dazeman Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Αγαπητοί συμφορουμίτες, Πρόσφατα παρακολούθησα την συναυλία του Μικρούτσικου (λάτρης από παλιά) στην εν λόγω αίθουσα. Δεν θα αναφερθώ στην αξία των καλλιτεχνών (που έτσι κι αλλοιώς είναι από μεγάλη έως τεράστια), αλλά θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια διαπίστωσή μου που με προβλημάτισε να την αναφέρω μιας και κινδυνεύω να θεωρηθώ "βέβηλος". Άς το πάρω από την αρχή. Σε αίθουσα του μεγάρου πήγα πρώτη φορά (στον κήπο έχω πάει κάποιες). Αναγνωρίζω και υποκλίνομαι στην σπουδαιότητα της κατασκευής καθώς και στα τεχνολογικά συστήματα ώστε η αίθουσα να αναγνωρίζεται ως μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη στον τομέα της ακουστικής. Έλα μου όμως που όχι μόνο δεν έμεινα ικανοποιημένος από τον ήχο αλλά αντίθετα δυσαρεστήθηκα. Κι εξηγώ (με τις λιγοστές μου γνώσεις και αντίληψη για τον ήχο, να το "βέβηλος" που κολάει: ποιός είμαι εγώ να κρίνω την ακουστική του μεγάρου;) : -Οι στάθμες ήταν εκκωφαντικές σε σημείο που ενοχλούσαν τα αυτιά μου (και λόγω ηλικίας μάλλον βαρύκοος πρέπει να μαι...) -Η μουσική μου έμοιαζε παραμορφωμένη σε σημείο που κάποιες φορές γινόταν ενοχλητικός θόρυβος παρά μελωδία. -Οι φωνές (αν εξαιρέσω έναν καλλιτέχνη μόνο που το ονομά του αρχίζει από Κ. και τελειώνειο σε ς που η φωνή του ήταν διαυγέστατη) δεν είχαν καθαρότητα-διαύγεια και πολλές φορές δύσκολα διέκρινες ακουστικά τους στίχους. α! "καθαρά" ακουγόταν κι ο κ. Μικρούτσικος, και στην αφήγηση και στο τραγούδι. Έχω σκεφτεί διάφορα σοβαρά και αστεία προς εξήγηση αλλά δε ξέρω τελικά τι μπορεί να είναι, όπως: α) Μπορεί να ήμουν κουρασμένος απο την μέρα που ήταν καθημερινή κι εργάσιμη. β) Μπορεί τα στοιχεία της αίθουσας που καθορίζουν την ακουστική (ενεργητικά, παθητικά, ανακλαστικά) να ήταν λάθος ρυθμισμένα (!) γ) Μπορεί ο ηχολήπτης να ήταν άσχετος (!) δ) Μπορεί να καθόμουνα σε λάθος θέση. (Πλατεία σ.18 θ.9) ε) Μπορεί η ίδια η αίθουσα να είναι αδυσσώπητη (!) και να αναδεικνύει την αδυναμία (!!) των καλλιτεχνών (!!!) Δηλ. πρέπει να έχεις φωνάρα αλλοιώς που πάς στο μέγαρο καλλιτέχνη μου! Και μια τελευταία απορία για τους γνώστες: Εάν παρακολουθούσα μια ορχήστρα στην ίδια αίθουσα πάλι θα υπήρχαν μικρόφωνα που όμως δεν θα ήταν μόνο για ηχογράφηση αλλά ο ήχος του κάθε οργάνου θα πήγαινε σε ενισχυτές και ο κόσμος θα τον άκουγε από μεγάφωνα; Οι φίλοι επαϊοντες ας με συγχωρέσουν για τυχόν ανακρίβειες μου ή το θράσος να κρίνω την ακουστική του μεγάρου, σε καμμιά περίπτωση δε θέλω να θίξω κανέναν, απλά τη γνώμη σας, ευχαριστώ ... 1
The_Judas Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Πιθανόν να ήταν θέμα του ηχολήπτη, γιατί αυτές οι αμφιθεατρικές αίθουσες, πάντα έχουν καλύτερη ηχητική σε σχέση με μια κλασική ελληνική αποθήκη/κλαμπ. Κλασικό πρόβλημα σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα η υπερβολική ένταση και οι μέτριοι ηχολήπτες. Οσες φορές έχω δει συγκροτήματα του εξωτερικού με δικό τους ηχολήπτη ήταν πολύ καλύτερα.
MAFAKA Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Ημουν και εγώ εκεί και συμφωνώ ότι η ποιότητα του ήχου που έφτανε στα αυτιά μας ήταν απαράδεκτη για το συγκεκριμένο χώρο. Έχω ακούσει και ορχήστρα συμφωνικής μουσικής στην ίδια αίθουσα και ο ήχος ήταν πολύ καλός. Στη συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω και εγώ ότι τα έκαναν μαντάρα.
dazeman Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 58 λεπτά πριν, The_Judas είπε Πιθανόν να ήταν θέμα του ηχολήπτη, γιατί αυτές οι αμφιθεατρικές αίθουσες, πάντα έχουν καλύτερη ηχητική σε σχέση με μια κλασική ελληνική αποθήκη/κλαμπ. Κλασικό πρόβλημα σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα η υπερβολική ένταση και οι μέτριοι ηχολήπτες. Οσες φορές έχω δει συγκροτήματα του εξωτερικού με δικό τους ηχολήπτη ήταν πολύ καλύτερα. 49 λεπτά πριν, MAFAKA είπε Ημουν και εγώ εκεί και συμφωνώ ότι η ποιότητα του ήχου που έφτανε στα αυτιά μας ήταν απαράδεκτη για το συγκεκριμένο χώρο. Έχω ακούσει και ορχήστρα συμφωνικής μουσικής στην ίδια αίθουσα και ο ήχος ήταν πολύ καλός. Στη συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω και εγώ ότι τα έκαναν μαντάρα. τουλάχιστον παρηγορούμαι, οτι δεν τα είχα παίξει εγώ τελείως ...
Salecon Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, dazeman είπε Πλατεία σ.18 θ.9 Σε ποια ζώνη είναι αυτό; Μήπως ήσουν κάτω από τα θεωρεία;
dazeman Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 ναι, κάτω απο τα κεντρικά, στην μπροστινή άκρη τους και αριστερά ... για πες ...
Salecon Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Αναμενόμενο τότε, αν και δεν θα περίμενα τόσο κακή εμπειρία όσο καταλαβαίνω από αυτά που γράφεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα