Lesdal Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Αν και βλεπω δεν υπαρχει αρκετη κινητικότητα στο θεμα αγορας για κιθαρες ειπα να γραψω σε περιπτωση που καποιος μπορει να βοηθήσει! Αρχικά αναφέρομαι για ακουστική κιθαρα μιας και μου αρεσει περισσοτερο. Σκεφτομαι να δωσω γυρω στα 220 Ευρω, νομιζω κατι αξιοπρεπες μπορω να βρω το οποιο θα εχει αντοχη στο χρονο και θα "ακουγεται". Ωστοσο εχει παρα πολλες επιλογες τοσο απο μαρκες οσο και απο υλικα κατασκευης.Θα πει καποιος, πηγαινε παρε ολα τα μαγαζια και αγορασε οποια σου αρεσει.Εν τελει αυτο θα κανω αλλα μηπως θα πρεπει να εχω καποια συγκεκριμενα standards στο μυαλο μου, πχ μασιφ ξυλο και οχι απλο? Επίσης εχει κανεις να προτεινει κατι συγκεκριμένο? Είδα μερικες οπως αυτες αλλα δεν εχω ιδεα αν ειναι καλες σαν οργανα: https://www.skroutz.gr/s/8873851/Yamaha-FG800M-Matt-Natural.html https://www.skroutz.gr/s/11106177/Fender-CD-60S-CE-Natural.html https://www.skroutz.gr/s/7124963/Takamine-GD10-NS.html
manos315 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Από τις τρεις που πρότεινες, σίγουρα θα πήγαινα στη Yamaha. Σε αυτό το μπάτζετ οι Yamaha ακουστικές τείνουν να είναι αρκετά αξιόπιστες. Επισης, αν δεν σε ενδιαφέρει το ηλεκτρικο κομμάτι πάρε 100% ακουστική και όχι ηλεκτρακουστική. Θα καταλήξεις με καλύτερης ποιότητας όργανο για τα ίδια χρήματα. Μπορεί κάποιος να χαθει όπως λες με όλη την ποικιλία σε ξύλα, μάρκες κλπ αλλα τελικα δεν χρειαζεται και πάρα πολυ άγχος. Το μασίφ καπάκι σίγουρα είναι must και ζήτησέ το, αλλα απο εκεί και πέρα το σημαντικότερο είναι η κιθάρα που θα πάρεις να σου αρέσει σαν ήχος αλλά και σαν όψη, να σε βολεύει στο χέρι, να σου κάνει 'κλικ'. Η καλύτερη συμβουλή λοιπόν που μπορώ να δώσω είναι αν έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις εσύ ο ίδιος (ή μαζι με κάποιον που ξέρει) και να ελεγξεις τη συγκεκριμένη κιθάρα που θα αγοράσεις χωρίς να σκεφτείς πχ 'Α. εδώ γράφει rosewood αρα η κιθάρα θα ακουγεται πολύ καλα'. Ναι μπορεί στο σκρουτζ να βρεις λιγο πιο φθηνη τιμή, αλλα αντίθετα πχ απο την αγορα .. cpu, στην αγορα κιθάρας μπορει σε δυο ολόιδιες κιθάρες (ιδια μαρκα, μοντέλο, ξύλα κλπ) με διαδοχικα serial number να δεις σημαντκές διαφορές στην κατασκευη και στον ήχο. Ετσι είναι οι κιθάρες, έτσι είναι το ξύλο που είναι απρόβλεπτο υλικό. Πήγαινε λοιπόν σε όσα μαγαζιά μπορείς, δοκίμασε όσο περισσότερες κιθάρες γίνεται και έχε και ένα 'φιλτρο' στις κλασσικές ατάκες του μαγαζάτορα που απλα θέλει να ξεφορτωθεί το stock του. πχ: 'μην ανησυχείς που δεν σε βολεύει αυτη η κιθάρα, με τον καιρό θα στρώσει' , 'αυτή η εταιρία εχει τα καλύτερα ξύλα' ' ο David Gilmour με ίδια κιθάρα έπαιζε απλα λίγο ακριβότερη'... κλπ κλπ.. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2019 από manos315 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Στις 30/5/2019 στις 12:46 ΠΜ, Lesdal είπε Θα πει καποιος, πηγαινε παρε ολα τα μαγαζια και αγορασε οποια σου αρεσει.Εν τελει αυτο θα κανω αλλα μηπως θα πρεπει να εχω καποια συγκεκριμενα standards στο μυαλο μου, πχ μασιφ ξυλο και οχι απλο? Επίσης εχει κανεις να προτεινει κατι συγκεκριμένο? Θα πας γιατί τα μπράτσα δεν είναι όλα ίδια. Θα δοκιμάσεις διάφορες και θα πάρεις αυτή που σου κάθεται πιο καλά στο χέρι. Θα σου πρότεινα να πας στον Νάκα γιατί έχει διάφορες μάρκες/μοντέλα και το κυριότερο και άτοκες δόσεις. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις αυτή. Μην σε μπερδεύει η χαμηλή τιμή της.
kostasbm Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 αν εισαι αρχαριος μερικα πραγματα ουτε καν θα τα προσεξεις γιατι απλα δεν μπορεις να τα ξεχωρισεις αν εχεις ηδη κανει μαθηματα και εχεις ηδη πιασει στα χερια σου κιθαρα τοτε να κανεις ολη αυτη τη μελετη και να πας με καποιον εμπειρο στα μαγαζια συμβουλεψου το δασκαλο σου γιατι οσο να κανει θα ξερει 5 πραγματα παραπανω σχετικα και με το ειδος της μουσικης που θα ακολουθησεις
Lesdal Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 11 λεπτά πριν, kostasbm είπε αν εισαι αρχαριος μερικα πραγματα ουτε καν θα τα προσεξεις γιατι απλα δεν μπορεις να τα ξεχωρισεις αν εχεις ηδη κανει μαθηματα και εχεις ηδη πιασει στα χερια σου κιθαρα τοτε να κανεις ολη αυτη τη μελετη και να πας με καποιον εμπειρο στα μαγαζια συμβουλεψου το δασκαλο σου γιατι οσο να κανει θα ξερει 5 πραγματα παραπανω σχετικα και με το ειδος της μουσικης που θα ακολουθησεις η αλήθεια ειναι οτι ειμαι εντελώς αρχάριος και δεν θα μπορω να ξεχωρίσω πράγματα πέρα απο τα προφανή, δηλαδη εαν ειναι στιβαρη και το κατα ποσο μου ακουγεται καλα ως Αποστόλη. Θα ξεκινήσω αυτοδιδακτος αρχικα με τη βοηθεια ενος φίλου που παιζει χρόνια κιθάρα και ειναι σε μπάντες κτλπ οποτε σκεφτομαι να παω με αυτον προκειμενου να μου πει την δικη του γνώμη σε αυτα που θα προτεινει ο μαγαζάτορας γιατι εαν παω μονος πολυ πιθανο να μην γίνει και η πιο σωστή αγορά, ευχαριστώ ολα τα παιδιά που μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν!
kostasbm Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, Lesdal είπε η αλήθεια ειναι οτι ειμαι εντελώς αρχάριος και δεν θα μπορω να ξεχωρίσω πράγματα πέρα απο τα προφανή, δηλαδη εαν ειναι στιβαρη και το κατα ποσο μου ακουγεται καλα ως Αποστόλη. Θα ξεκινήσω αυτοδιδακτος αρχικα με τη βοηθεια ενος φίλου που παιζει χρόνια κιθάρα και ειναι σε μπάντες κτλπ οποτε σκεφτομαι να παω με αυτον προκειμενου να μου πει την δικη του γνώμη σε αυτα που θα προτεινει ο μαγαζάτορας γιατι εαν παω μονος πολυ πιθανο να μην γίνει και η πιο σωστή αγορά, ευχαριστώ ολα τα παιδιά που μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν! ακομα καλυτερα γιατι ο φιλος σου εχει καλυτερο αυτι θυμαμαι πηρα μια ηλεκτρικη πρωτη κιθαρα με τη βοηθεια φιλου και δεν εχω μετανοιωσει ομως αν θελεις να διαβασεις λιγο παρομοια θεματα μπες στο σιτε kithara.gr θ αβρεις συναφη θεματα που θα σε βοηθησουν
Lesdal Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Δυστυχως δεν θα μπορεσω να παω με τον φιλο αγορασω την κιθαρα οποτε πηγα να ριξω μια ματια στον Νακα θεσσαλονικης μονος μου. Αρχικα ειδαμε με τον υπαλληλο την Yamaha F310 και την Yamaha FG800M αργότερα η οποια συνολικα μου αρεσε πιο πολυ( δεν καταλαβα καποιες διαφορες στον ηχο να πω την αληθεια). Δεν ξερω αν αξιζει να ριξω μια ματια σε αλλα μαγαζια τα οποια εχουν κυριως λιγοτερο επωνυμες κιθαρες.Διαβασα στο διαδυκτιο πολλα καλα λογια για την FG800M και οτι ειναι ενα αξιολογο οργανο για αρχαριους και μη.Και ειναι μεσα στο budget στα 219ΕΥΡ. 1)Επειδη ειμαι ασχετος και δεν μπορω να καταλαβω τις διαφορες απο ολες τις υπολοιπες της αγοράς και θελω κατι επωνυμο και οσο γινεται πιο καλο, να αγοράσω τη συγκεκριμένη η να δώ και τιποτε αλλο? 2)Οι κιθαρες που βρισκονται στη βιτρινα του μαγαζιου θεωρουνται εκθεσιακες?Δηλαδη εγω θα αγοράσω αυτη που θα μου δωσει να κρατήσω η θα να παρω μια του κουτιού? Ρωταω προκειμενου να μη πιαστω "κοτσος". Ευχαριστώ!
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 @Lesdal σε αυτά τα λεφτά δε θα βρεις κάτι καλύτερο, η Yamaha είναι κορυφή. Πάρε αυτή που σου έκατσε καλύτερα στο χέρι ή που σου άρεσε πιο πολύ τελωσπάντων. Και φυσικά θα πάρεις του κουτιού. Απλά μόλις στη φέρει το ανοίγεις και την κοιτάς. Τα εκθεσιακά είναι για δοκιμές και τις παίζουν πολλοί
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα