Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Βλέπω το taxis net είναι περασμένα όλα μου τα έσοδα αλλά και όλα τα έξοδα σωστά (αφού όλα μου τα έξοδα τα πλήρωνω με τη χρεωστική και την πιστωτική μου). Παιδιά δεν έχω. Κι ενώ ολοι μου οι συνάδελφοι πήραν επιστροφές φόρων εγώ πληρώνω κι από πάνω. 

Έτσι, είναι πολύ αόριστο !!

Δώσε, αν θες, περισσότερα στοιχεία.

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι συνάδελφοι εισπράττουν και αυτοί ενοίκια? Το συνολικό τους εισόδημα είναι επίσης πάνω από 12000?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι όλοι. Αυτοί που δεν έχουν παίρνουν επιστροφές μέχρι 400 ευρώ. Αυτοί που παίρνουν ενοίκια απλά δεν πληρώνουν ούτε παίρνουν .εγώ γιατί πληρώνω ; Παίζει να χρειάζομαι πιο πονηρό λογιστή;

Επεξ/σία από μπιπ μπιπ
Δημοσ.
1 ώρα πριν, μπιπ μπιπ είπε

Τα συνολικά εισοδήματα περνάν τα 12000 ευρώ. Άρα μήπως λόγω ενοικίου αλλάζω φορολογική κλίμακα; 

Εφόσον ΕΙΣΠΡΑΤΕΙΣ κάποιο ενοίκιο, ΔΕΝ γίνεται να μην σου βγει φόρος !!!!!!

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Όχι όλοι. Αυτοί που δεν έχουν παίρνουν επιστροφές μέχρι 400 ευρώ. Αυτοί που παίρνουν ενοίκια απλά δεν πληρώνουν ούτε παίρνουν .εγώ γιατί πληρώνω ; Παίζει να χρειάζομαι πιο πονηρό λογιστή;

όταν παίρνεις ενοίκιο κανονικά πάντα πρέπει να πληρώνεις γιατί με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις δεν γίνεται παρακράτηση 

ο μόνος λόγος να μην πληρώσεις είναι να συμψηφίζεται με κάποια επιστροφή , αλλά τον πιο σημαντικό ρόλο παίζει το ύψος του ενοικίου 

επίσης ο υπάλληλος κανονικά ούτε πληρώνει ούτε παίρνει πίσω, οτιδήποτε διαφορετικό για άτομο που έχεις όλο το χρόνο είναι λάθος αυτού που βγάζει τη μισθοδοσία 

οπότε κανονικά ένας υπάλληλος με ενοίκιο πρέπει να του βγει να πληρώσει από τα ενοίκια που να σημειώσουμε ότι φορολογούνται και αυτοτελώς οπότε πέρα από την αλληλεγύη δεν έχουν σχέση με τον υπόλοιπο μισθό σου 

• Like 2
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Όταν θα έπρεπε να έχω επιστροφή 400 ευρώ όμως , και μου βγαίνει να πληρώσω 250 βγάζω το συμπέρασμα ότι κανονικά θα πλήρωνα 650 ευρώ;;;;

Γιατί πρέπει να έχεις επιστροφή ;

Δες τι μεικτό μισθό έχεις, υπολόγισε τον φόρο, δες το ΦΜΥ που παρακρατήθηκε 

Συμφωνούν ;

Αν ναι η δήλωση σου χωρίς εισοδήματα από νοίκια θα έπρεπε να είναι μηδενική 

Για τα ενοίκια υπολόγισε 15% εφορία 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Επειδή δεν γράφεις τι ενοίκια εισπράττεις ας πούμε υποθετικά ότι παίρνεις 250 ευρώ το μήνα. Δηλαδή 3.000 το χρόνο, οπότε με 15% φόρο πληρώνεις 450 ευρώ μόνο από τα ενοίκια

Δημοσ.
2 ώρες πριν, logistoulis είπε

όταν παίρνεις ενοίκιο κανονικά πάντα πρέπει να πληρώνεις γιατί με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις δεν γίνεται παρακράτηση 

ο μόνος λόγος να μην πληρώσεις είναι να συμψηφίζεται με κάποια επιστροφή , αλλά τον πιο σημαντικό ρόλο παίζει το ύψος του ενοικίου 

επίσης ο υπάλληλος κανονικά ούτε πληρώνει ούτε παίρνει πίσω, οτιδήποτε διαφορετικό για άτομο που έχεις όλο το χρόνο είναι λάθος αυτού που βγάζει τη μισθοδοσία 

οπότε κανονικά ένας υπάλληλος με ενοίκιο πρέπει να του βγει να πληρώσει από τα ενοίκια που να σημειώσουμε ότι φορολογούνται και αυτοτελώς οπότε πέρα από την αλληλεγύη δεν έχουν σχέση με τον υπόλοιπο μισθό σου 

θελω και εγω μια βοηθεια πανω σε αυτό αν έχετε την καλοσύνη, μου βγήκε να πληρωσω 180 ευρώ. το 2018 δουλεψα σε δύο εταιρείες παιζει σιγουρα μια απο τις δύο να μην παρακράτησε σωστά το φμυ η παιζει και αλλο σεναριο.??Και αναλογικα με το μάτι να δεις τις αποδοχές και το παρακρατηθεντα φμυ στην δεύτερη εταιρεία κάτι παίζει....

Επισκέπτης
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, KFitilis είπε

θελω και εγω μια βοηθεια πανω σε αυτό αν έχετε την καλοσύνη, μου βγήκε να πληρωσω 180 ευρώ. το 2018 δουλεψα σε δύο εταιρείες παιζει σιγουρα μια απο τις δύο να μην παρακράτησε σωστά το φμυ η παιζει και αλλο σεναριο.??Και αναλογικα με το μάτι να δεις τις αποδοχές και το παρακρατηθεντα φμυ στην δεύτερη εταιρεία κάτι παίζει....

Αν δεν αναφέρεις ποσά δεν μπορούμε να βοηθήσουμε

Δημοσ.
8 ώρες πριν, asdfnikos είπε

Το έγραψε 14 Ιουνίου το μήνυμα... 😐 

φαντασου να το ειχα γραψει τωρα τι απαντηση θα εγραφε

Καλημερα!Εκανα σε δηλωση που εκανα του πατερα μου με εισοδημα 5640 απο ενοικια που εισπραττει απο σπιτι-μαγαζι του εχει ερθει εφορια 3800 ειναι φυσιολογικο?να κανω οριστικοποιηση για να προλαβει την προθεσμια και μετα να το ψαξει?δεν μπορω να καταλαβω γτ ειναι τοσο μεγαλο το χρεωστικο? δεν εχει αγορες με καρτες βεβαια!καποια βοηθεια?

ευχαριστω

Δημοσ.
3 ώρες πριν, KFitilis είπε

Άμα δεν σε έχει κάποιος από την αρχή μέχρι το τέλος της ίδιας χρονιάς είναι αρκετά πιθανό ή να πληρώσεις ή να πάρεις επιστροφή

Από τη στιγμή που άλλαξες δουλειά μέσα στη χρονιά χαλάει η όποια "ομαλότητα" στις κρατήσεις σου

Φίλος μου πχ που πήγε μέσα στη προηγούμενη χρονιά σε δουλειά με αρκετά υψηλότερο μισθό έβγαλε επιστροφή, αλλά του χρόνου δεν θα βγάλει τίποτα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε

Όταν θα έπρεπε να έχω επιστροφή 400 ευρώ όμως , και μου βγαίνει να πληρώσω 250 βγάζω το συμπέρασμα ότι κανονικά θα πλήρωνα 650 ευρώ;;;;

Χωρίς νούμερα, δεν γίνεται δουλειά !

2 ώρες πριν, Dynamics είπε

φαντασου να το ειχα γραψει τωρα τι απαντηση θα εγραφε

Καλημερα!Εκανα σε δηλωση που εκανα του πατερα μου με εισοδημα 5640 απο ενοικια που εισπραττει απο σπιτι-μαγαζι του εχει ερθει εφορια 3800 ειναι φυσιολογικο?να κανω οριστικοποιηση για να προλαβει την προθεσμια και μετα να το ψαξει?δεν μπορω να καταλαβω γτ ειναι τοσο μεγαλο το χρεωστικο? δεν εχει αγορες με καρτες βεβαια!καποια βοηθεια?

ευχαριστω

ΜΟΝΟ από ενοίκια, έχει εισόδημα ?

Τα ενοίκια, από μόνα τους βγάζουν φόρο 1000€. Προφανώς, φορολογείται με ΤΕΚΜΑΡΤΟ !!

Χωρίς περισσότερα στοιχεία, δεν μπορούν να βοηθήσουμε. Πχ πόσα των είναι το σπίτι κτλ

Αγορές με ΚΑΡΤΑ γιατί δεν έχει ?

Είναι άνω των 70 ετών ?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Xacti είπε

Επειδή δεν γράφεις τι ενοίκια εισπράττεις ας πούμε υποθετικά ότι παίρνεις 250 ευρώ το μήνα. Δηλαδή 3.000 το χρόνο, οπότε με 15% φόρο πληρώνεις 450 ευρώ μόνο από τα ενοίκια

190 το νοίκι 

Στο επάγγελμα μου έχουμε μεγάλες επιστροφές που φτάνουν και τα 400 ευρώ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...