Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, έχω σύνδεση VDSL 50άρα στην Forthnet όμως επειδή είμαι εκτός πόλης και αντιμετωπίζω προβλήματα με το (υπόγειο) καλώδιο που συνδέει το κουτί της εταιρείας με το router μου (απ΄όσο μου είπαν ονομάζεται πρόβλημα κατακόρυφης σύνδεσης) πιάνω γύρω στα 15 Mbps στα καλά του... Τέλος πάντων εκτός από αυτό το πρόβλημα που σκοπεύω να το λύσω σύντομα φέρνοντας ένα νέο καλώδιο με την βοήθεια ηλεκτρολόγου, την τελευταία εβδομάδα παρουσιάστηκαν προβλήματα στο internet σε ασύρματες αλλά και ενσύρματες συσκευές (pc, smarthpones). Δηλαδή με πετάει από τον υπολογιστή με το κλασσικό θαυμαστικό κάθε 8 με 10 λεπτά... Για να επαναφέρω το ίντερνετ στον υπολογιστή αναγκάζομαι να τον κλείνω και έπειτα να κλείνω την τροφοδοσία, να την ξανά ανοίγω και να ανοίγω τον υπολογιστή ξανά... Υπέθεσα ότι χάνει τις διευθύνσεις της σύνδεσης ή κάτι παρόμοιο και πίστευα ότι θα λυθεί μόνο του μετά από κάποιες μέρες... Όμως το ίδιο συμβαίνει και με τις ασύρματες συσκευές, όπου εκεί το wifi αποσυνδέεται συνεχώς από 5λέπτο σε 5λεπτό... Πήρα λοιπόν την εξυπηρέτηση πελατών της Forthnet ζητώντας να έρθει κάποιος τεχνικός να διαπιστώσει το πρόβλημα... Έλα όμως που ο εργαζόμενος που με εξυπηρέτησε δεν έβλεπε καμία πτώση του ίντερνετ απλά κάποια μικρή πτώση της ταχύτητας λόγω της "μεγέθυνσης" του προβλήματος της κατακόρυφης σύνδεσης... Του εξήγησα λοιπόν το πρόβλημα της ασύρματης αλλά και της ενσύρματης σύνδεσης και με καθησύχασε λέγοντας μου ότι το wifi αποσυνδέεται λόγω πολλών ταυτόχρονων συνδέσεων (συσκευών), αφού η ταχύτητα είναι χαμηλή... Με καθοδήγησε επίσης πως να μπω στο "Κέντρο Εντολών" και να ελέγξω το netstat... Αφού του είπα πως τα Established μου είναι τουλάχιστον 20 (την ώρα που δεν είχα ίντερνετ στον υπολογιστή) μου είπε πως είναι πάρα πολλά και θα έπρεπε να έχω μόνο 5... Το πρόβλημα πρόσθεσε μπορεί να είναι κάποιος ιός ή κάποιο ενημέρωση των windows στο background.... Κατέβασα λοιπόν 2 antivirus (kaspersky, malwarebytes) αλλά δεν ανίχνευσαν κάποιον ιό, έκλεισα λοιπόν και κάθε ενημέρωση των windows και όλα τα ανοιχτά app (όπως steam, skype). Ως αποτέλεσμα τα "Established" παρέμειναν 20 και περισσότερα και συνεχιζόταν να με πετάει καμπανάκι στο ίντερνετ... Λοιπόν, συγνώμη που έγραψα τόσα πολλά απλά προσπαθώ να καταλάβω αν το πρόβλημα είναι πράγματι δικό μου ή η εταιρεία προσπαθεί να δικαιολογήσει να αδικαιολόγητα... Ευχαριστώ πολύ!!!

Επεξ/σία από Giwrg Mavridis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά πρέπει να δούμε πόση ταχύτητα φτάνει στο rooter σου:

1) Πληκτρολόγησε στο browser την διεύθυνση 192.168.1.1

2) Στο menu που θα εμφανιστεί συμπληρώνεις username: user - password: κενό

3) Πηγαίνεις στην καρτέλα Internet και κάνεις ένα screenshot, πρέπει να μοιάζει με το παρακάτω.

2019-06-16 00_19_34-ZXHN H168N.jpg

Επεξ/σία από Axelq
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, Axelq είπε

Αρχικά πρέπει να δούμε πόση ταχύτητα φτάνει στο rooter σου:

1) Πληκτρολόγησε στο browser την διεύθυνση 192.168.1.1

2) Στο menu που θα εμφανιστεί συμπληρώνεις username: user - password: κενό

3) Πηγαίνεις στην καρτέλα Internet και κάνεις ένα screenshot, πρέπει να μοιάζει με το παρακάτω.

2019-06-16 00_19_34-ZXHN H168N.jpg

Λοιπόν, για να έχει ουσία το screenshot πρέπει πρώτα να σε ενημερώσω για το τι είπε η εταιρεία για την ταχύτητα.... Όταν ήρθαν πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό και μας ενημέρωσαν για το πρόβλημα της κάθετης καλωδίωση μας είπαν πως στο κουτί έρχεται 45άρι, μέχρι το υπόγειο του σπιτιού φτάνει 35 και πάνω φτάνει 20 αλλά δεν έχει πάει ποτέ πάνω από 15... Μάντεψε γιατί; Κάθετη καλωδίωση.... Τέλος πάντων δεν έχω θέμα με την ταχύτητα, απλά δες το screenshot αν το χρειάζεσαι.

Στιγμιότυπο οθόνης (19).png

Δημοσ.

Είχα και εγώ πολλά προβλήματα με την γραμμή μου, έπιανα 15 max ενώ είχα VDSL.
Ότι θέμα και να έχεις,  οι τεχνικοί στις εταιρείες τηλεφωνίας θα το αποδώσουν στην κάθετη καλωδίωση και σε βραχυκύκλωμα.

Αρχικά δοκίμασε να αλλάξεις την τηλεφωνική πρίζα που δίνει στο rooter και μπες ξανά να δεις άμα άλλαξε η ταχύτητα.

Επίσης άμα έχεις συναγερμό να βάλεις φιλτράκι, όπως και στις υπόλοιπες τηλεφωνικές συσκευές.
Αυτό δεν θα σε βοηθήσει στην ταχύτητα αλλά θα μειώσει τις πιθανότητες αποσυνδέσεων.

Από το Line Attenuation φαίνεται πως η απόσταση σου από την ΚΑΦΑΟ (καμπίνα) είναι στο 1.5km, το οποίο σημαίνει πως πρέπει να πιάνεις αρκετά καλή ταχύτητα.

Η εταιρεία πάντα προσπαθεί να δικαιολογήσει να αδικαιολόγητα, αν τα παραπάνω δεν λύσουν το πρόβλημα σου κάλεσε τους και πες να σου φέρουν τεχνικό να μετρήσει την ταχύτητα από το ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ μέχρι το Box σου, έτσι θα γνωρίζεις την πραγματική ταχύτητα που φτάνει στο Box, την δοκιμή την κάνουν εφόσον αποσυνδέσουν την γραμμή της κατοικίας σου για να μην επηρεάζεται από τυχόν βραχυκυκλώματα που έχεις μέσα στο σπίτι.

Στην περίπτωση που στο Box φτάνει η επιθυμητή ταχύτητα, τότε είναι δουλειά του ηλεκτρολόγου που θα φωνάξουν να σου λύσει το πρόβλημα, εάν μιλάμε για παλιά εγκατάσταση, το πιθανότερο είναι τα καλώδια να έχουν σαπίσει ή να μην τα σφίξει καλά η βίδα.

Η πρώτη φορά που τους καλείς, τουλάχιστον στην Forthnet, είναι δωρεάν. Φρόντισε όμως να μην τον αφήσεις να φύγει πριν λύσει το πρόβλημα γιατί το παίζουν βιαστικοί.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Axelq είπε

Είχα και εγώ πολλά προβλήματα με την γραμμή μου, έπιανα 15 max ενώ είχα VDSL.
Ότι θέμα και να έχεις,  οι τεχνικοί στις εταιρείες τηλεφωνίας θα το αποδώσουν στην κάθετη καλωδίωση και σε βραχυκύκλωμα.

Αρχικά δοκίμασε να αλλάξεις την τηλεφωνική πρίζα που δίνει στο rooter και μπες ξανά να δεις άμα άλλαξε η ταχύτητα.

Επίσης άμα έχεις συναγερμό να βάλεις φιλτράκι, όπως και στις υπόλοιπες τηλεφωνικές συσκευές.
Αυτό δεν θα σε βοηθήσει στην ταχύτητα αλλά θα μειώσει τις πιθανότητες αποσυνδέσεων.

Από το Line Attenuation φαίνεται πως η απόσταση σου από την ΚΑΦΑΟ (καμπίνα) είναι στο 1.5km, το οποίο σημαίνει πως πρέπει να πιάνεις αρκετά καλή ταχύτητα.

Η εταιρεία πάντα προσπαθεί να δικαιολογήσει να αδικαιολόγητα, αν τα παραπάνω δεν λύσουν το πρόβλημα σου κάλεσε τους και πες να σου φέρουν τεχνικό να μετρήσει την ταχύτητα από το ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ μέχρι το Box σου, έτσι θα γνωρίζεις την πραγματική ταχύτητα που φτάνει στο Box, την δοκιμή την κάνουν εφόσον αποσυνδέσουν την γραμμή της κατοικίας σου για να μην επηρεάζεται από τυχόν βραχυκυκλώματα που έχεις μέσα στο σπίτι.

Στην περίπτωση που στο Box φτάνει η επιθυμητή ταχύτητα, τότε είναι δουλειά του ηλεκτρολόγου που θα φωνάξουν να σου λύσει το πρόβλημα, εάν μιλάμε για παλιά εγκατάσταση, το πιθανότερο είναι τα καλώδια να έχουν σαπίσει ή να μην τα σφίξει καλά η βίδα.

Η πρώτη φορά που τους καλείς, τουλάχιστον στην Forthnet, είναι δωρεάν. Φρόντισε όμως να μην τον αφήσεις να φύγει πριν λύσει το πρόβλημα γιατί το παίζουν

Τα πρώτα πράγματα που ανέφερες τα έχω δοκιμάσει δηλαδή αλλαγής πρίζας, φιλτράκι σε συναγερμό και μου έχουν πει και εμένα για βραχυκύκλωμα... Τέλος πάντων στο κουτί του OTE έκαναν την μέτρηση που είπες και βρήκαν 45 ταχύτητα, οπότε τα καλώδιο έχουν σαπίσει όμως μάντεψες ή κάτι παρόμοιο... Ε λιναι σίγουρος πως θα προσλάβω ηλεκτρολόγο απλά δεν μπορώ να καταλάβω το πρόβλημα στο  υπολογιστή.... Το θέμα πιστεύεις είναι δικό μου ή μια προσπάθειά τους να δικαιολογηθούν;

Δημοσ.

Εφόσον έκανα την μέτρηση στο Box και είδαν ότι έρχονται 45 Mbps, φταίει η καλωδίωση του σπιτιού σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Axelq είπε

Εφόσον έκανα την μέτρηση στο Box και είδαν ότι έρχονται 45 Mbps, φταίει η καλωδίωση του σπιτιού σου.

Το γνωρίζω όμως αυτό μας το έχουν πει εδώ και μήνες, τι έγινε την τελευταία εβδομάδα και πετάει κάθε συσκευή κάθε 5 λεπτά; Μου είπαν πως το PC έχει ιό, πιστεύεις ότι πρέπει να το πάω σε τεχνικό;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...