Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

αν και δε συμφωνω να ξεπεσεις και εσυ στα ιδια που κανει και αυτος, αμα ειναι να το κανεις πολυ απλα σταματας να παρκαρεις εκει απο δω και στο εξης ωστε να μην υποψιαστει εσενα. στη τελικη επιπλεον θεσεις για τους γειτονες σημαινει επιπλεον θεσεις και για σενα :P

παντως πριν απ αυτο δοκιμασε να ψησεις κι αλλους στη γειτονια να παρκαρουν εκει με τη πρωτη ευκαιρια ακομα και ας υπαρχουν αλλου θεσεις. αμα κανει σε ολους μαλακια τον επισκεπτεστε μαζι με την αστυνομια να τα πειτε απο κοντα. εννοειται για καθε τι μικρο ή μεγαλο που κανει φωναζετε αστυνομια για καταγραφη

Το θέμα είναι ποιος θα ρισκάρει να αφήσει το αμάξι του εκεί να πάθει ζημιά απλά για να γίνει καταγραφή;

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αν υπάρχει ταμπέλα που απαγορεύει τη στάθμευση η οποία αναγράφει αριθμό απόφασης Δήμου τότε είναι παράνομο, αν δεν υπάρχει τέτοια ταμπέλα τότε δεν είναι παράνομο.

Μπροστά από την πόρτα του πάρκινγκ σου χρειάζεται ταμπέλα? Αν υπάρχει πολεοδομική άδεια που δείχνει ότι αυτή είναι είσοδος πάρκινγκ και έχεις βάλει σήμανση στην πόρτα ότι είναι πάρκινγκ, είναι παράνομο να παρκάρεις. Και η τροχαία παράβαση μπορεί να βεβαιωθεί ακόμη και αν το αυτοκίνητο είναι δικό σου και κλείνεις το δικό σου πάρκινγκ. Αν περάσει η τροχαία έχει δικαίωμα να σου βάλει κλήση ανεξάρτητα σε ποιον ανήκει το αυτοκίνητο (γιατί άλλωστε εκείνη τη στιγμή δε μπορεί να διασταυρώσει σε ποιον ανήκει το σπίτι και το αυτοκίνητο). Μου έχει συμβεί όταν φίλος πάρκαρε στην είσοδο του δικού μου γκαράζ και κάποιος από τη γειτονιά κάλεσε την τροχαία. Πήγα στην τροχαία με συμβόλαια και σχέδια της πολεοδομίας να κάνουμε ένσταση και η τροχαία την απέρριψε γιατί αποτελεί τροχαία παράβαση. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, pkatsou είπε

Μπροστά από την πόρτα του πάρκινγκ σου χρειάζεται ταμπέλα? Αν υπάρχει πολεοδομική άδεια που δείχνει ότι αυτή είναι είσοδος πάρκινγκ και έχεις βάλει σήμανση στην πόρτα ότι είναι πάρκινγκ, είναι παράνομο να παρκάρεις. Και η τροχαία παράβαση μπορεί να βεβαιωθεί ακόμη και αν το αυτοκίνητο είναι δικό σου και κλείνεις το δικό σου πάρκινγκ. Αν περάσει η τροχαία έχει δικαίωμα να σου βάλει κλήση ανεξάρτητα σε ποιον ανήκει το αυτοκίνητο (γιατί άλλωστε εκείνη τη στιγμή δε μπορεί να διασταυρώσει σε ποιον ανήκει το σπίτι και το αυτοκίνητο). Μου έχει συμβεί όταν φίλος πάρκαρε στην είσοδο του δικού μου γκαράζ και κάποιος από τη γειτονιά κάλεσε την τροχαία. Πήγα στην τροχαία με συμβόλαια και σχέδια της πολεοδομίας να κάνουμε ένσταση και η τροχαία την απέρριψε γιατί αποτελεί τροχαία παράβαση. 

Ο τροχονόμος ξέρεις θα δώσει κλήση μόνο αν υπάρχει νόμιμη ταμπέλα που απαγορεύει τη στάθμευση, δεν πρόκειται ούτε να κάτσει να κάνει αυτοψία για να διαπιστώσει αν όντως είναι χώρος στάθμευσης, ούτε θα πάει πρώτα στην πολεοδομία να ψάξει να βρει τι χρήση προβλέπει η οικοδομική άδεια. Και νόμιμη ταμπέλα είναι μόνο αυτή που αναγράφει αριθμό απόφασης Δήμου, όποια έχει μπει αυθαίρετα είναι παράνομη.

Κατά τα άλλα δεν διαφωνώ, όπου απαγορεύεται η στάθμευση απαγορεύεται για όλους, εκτός αν υπάρχει νόμιμη πινακίδα που εξαιρεί είτε συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων ή κάποιον συγκεκριμένο αριθμό κυκλοφορίας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, pkatsou είπε

Ιδια κ η δικια μου εμπειρια σε πυλωτη χωρις αναρτημενο αριθμο αδειας (ισως ειναι διαφορετικα σε αλλου ειδους εξοδου παρκινγκ), ηρθε η τροχαια, εγραψε, δεν ρωτησε τιποτα και μαλιστα ειπε στον "γραμμενο" οτι σε δυο ωρες θα ξαναπερασουν κ θα τον ξαναγραψουν αν δεν το εχει παρει και στην τριτη φορα...γερανος. Και απλα σαν πληροφορηση/εμπειρια.... ο "γραμμενος" κατηγορησε οτι η συγκεκριμενη εξοδος παρκινγκ (μια απο τις δυο) που εκλεισε αυτος δεν ειχε αδεια (ειχε αδεια τοτε, αλλα οχι απο κατασκευης της πολυκατοικιας) και ο "τροχαιος" του ειπε οτι ακομα κ να μην εχει αυτη η θεση αδεια, εισαι παρκαρισμενος σε λιγοτερο απο 3 μετρα απο την αλλη εξοδο που ειχε εξαρχης αδεια.....Και ρωτωντας τον αστυνομικο  για διευκρινηση μου ειπε οτι πρεπει να υπαρχει αποσταση ασφαλειας 3 μετρα αριστερα κ τρια απο δεξια της εξοδου του παρκινγκ...... 

Επεξ/σία από chsam
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
22 minutes ago, pkatsou said:

Μου έχει συμβεί όταν φίλος πάρκαρε στην είσοδο του δικού μου γκαράζ

Εχουν γραψει φιλο μου για παρκαρισμα στο δικο του γκαραζ (!!!) δε ξερω τι εγινε στην πορεια, θεωρω οτι δε πληρωσε κατι

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, chsam είπε

Ιδια κ η δικια μου εμπειρια σε πυλωτη χωρις αναρτημενο αριθμο αδειας (ισως ειναι διαφορετικα σε αλλου ειδους εξοδου παρκινγκ), ηρθε η τροχαια, εγραψε, δεν ρωτησε τιποτα και μαλιστα ειπε στον "γραμμενο" οτι σε δυο ωρες θα ξαναπερασουν κ θα τον ξαναγραψουν αν δεν το εχει παρει και στην τριτη φορα...γερανος. Και απλα σαν πληροφορηση/εμπειρια.... ο "γραμμενος" κατηγορησε οτι η συγκεκριμενη εξοδος παρκινγκ (μια απο τις δυο) που εκλεισε αυτος δεν ειχε αδεια (ειχε αδεια τοτε, αλλα οχι απο κατασκευης της πολυκατοικιας) και ο "τροχαιος" του ειπε οτι ακομα κ να μην εχει αυτη η θεση αδεια, εισαι παρκαρισμενος σε λιγοτερο απο 3 μετρα απο την αλλη εξοδο που ειχε εξαρχης αδεια.....Και ρωτωντας τον αστυνομικο  για διευκρινηση μου ειπε οτι πρεπει να υπαρχει αποσταση ασφαλειας 3 μετρα αριστερα κ τρια απο δεξια της εξοδου του παρκινγκ...... 

σωστα ειπε. ζω για τη μερα που θα αρχισουν να τιμωρουν τους παραβατες του κοκ. τα αμαξια της αθηνας θα φτασουν να τα παρκαρουν στη χαλκιδα 😂

Μόλις τώρα, Kostasspil είπε

Εχουν γραψει φιλο μου για παρκαρισμα στο δικο του γκαραζ (!!!) δε ξερω τι εγινε στην πορεια, θεωρω οτι δε πληρωσε κατι

γιατι το θεωρεις? ετσι οριζει ο κοκ. αν δεν πληρωσε ηταν μονο και μονο επειδη πετυχε το διοικητη στις καλες του

Δημοσ.

Ερωτηση/απορια:
Εστω οτι το παρκινγκ του αλλου δεν εχει νομιμη αδεια. Δεν μπορει να κανει καταγγελια στην πολεοδομια για αυτο; Ειναι παρανομο απ οτι ξερω το να κανεις αλλη χρηση ενος χωρου περα απο αυτη που εχει δηλωθει εξαρχης. Και αν πχ ηταν δηλωμενο σαν αποθηκη και το εχει διαμορφωσει σαν παρκινγκ και εχεις και σχετικη ταμπελιτσα χωρις τα απαραιτητα εγγραφα, τρως ενα ωραιο προστιμο. Ετσι εχω την εντυπωση οτι ειχα διαβασει παλαιοτερα.

Δημοσ.
2 minutes ago, Lezantas26 said:

αν δεν πληρωσε ηταν μονο και μονο επειδη πετυχε το διοικητη στις καλες του

Με το γραμμα του νομου ετσι ειναι, αλλα ποια η λογικη στο να με τιμωρεις επειδη παρκαρα μπροστα στο παρκινγκ μου;

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Με το γραμμα του νομου ετσι ειναι, αλλα ποια η λογικη στο να με τιμωρεις επειδη παρκαρα μπροστα στο παρκινγκ μου;

μαζι σου ειμαι, ισα ισα που αμα εχεις γεματο το παρκινγκ και παρκαρεις απ εξω τοτε βολευεις και τους γειτονες καθως εξοικονομεις μια θεση. αλλα αφου ετσι ειναι ο νομος γιατι να την σβησει ο αστυνομος αν δεν θελει να σου κανει το χατιρι?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kallair είπε

Ερωτηση/απορια:
Εστω οτι το παρκινγκ του αλλου δεν εχει νομιμη αδεια. Δεν μπορει να κανει καταγγελια στην πολεοδομια για αυτο; Ειναι παρανομο απ οτι ξερω το να κανεις αλλη χρηση ενος χωρου περα απο αυτη που εχει δηλωθει εξαρχης. Και αν πχ ηταν δηλωμενο σαν αποθηκη και το εχει διαμορφωσει σαν παρκινγκ και εχεις και σχετικη ταμπελιτσα χωρις τα απαραιτητα εγγραφα, τρως ενα ωραιο προστιμο. Ετσι εχω την εντυπωση οτι ειχα διαβασει παλαιοτερα.

Φυσικα και αμα κανει καταγγελια στην πολεοδομια και ειναι παρανομο θα φαει π......α μεγαλη!!!Σε συνεχεια της εμπειριας μου στην πυλωτη που μενω, οπως ειπα παλια δεν ειχε αδεια εξοδου μια απο τις δυο θεσεις παρκινγκ και ο τοτε νοικαρης την χρησιμοποιουσε με την αδεια του βλακοπεθερου σαν παρκινγκ, μια φορα τον εκλεισε καποιος και καλεσε την αστυνομια.Αφου ηρθε η αστυνομια, αυτος που παρκαρε "παρανομα"  και εφαγε κληση, εκανε καταγγελια στην πολεοδομια και ο βλακοπεθερος μου πληρωσε τα μαλλιοκεφαλα του σε προστιμα και νομιμοποιηση της εξοδου....

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kallair είπε

Ερωτηση/απορια:

Φυσικά και μπορείς να κάνεις καταγγελία στην πολεοδομία, το τι τύχη θα έχει η καταγγελία όμως είναι άλλο θέμα.

Επίσης η σχετική ταμπελίτσα χωρίς αριθμό απόφασης είναι παράνομη, αλλά δεν έτυχε ποτέ να ακούσω να πέφτει πρόστιμο ή οποιαδήποτε ποινή για αυτό το λόγο.

Δοκίμασε να κάνεις καταγγελία αν θέλεις, και ενημέρωσε μας μετά για το αποτέλεσμα :) 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

σωστα ειπε. ζω για τη μερα που θα αρχισουν να τιμωρουν τους παραβατες του κοκ. τα αμαξια της αθηνας θα φτασουν να τα παρκαρουν στη χαλκιδα 😂

Αστα παρκαρισμα, το μισο πορτμπαγκαζ του αλλου να κλεινει το παρκινγκ, παρκαρισμα καβαλα και στο απεναντι πεζοδρομιο και αντε να μπεις ή να βγεις...Καλα αμα τηρηθουν οι νομοι στο παρκαρισμα...θα παρκαρω στην πατριδα μου Χαριλαου,Θεσσαλονικη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι πολλα "παρκινγκ" με σημα "μην παρκαρετε" κλπ αλλα δεν εχουν αριθμο αδειας απο τον Δημο κ.ο.κ Αυτα δεν ειναι παρανομα χωρις αναγραφει αριθμου αδειας; Καταγγελια που γινεται; (π.χ. για Αθηνα)

Επεξ/σία από Lacepo
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, chsam είπε

Φυσικα και αμα κανει καταγγελια στην πολεοδομια και ειναι παρανομο θα φαει π......α μεγαλη!!!Σε συνεχεια της εμπειριας μου στην πυλωτη που μενω, οπως ειπα παλια δεν ειχε αδεια εξοδου μια απο τις δυο θεσεις παρκινγκ και ο τοτε νοικαρης την χρησιμοποιουσε με την αδεια του βλακοπεθερου σαν παρκινγκ, μια φορα τον εκλεισε καποιος και καλεσε την αστυνομια.Αφου ηρθε η αστυνομια, αυτος που παρκαρε "παρανομα"  και εφαγε κληση, εκανε καταγγελια στην πολεοδομια και ο βλακοπεθερος μου πληρωσε τα μαλλιοκεφαλα του σε προστιμα και νομιμοποιηση της εξοδου....

Καλα θυμομουν λοιπον. Οποτε ο topic starter αν θελει να νιωσει "δικαιοσυνη" μπορει αντι να κανει τις αντιδικιες που του προτειναν, μια καταγγελια θα ηταν ιδανική. Αν εχει κανονικη αδεια, θα φαει κληση για παρανομο παρκαρισμα και αν ειναι παρανομος ο χωρος, ενα ωραιοτατο προστιμο απο την πολεοδομια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...