katz Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Να μας το πεις ξανα στα 60-70 αυτο😉 Εχω γνωρισει πολλους 60+ που ειχαν ακριβως αυτο το μοτο "τι τα θελω τα παιδια, ταξιδια κτλ" και κλαιγονταν για το ποσοι μονοι νιωθουν πλεον και το ποσο βλακες που δεν εκαναν παιδια κανονικα. Δυστυχως μεχρι τα 40 καλα ειναι μετα εισαι μονος και ερημος 4 1
tarantules Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Ένα τέτοιο topic σε ένα άλλο forum που έχω στο μυαλό μου (αρχίζει από b και τελείωνει σε a) , θα είχε τρομερό σουξέ και πολύ πιο ψαγμένες απαντήσεις απότι εδώ....
christopher0016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 18 λεπτά πριν, katz είπε Να μας το πεις ξανα στα 60-70 αυτο😉 Εχω γνωρισει πολλους 60+ που ειχαν ακριβως αυτο το μοτο "τι τα θελω τα παιδια, ταξιδια κτλ" και κλαιγονταν για το ποσοι μονοι νιωθουν πλεον και το ποσο βλακες που δεν εκαναν παιδια κανονικα. Δυστυχως μεχρι τα 40 καλα ειναι μετα εισαι μονος και ερημος Στα 40 μπορεί να έχω κάνει.. Ευτυχώς δεν βάζω χρόνικα όρια ούτε χτυπάει το βιολογικό μου ρολόι χαχα
zio10 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Συμφωνώ κυρίως με @papoys1 και @christopher0016. Η ζωή είναι ένας συνδυασμός του τι θέλεις να κάνεις και του τι πρέπει-περιμένουν οι άλλοι από σένα να κάνεις. Και το να κάνεις μόνο ό,τι θέλεις το βρίσκω λάθος και το να κάνεις μόνο ό,τι πρέπει. 2 1
*nenya* Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 11 minutes ago, zio10 said: Συμφωνώ κυρίως με @papoys1 και @christopher0016. Η ζωή είναι ένας συνδυασμός του τι θέλεις να κάνεις και του τι πρέπει-περιμένουν οι άλλοι από σένα να κάνεις. Και το να κάνεις μόνο ό,τι θέλεις το βρίσκω λάθος και το να κάνεις μόνο ό,τι πρέπει. Ελπίζω να μην εννοείς ότι πχ μια γυναίκα πρέπει να γίνει μάνα ντε και καλά επειδή οι γονείς της κλπ περιμένουν να το κάνει Είναι πολλές οι αποφάσεις ζωής που πρέπει να τις παίρνει ΜΟΝΟΣ του κάποιος. Και ας στεναχωρηθούν μερικά άτομα. 1
panther_512 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 11 ώρες πριν, Aigeas είπε Το νήμα απευθύνεται στους ετοιμοθάνατους insomniacs αλλά άμα κανένα αλεπουδάκι θέλει ν' αμολήσει καμιά -twitter- εξυπνάδα θα τον συγχωρέσω! Όλοι μας έχουμε μέσα μας ένα διακόπτη με 3 στάσεις: Παιδί, ενήλικας και γονιός. Ο διακόπτης αυτός αλλάζει στάση καθημερινώς, ανάλογα με τις ανάγκες τις δικές σου αλλά κυρίως του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεσαι. Υπάρχει μεγάλη ανάλυση για το παραπάνω και μάλιστα χρησιμοποιείται στο πώς να βελτιώσεις και να κάνεις πιό αποδοτικό το εργασιακό περιβάλλον (εδώ ρίχνω το μπαλάκι στους συμφορουμίτες για να αρχίσουν τα σχετικά αστεία). 1
zio10 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 10 λεπτά πριν, *nenya* είπε Ελπίζω να μην εννοείς ότι πχ μια γυναίκα πρέπει να γίνει μάνα ντε και καλά επειδή οι γονείς της κλπ περιμένουν να το κάνει Είναι πολλές οι αποφάσεις ζωής που πρέπει να τις παίρνει ΜΟΝΟΣ του κάποιος. Και ας στεναχωρηθούν μερικά άτομα. Όχι δεν εννοώ αυτό. Σίγουρα για κάποια πράγματα πρέπει να αποφασίζεις μόνος. Αλλά αν πχ κάποιος γίνει τελικά γονιός καλό είναι η συμπεριφορά του να είναι πιο υπεύθυνη, αυτή που πρέπει-περιμένουν και οι άλλοι δηλαδή. Δεν το κάνεις τόσο για τους άλλους, το κάνεις για σένα και το παιδί σου. Ακόμα κι αν δε μιλάμε για παιδιά πάλι κάποια πράγματα πρέπει να συμβαδίζουν με την βιολογική ηλικία πιστεύω.
panther_512 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Επίσης δεν πρέπει να συγχίζουμε την ωριμότητα στον τρόπο σκέψης, με την βιολογική ηλικία ή την υποκειμενική ηλικία που αντιλαμβάνεται το άτομο ότι έχει. Έχουν γίνει πολλές έρευνες που δείχνουν ότι η ηλικία που νιώθουμε ότι έχουμε επηρεάζει σημαντικά την υγεία μας. https://psycnet.apa.org/record/2014-45096-001 Αυτά από έναν 17άρη, τα τελευταία 23 χρόνια. 1
zio10 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 12 λεπτά πριν, *nenya* είπε Α! Και 2 quotes που μ'άρεσαν: Κάτι ενδιάμεσο πιστεύω.
spectaculator Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ είμαι ένας 37χρονος με το μυαλό ενός 17χρονού παγιδευμένος στο σώμα ενός 47χρονου! Ουφ! Το είπα!
papoys1 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 4 ώρες πριν, *nenya* είπε Δειτε το Little Miss Sunshine και επικεντρωθειτε στον παππου της ιστοριας και τι προσδοκιες ειχε απο κεινον η οικογενεια του αλλα και η κοινωνια. Ταιριαζει με την συζητηση εδω. Παντως ας βλεπουμε και καναν ανθρωπο να μενει αυθεντικος και σε πιο μεγαλη ηλικια. Γεμισαμε με αυτους που προσαρμοζουν την συμπεριφορα τους ωστε να ειναι αρεστοι στον μικροκοσμο τους. Πραγματικα, τους χαιρομαι τους παππούδες και τις γιαγιαδες που μεχρι να πεθανουν ακολουθουν τα ονειρα τους, δεν βαζουν 'φιλτρο' στα λογια τους, δεν το 'παιζουν' κατι που δεν ειναι. Μακαρι να μεινω κι εγω πιστη μεχρι τελους στα πιστευω μου, στα χομπι μου, στη σταση ζωης που μ'αρεσει κλπ. Μια ζωη την εχουμε! Ας τη ζησουμε πρωτα ΓΙΑ ΜΑΣ τους ιδιους. Άλλο παππούς άλλο ηλικιωμένος κυρία μου.☺️ Ο παππούς και φυσικά έχει το ακαταλόγιστο γιατί κανείς δεν θα τον κοροιδέψει. Όλοι θα τον πειράζουν βέβαια από τη στιγμή που είναι δεκτικός και ανταποδίδει στα πειράγματα των νεώτερων και ειδικά των πιτσιρικάδων και φυσικά θα είναι η χαρά τους με την καλή έννοια.Έτσι φαντάζομαι και θέλω και εγώ τον εαυτό μου στα γεράματά μου. Στην αντίπερα όχθη να το φέρω με παράδειγμα με άλλο μάτι θα δει ο πιτσιρικάς μία τέτοια συμπεριφορά από τον παππού του και με άλλο μία παρόμοια από τον πατέρα του.Για αυτό και εγώ αν πρόσεξες είπα πως νοιώθω με την εγγονή μου η οποία θέλει και της αρέσει να με βλέπει έτσι ,κάτι που και εμένα μου αρέσει (πες μου έναν όσο μεγάλος και να είναι που να μη θέλει να κάνει κούνια στην παιδική χαρά) ενώ σίγουρα τα παιδιά μου θα δουν με μισό μάτι μια τέτοια συμπεριφορά μου και θα αναρωτιούνται κατά βάθος "πάει καλά αυτός ή θέλει γιατρό.
jimmy213 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, katz είπε Να μας το πεις ξανα στα 60-70 αυτο😉 Εχω γνωρισει πολλους 60+ που ειχαν ακριβως αυτο το μοτο "τι τα θελω τα παιδια, ταξιδια κτλ" και κλαιγονταν για το ποσοι μονοι νιωθουν πλεον και το ποσο βλακες που δεν εκαναν παιδια κανονικα. Δυστυχως μεχρι τα 40 καλα ειναι μετα εισαι μονος και ερημος Δεν κάνεις παιδιά με σκοπό να έχεις ένα φίλο ή μια νοσοκόμα στα γεράματα. Κάνεις γιατί θες να αναθρέψεις ανθρώπους και αν είσαι ικανός θα έρθει κι η παρέα και η φροντίδα στα γεράματα. Αν δεν μπορείς να μεγαλώσεις ένα παιδί και το κάνεις με το ζόρι ή γιατί «πρέπει», μπορεί να σε παρατήσει και να είσαι έτσι κι αλλιώς μόνος. 3
masteripper Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Πλησιάζοντας τα πρώτα ήντα αρχίζω και ανησυχώ ...αλλά Η αλήθεια είναι άν υπάρχουν γκάφρα ...μια χαρά θα είσαι...σε ότι ηλικία...και φυσικά μην ακούω ότι έχεις κάνει τον κύκλο της ζωής και κουραφέξαλα...όπως είπε και ο 70αρης ας υπήρχαν τα άτιμα και να δεις τι ωραία πάρτυ και γιοτ έχεις...και το σπορ το αμαξάκι...και άσε τους άλλους να σκέφτονται ΚΑΠΗ & τσαγάκια στη βεράντα.. Και προς "αποδειξη" του αληθούς...υπάρχει μια ταινία που υποτίθεται κάποιος γέρος λεφτάς κάνει 1 σκασμό πλαστικές εγχειρήσεις και ασκήσεις και φυσιοθεραπείες και ματζούνια και ξαναξεκινάει μια καινούργια ζωή (νομίζω είχε παραπάνω υπόθεση ...)....κρίμα δεν θυμάμαι τίτλο.
Xvipes Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Παίζει σημαντικό ρόλο στο τρόπο σκέψης η ηλικία. Στη περίπτωση του άντρα όσο μεγαλώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης μειώνονται με αποτέλεσμα να έχει και διαφορετικές σκέψεις και θέλω μέσα στην καθημερινότητά του, αντίστοιχα και για την γυναίκα με την εμμηνόπαυση, κλπ. Θέλω να πω πως η βιολογία επηρεάζει άμεσα το πως νιώθουμε και σκεφτόμαστε. Προσωπικά πιστεύω ότι περισσότερο κουμάντο κάνει ο θυρεοειδής αδένας παρά το μυαλό. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα