Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Τωρα ενταξει , κανεις δεν θα κατσει να το παιξει επιστημονας και να υπολογισει τι θερμοτητα δεχεται, σε τι αποσταση θα ειναι η λαμπα , τι ειδους πλαστικο  ειναι ακριβως..

Προφανώς και δε ζητώ επιστημονική τεκμηρίωση για ένα φωτιστικό, αλλά απλές συμβουλές/γνώμες από κάποιους που μπορεί να ασχολούνται με μαστορέματα και κατασκευές κι έχουν την διάθεση να μου εξηγήσουν δυο-τρία πράγματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Αντικοινωνική είπε

Προφανώς και δε ζητώ επιστημονική τεκμηρίωση για ένα φωτιστικό, αλλά απλές συμβουλές/γνώμες από κάποιους που μπορεί να ασχολούνται με μαστορέματα και κατασκευές κι έχουν την διάθεση να μου εξηγήσουν δυο-τρία πράγματα.

Δεν στην λεω, απλα λεω οτι κανεις δεν μπορει να παρει την ευθυνη , οποτε ειναι επιφυλακτικος με καποια υλικα , μπορει και υπερβολικα επιφυλακτικος

Οσο για τον ξυλινο κυλινδρο , ειναι δυσκολη περιπτωση.Εκτος αν βρεις κατι ξεκαρφωτο σε jumbo / praktiker /βιβλιοπωλεια/χειροτεχνικα ειδη .Εγω το μονο που μπορω να σκεφτω στα γρηγορα ειναι καποια μεγαλη ξυλινη κυλινδρικη βαση για μεγαλο κερι η καποιο στρογγυλο φθηνο κουτι για ποτα.Η καμμια ξυλινη στρογγυλη γλαστρα

Το τετραγωνο κουτι ειναι πιο ευκολο :D

Πχ αυτο

https://gigamania.gr/εκδηλωσεισ/γαμοσ-βαπτιση/686298-μ6686-1115-ξύλινο-βάζο-δίχρωμο-64χ10εκ.html

Αν εχεις περιορισμο χωρου μπορει να βαλεις καπια τετοια λαμπα

https://www.ergo-tel.gr/product_info.php?cPath=634_1973&products_id=25811&osCsid=03006d30340c273178e49ae5fb83d2fe

Βεβαια οι διακοσμητικες δεν βγαινουν σε πολλα watt και ουσιαστικα την χαραμιζεις γιατι αυτες ειναι για να...φαινονται

Βλεπω και led 

https://www.ergo-tel.gr/product_info.php?cPath=677_2717&products_id=52624

Δεν ξερω σε τι αντιστοιχουν τα 2w αλλα τελωσπαντων , το σχημα επεσε στο τραπεζι

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Αντικοινωνική είπε

Παιδιά, το φωτιστικό που προσπαθώ να φτιάξω είναι σαν αυτό της φωτογραφίας. Το ντουί που θα χρησιμοποιήσω είναι από ένα κρεμαστό φωτιστικό που είχα πάρει κάποτε από το ικεα(όσα χρόνια το έχω στο δωμάτιό μου δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα) κι απλά θα του φτιάξω διαφορετικό καπέλο. Οι επιλογές που έχω μέχρι στιγμής ως προς το υλικό είναι:

[ μεταλλικό ]: λέτε όμως πως είναι κάπως επικίνδυνο (και θα ζεσταθεί πολύ από τη θερμότητα της λάμπας) οπότε ακυρώνεται ως επιλογή.

[ ξύλινο ]: σκεφτόμουν εκείνα τα ξύλινα ποτήρια-θήκες για οδοντόβουρτσες που έχει στα jumbo, αλλά ίσα ίσα θα χωράει μέσα η λάμπα, άσε που το ξύλο είναι κι εύφλεκτο υλικό όσο να πεις.

[ πλαστικό, pvc ]: σίγουρα θα μπορούσα άνετα να βρω ότι μέγεθος σωλήνας γουστάρω, αλλά σαν υλικό δεν ξέρω αν ενδείκνυται για την περίπτωσή μου.

Solid-Cylinder-pendel-sort-Terrence-Woodgate-SLD104.jpg

Προσωπικά θα διαφωνήσω από την κατάταξή σου. Αν και με τη συγκεκριμένη δομή "καπέλου" όλη η θερμοκρασία παγιδεύεται μέσα στο καπέλο, θεωρώ ότι το μεταλλικό είναι το καλύτερο από τις άλλες σου επιλογές.

Ναι, θα είναι ζεστό αλλά προφανώς δεν θα το ακουμπάς (φαντάζομαι ότι θα είναι αρκετά ψηλά και όχι πχ χαμηλά σαν τοπικός φωτισμός πάνω από ένα τραπέζι). Αν όντως τελικά δεν τίθεται θέμα επαφής τότε το μέταλλο θα έχει καλύτερη συμπεριφορά.

Επίσης δεν ξεκαθάρισες ποια είναι η "κοινή λάμπα" που ανέφερες. Φαντάζομαι ότι σε αρκετούς το μυαλό πήγε στις πυρακτώσεως (πιο κοινή δεν γίνεται) και γι' αυτό επικεντρωθήκαμε στο θέμα θερμοκρασία. Αν πας στη λύση των led τότε η κατανάλωση και οι θερμοκρασίες είναι σημαντικά χαμηλότερες. Και πάλι η όποια θερμοκρασία θα παγιδευτεί μέσα στο "καπέλο" (είναι τελείως καμινάδα η γεωμετρία του) αλλά θα είναι πολύ μικρότερη.

Δημοσ.
Στις 29/5/2019 στις 2:27 ΜΜ, Αντικοινωνική είπε

Γιατί όχι pvc;

Γιατί δεν είναι και το πιο υγειονομικό υλικό για να έχεις μέσα στο σπίτι. Θεωρείται τοξικό/καρκινογόνο κλπ οπότε δεν κάνει να έρχεται σε άμεση επαφή με τον άνθρωπο για καιρό. Οπότε καλύτερα να μην έρθει σε επαφή με πηγή θερμότητας κατά την γνώμη μου

Στις 29/5/2019 στις 2:52 ΜΜ, Αντικοινωνική είπε

Παιδιά, το φωτιστικό που προσπαθώ να φτιάξω είναι σαν αυτό της φωτογραφίας. Το ντουί που θα χρησιμοποιήσω είναι από ένα κρεμαστό φωτιστικό που είχα πάρει κάποτε από το ικεα(όσα χρόνια το έχω στο δωμάτιό μου δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα) κι απλά θα του φτιάξω διαφορετικό καπέλο. Οι επιλογές που έχω μέχρι στιγμής ως προς το υλικό είναι:

[ μεταλλικό ]: λέτε όμως πως είναι κάπως επικίνδυνο (και θα ζεσταθεί πολύ από τη θερμότητα της λάμπας) οπότε ακυρώνεται ως επιλογή.

[ ξύλινο ]: σκεφτόμουν εκείνα τα ξύλινα ποτήρια-θήκες για οδοντόβουρτσες που έχει στα jumbo, αλλά ίσα ίσα θα χωράει μέσα η λάμπα, άσε που το ξύλο είναι κι εύφλεκτο υλικό όσο να πεις.

[ πλαστικό, pvc ]: σίγουρα θα μπορούσα άνετα να βρω ότι μέγεθος σωλήνας γουστάρω, αλλά σαν υλικό δεν ξέρω αν ενδείκνυται για την περίπτωσή μου.

Solid-Cylinder-pendel-sort-Terrence-Woodgate-SLD104.jpg

Το μεταλλικό κανείς δεν είπε ότι θα θα ζεσταθεί υπερβολικά, ούτε πρόκειται να πάθει και τίποτα όσο και να ζεσταθεί. Γνώμη μου βάλτο μιας και το ντουί θα είναι πλαστικό πιθανότατα και δεν λογικά δεν θα τίθεται θέμα να γίνει κανα βραχυκύκλωμα. Έτσι και αλλιώς τόσα φωτιστικά είναι που έχουν μεταλλικό σκελετό, με το πιο συνηθισμένο απόλα την χάρτινη μπάλα του ικεα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...