zoranb Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Ένα πολύ περίεργο πρόβλημα αντιμετωπίζω με το συγκεκριμένο video παλιάς εκπομπής του Μαστοράκη. Στον υπολογιστή ο ήχος όλου του βίντεο ακούγεται κανονικά. Εάν όμως συνδέσω τον υπολογιστή με τη LEDtv μου, κάπου μετά το 1:40" κόβεται ο ήχος εντελώς! Υποψιάζομαι πως χάνεται ο ήχος επειδή κάτι γίνεται με τα κανάλια του ήχου, ίσως στην tv δεν μπορεί να αναπαραχθεί για κάποιο λόγο το βίντεο και χάνεται το ένα κανάλι... δε ξέρω μια υπόθεση κάνω. Μπορεί να καταλάβει κανείς εάν είναι ομότιμα τόσο το αριστερό όσο και το δεξιό κανάλι ήχου πριν κ μετά το 1:40";
chsam Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, zoranb είπε Ένα πολύ περίεργο πρόβλημα αντιμετωπίζω με το συγκεκριμένο video παλιάς εκπομπής του Μαστοράκη. Στον υπολογιστή ο ήχος όλου του βίντεο ακούγεται κανονικά. Εάν όμως συνδέσω τον υπολογιστή με τη LEDtv μου, κάπου μετά το 1:40" κόβεται ο ήχος εντελώς! Υποψιάζομαι πως χάνεται ο ήχος επειδή κάτι γίνεται με τα κανάλια του ήχου, ίσως στην tv δεν μπορεί να αναπαραχθεί για κάποιο λόγο το βίντεο και χάνεται το ένα κανάλι... δε ξέρω μια υπόθεση κάνω. Μπορεί να καταλάβει κανείς εάν είναι ομότιμα τόσο το αριστερό όσο και το δεξιό κανάλι ήχου πριν κ μετά το 1:40"; Το δοκιμασα και γω.Λοιπον αυτο που συμβαινει ειναι οτι στο 1:40 (που τελειωνει το μουσικο σημα και μπαινει στην εκπομπη) ο ηχος παει μονο στο αριστερο καναλι. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2019 από chsam 1
zoranb Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Σε ευχαριστώ φίλε, κάτι τέτοιο φανταζόμουν κι εγώ, αλλά για να φτάσω στο σημείο αυτό άσε, ένα κάρο αναβαθμίσεις έκανα, δεν έβγαλα αποτέλεσμα κ τότε μόνο έφτασα εκεί κ φυσικά μου το επιβεβαιώνεις κι εσύ. Καμιά ιδέα για το πώς μπορώ να διορθώσω το βίντεο στον ήχο του ώστε να παίζει κ στα δύο κανάλια για να το απολαύσω στην tv;
kallair Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, zoranb είπε Σε ευχαριστώ φίλε, κάτι τέτοιο φανταζόμουν κι εγώ, αλλά για να φτάσω στο σημείο αυτό άσε, ένα κάρο αναβαθμίσεις έκανα, δεν έβγαλα αποτέλεσμα κ τότε μόνο έφτασα εκεί κ φυσικά μου το επιβεβαιώνεις κι εσύ. Καμιά ιδέα για το πώς μπορώ να διορθώσω το βίντεο στον ήχο του ώστε να παίζει κ στα δύο κανάλια για να το απολαύσω στην tv; κανε transcode τον ηχο με καποιο προγραμμα και μετα remux για να ενωσεις παλι τον νεο ηχο με το βιντεο. Για να το κανεις αυτο, θα πρεπει να κατεβασεις το αρχειο στον υπολογιστη σου πρωτα και μετα αναλογα τον τυπο αρχειου που ειναι το βιντεο, να βρεις εφαρμογη που να υποστηριζει τις παραπανω διεργασιες. Αν γκουγκλαρεις θα βρεις μπολικους οδηγους, και νομιζω οτι υπαρχουν κ στο Insomnia τετοιοι οδηγοι.
CheOnWeb Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 17 hours ago, zoranb said: Ένα πολύ περίεργο πρόβλημα αντιμετωπίζω με το συγκεκριμένο video παλιάς εκπομπής του Μαστοράκη. Στον υπολογιστή ο ήχος όλου του βίντεο ακούγεται κανονικά. Εάν όμως συνδέσω τον υπολογιστή με τη LEDtv μου, κάπου μετά το 1:40" κόβεται ο ήχος εντελώς! Υποψιάζομαι πως χάνεται ο ήχος επειδή κάτι γίνεται με τα κανάλια του ήχου, ίσως στην tv δεν μπορεί να αναπαραχθεί για κάποιο λόγο το βίντεο και χάνεται το ένα κανάλι... δε ξέρω μια υπόθεση κάνω. Μπορεί να καταλάβει κανείς εάν είναι ομότιμα τόσο το αριστερό όσο και το δεξιό κανάλι ήχου πριν κ μετά το 1:40"; Κόβεται εντελώς ο ήχος και απ' τα δύο κανάλια ή απ' το ένα; Γιατί αν δεν ακούς καθόλου στην TV, έχεις πρόβλημα με την αναπαραγωγή του αριστερού καναλιού.
chsam Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 Δημοσ. 26 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 25/5/2019 στις 1:05 ΜΜ, zoranb είπε Σε ευχαριστώ φίλε, κάτι τέτοιο φανταζόμουν κι εγώ, αλλά για να φτάσω στο σημείο αυτό άσε, ένα κάρο αναβαθμίσεις έκανα, δεν έβγαλα αποτέλεσμα κ τότε μόνο έφτασα εκεί κ φυσικά μου το επιβεβαιώνεις κι εσύ. Καμιά ιδέα για το πώς μπορώ να διορθώσω το βίντεο στον ήχο του ώστε να παίζει κ στα δύο κανάλια για να το απολαύσω στην tv; Θα πρεπει να δεις στις ρυθμισεις ηχου στην τηλεοραση μηπως κατι εχει λαθος στα καναλια (στειλε το μοντελο να το ψαξω ) ή στον Η/Υ (για mac δεν ξερω) μηπως εχει καποια ρυθμιση ωστε να κανεις μονοφωνικο τον ηχο. Παντως για να συμβαινει στο βιντεο αυτο τοτε θα συμβαινει και σε οτιδηποτε αλλο βλεπεις μεσω Η/Υ στην τηλεοραση (δηλαδη ουσιαστικα ακους μονο το δεξι καναλι), απλα δεν το εχεις καταλαβει επειδη σε αυτο το βιντεο "κοβεται" το δεξι καναλι. Για επαληθευση παιξε αυτο και δες τι ακους Επεξ/σία 26 Μαΐου 2019 από chsam 1
zoranb Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 #chsam μπράβο βρε φίλε, πολύ καλό το βιντεάκι αυτό με τον ήχο!!!! Όντως το αριστερό κανάλι δεν παίζει! Πωωω μπαίνω σε ακόμα μεγαλύτερες διαδικασίες τώρα... πιάστο αβγό και κούρευτο! Δεν υπάρχει ρύθμιση στην tv να ορίζει αριστερό ή δεξί κανάλι... δεν ξέρω πως να το ψάξω το θέμα! Εδώ θέλω να πω πως το προβληματικό βιντεάκι αυτό παίζεται από ένα mac mini που είναι συνδεδεμένο με RCA καλώδιο στην tv. Να υποθέσω πως είναι σίφουρα κάποιο πρόβλημα της tv?
chsam Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, zoranb είπε #chsam μπράβο βρε φίλε, πολύ καλό το βιντεάκι αυτό με τον ήχο!!!! Όντως το αριστερό κανάλι δεν παίζει! Πωωω μπαίνω σε ακόμα μεγαλύτερες διαδικασίες τώρα... πιάστο αβγό και κούρευτο! Δεν υπάρχει ρύθμιση στην tv να ορίζει αριστερό ή δεξί κανάλι... δεν ξέρω πως να το ψάξω το θέμα! Εδώ θέλω να πω πως το προβληματικό βιντεάκι αυτό παίζεται από ένα mac mini που είναι συνδεδεμένο με RCA καλώδιο στην tv. Να υποθέσω πως είναι σίφουρα κάποιο πρόβλημα της tv? Αααα εγω υπεθεσα οτι εχεις συνδεσει με καποιο hdmi. Δηλαδη να φανταστω βγαζεις τον ηχο απο το 3.5mm jack και παει σε δυο rca. Τοτε μπορει να φταιει και το καλωδιο ή ακομα και να εχει ζημια το ιδιο το jack εσωτερικα στο mac.Μπορει να εχει προβλημα και το rca της τηλεορασης. 1
zoranb Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 31/5/2019 στις 2:29 ΠΜ, chsam είπε Αααα εγω υπεθεσα οτι εχεις συνδεσει με καποιο hdmi. Δηλαδη να φανταστω βγαζεις τον ηχο απο το 3.5mm jack και παει σε δυο rca. Τοτε μπορει να φταιει και το καλωδιο ή ακομα και να εχει ζημια το ιδιο το jack εσωτερικα στο mac.Μπορει να εχει προβλημα και το rca της τηλεορασης. Nαι όπως το λες, βγάζω τον ήχο από 3.5mm jack και πάει σε δύο υποδοχές RCA στην tv! Οπότε βάζοντας όλες τις πιθανές εκδοχές του προβλήματος στη σειρά έχουμε... 1. καλώδιο 2. rca υποδοχές tv 3. mac mini jack υποδοχή 4. ηχεία tv κάτι άλλο; 😡 Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2019 από zoranb
CheOnWeb Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, zoranb said: Nαι όπως το λες, βγάζω τον ήχο από 3.5mm jack και πάει σε δύο υποδοχές RCA στην tv! Οπότε βάζοντας όλες τις πιθανές εκδοχές του προβλήματος στη σειρά έχουμε... 1. καλώδιο 2. rca υποδοχές tv 3. mac mini jack υποδοχή 4. ηχεία tv κάτι άλλο; 😡 Βγάλε τα rca απ' την tv. Πάρε το ένα απ' τα δύο (π.χ. το κόκκινο) και δοκίμασέ το (έχοντας κάτι να παίζει) σε κάθε μία απ' τις δύο υποδοχές της TV. Δίνει ήχο και στα δύο; = Είναι ok. Δοκίμασε και το άλλο (το άσπρο) Δεν δίνει ήχο σε κανένα; = Δεν φτάνει σήμα στο rca, 90% χαλασμένο καλώδιο. (10% η έξοδος του Mac mini, βάλε ακουστικά να δεις τι βγάζει). Δίνει σήμα μόνο στο ένα; = Έχει πρόβλημα η υποδοχή της τηλεόρασης. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2019 από CheOnWeb 1
zoranb Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Απο το Mac mini ακούγεται στερεοφωνικός ο ήχος, το έλεγξα με σκουστικά! Αποσυνδέω το λευκό... όταν το κόκκινο συνδέεται μόνο του (είτε στο λευκό είτε στο κόκκινο βύσμα της tv) ακούγεται ήχος κ απο αριστερό κ απο δεξί ηχείο! Οταν συνδέω κ το λευκό, απομονώνεται το ένα ηχείο κ δεν λειτουργεί, το βγάζω κ λειτουργεί! Μάλλον το λευκό βύσμα κάνει τη ζημιά...σωστά; Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2019 από zoranb
CheOnWeb Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 minutes ago, zoranb said: Απο το Mac mini ακούγεται στερεοφωνικός ο ήχος, το έλεγξα με σκουστικά! Αποσυνδέω το λευκό... όταν το κόκκινο συνδέεται μόνο του (είτε στο λευκό είτε στο κόκκινο βύσμα της tv) ακούγεται ήχος κ απο αριστερό κ απο δεξί ηχείο! Οταν συνδέω κ το λευκό, απομονώνεται το ένα ηχείο κ δεν λειτουργεί, το βγάζω κ λειτουργεί! Μάλλον το λευκό βύσμα κάνει τη ζημιά...σωστά; Λογικά ναι. Το άσπρο, χωρίς να έχεις το κόκκινο συνδεδεμένο, δίνει ήχο; Το ότι όταν συνδέεις το κόκκινο μόνο του, παίζουν και τα δύο ηχεία, είναι λειτουργία της τηλεόρασης, ώστε να παίζει μια μονοκάναλη πηγή και στα δύο ηχεία (δικάναλο μονοφωνικό). Μόλις βάλεις και το δεύτερο βύσμα, η λειτουργία αυτή απενεργοποιείται, ώστε να ακούσεις stereo. Συνήθως η λειτουργία αυτή δουλεύει μόνο με το άσπρο αλλά μπορεί στην tv σου να ισχύει και για τα δύο κανάλια. Πάρε ένα αξιοπρεπές Jack>2rca και λογικά θα είσαι κομπλέ. Το συγκεκριμένο βίντεο βέβαια, θα το ακούς απ' το ένα κανάλι, εκτός αν βγάλεις το βύσμα που δεν παίζει ώστε να γυρίσει η tv σε mono ή αν έχει λειτουργία mono μέσα απ' το menu. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2019 από CheOnWeb
CheOnWeb Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 3 minutes ago, zoranb said: Το άσπρο όχι δεν δίνει ήχο! Ok. Παίρνεις καλωδιάκι και είσαι κομπλέ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα