Αντικοινωνική Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Καλησπέρα σας! Σκέφτομαι να φτιάξω ένα κρεμαστό φωτιστικό χρησιμοποιώντας ένα απλό καλώδιο για φωτιστικά και για καπέλο ένα μεταλλικό δοχείο από μπογιά. Η διάμετρός του είναι 11εκ. και μέσα θα βάλω μια κοινή λάμπα. Παρόλο που δε θα ακουμπάει στα τοιχώματά του, υπάρχει και πάλι περίπτωση να γίνει φουλ ζεστό το δοχείο από τη θερμότητα της λάμπας; Υπάρχει κάποια στάνταρ απόσταση ασφαλείας μεταξύ λάμπας κι οποιουδήποτε υλικού την περικλείει;
cthulhucarbide Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Άμα το δοχείο μπογιάς που λες είναι μεταλλικό τότε δεν σε πειράζει όσο και να ζεσταθεί. Που πρακτικά δεν πρόκειται να ζεσταθεί αφού δεν έρχεται σε επαφή με την λάμπα αλλά έτσι και αλλιώς οι σύγχρονες λάμπες δεν ζεσταίνουν και πολύ. Κατά την γνώμη μου προχώρα άφοβα όσων αφορά το σκέλος της θερμοτητας στο δοχείο, εκτός και αν το κουτί έχει μπογιές απάνω οπότε χρειάζεσαι ένα μεγαλύτερο περιθώριο ασφαλείας ώστε να μην μυρίσουν/καούν
Moderators Inuyasha Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 37 λεπτά πριν, Αντικοινωνική είπε Καλησπέρα σας! Σκέφτομαι να φτιάξω ένα κρεμαστό φωτιστικό χρησιμοποιώντας ένα απλό καλώδιο για φωτιστικά και για καπέλο ένα μεταλλικό δοχείο από μπογιά. Η διάμετρός του είναι 11εκ. και μέσα θα βάλω μια κοινή λάμπα. Παρόλο που δε θα ακουμπάει στα τοιχώματά του, υπάρχει και πάλι περίπτωση να γίνει φουλ ζεστό το δοχείο από τη θερμότητα της λάμπας; Υπάρχει κάποια στάνταρ απόσταση ασφαλείας μεταξύ λάμπας κι οποιουδήποτε υλικού την περικλείει; Βάλε λάμπα led που δεν ανεβάζει τόσο θερμοκρασία όσο οι κλασικές Εφόσον μιλάς για μεταλλικό δοχείο σιγουρέψου ότι έχεις και γείωση, αλλιώς αν δεν υπάρχει ξέχνα το σκέψου κάτι άλλο 1
Αντικοινωνική Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 38 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Εφόσον μιλάς για μεταλλικό δοχείο σιγουρέψου ότι έχεις και γείωση, αλλιώς αν δεν υπάρχει ξέχνα το σκέψου κάτι άλλο Δηλαδή όλα τα φωτιστικά με μεταλλικό καπέλο είναι εν δυνάμει επικίνδυνα; 😯 Μιας και θέλω να χρησιμοποιήσω κυλινδρικό σχήμα, μπορώ αντί του μεταλλικού δοχείου να χρησιμοποιήσω κομμάτι πλαστικής σωλήνας (που φυσικά θα βαφεί);
bluesattack Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 4 ώρες πριν, Αντικοινωνική είπε Δηλαδή όλα τα φωτιστικά με μεταλλικό καπέλο είναι εν δυνάμει επικίνδυνα; 😯 Μιας και θέλω να χρησιμοποιήσω κυλινδρικό σχήμα, μπορώ αντί του μεταλλικού δοχείου να χρησιμοποιήσω κομμάτι πλαστικής σωλήνας (που φυσικά θα βαφεί); Γιατι δεν το φτιαχνεις απο βαζο που συνηθιζεται ? Εξακολουθει βεβαια να υπαρχει το θεμα σιδερενιου καπακιου-ντουι θερμοκρασιας .Πρεπει το καπακι να ειναι λιγο ντουρο οχι κανα ψευτικο , σαν βαμμενο ''χαρτι '' Και παλι θα το προχωραγαμε επιφυλαξη , θα το τσεκαρα μερικες μερες.Και γενικα θα εβαζα μια διακοσμητικη λαμπα μικρων watt η led, οχι καμμια μεγαλη που θα καιει ολη μερα Επισης θελει προσοχη το καλωδιο , μην ειναι βγαλμενο απο κανα φωτιστικο του 5ευρου για λαμπιτσες των 25 w .Οπως επισης και ο διακοπτης Οχι μονο δεν πρεπει να ακουμπαει η λαμπα στο καπελο αλλα δεν πρεπει και το καπελο να ακουμπησει κατα λαθος καπου αλλου (απο κουνημα , πεσιμο κλπ ) και παρεις καμμια φωτια Προσοχη στα ρευματα ! ps.Δεν ξερω γιατρι θελεις να βαλεις μεταλλικο δοχειο η πλαστικο, ισως θελεις να κανεις τρυπες για να διαχεεται το φως .Θα μπορουσες να σκεφτεις και ενα ξυλινο κουτι τοτε
haris_216 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Σαφώς και θα ζεσταθεί το κουτί της μπογιάς, άσχετα από το αν ακουμπάει στη λάμπα ή όχι. Η θερμοκρασία που θα αναπτύσσει η λάμπα θα πάει προς τα πάνω και μοιραία θα παγιδεύεται στον πάτο του κουτιού (που πλέον τώρα θα είναι ανάποδα). Ιδανικά το πάνω μέρος καλό θα είναι να έχει τρύπες (αρκετές και μεγάλες) για να φεύγει η ζέστη. Επίσης, όπως λέω με κάθε ευκαιρία, αφού υπάρχουν μεταλλικά εκτεθειμένα μέρη γείωση υποχρεωτικά.
tz_aristotelis Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 εχω φτιαξει φωτιστικα. Οι λαμπες led δεν ζεστενονται και παρα πολυ. Αν κανεις τρυπες στο πανω μερος θα βγαινει και το φως. Εχεις θεμα? (προσοχη γιατι το βραδυ μπορει να μην ειναι ομορφο) Τα ντουι ειναι μονωμενα αρα δεν τιθεται θεμα γειωσης (πως δηλαδη θα κανεις γειωση σε φωτιστικο ας μας εξηγησει καποιος). Αρκει να το κανεις σωστα και να μην πεταγονται συρματινα καλωδιακια. Ενα θεμα ειναι αν μπορει το ντουι με το καλωδιο μπορει να στηριξει το βαρος του φωτιστικου. Προσοχη σε αυτο το θεμα. Καλη κατασκευη
Moderators Inuyasha Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 35 λεπτά πριν, tz_aristotelis είπε εχω φτιαξει φωτιστικα. Οι λαμπες led δεν ζεστενονται και παρα πολυ. Αν κανεις τρυπες στο πανω μερος θα βγαινει και το φως. Εχεις θεμα? (προσοχη γιατι το βραδυ μπορει να μην ειναι ομορφο) Τα ντουι ειναι μονωμενα αρα δεν τιθεται θεμα γειωσης (πως δηλαδη θα κανεις γειωση σε φωτιστικο ας μας εξηγησει καποιος). Αρκει να το κανεις σωστα και να μην πεταγονται συρματινα καλωδιακια. Ενα θεμα ειναι αν μπορει το ντουι με το καλωδιο μπορει να στηριξει το βαρος του φωτιστικου. Προσοχη σε αυτο το θεμα. Καλη κατασκευη Οτιδήποτε μεταλλικό καλό είναι να είναι γειώμενο ο πιο εύκολος τρόπος βίδα παξιμάδι πάνε στο μεταλλικό αντικείμενο και πιάσιμο εκεί την γείωση μονομενο είναι το ντουι, αν από εκεί που περάσεις το καλώδιο μπορεί με το καιρό η από κακό πέρασμα να φαγωθεί Οπότε για εμένα καλό είναι οτιδήποτε μεταλλικό να μπαίνει γείωση
haris_216 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, tz_aristotelis είπε εχω φτιαξει φωτιστικα. Οι λαμπες led δεν ζεστενονται και παρα πολυ. Αν κανεις τρυπες στο πανω μερος θα βγαινει και το φως. Εχεις θεμα? (προσοχη γιατι το βραδυ μπορει να μην ειναι ομορφο) Τα ντουι ειναι μονωμενα αρα δεν τιθεται θεμα γειωσης (πως δηλαδη θα κανεις γειωση σε φωτιστικο ας μας εξηγησει καποιος). Αρκει να το κανεις σωστα και να μην πεταγονται συρματινα καλωδιακια. Ενα θεμα ειναι αν μπορει το ντουι με το καλωδιο μπορει να στηριξει το βαρος του φωτιστικου. Προσοχη σε αυτο το θεμα. Καλη κατασκευη Καταρχήν η όποια γείωση δεν τοποθετείται για τη φάση που όλα βαίνουν καλώς αλλά σαν πρόληψη για όταν κάτι θα πάει στραβά. Επίσης ο ts δεν ανέφερε αν θα βάλει μεταλλικό ή πλαστικό ντουί. Αν και στο μεταλλικό θέλει υποχρεωτικά γείωση είναι, κατά τη γνώμη μου πάντα η πιο σωστή λύση. Σου επιτρέπει να βάλεις ότι λάμπα θέλεις (μικρή, μεγάλη, led ή ακόμα και πυρακτώσεως) χωρίς περιορισμούς (πάντα με την προϋπόθεση της ύπαρξης καλωδίου σωστής διατομής) και φυσικά δεν έχει τα τρωτά των πλαστικών όπως κιτρίνισμα σε βάθος χρόνου λόγω θερμοκρασίας ή ακόμα το να γίνει πιο "εύθραυστο" για τον ίδιο λόγο. Επίσης πολλά πλαστικά ντουί που έρχονται από τη μακρινή ανατολή είναι κυριολεκτικά της πυρκαγιάς. Σε αυτό που έχεις απόλυτα δίκιο και δεν το είχα σκεφτεί είναι το ότι οι τρύπες στο πάνω μέρος θα δημιουργεί και φωτισμό προς τα πάνω. Κάτι που μπορεί να είναι θεμιτό (να βγάλει κάποιο ενδιαφέρον pattern προς τα πάνω) ή και όχι. Βέβαια και για αυτό υπάρχει λύση δημιουργώντας δεύτερο πάτο σε μικρή απόσταση από τον άλλο με τρύπες αλλά σε άλλα σημεία, αλλά σίγουρα βγάζει πιο πολύ δουλειά και είναι για πιο μερακλίδικες δουλειές (αν κατάλαβα καλά ο ts πάει για μία απλή κατασκευή)
Αντικοινωνική Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 12 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Ναι μπορείς, απλά καλύτερα να μην είναι pvc Γιατί όχι pvc;
sphinxgr Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 15 ώρες πριν, Αντικοινωνική είπε Καλησπέρα σας! Σκέφτομαι να φτιάξω ένα κρεμαστό φωτιστικό χρησιμοποιώντας ένα απλό καλώδιο για φωτιστικά και για καπέλο ένα μεταλλικό δοχείο από μπογιά. Η διάμετρός του είναι 11εκ. και μέσα θα βάλω μια κοινή λάμπα. Παρόλο που δε θα ακουμπάει στα τοιχώματά του, υπάρχει και πάλι περίπτωση να γίνει φουλ ζεστό το δοχείο από τη θερμότητα της λάμπας; Υπάρχει κάποια στάνταρ απόσταση ασφαλείας μεταξύ λάμπας κι οποιουδήποτε υλικού την περικλείει; Αν ειναι led η λάμπα που δεν εκλύει σημαντικά ποσά θερμότητας, δεν έχεις θέμα. Βέβαια μπορείς στην κορυφή του κουτιού να κάνεις και μερικές τρύπες να υπάρχουν
bluesattack Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Tελικα τι θελεις να κανεις ? Σε τι δωματιο θες να το βαλεις ? Πχ εγω εχω φτιαξει ενα φωτιστικο απο μια μεταλλικη φρουτιερα των 5 ευρω και αντιστοιχου χρωματος μεταλλικο ντουι
Αντικοινωνική Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Παιδιά, το φωτιστικό που προσπαθώ να φτιάξω είναι σαν αυτό της φωτογραφίας. Το ντουί που θα χρησιμοποιήσω είναι από ένα κρεμαστό φωτιστικό που είχα πάρει κάποτε από το ικεα(όσα χρόνια το έχω στο δωμάτιό μου δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα) κι απλά θα του φτιάξω διαφορετικό καπέλο. Οι επιλογές που έχω μέχρι στιγμής ως προς το υλικό είναι: [ μεταλλικό ]: λέτε όμως πως είναι κάπως επικίνδυνο (και θα ζεσταθεί πολύ από τη θερμότητα της λάμπας) οπότε ακυρώνεται ως επιλογή. [ ξύλινο ]: σκεφτόμουν εκείνα τα ξύλινα ποτήρια-θήκες για οδοντόβουρτσες που έχει στα jumbo, αλλά ίσα ίσα θα χωράει μέσα η λάμπα, άσε που το ξύλο είναι κι εύφλεκτο υλικό όσο να πεις. [ πλαστικό, pvc ]: σίγουρα θα μπορούσα άνετα να βρω ότι μέγεθος σωλήνας γουστάρω, αλλά σαν υλικό δεν ξέρω αν ενδείκνυται για την περίπτωσή μου.
bluesattack Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 22 λεπτά πριν, Αντικοινωνική είπε Γιατί όχι pvc; Γιατι το πλαστικο θερμαινεται και μπορει να λιωσει θεωρητικα.Τωρα ενταξει , κανεις δεν θα κατσει να το παιξει επιστημονας και να υπολογισει τι θερμοτητα δεχεται, σε τι αποσταση θα ειναι η λαμπα , τι ειδους πλαστικο ειναι ακριβως..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα