gronk Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, montelagr είπε κατσε στα ετοιμα γιατι 8α βρε8εις σε μπελαδες- πηγαινε σε ψυχολογώ. εαν σου βρει προβλημα λυθηκε το θεμα δουλεια. θα σε βγαλουν και ι5 - αραξε ...μια ζωη την εχεις θες να καταντησεις σαν ολους μας? Έχεις μπλέξει τα φρύδια με τα...
polaki Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Πολλά πράγματα είναι λάθος σε αυτή την ιστορία, και σίγουρα ο χώρος εδώ δεν είναι για να αναλύσει κανείς τα ψυχολογικά του, πόσο μάλλον να πάρει απαντήσεις τις οποίες (δώσε βάση σε αυτό που θα πω τώρα) ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ. 14 λεπτά πριν, GeoMak7 είπε το βασικο σου προβλημα ειναι οτι δεν εχεις ζοριστει ουτε στο χεσιμο προς το παρον σε ολοκληρη τη ζωη σου, οποτε αν δεν υπαρξει καποιο ισχυρο σοκ θα εισαι ενας ακομη στο στρατο απο ζωντανους παρασιτικους οργανισμους. Δεν μπήκα στο ποστ αυτό για να βγάλω χολή γιατί είναι προφανές ότι χρειάζεσαι ψυχολογική βοήθεια. Αν δεν ενημερώσεις τους γονείς σου σχετικά ώστε μαζί (μιας και μόνος σου αμφιβάλλω αν θα έχεις τη θέληση να αλλάξεις το οτιδήποτε) να βρείτε μία άλλη λύση στενής πολύμηνης ψυχολογικής παρακολούθησης, το θέμα σου θα διαιωνίζεται. Δυστυχώς για εσένα και ευτυχώς για όλους τους υπόλοιπους που δεν φταίμε σε κάτι, δεν υπάρχει καμία πρόνοια από το κράτος για τέτοιες περιπτώσεις. Συνεπώς αν όσο οι γονείς σου ακόμα υπάρχουν δεν κοιτάξετε να δείτε τί θα κάνετε για να λύσεις τα εσωτερικά σου θέματα και να προχωρήσεις στη ζωή σου, δε σε βλέπω καθόλου μα καθόλου καλά... Και πολυ φθηνά την έχεις γλιτώσει μέχρι τώρα, αν όντως την έχεις γλυτώσει και απλά δεν αποκάλυψες τυχόν καταχρήσεις. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2019 από polaki 2
vagos789 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δυστυχως ή ευτυχως μονο εσυ μπορεις να λυσεις τα προβληματα σου Βρες τι ειναι αυτο που σε παρακινει και θα σε κανει να βγεις απο το τελμα Δεν συμφωνω με την λογικη "τελειωσε την σχολη" γιατι ΟΚ καλο ειναι να τελειωνεις οτι αρχιζεις αλλα δεν ζουμε στο 1940 οπου με ενα πτυχιο εξασφαλιζες τα γεραματα σου Ο στρατος με τα ατελειωτα στραβα του εχει και θετικα,λειτουργεις σε μια ομαδα,αναλαμβανεις ευθυνες,γινεσαι κομματι μιας μηχανης, σκεψου μηπως ειναι ενα διάλειμμα που θα σε βοηθησει,μην το δεις ομως σαν αναψυχη γιατι δεν ειναι
G99Jack Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 9 λεπτά πριν, spectaculator είπε Εγώ θα σου πρότεινα να στρώσεις κάτω τον ποπό και να βγάλεις το ΤΕΙ. Δεδομένου πως δεν είσαι και πολύ της δουλειάς, δεν θα πας μακριά και πιθανότατα να μην σου δοθεί ξανά ευκαιρία για κάτι τέτοιο (η μάλλον δεν πρόκειται να δώσεις εσύ ξανά αυτή την ευκαιρία στον εαυτό σου, παρεκτός κι αν βρήκες κάτι καλύτερο που να σου αρέσει). Κάνε κάτι για σένα όσο είσαι νέος γιατί στον κόσμο δεν χαρίζεται τίποτα! Όσο περνούν τα χρόνια, τόσο λιγοστεύουν και οι επιλογές σου. Εντάξει δεκτή η άποψη σου και είμαι διατεθειμένος να το δοκιμάσω αν και στο παρελθόν δεν πέτυχε. Η σχολή μου δεν με ενθουσιάζει τόσο δηλαδή δεν πάω και παρακολουθώ με προσοχή όλα τα μαθήματα αλλά από την άλλη ούτε με ξενερώνει Μου αρέσουν ορισμένα μαθήματα μόνο τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρουν στο ελάχιστο
ManFromEarth Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, G99Jack είπε Εντάξει δεκτή η άποψη σου και είμαι διατεθειμένος να το δοκιμάσω αν και στο παρελθόν δεν πέτυχε. Η σχολή μου δεν με ενθουσιάζει τόσο δηλαδή δεν πάω και παρακολουθώ με προσοχή όλα τα μαθήματα αλλά από την άλλη ούτε με ξενερώνει Μου αρέσουν ορισμένα μαθήματα μόνο τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρουν στο ελάχιστο Aσε τη σχολη, δεν εχει νοημα. αν σε ενδιεφερε θα ειχες ασχοληθει. Πρεπει να αποφασισεις πώς θα βιοποριζεσαι στη ζωη σου. Μπορεις καλλιστα να ζησεις μια ζωη με τον ελαχιστο μισθο (πχ δουλευοντας σαν σερβιτορος). Απο την αλλη εισαι μικρος ακομα και μπορεις να σπουδασεις κατι αλλο που πραγματικα θα σε ενδιαφερει. το θεμα ειναι να εντοπισεις αυτο ακριβως το ενδιαφερον. 1
gronk Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, G99Jack είπε Εντάξει δεκτή η άποψη σου και είμαι διατεθειμένος να το δοκιμάσω αν και στο παρελθόν δεν πέτυχε. Η σχολή μου δεν με ενθουσιάζει τόσο δηλαδή δεν πάω και παρακολουθώ με προσοχή όλα τα μαθήματα αλλά από την άλλη ούτε με ξενερώνει Μου αρέσουν ορισμένα μαθήματα μόνο τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρουν στο ελάχιστο Η πληροφορική είναι 20% η σχολή και 80% πόσο θα το ψάξεις και θα διαβάσεις μόνος σου. Αν δεν σου αρέσει σαν αντικείμενο, άστο. Στο λένε εδώ με τη λογική ότι θα έχεις ένα χαρτί στα χέρια σου κοκ. Για εμένα αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα. Γενικά φίλε μου, θες ένα διάλειμμα να βάλεις τα πράγματα κάτω. Εδώ ο καθένας θα σου πει κάτι διαφορετικό και θα σε μπερδέψει στο τέλος επειδή και εσύ ο ίδιος δεν ξέρεις τι θες. Αν μου επιτρέπεις οι μέρες σου πως περνάνε; Επεξ/σία 27 Μαΐου 2019 από gronk
G99Jack Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, gronk είπε Φίλους, κοπέλα έχεις; Γενικά και εγώ έχω περάσει από αυτή τη σαπίλα όταν πέρασα στη σχολή. Επί ένα χρόνο δε πάταγα καθόλου, 24/7 WoW και βιντεοπαιχνίδια, έτρωγα χάλια κοκ. Μέχρι που ήρθε το καλοκαίρι ήταν όλοι διακοπές με τις κοπέλες τους και τις παρέες που κάνανε στο πρώτο έτος της σχολής τους. Ε και γύρισα τον διακόπτη και έβαλα τη ζωή μου σε σειρά. Αποψή μου; Πας στρατό, τελειώνεις και κάθεσαι και σκέφτεσαι όσο είσαι μέσα τι θες να κάνεις με τη ζωή σου. Φίλους έχω ναι αλλά έχουν μάθει πλέον ότι δε βγαίνω συχνά και απλά βγαίνουμε μια δυο φορές ανά βδομάδα Καλά κοίτα και εγώ αν το ήθελα πραγματικά όταν ήμουν πρώτο ή δεύτερο έτος θα το έκανα αλλά βαριόμουν και απλά είχα βολεύτει . Στρατό τώρα όλοι μου λένε ότι είναι κατασκήνωση και αναψυχή. Σίγουρα θα πάω στρατό κάποια στιγμή αλλά λες είναι καλύτερο τώρα παρά μετά;
gronk Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, G99Jack είπε Φίλους έχω ναι αλλά έχουν μάθει πλέον ότι δε βγαίνω συχνά και απλά βγαίνουμε μια δυο φορές ανά βδομάδα Καλά κοίτα και εγώ αν το ήθελα πραγματικά όταν ήμουν πρώτο ή δεύτερο έτος θα το έκανα αλλά βαριόμουν και απλά είχα βολεύτει . Στρατό τώρα όλοι μου λένε ότι είναι κατασκήνωση και αναψυχή. Σίγουρα θα πάω στρατό κάποια στιγμή αλλά λες είναι καλύτερο τώρα παρά μετά; Άμα είναι να συνεχίσεις έτσι, τώρα. Θα είναι κάτι διαφορετικό και θα έχεις και χρόνο να ξεφύγεις και να σκεφτείς μερικά πράγματα. 2
GeoMak7 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 8 λεπτά πριν, G99Jack είπε Δηλαδή η ζωή κατά εσένα είναι να ζορίζεσαι καθημερινά και να λες τι ωραία που είμαι ζωντανός κατάλαβα καλά; Τι ισχυρό σοκ λες τώρα; Αν δεν ήθελα να σοβαρευτώ θα καθόμουν με τις ώρες να γράφω εδώ πέρα; Ή θα έψαχνα για δουλειά καθημερινά και θα πήγαινα σε συνεντεύξεις; Αν δεν ήθελα πολύ απλά δεν θα ενδιαφέρομαι για τίποτα όπως έκανα παλιά που απλά νόμιζα ότι κάποια στιγμή θα έρθει κάποιος με το μαγικό ραβδί και θα κάνει τη ζωή μου παραμυθένια α) η ζωη ειναι ωραια & εχει τρομερες απολαυσεις. δυστυχως για εσενα, πρεπει να κοπιασεις αρκετα αν δεν εισαι τυχερος. φυσικα και τυχερος να ησουν, αυτο καποτε εξαντλειται. β) αν ηθελες να σοβαρευτεις, θα δουλευες ηδη σεζον στο νησι & δε θα κλαψουριζες (για να πεισεις τον εαυτο σου & μονο) στο ινσομνια. επισης, το μοναδικο σου προβλημα ειναι το πως θα πεις στους γονεις οτι εισαι κοπριτης & δε διαβαζες κι αρα εμεινες πισω στη σχολη. μπορεις να τα ανατρεψεις ολα αυτα γιατι ως γνωστον ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. το θεμα ειναι οτι αυτα που διαβαζω μου δειχνουν ανθρωπο τεμπελακο & δυστυχως φταινε οι γυρω σου κι οχι εσυ γι'αυτο το σεναριο που βιωνεις.
G99Jack Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 6 λεπτά πριν, polaki είπε Πολλά πράγματα είναι λάθος σε αυτή την ιστορία, και σίγουρα ο χώρος εδώ δεν είναι για να αναλύσει κανείς τα ψυχολογικά του, πόσο μάλλον να πάρει απαντήσεις τις οποίες (δώσε βάση σε αυτό που θα πω τώρα) ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ. Δεν μπήκα στο ποστ αυτό για να βγάλω χολή γιατί είναι προφανές ότι χρειάζεσαι ψυχολογική βοήθεια. Αν δεν ενημερώσεις τους γονείς σου σχετικά ώστε μαζί (μιας και μόνος σου αμφιβάλλω αν θα έχεις τη θέληση να αλλάξεις το οτιδήποτε) να βρείτε μία άλλη λύση στενής πολύμηνης ψυχολογικής παρακολούθησης, το θέμα σου θα διαιωνίζεται. Δυστυχώς για εσένα και ευτυχώς για όλους τους υπόλοιπους που δεν φταίμε σε κάτι, δεν υπάρχει καμία πρόνοια από το κράτος για τέτοιες περιπτώσεις. Συνεπώς αν όσο οι γονείς σου ακόμα υπάρχουν δεν κοιτάξετε να δείτε τί θα κάνετε για να λύσεις τα εσωτερικά σου θέματα και να προχωρήσεις στη ζωή σου, δε σε βλέπω καθόλου μα καθόλου καλά... Και πολυ φθηνά την έχεις γλιτώσει μέχρι τώρα, αν όντως την έχεις γλυτώσει και απλά δεν αποκάλυψες τυχόν καταχρήσεις. Συμφωνώ σε αρκετά αλλά διαφωνώ σε αρκετά πάλι Αρχίζουμε με το ότι το φόρουμ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος να βρεις λύση και δε ψάχνω κάποιον να μου πει πχ κάνε αυτό τέλος απλά ψάχνω απόψεις ή ίδιες εμπειρίες. Μερικές απαντήσεις ναι δε θέλω να ακολουθήσω αυτό το παραδέχομαι ανοιχτά αλλά δε σημαίνει ότι δε θέλω κάτι να αλλάξει Τώρα αν έψαχνα βοήθεια από το κράτος θα έβαζα τύπου θέματα όπως τι επιδόματα υπάρχουν να πάρω κλπ Καταχρήσεις τι εννοείς; Ψυχολογική βοήθεια σίγουρα θέλω απλά επειδή από τη προηγούμενη φορά δε πήγε καλά είμαι διστακτικός
GeoMak7 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, G99Jack είπε Φίλους έχω ναι αλλά έχουν μάθει πλέον ότι δε βγαίνω συχνά και απλά βγαίνουμε μια δυο φορές ανά βδομάδα Καλά κοίτα και εγώ αν το ήθελα πραγματικά όταν ήμουν πρώτο ή δεύτερο έτος θα το έκανα αλλά βαριόμουν και απλά είχα βολεύτει . Στρατό τώρα όλοι μου λένε ότι είναι κατασκήνωση και αναψυχή. Σίγουρα θα πάω στρατό κάποια στιγμή αλλά λες είναι καλύτερο τώρα παρά μετά; και δε ντρεπεσαι να σε χαρτζιλικωνουν για να βγεις ;
G99Jack Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 9 λεπτά πριν, vagos789 είπε Δυστυχως ή ευτυχως μονο εσυ μπορεις να λυσεις τα προβληματα σου Βρες τι ειναι αυτο που σε παρακινει και θα σε κανει να βγεις απο το τελμα Δεν συμφωνω με την λογικη "τελειωσε την σχολη" γιατι ΟΚ καλο ειναι να τελειωνεις οτι αρχιζεις αλλα δεν ζουμε στο 1940 οπου με ενα πτυχιο εξασφαλιζες τα γεραματα σου Ο στρατος με τα ατελειωτα στραβα του εχει και θετικα,λειτουργεις σε μια ομαδα,αναλαμβανεις ευθυνες,γινεσαι κομματι μιας μηχανης, σκεψου μηπως ειναι ενα διάλειμμα που θα σε βοηθησει,μην το δεις ομως σαν αναψυχη γιατι δεν ειναι Βέβαια μόνος μου θα τα λύσω απλά θέλω απόψεις για το δρόμο που θα ακολουθήσω. Αυτό προσπαθώ να βρω και αυτό που με παρακινεί είναι να μιλάω με τους ανθρώπους και να τους βοηθήσω. Αντικοινωνικος είμαι μέχρι να μου αρχίσεις την κουβέντα μετά σχεδόν ροδάνι πάει η γλώσσα μου Η λογική τελείωσε τη σχολή σου έχει νόημα γιατί από όσες δουλειές με παίρνουν που αναφέρω την σχολή στο βιογραφικό μου λένε οκ πότε τελειώνεις (όχι για το πότε μπορείς να αρχίσεις γιατί έχεις εξεταστική). Είναι δύσκολο ως αδύνατο να πιάσεις δουλειά χωρίς πτυχία και ειδικά χωρίς προϋπηρεσία σε συνδυασμό. Αν βοηθήσει ο στρατός να πάω εντάξει αλλά κατά τη γνώμη μου είναι σαν διακοπές πας και χαλαρώνεις και μετά νομίζω θα σου είναι δυσκολότερο να συγκεντρωθεί 1
gronk Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, G99Jack είπε Βέβαια μόνος μου θα τα λύσω απλά θέλω απόψεις για το δρόμο που θα ακολουθήσω. Αυτό προσπαθώ να βρω και αυτό που με παρακινεί είναι να μιλάω με τους ανθρώπους και να τους βοηθήσω. Αντικοινωνικος είμαι μέχρι να μου αρχίσεις την κουβέντα μετά σχεδόν ροδάνι πάει η γλώσσα μου Η λογική τελείωσε τη σχολή σου έχει νόημα γιατί από όσες δουλειές με παίρνουν που αναφέρω την σχολή στο βιογραφικό μου λένε οκ πότε τελειώνεις (όχι για το πότε μπορείς να αρχίσεις γιατί έχεις εξεταστική). Είναι δύσκολο ως αδύνατο να πιάσεις δουλειά χωρίς πτυχία και ειδικά χωρίς προϋπηρεσία σε συνδυασμό. Αν βοηθήσει ο στρατός να πάω εντάξει αλλά κατά τη γνώμη μου είναι σαν διακοπές πας και χαλαρώνεις και μετά νομίζω θα σου είναι δυσκολότερο να συγκεντρωθεί Διακοπές είναι, σίγουρα. Απλά είναι μια υποχρέωση που εφόσον δεν κάνεις κάτι άλλο αυτή τη στιγμή καλό θα ήταν να φύγει (εκτός αν σκέφτεσαι για αναβολή, οπότε πάσο)
G99Jack Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 19 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε Δυστυχως οταν εισαι: - ανειδικευτος (αποφ. Λυκειου) - κατοικος επαρχιας - στην Ελλαδα του 2019 δεν εχεις και πολλες δυνατοτητες επιλογων. Οπως λεει και το ρητο "Beggars can't be choosers". (no offence). Επομενως η συμβουλη μου ειναι, μην εισαι επιλεκτικος στις δουλειες σου. Ναι, θα χανεις χρονο, με τα λεωφορεια, αλλα εχεις απειρο χρονο αφου δεν κανεις (οπως εσυ λες) απολυτως τιποτα αλλο στη ζωη σου. Κοίταξε να δεις εντάξει θα χάνω άπειρο χρόνο με τα λεωφορεία κλπ αλλά ας πούμε αυτό το ξεπερνάνε για πόσο θα μπορώ να δουλεύω με τα τωρινά δεδομένα; Όσο μένω με τους γονείς μου όλα ωραία αλλά μετά τι; Αν υπάρχει προοπτική για εξέλιξη ναι είμαι μέσα 100% αλλά μου φαίνεται λίγο δύσκολο
spectaculator Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 17 λεπτά πριν, G99Jack είπε Εντάξει δεκτή η άποψη σου και είμαι διατεθειμένος να το δοκιμάσω αν και στο παρελθόν δεν πέτυχε. Η σχολή μου δεν με ενθουσιάζει τόσο δηλαδή δεν πάω και παρακολουθώ με προσοχή όλα τα μαθήματα αλλά από την άλλη ούτε με ξενερώνει Μου αρέσουν ορισμένα μαθήματα μόνο τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρουν στο ελάχιστο Αν έχεις εναλλακτική τότε παράτα τη σχολή. Αν όχι πίεσε τον εαυτό σου όσο δεν πάει! Δεν είναι και κάτι το τρομερό. Πόσα χρόνια είναι το τμήμα σου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις