα δώσει τότε κοντά 1000 αν θυμάμαι καλά. Αν δώσω τώρα 800 πχ ένα τέτοιο https://pcpartpicker.com/list/CVNN8Y (οι δύο LAN στη Mobo με βολεύουν γιατί έχω δύο συνδέσεις) θα τον έχω τόσα χρόνια;
sezebo Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, NickBalis είπε Τον υπολογιστή που έχω τώρα στο γραφείο τον έχω κοντά 8 χρόνια και κολλάει πλέον άσχημα. Είχα δώσει τότε κοντά 1000 αν θυμάμαι καλά. Αν δώσω τώρα 800 πχ ένα τέτοιο https://pcpartpicker.com/list/CVNN8Y (οι δύο LAN στη Mobo με βολεύουν γιατί έχω δύο συνδέσεις) θα τον έχω τόσα χρόνια; ναι απλα βαλε 16 ραμ και NVME Επεξ/σία 17 Μαΐου 2019 από sezebo
mechpanos Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 17 λεπτά πριν, NickBalis είπε Τον υπολογιστή που έχω τώρα στο γραφείο τον έχω κοντά 8 χρόνια και κολλάει πλέον άσχημα. Είχα δώσει τότε κοντά 1000 αν θυμάμαι καλά. Αν δώσω τώρα 800 πχ ένα τέτοιο https://pcpartpicker.com/list/CVNN8Y (οι δύο LAN στη Mobo με βολεύουν γιατί έχω δύο συνδέσεις) θα τον έχω τόσα χρόνια; Μην συγκρίνεις PC 8χρόνια πριν,με τώρα! (αλήθεια, τι έχεις;;; απορώ που κολλάει! Αν του βάλεις έναν SSD με ένα πενηντάρι, και καμια μνημούλα να τον πας τουλάχιστον 8γίγα θα πετάει, γιατί τότε τα 4GB θεωρούνταν πολλά ενώ τώρα τα πίνει ο Chrome και ο Firefox σαν νερό μονορούφι!!!)
NickBalis Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 7 ώρες πριν, mechpanos είπε Μην συγκρίνεις PC 8χρόνια πριν,με τώρα! (αλήθεια, τι έχεις;;; απορώ που κολλάει! Αν του βάλεις έναν SSD με ένα πενηντάρι, και καμια μνημούλα να τον πας τουλάχιστον 8γίγα θα πετάει, γιατί τότε τα 4GB θεωρούνταν πολλά ενώ τώρα τα πίνει ο Chrome και ο Firefox σαν νερό μονορούφι!!!) Έχει ssd από τους πρώτους βέβαια αλλά έχει. Να κάνω αναβάθμιση στα 8giga δεν μου κάνει καρδιά. Ούτως η άλλως δύσκολα θα βρω συμβατές.
dpolal Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 1.500 ευρώ μόνο για κουτί και μόνο για να τρέχεις singularlogic και να μπαίνεις στο ίντερνετ είναι απλά λεφτά πεταμένα από το παράθυρο. Αφού όπως καταλαβαίνω το θέμα αφορά επιχείρηση καλύτερα να πας σε υπολογιστή επώνυμου κατασκευαστή, π.χ. DELL, που θα σου παρέχει onsite support και εκτεταμένη εγγύηση παραπάνω από τα 2 χρόνια και να μεριμνήσεις για μία καλή λύση backup όπως πρότειναν και παραπάνω. Με τόσα λεφτά αγοράζεις gaming πισί, όχι για μηχάνημα για γραφείο.
mechpanos Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 7 λεπτά πριν, dpolal είπε 1.500 ευρώ μόνο για κουτί και μόνο για να τρέχεις singularlogic και να μπαίνεις στο ίντερνετ είναι απλά λεφτά πεταμένα από το παράθυρο. Αφού όπως καταλαβαίνω το θέμα αφορά επιχείρηση καλύτερα να πας σε υπολογιστή επώνυμου κατασκευαστή, π.χ. DELL, που θα σου παρέχει onsite support και εκτεταμένη εγγύηση παραπάνω από τα 2 χρόνια και να μεριμνήσεις για μία καλή λύση backup όπως πρότειναν και παραπάνω. Με τόσα λεφτά αγοράζεις gaming πισί, όχι για μηχάνημα για γραφείο. Έφτιαξα του αδερφού μου office pc με ryzen 7, οκ τον 1700 αλλά βγήκε στα 580€ με πολύ επώνυμα parts και πόλυ ποιοτικότερα από ότι βάζουν οι επώνυμοι κατασκευαστές... Αν υπάρχει δυνατότητα τεχνικής υποστήριξης από κάποιον τεχνικό ανά πάσα στιγμή, είναι προτιμότερο μακροπρόθεσμα το custom build παρά ένα brand. 1
dpolal Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, mechpanos είπε Αν υπάρχει δυνατότητα τεχνικής υποστήριξης από κάποιον τεχνικό ανά πάσα στιγμή, είναι προτιμότερο μακροπρόθεσμα το custom build παρά ένα brand. Αν τον προσλάβεις μόνιμα σαν υπάλληλο ή αν είναι αδερφός/σύζυγος/ξάδερφος και μένει και στο διπλανό διαμέρισμα ίσως και να αξίζει. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2019 από dpolal
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα