Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γραψτα στα παπαρια σου ολα ts. Οταν θα ερθει η ωρα να σοβαρευτεις σε ολα τα θεματα θα το καταλάβεις. 

• Like 1
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, G99Jack είπε

Αυτό είναι το παράδειγμα που χρειάζομαι. Κάποιον σαν και εμένα να έχει περσσει τα ίδια

Αυτό λοιπόν θα κάνω θα βρω μια δουλειά και θα τα καταφέρω δύσκολα τον πρώτο καιρό αλλά μετά θα έρθει η ανταμοιβή

Είναι σαν να φυτεύεις ένα δέντρο στην αρχή δε φαίνεται καν και μετά γίνεται φυτό πριν καταλήξει στην τελική του μορφή

Μέχρι να σβήσει ο ήλιος σωστά;

Δεν κατάλαβα τίποτα αλλά για να το λες κάτι θα ξέρεις

Κάνε ότι θέλεις, αλλά μην αφήσεις την ευκαιρία των σπουδών να  πάει χαμένη. Να ξέρεις πως στη ζωή το να θέλεις κάτι από μόνο του δεν βοηθά πολύ. Θα υπάρξουν παμπολες περιπτώσεις όπου παρά τη δική σου θέληση, φιλότιμο, ικανότητα, θα βρεθούν πολλοί μπροστά σου που θα σε κρατήσουν στάσιμο σε άρρωστες ή μη παραγωγικές για σένα καταστάσεις.

Όσο καλύτερα εφοδιασμένος θα είσαι, τόσο καλύτερα θα ελίσσεσαι, ακόμα κι αν αυτό που σπουδάσεις δεν θα το ασκήσεις στο μέλλον.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Απ' όλα όσα διάβασα νομίζω ότι έχεις όλα τα προσόντα για να γίνεις πολιτικός. Σκέψου το.

• Moderators
Δημοσ.
43 minutes ago, polaki said:

Παρ'όλα αυτά να υπενθυμίσω ότι η κατάσταση του αδερφού μου ήταν 100% δική του επιλογή.

Όχι, δεν ήταν 100% δική του επιλογή. Και φαίνεται εκ του αποτελέσματος, όπως τα περιγράφεις.

50 minutes ago, G99Jack said:

Έχω στείλει πολλά βιογραφικά γιατί οι γονείς μου με έβαλαν κάτω και είπαν ότι πρέπει να ψάχνομαι (και καλά έκαναν) απλά σχεδόν κανείς δε θέλει έναν απόφοιτο λυκείου. 

Εξαρτάται από τις δουλειές που κοιτάς φαντάζομαι. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τελειώσει καν δημοτικό και δουλεύουν, αλήθεια.

Δημοσ.

Φίλε g99jack είσαι σε άσχημη θέση αλλά πιστεύω θα βρεθεί λύση. Αυτή τη στιγμή ζεις ενα ψέμα με την έννοια του οτι οι δικοί σου πιστεύουν ότι σπουδάζεις και εσύ τα έχεις παρατήσει και ψάχνεις για δουλειά. 

Πρώτα απ ολα σκέψου λίγο αν θες να τελειώσεις τη σχολή ή αν θες να κάνεις κάτι άλλο. Μπορείς να πας και σε κάποια σχολή να γίνεις τεχνίτης, μάγειρας κτλ. Σε 2 χρόνια θα εχεις τελειώσει και θα ειναι πιο εύκολο να βρεις δουλειά. Επειδή είσαι μικρός μπορείς να φύγεις και στο εξωτερικό που κάνουν κρα για τεχνίτες μιας και οι περισσοτεροι το έχουν ρίξει στην επιστήμη και δεν ξέρουν να καρφώσουν ένα καρφί.

Μετά μπορείς να πας σε ψυχίατρο. Είναι ο μόνος που έχει ιατρική εκπαίδευση και μπορεί να διαγνώσει αν έχεις κατάθλιψη και να σου δώσει φαρμακευτική αγωγή ώστε να δεις τα πράγματα πιο αντικειμενικά και να δραστηριοποιηθείς. Με τη μιζέρια που σε βασανίζει και  στο μπλέξιμο που είσαι, μάλλον δεν είσαι για σοβαρές αποφάσεις.

Τέλος θα πρέπει να πεις στους δικούς σου τι γίνεται. Μπορείς να πεις την αλήθεια οτι τα φόρτωσες στον κόκκορα και δεν ξέρεις τι θες να κάνεις και πιστεύεις οτι η δουλειά είναι η λύση, ή ότι νιώθεις άσχημα και θες να δεις έναν νευρολόγο ψυχίατρο με τον οποίο θα συζητήσεις το πως θα διαχειριστείς το θέμα.

Αν συζητήσεις με τους γονείς σου τι συμβαίνει και όντως η δουλειά είναι η λύση όλο και κάποιον γνωστό θα έχουν να σε βοηθήσει.

Το γεγονός ότι τόσο καιρό ήσουν απομονωμένος στο σπίτι και δεν έβγαινες και δεν σου έκανε κλικ τίποτα μάλλον για κατάθλιψη κάνει, αν ήσουν απλά τεμπέλης θα ξόδευες τα λεφτά των δικών σου σε διασκεδάσεις.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...