gatakos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Καλησπέρα, αναβάθμισα προσφατα σε προγραμμα wind fiber 100 και θελω να παρω ενα καλο(ακριβο μοντεμ-ρουτερ). Η ερωτηση μου ειναι αν καποιος γνωριζει αν παιζει η VoIP τηλεφωνια της wind με ξένο router ( (οχι του παρόχου δλδ) και αν μπορει να μου πει ενα καλο router ανεξαρτητου τιμης. Ευχαριστώ.
Realakias Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, gatakos είπε Καλησπέρα, αναβάθμισα προσφατα σε προγραμμα wind fiber 100 και θελω να παρω ενα καλο(ακριβο μοντεμ-ρουτερ). Η ερωτηση μου ειναι αν καποιος γνωριζει αν παιζει η VoIP τηλεφωνια της wind με ξένο router ( (οχι του παρόχου δλδ) και αν μπορει να μου πει ενα καλο router ανεξαρτητου τιμης. Ευχαριστώ. Από όσο ξέρω κανένας από τους παροχους δεν δίνει ουσιαστικά voip εκτός αν πας σε Fritz!Box (200€ και). Μπορείς ωστόσο να πάρεις ξένο ρουτερ και να το βάλεις στη DSL γραμμή να παίζει ίντερνετ και το ρουτερ της Wind (τουλάχιστον αυτό έκανα εγώ με ΟΤΕ) για τηλεφωνία. Για ρουτερ περίμενε απαντήσεις από άλλους. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2019 από Realakias
gatakos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Σε ευχαριστω πολυ για το χρονο σου. Ποιο είναι αυτο το fritz!box που πρέπει να παιξω για να εχω και VoIP γνωριζεις? Σιγουρα παιζει στη VoIP wind?
Realakias Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, gatakos είπε Σε ευχαριστω πολυ για το χρονο σου. Ποιο είναι αυτο το fritz!box που πρέπει να παιξω για να εχω και VoIP γνωριζεις? Σιγουρα παιζει στη VoIP wind? Ωχ, λάθος! Μόλις θυμήθηκα ότι η Wind δεν δίνει κωδικούς τηλεφωνίας (voip), άρα αναγκαστικά θα πρέπει να βρεις κάτι άλλο. Οπότε ή ρουτερ σε DSL και wind για τηλέφωνο ή αλλιώς αφήνεις wind στην γραμμή (συγχρονισμό) και συνδέεις από πίσω το δικό σου (αυτό που θα αγοράσεις) και το ρυθμίζεις να παίζει το ίντερνετ μόνο του. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2019 από Realakias
poulinos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 On 15/06/2019 at 21:21, Realakias said: Από όσο ξέρω κανένας από τους παροχους δεν δίνει ουσιαστικά voip εκτός αν πας σε Fritz!Box (200€ και). Μπορείς ωστόσο να πάρεις ξένο ρουτερ και να το βάλεις στη DSL γραμμή να παίζει ίντερνετ και το ρουτερ της Wind (τουλάχιστον αυτό έκανα εγώ με ΟΤΕ) για τηλεφωνία. Για ρουτερ περίμενε απαντήσεις από άλλους. a.to fritz box δεν παιζει με wind οσο ξερω.β .η wind δεν δινει κωδικους.γ.η wind επισης οσο ξερω δεν αφηνει ουτε pppoe passthrough ουτε να μπει το modem router της πισω απο το δικο σου.επισης μια μικρη διορθωση μην μπερδευτει κανεις σχετικα με το Από όσο ξέρω κανένας από τους παροχους δεν δίνει ουσιαστικά voip Σιγα σιγα ολοι voip δινουν αλλα εσυ μαλλον ηθελες να πεις οτι δεν δινουν τα στοιχεια του voip ή δεν δινουν voip σε αλλο εξοπλισμο. η forthnet δινει voip αλλα στα Professional,η vodafone και Cyta σιγουρα δινουν voip,ο οτε επισης δινει.και οπως φαινεται και η windd
Realakias Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, poulinos είπε a.to fritz box δεν παιζει με wind οσο ξερω.β .η wind δεν δινει κωδικους.γ.η wind επισης οσο ξερω δεν αφηνει ουτε pppoe passthrough ουτε να μπει το modem router της πισω απο το δικο σου Ναι, το έγραψα στην διόρθωση μου από κάτω (ακριβώς πάνω από την δική σου). Για το γ. πάντως δεν το ήξερα. Ευχαριστώ 😁 Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2019 από Realakias
poulinos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 25 minutes ago, Realakias said: Ναι, το έγραψα στην διόρθωση μου από κάτω (ακριβώς πάνω από την δική σου). Για το γ. πάντως δεν γο ήξερα. Ευχαριστώ 😁 η αφασια ειναι οτι η Cosmote αφηνει τα παντα.καποιοι αλλοι λενε οτι στα Kv του οτε το pppoe passthrough περναει και οτι μπορει να παιξεις ασχετος παροχου.δεν το εχω δοκιμασει.πχ σε forthnet δεν θα πετυχει γιατι θα δει οτι παει να συνδεθει το Username σου δυο φορες.καποιοι αλλοι παροχοι βεβαια δεν εχουν Username/password.θελει δοκιμη .επισης η Cosmote σου δινει δυνατοτητα να κανεις το speedport σαν wan και να σηκωσεις τηλεφωνια πισω απο το δικο σου adsl/vdsl modem router μεχρι και να σου δωσει τα στοιχεια(το κανε παλια τουλαχιστον).οι αλλοι παροχοι δεν το δινουν αυτο.εξαιρεση ηταν η cyta νομιζω που σου εκανε bridge to dsl modem/router αν το ηθελες. Θεωρητικα το fritz box θα μπορουσε να παιξει με οποιαδηποτε εταιρεια αν η εταιρεια το θελησει και το ζητησει. στο νεο firmware αν θυμαμαι σωστα ειχα δει και την vodafone αλλα δεν ξερω αν ηταν μονο για το ιντερνετ ρυθμισειςή και για την τηλεφωνια. On 15/06/2019 at 20:57, gatakos said: Καλησπέρα, αναβάθμισα προσφατα σε προγραμμα wind fiber 100 και θελω να παρω ενα καλο(ακριβο μοντεμ-ρουτερ). Η ερωτηση μου ειναι αν καποιος γνωριζει αν παιζει η VoIP τηλεφωνια της wind με ξένο router ( (οχι του παρόχου δλδ) και αν μπορει να μου πει ενα καλο router ανεξαρτητου τιμης. Ευχαριστώ. router πισω απο το modem router του παροχου ναι γινεται.αλλο router αλλο dsl modem router. 1
gatakos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, poulinos είπε η αφασια ειναι οτι η Cosmote αφηνει τα παντα.καποιοι αλλοι λενε οτι στα Kv του οτε το pppoe passthrough περναει και οτι μπορει να παιξεις ασχετος παροχου.δεν το εχω δοκιμασει.πχ σε forthnet δεν θα πετυχει γιατι θα δει οτι παει να συνδεθει το Username σου δυο φορες.καποιοι αλλοι παροχοι βεβαια δεν εχουν Username/password.θελει δοκιμη .επισης η Cosmote σου δινει δυνατοτητα να κανεις το speedport σαν wan και να σηκωσεις τηλεφωνια πισω απο το δικο σου adsl/vdsl modem router μεχρι και να σου δωσει τα στοιχεια(το κανε παλια τουλαχιστον).οι αλλοι παροχοι δεν το δινουν αυτο.εξαιρεση ηταν η cyta νομιζω που σου εκανε bridge to dsl modem/router αν το ηθελες. Θεωρητικα το fritz box θα μπορουσε να παιξει με οποιαδηποτε εταιρεια αν η εταιρεια το θελησει και το ζητησει. στο νεο firmware αν θυμαμαι σωστα ειχα δει και την vodafone αλλα δεν ξερω αν ηταν μονο για το ιντερνετ ρυθμισειςή και για την τηλεφωνια. router πισω απο το modem router του παροχου ναι γινεται.αλλο router αλλο dsl modem router. Ωραία, μπορεις να μου προτεινεις ενα router να κουμπωσω σε wind 100 ωστε να διαχειρίζεται το wifi. Δλδ απο οτι καταλαβα θα κρατησω το modem της wind με VoIP επανω, και θα κανω bridge το ρούτερ που θα μου προτεινεις ωστε να διαχειρίζεται το wifi και να εχω "θεωρητικά" λιγοτερες αποσύνδεσεις κλπ. Σωστα?
spell1977 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 το tg789vac (λογικά αυτό σου δώσανε) σου κάνει αποσυνδέσεις στο wifi?
kapngage Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Μίλησα εγώ μαζί τους στην wind και μου είπαν ότι αν απενεργοποιήσω το internet access γίνεται αυτόματα σε bridge mode και μπορώ να βάλω ότι rooter θέλω , έχω το TG788v v3 και όλα αυτά για να έχω voip λόγο ότι δεν δίνει κωδικούς
gatakos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 3 ώρες πριν, kapngage είπε Μίλησα εγώ μαζί τους στην wind και μου είπαν ότι αν απενεργοποιήσω το internet access γίνεται αυτόματα σε bridge mode και μπορώ να βάλω ότι rooter θέλω , έχω το TG788v v3 και όλα αυτά για να έχω voip λόγο ότι δεν δίνει κωδικούς Ποιο ρούτερ λες να βαλεις?
kapngage Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 απο την Mikrotik το hEX S και στην συνεχεια με AC για Wifi
poulinos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 On 19/06/2019 at 10:58, gatakos said: Ωραία, μπορεις να μου προτεινεις ενα router να κουμπωσω σε wind 100 ωστε να διαχειρίζεται το wifi. Δλδ απο οτι καταλαβα θα κρατησω το modem της wind με VoIP επανω, και θα κανω bridge το ρούτερ που θα μου προτεινεις ωστε να διαχειρίζεται το wifi και να εχω "θεωρητικά" λιγοτερες αποσύνδεσεις κλπ. Σωστα? μπορεις να βρεις απο Mikrotik που ειπαν αλλα για απλο χρηστη δεν ειναι ευκολο + να το σεταρεις μεχρι ετοιμες λυσεις πχ asus ή σε πιο φτηνα tp link. αν οι αποσυνδεσεις ειναι στο wifi ναι θα παιξει καλυτερα.αν ειναι στην γραμμη εννοειται οτι το προβλημα θα συνεχισει. On 20/06/2019 at 12:40, kapngage said: Μίλησα εγώ μαζί τους στην wind και μου είπαν ότι αν απενεργοποιήσω το internet access γίνεται αυτόματα σε bridge mode και μπορώ να βάλω ότι rooter θέλω , έχω το TG788v v3 και όλα αυτά για να έχω voip λόγο ότι δεν δίνει κωδικούς Κανονικα πρεπει να γυρισει σε bridge mode.αν δεν το γυρισεις σε bridge mode και απλα δεν σηκωσεις ppp ναι μεν θα παιξει αλλα ετσι θα εχεις 2 Nat.μετα ή θα πρεπει να κανεις διπλα Port forward ή να κανεις One to one nat.αν το γυρισεις τελειως bridge δεν ξερω αν θα παιζει μετα η τηλεφωνια. και για να το πω διαφορετικα εχουμε 3 πραγματα που μας φερνουν το αποτελεσμα που μπορει να θελουμε αλλα ειναι τελειως διαφορετικα. α.bridge και απο πισω ενα router να κανει κληση pppoe(εχουμε 1 Nat) β.το Modem router του παροχου παιζει κανονικα Pppoe αλλα εχει ενεργοποιημενο το pppoe passthrough και εμεις κανουμε δευτερη κληση pppoe στον παροχο.(εχουμε 1nat) απλα το Modem router του παροχου εχει και αυτο ιντερνετ σαν ξεχωριστο δικτυο.και επισης αναλαμβανει παραπανω φορτο απο οτι στην α περιπτωση. γ.δεν πειραζουμε το modem router του παροχου και βαζουμε router απο πισω που παιρνει dynamic ip απο το Modem router του παροχου.(δεν κανουμε κληση pppoe δηλαδη). εχουμε 2 Nat Με αυτον τον τροπο και ισχυει οτι σχεδον και στο β. On 20/06/2019 at 15:46, gatakos said: Ποιο ρούτερ λες να βαλεις? το βασικο ειναι ποσα λεφτα θες να δωσεις. το βασικο ειναι τι προβληματα εχεις τωρα? αν το θεμα σου ειναι μονο το wifi τοτε μην παρεις καν router.χτυπα ενα Ubiquiti access point να ειναι Dual band και θα εισαι τελεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα