Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρααα,

Χρειαζομαι τις συμβουλες σας

ΕΙμαι 36,Παιζω συχνα μπάσκετ Πριν απο 3 εβδομαδες έκανα(χωρίς ζέσταμα) στατικό ποδηλάτο στην μέγιστη αντισταση για 40 ΄λεπτά με σταθερους 180 καρδιακους παλμους.Την επομενη ημέρα με επιασε ισχυρος πόνος στην μεση και στο αριστερο ποδι σε συγκεκριμενο σημειο στον μηρο.Κατα την διαρκεια της άσκησης ένοιωθα τραβηγματα στις ιδιες περιοχές αλλα (απο λαθος) δεν σταματησα.

Πηρα xeforapid και την επομενη ημερα με έμπλαστρο μπορουσα και κινηθω αλλα με ενοχλήσεις.Μετα απο 1 εβδομαδα που δεν ειχαν σταματησει οι ενοχλησεις πηγα σε ορθοπεδικό χειρουργο και μου πρότεινε να δέσω τον μηρό και να λαμβανω 3 norgesic την ημέρα.Λόγω οτι με επειρεαζαν αρκετα έπαιρνα μόνο ένα για τρεις ημέρες.Μέχρι σήμερα νιώθω ακόμα ενοχλησεις οταν σηκωνομαι απο καρέκλα στη δεξια πλευρα της μέσης και στον αριστερο μηρο..Οταν ξαπλώνω ή παραμένω όρθιος δεν με ενοχλει.

Επειδη διαβάζω διάφορα για κήλες-θλάσεις και διαφορα..Εχει αντιμετωπισει κάποιος κάτι αντίστοιχο ή καποια αποψη για τι μπορει να συμβαινει και πως το ξεπερνάω?!

Ευχαριστώω 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχεις καλαζαρ...................

πηγαινε σε καλυτερο γιατρο, απλα!

Επεξ/σία από markoliaz
Δημοσ.

Άμα έβγαλες κήλη στην μέση (που δεν παίζει ρόλο το ζέσταμα) τότε θα ένιωθες μούδιασμα στο πόδι και νευρόπονους. Από την περιγραφή σου δεν μπορώ να καταλάβω σίγουρα κάτι αν και το δίπολο μέση-πόδι και ότι σε πονάει όταν σηκώνεσαι είναι ένδειξη κήλης στην μέση.

Ο γιατρός τι σου είπε ότι έχεις?

Από την στιγμή που τα χάπια που λες σε επηρέαζαν και έπαιρνες μόνο το 1/3 της αγωγής ίσως είναι σαν να πήρες καθόλου. Έπρεπε να το πεις του γιατρού ότι σε πειράζουν για να σου δώσει κάτι άλλο.

Σε κάθε περίπτωση, έτσι όπως τα περιγράφεις πρέπει να ξαναπάς σε γιατρό

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γενικότερα δεν πολυπαίρνω φάρμακα και λόγω δουλειας δεν μπορω να παιρνω μυοχαλαρωτικά 

Ο γιατρος μου ειπε πως δυσκολο να ειναι κήλη καθώς το προβλημα δεν προεκυψε απο ανυψωση βάρους και πως ειναι τράβηγμα

.Μουδιασμα δεν νιώθω,απλα ενοχληση σε συγκεκριμενο σημειο στον μηρο συνηθως σε καθιστη θέση

Δεν ειναι όμως περιεργο να εχω ενοχλησεις στο δεξι μέρος της μέσης και στον αριστερο μηρο και οχι στον ιδιο μηρο που ποναει η μέση?

Ευχαριστώ για την απάντηση

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, dimitriskr είπε

Ο γιατρος μου ειπε πως δυσκολο να ειναι κήλη καθώς το προβλημα δεν προεκυψε απο ανυψωση βάρους και πως ειναι τράβηγμα

Φίλε μου αν ο γιατρός βασίστηκε μόνο σε αυτό για να πει ότι δεν είναι κήλη τότε σου έχω κακά νέα, και μάλλον πρέπει να πας σε άλλο γιατρό.

Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα που ο πόνος στην μέση ξεκίνησε ενώ κάποιος δεν έκανε καμία κίνηση, απλά στεκόταν όρθιος ή καθιστός ή έβλεπε τηλεόραση στον καναπέ. Προφανώς η επιβάρυνση είχε ήδη γίνει και τότε έσκασε μύτη ο πόνος.

Και όταν λέμε επιβάρυνση δεν είναι μόνο το σήκωμα βάρους, άλλοι το πάθανε επειδή αρχίσανε ορθοστασία, άλλος από καθιστική ζωή και κακή στάση, άλλος απλά επειδή έσκυψε στο μπάνιο να πιάσει μια μέρα το σαπούνι και έμεινε στον τόπο (επειδή ήταν πολύ ψηλός και αγύμναστος).

Όπως βλέπεις από τα παραδείγματα το σήκωμα βάρους δεν λέει απαραίτητα κάτι.

Για μένα πήγαινε βγάλε μια ακτινογραφία μιας και είναι πολύ φτηνή (θα έλεγα μαγνητική αλλά το μόνο μειονέκτημα είναι το κόστος) και πήγαινέ την σε έναν γιατρό ώστε να έχει κάτι να δει. Ακόμα και ο καλύτερος γιατρός πηγαίνει λίγο στα τυφλά σε σχέση με το να βλέπει μια εξέταση, ακόμα και απλή ακτινογραφία

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dimitriskr είπε

..........Δεν ειναι όμως περιεργο να εχω ενοχλησεις στο δεξι μέρος της μέσης και στον αριστερο μηρο και οχι στον ιδιο μηρο που ποναει η μέση?

Ευχαριστώ για την απάντηση

Οχι δεν είναι περίεργο φίλε μου και εξηγείται. 

Στην προσπάθεια σου να προφυλάξεις και να ανακουφίσεις το πάσχον μέλος π.χ. αριστερό μηρό, φορτίζεις περισσότερο την δεξιά πλευρά π.χ δεξιά πλευρά της μέσης και δεξί πόδι, οπότε αρχίζει και εκεί πόνος. 

Έπρεπε να ακολουθήσεις την αγωγή που σου έδωσε και να μιλήσεις πάλι μαζί του για να του δώσεις feedback και να πάρεις επιπλέον οδηγίες. 

Επεξ/σία από Green Dragon
Επισκέπτης
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Οχι δεν είναι περίεργο φίλε μου και εξηγείται. 

Στην προσπάθεια σου να προφυλάξεις και να ανακουφίσεις το πάσχον μέλος π.χ. αριστερό μηρό, φορτίζεις περισσότερο την δεξιά πλευρά π.χ δεξιά πλευρά της μέσης και δεξί πόδι, οπότε αρχίζει και εκεί πόνος. 

Έπρεπε να ακολουθήσεις την αγωγή που σου έδωσε και να μιλήσεις πάλι μαζί του για να του δώσεις feedback και να πάρεις επιπλέον οδηγίες. 

Ναι φιλε μου εκ των υστέρων εχεις απολυτο δικιο,επρεπε να ακολουθησω την αγωγη αλλα απο την αλλη(χωρις δικαιολογια) δεν μπορω να πηγαινω σαν ζομπι στην δουλεια(καταλαβαινεις δυσκολες εποχες για αδεια)

Θα συμβουλευτω παλι γιατρο παντως..απλα αν οντως υπαρχει κηλη που προκαλει ισχυαλγια δεν θα επρεπε να πιεζεται το ιδιο νευρο σε ολη την εκταση απο το ιδιο ποδι και να ποναει η ιδια πλευρα στην μεση?!Η φορτιση που λες εχει μια λογικη αλλα ο μηρος με ποναει μονο σε συγκεκριμενο σημειο και οχι ολο το ποδι..απλα δεν μπορω να χωνεψω πως ισως να εμφανιστηκε προβλημα κηλης απο ποδηλατο ενω ποτε δεν ειχα συμπτωματα..://

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα συμφωνήσω με cthulhucarbide

Θα μπορούσα να πω και 2 ακτινογραφίες, σε διαφορετικά νοσοκομεία.

Επίσκεψη σε δύο και τρεις γιατρούς και να πάρετε κάποια γνωμάτευση από τον καθένα;

Μετά να ζητήσετε να μιλήσετε και με κάποιον καθηγητή ορθοπεδικό (και όχι ορθπαιδικό (αλλά είναι τεράσια κουβέβτα)) να σας πει και αυτός.

Λέγοντας καθηγητή ορθοπεδικό, δε ξέρω, νομίζω έτσι λέγονται οι γιατροί που έχουν παραπάνω σπουδές στο αντικείμενο.

Αν κάνω λάθος συγγνώμη.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Βρες έναν άλλο ορθοπαιδικό με εμπειρία στους αθλητές. Και μην ψάχνεις το ίντερνετ για ιατρικά θέματα. Θα σε βγάλουν καρκινοπαθη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατι να κανεις γυμναστικη με μεγιστη αντισταση;

Νουμερο ενα κινδυνος τραυματισμου

Επισης μην κανετε ακτινογραφια και μαγνητικη μονοι σας πηγαινεται πρωτα σε καποιον καλο ειδικο αυτος θα τη συστησει και θα τη διαβασει

Οσο αφορα το συγκεκριμενο προβλημα μπορει να κουρασες τον τετρακεφαλο και να ζορισες τη μεση 

Επεξ/σία από elgol
Δημοσ.
7 ώρες πριν, dimitriskr είπε

Γενικότερα δεν πολυπαίρνω φάρμακα και λόγω δουλειας δεν μπορω να παιρνω μυοχαλαρωτικά 

τι παρενέργεια σου κάνουν τα norgesic??

εγώ όσες φορές χρειάστηκε να κουμπώσω αναρωτιώμουν αν κάνουν κάτι γενικά, πόσο μάλλον αν έχουν παρενέργειες 

μόνο το mesulid που κούμπωνα παράλληλα με έπιανε αν και στο τέλος δεν γλίτωσα την ένεση κορτιζόνης για να σταματήσω να υποφέρω 

αλλά τα μυοχαλαρωτικά θα έλεγα ότι είναι "καραμέλες" 

Δημοσ.

Εχουμε και λεμε.

- Στατικο ποδηλατο σε μεγιστη αντισταση για 40 λεπτα.

- Δεν ακολουθησες τις οδηγιες του ιατρου και εκανες τα δικα σου.

- Το προβλημα παραμενει.

Εαν γινοταν να φυγει ο πονος με 1 χαπι, δε θα στο ειχε προτεινει πιστευεις;

Σε αυτο που περιγραφεις μπορω να φανταστω οτι δεν ειχες αρκετα ψηλα το καθισμα του ποδηλατου.

Οσον αφορα τα norgesic, ειναι πρακτικα ντεπον + μυοχαλαρωτικο, μη νομιζεις οτι εαν παρεις θα γινεις ζελε φρουτων. Δεν δρουν ετσι. Οι μονες φαρμακευτικες ουσιες που σε κανουν ''ζομπι'' ειναι τα υπνωτικα και τα αντισταμινικα 1ης γενιας.

Γνωμη μου να εισαι πιο υπευθυνος και να ακολουθεις τις συμβουλες του ιατρου σου, παρα να ψαχνεις εναλλακτικες θεραπειες και διαγνωσεις online.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...