Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ. ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ. ΕΙΜΑΙ 27 ΕΤΩΝ, ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΧΩ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΩ. ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ??? ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΙΤΕ ΣΕ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ 'Η ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΜΕ ΛΟΓΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ONLINE ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ.

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ΤΗΕROOKIE είπε

ΧΑΙΡΕΤΩ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ. ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ. ΕΙΜΑΙ 27 ΕΤΩΝ, ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΧΩ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΩ. ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ??? ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΙΤΕ ΣΕ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ 'Η ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΜΕ ΛΟΓΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ONLINE ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ.

από εμπειρία τι φτιάχνεις; τι ξέρεις; 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

Αν κρινω απο το γεγονος οτι δεν απαντησε σε θεμα που ανοιξε ο ιδιος,μαλλον τελικα δεν εχει τοσο μεγαλες βλεψεις οσο λεει :P

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αχ και μετα ερχομαστε εμεις με μεταπτυχιακα σε χρηματοοικονομικα και λογιστικα και χρονια προυπηρεσιας, και οι εργοδοτες προτιμουν τει λογιστικης.

αχ πατριδα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/6/2019 στις 7:19 ΜΜ, kourkoumpini είπε

Αχ και μετα ερχομαστε εμεις με μεταπτυχιακα σε χρηματοοικονομικα και λογιστικα και χρονια προυπηρεσιας, και οι εργοδοτες προτιμουν τει λογιστικης.

αχ πατριδα. 

ανάλογα τι τον θέλουν να κάνουν οι εργοδότες 

άμα θέλουν σκέτο καταχωρητή και από ιεκ μπορεί να τους κάνει και από λύκειο μπορεί να τους κάνει 

αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί είσαι αρνητικός με το τει λογιστικής συγκεκριμένα, είναι ίσως η σχολή που βγάζει τους πιο "έτοιμους" για δουλειά εργάτες πάνω στο θέμα , από αεί είσαι ίσως πιο άσχετος , από την άλλη μπορεί να σε προτιμήσουν για άλλες χάρες (πιο σφαιρική σκέψη κτλ.. ) 

αλλά μπορεί να μη χρειάζονται κατι τέτοιο, μπορεί να σε θέλουν μόνο για τη σαβουροδουλειά 

έχει τύχει πάντως να δω εργοδότες που γλυκάθηκαν από αειτζήδες και μετά έψαχναν μόνο τέτοιους, όπως έχω δει και εργοδότες να τους θάβουν γιατί το έπαιζαν ιστορία ενώ ήταν μηδενικά

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 4
Επισκέπτης
Δημοσ.

γιατι απλα ψαχνω δουλεια με τοσα πτυχια, και παντα προτιμουν τει χωρις η με ελαχιστη προυπηρεσια. οταν εχεις δαπανησει χρονια σε σπουδες -και σχετικες- και ολα τα χρηματα τον γονιων σου, και τωρα ζουνε μαζεμενοι γιατι απλα εσυ δεν βρισκεις δουλεια σε αυτο το κρατος, ε ναι...το παιρνεις λιγο προσωπικα. και πολυ προσωπικα. και σε χτυπαει στα νευρα. και καμια φορα σκεφτεσαι γιατι καν να ζω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, kourkoumpini said:

γιατι απλα ψαχνω δουλεια με τοσα πτυχια, και παντα προτιμουν τει χωρις η με ελαχιστη προυπηρεσια. οταν εχεις δαπανησει χρονια σε σπουδες -και σχετικες- και ολα τα χρηματα τον γονιων σου, και τωρα ζουνε μαζεμενοι γιατι απλα εσυ δεν βρισκεις δουλεια σε αυτο το κρατος, ε ναι...το παιρνεις λιγο προσωπικα. και πολυ προσωπικα. και σε χτυπαει στα νευρα. και καμια φορα σκεφτεσαι γιατι καν να ζω.

Νομίζω πως υπάρχει μια δόση υπερβολής σε αυτά που λες. Πρώτο και κύριο, το ΤΕΙ δεν είναι (εδώ και πολλά χρόνια) κάτι διαφορετικό από τα Πανεπιστήμια όσον αφορά το επίπεδο της παρεχόμενης 4ετούς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης - επειδή διακρίνω μια δόση υποτίμησης, αν κάνω λάθος διόρθωσε με.

Απλως οι σπουδές στα ΤΕΙ (που είναι τα ΑΕΙ τεχνολογικού τομέα) είναι πιο εφαρμοσμένης φύσεως κι αυτό δεν είναι κακό. Επίσης δεν αποκλείεται καθόλου (μάλιστα είναι πλέον εξίσου πιθανό) ένας απόφοιτος ΤΕΙ να κατέχει τίτλο MSc ή να είναι και υποψήφιος διδάκτωρ ακόμα.

Επεξ/σία από DrFreeman
typos
  • Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
7 ώρες πριν, DrFreeman είπε

Νομίζω πως υπάρχει μια δόση υπερβολής σε αυτά που λες. Πρώτο και κύριο, το ΤΕΙ δεν είναι (εδώ και πολλά χρόνια) κάτι διαφορετικό από τα Πανεπιστήμια όσον αφορά το επίπεδο της παρεχόμενης 4ετούς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης - επειδή διακρίνω μια δόση υποτίμησης, αν κάνω λάθος διόρθωσε με.

Απλως οι σπουδές στα ΤΕΙ (που είναι τα ΑΕΙ τεχνολογικού τομέα) είναι πιο εφαρμοσμένης φύσεως κι αυτό δεν είναι κακό. Επίσης δεν αποκλείεται καθόλου (μάλιστα είναι πλέον εξίσου πιθανό) ένας απόφοιτος ΤΕΙ να κατέχει τίτλο MSc ή να είναι και υποψήφιος διδάκτωρ ακόμα.

ναι τα ξερω αυτα. απλα αυτα που βλεπω στη προσωπικη μου εμπειρια ειναι Τει >αποφοιτο μεγαλου πανεπιστημιου και απλα λυπαμαι τα λεφτα μου, την ξενιτια που εφαγα, τον κοπο μου, και το οτι αναγκαστηκα θα ξαναφυγω εξω

Δημοσ.
21 ώρες πριν, kourkoumpini είπε

Κοίτα δεν σε ξέρω, αλλά αυτός ο τρόπος σκέψης είναι πολύ επικίνδυνος ακόμη και για "αστείο". 

Καλή τύχη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kourkoumpini είπε

ναι τα ξερω αυτα. απλα αυτα που βλεπω στη προσωπικη μου εμπειρια ειναι Τει >αποφοιτο μεγαλου πανεπιστημιου και απλα λυπαμαι τα λεφτα μου, την ξενιτια που εφαγα, τον κοπο μου, και το οτι αναγκαστηκα θα ξαναφυγω εξω

φίλε και να ξεκινούσες να δουλεύεις θα σε περίμενε ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση αν το πάμε έτσι.. σκατίλα, κακοί μισθοί, πολλή δουλειά που ακόμα και αν οι μισθοί γίνουν "καλοί" ποτέ δε θα αμοίβεσαι όπως πρέπει και διαρκή ενασχόληση με την τρέλα του ελ δημοσίου και νομοθεσίας και ένα μόνιμο άγχος που θα επιβάρυνε ενδεχομένως την υγεία σου, γιατί όταν ασχολείσαι και αγχώνεσαι με τοσα πολλά και ανούσια πράγματα τα οποία είναι τελείως ξένα από την ανθρώπινη φύση, αλλά έχουν συνέπειες στη πραγματική ζωή του άλλου αυτό σε αρρωσταίνει.

εγώ έχω παρατηρήσει ότι όσοι κάνουν αυτή τη δουλειά χρόνια, κάτι έχει πεθάνει μέσα τους, έχουν πολλοί ένα βλέμμα παραίτησης από τη ζωή και πολλοί δεν είναι και τελείως στα καλά του 

η μόνη ενδεχομένως καλή φάση είναι να είσαι σε κάνα μεγάλο λογιστήριο 2ος ή 3/4ος ακόμα καλύτερα μαϊντανός και να κάνεις σχετικά εύκολα μεροκάματα για τα όποια λεφτά παίρνεις, αλλά αν θες να μάθεις,  καλά δε θα περάσεις και οι σπουδές σου πολύ σύντομα περνάνε σε πολύ δεύτερη μοίρα, τουλάχιστον για μένα και την αδερφή μου που επίσης κάνει αυτή τη δουλειά ούτε καν σκεφτόμαστε πλέον τα σχολεία μας τις σπουδές μας και τα μεταπτυχιακά μας που δε νομίζω ακόμα να τα έχουμε αποσβέσει (φοβάμαι να μετρήσω) 

η δική μου άποψη πάντως είναι ότι αν θες να βρεις δουλειά βρίσκεις, απλά ειδικά η πρώτη πρώτη που θα βρεις θα είναι εμετική, αλλά όπως έλεγα και στη μητέρα ενός παιδιού που ταλαιπωριέται σε άλλου τύπου επάγγελμα τελείως άσχετο προκειμένου να μάθει δίπλα κορυφαίους υποτίθεται του χώρου και μου έλεγε ότι καλύτερα να είχε μείνει έξω, την εμπειρία στην ελλάδα τουλάχιστον (δυστυχώς) την πληρώνεις και την πληρώνεις ακριβά 

9 ώρες πριν, DrFreeman είπε

κοιίτα και αυτό που λες είναι και αρκετά θεωρητικό, πρώτα από όλα έχει να κάνει και με το ίδιο το άτομο που είναι ο βασικός παράγοντας και δευτερευόντως με το τι έκανε αυτός στο σχολείο ή τη σχολή του. υπάρχουν καλοί μαθητές/φοιτητές που δεν κάνουν για δουλειά, υπάρχουν και άτομα που πάνω στη δουλειά μπορεί να δείξουν τελείως άλλο εαυτό, δεν έχουν όλα να κάνουν με τις θεωρητικές γνώσεις οι οποίες εδώ που τα λέμε δεν είναι και κάποιος τρομερά καθοριστικός παράγοντας για πολλά επαγγέλματα στη πράξη (είναι βέβαια μια ένδειξη)

εγώ πάντως μιας και έχω συνυπάρξει σε διάφορα επίπεδα με διαφορους αποφοίτους έχω σκεφτεί τελείως "out of the box" που λένε και οι άγγλοι ότι θα ήθελα μαθηματικούς σε ένα λογιστήριο

γενικά οι μαθηματικοί μπορούν να καταπιαστούν με πολλά πράγματα λόγω της σκέψης που έχουν αναπτύξει , για λογιστική θα ήταν overkill , αλλά αν θες να κάνεις δουλειά και άτομο που να νιώθει καλύτερα overkill , τα υπόλοιπα τεχνικά τα μαθαίνει σε κάνα 6μηνο 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.

Ειτε εισαι από ΤΕΙ ειτε από ΑΕΙ πρεπει να κανεις κατι καλυτερα από τον διπλανο σου για να σε προσλαβουν...Δες τι κανουν καλυτερα τα παιδια του ΤΕΙ και μαθε το και εσυ. Δεν ξερω αν οντως κανουν κατι καλυτερα,στηριζομαι στα λεγομενα σου αλλιως με ποια λογικη προσλαμβανουν αυτους και όχι εσενα?

Μην παρεξηγηθώ και εγω ΤΕΙ εχω τελειωσει και μαλιστα σε πολύ πιο εφαρμοσμένα πραγματα...Εγω ξερω όμως ότι εχω έναν ασσο στο μανικι που δεν εχουν από το αντιστοιχο ΑΕΙ και δεν το απεκτησα από τις σπουδες αλλα από προσωπικη ενασχοληση. Μηπως  πρεπει να προσθεσεις και εσυ τέτοιους ασσους στο μανικι σου (βλεπε σεμινάρια,μεταπτυχιακο ή καποια εξειδίκευση σε καποιο πρόγραμμα για να εισαι οκ;).

Μηπως δηλαδή εσυ το βλέπεις απλα σαν TEI vs AEI όμως η αληθεια είναι άλλη? 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kourkoumpini είπε

Φιλε μου σαν οικονομολογος-λογιστης θα επρεπε να ξερεις οτι δυστυχως αυτη ειναι η ελληνικη πραγματικοτητα του ιδιωτικου τομεα. Τον εργοδοτη τον ενδιαφερει το μεγιστο δυνατο κερδος και αυτο το επιτυγχανει έχοντας εργαζομενους με ή χωρις καθολου πτυχια. Υπαρχουν τομεις (βλεπε υγεια) που δουλευουν παιδια 8ωρα και καταγραφονται ως πρακτικαριοι. Ο εργοδοτης λεει θα παρω εναν αποφοιτο επαλ/ιεκ και θα του τα μαθω αλλιως τον απολυω. Απο την στιγμη που το καθηκοντολογιο παει περιπατο και οι συλλογοι τα εχουν πλακακια ολα επιτρεπονται.

Επισκέπτης
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, melodicpunk είπε

Φιλε μου σαν οικονομολογος-λογιστης θα επρεπε να ξερεις οτι δυστυχως αυτη ειναι η ελληνικη πραγματικοτητα του ιδιωτικου τομεα. Τον εργοδοτη τον ενδιαφερει το μεγιστο δυνατο κερδος και αυτο το επιτυγχανει έχοντας εργαζομενους με ή χωρις καθολου πτυχια. Υπαρχουν τομεις (βλεπε υγεια) που δουλευουν παιδια 8ωρα και καταγραφονται ως πρακτικαριοι. Ο εργοδοτης λεει θα παρω εναν αποφοιτο επαλ/ιεκ και θα του τα μαθω αλλιως τον απολυω. Απο την στιγμη που το καθηκοντολογιο παει περιπατο και οι συλλογοι τα εχουν πλακακια ολα επιτρεπονται.

ειμαι καινουργια στην ελληνικη πραγματικοτητα :) εκανα το βημα να γυρισω ελλαδα απεξω για οικογενειακους λογους. δεν ειχα δουλεψει εδω, εφυγα λιγο πριν την κριση. την θυμομουν αλλιως. 

γιαυτο εχω φαει τοσο μεγαλο σοκ, και τοση απογοητευση. και εχω γνωρισει μαυρες πτυχες του εαυτου μου που δεν γνωριζα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...