Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όσο αφορά το μπαλκόνι το επάνω κομμάτι δεν σου ανήκει το ταβάνι δηλαδή ανήκει στην πολυκατοικία συνεπώς ούτως συ αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.Νομίζω όμως πως άνετα μπορείς να βάλεις διαφανείς πλαστικές κάθετες τέντες όπως αυτές που βάζουν στις καφετέριες τον χειμώνα για να μεγαλώσουν τον χώρο.Όμως το σημαντικότερο από όλα είναι το κούφωμα εκεί γίνεται όλη η δουλειά..Και τα διπλά είναι πολύ καλά σε PCB υλικό και όχι αλουμίνιο.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, akmakas είπε

Όσο αφορά το μπαλκόνι το επάνω κομμάτι δεν σου ανήκει το ταβάνι δηλαδή ανήκει στην πολυκατοικία 

Ποιος το λέει αυτό;

Δημοσ.

Οχι φιλε μου δεν επιτρεπεται το κλεισιμο του μπαλκονιου σε καμια περιπτωση με νομιμη διαδικασια.Οτι κανεις αν υπαρξει καποια καταγγελια εμπιπτει σε προστιμο για αυθαιρετη δομηση και διατηρηση αυτης με μονιμα μεγαλα προστιμα σαν ενοικιο προς το κρατος χωρις να υπαρχει πλεον καμια δυνατοτητα νομιμιποιησης επειδη ειναι μετα το 7/2011.Το τελευταιο αποδεικνυεται με αεροφωτογραφιες οποτε ξεχνατο.Για τον θορυβο αλλαξε τα υπαρχοντα κουφωματα με αλλα με διπλα τζαμια ειδικα για ηχομονωση και θερμομονωση και θα δεις τεραστια διαφορα....και θα εισαι και νομιμος.

Δημοσ.

Καντο αμεσα πριν τις εκλογες ο σπριτζης θα νομιμοποιησει τα παντα με υπουργικη αποφαση για προφανεις λογους

• Like 1
Δημοσ.

Οποιοδηποτε συγχρονο κούφωμα με διπλα τζάμια θα αφήνει απέξω το 90% των θορύβων. Τωρα αν εισαι διπλα σε κανα στάδιο ψάξου περισσότερο, κατα τεράστιο ποσοστό ομως τα νεα κουφώματα θα κανουν και με το παραπάνω αυτό που θες

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις,έχω τρομερή έλλειψη εμπιστοσύνης σε μάστορες,προφανώς και υπάρχουν καλοί επαγγελματίες αλλά μιλάμε για έργο που η αξία του θα φανεί (η δε θα φανεί) αφού ολοκληρωθεί και έχει πληρωθεί.Απο τα λίγα που ξέρω μπορεί να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα με διπλό τζάμι κ καλό μάστορα από ότι τριπλό και μέτριο μάστορα.Γενικα δεν ξέρω τι να κάνω.

Δημοσ.

Θα μετρησεις τα ντιμπι σε ωρα υψηλης οχλησης. Θα μετρησεις μετα τις εργασιες ξανα. Θα πληρωσεις μονο βασει γραπτης συμφωνιας και αν ο θορυβος πεσει στα επιπεδα που ισχυριζεται ο κατασκευαστης.

προσεξε Τα ντιμπι ειναι εκθετικα οχι γραμμικα...πχ στα 100 db το 50% δεν ειναι 50 db...50 db Sinai ηχος δασους ενω 100 db eiναι απογειωση μποινγκ.

• Like 2
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, ELTASSOS είπε

Καντο αμεσα πριν τις εκλογες ο σπριτζης θα νομιμοποιησει τα παντα με υπουργικη αποφαση για προφανεις λογους

Καλύτερα να περιμένει μετά τις εκλογές, ο Κούλης υποσχέθηκε ότι δεν θα στέλνει σε κανέναν τις υπηρεσίες ελέγχου.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ELTASSOS είπε

Θα μετρησεις τα ντιμπι σε ωρα υψηλης οχλησης. Θα μετρησεις μετα τις εργασιες ξανα. Θα πληρωσεις μονο βασει γραπτης συμφωνιας και αν ο θορυβος πεσει στα επιπεδα που ισχυριζεται ο κατασκευαστης.

προσεξε Τα ντιμπι ειναι εκθετικα οχι γραμμικα...πχ στα 100 db το 50% δεν ειναι 50 db...50 db Sinai ηχος δασους ενω 100 db eiναι απογειωση μποινγκ.

Δεν ξέρω αν πρόκειται να συμφωνήσει μαζί μου κανένας έτσι.

Btw και με 50%μειον  θα ειμουν σούπερ σε σχέση με τώρα.

Δημοσ.

Τα db είναι λογαριθμική μονάδα. Ανά 3db διπλασιαζεται η ένταση του θορύβου. Η διαφορά για παράδειγμα 50 με 56db είναι 4 φορές πάνω ο ήχος.

Με αλουμίνια ανοιγομενα θα έχεις το μέγιστο 50db μέσα στο σπίτι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στους αυτοκινητοδρομους ταχειας κυκλοφοριας βαζουνε στα πλαγια ακρυλικα χοντρα panel και κοβουνε θεαματικα τον ηχο.

Τα dB ειναι λογαριθμικη μεθοδος ανα 3dB διπλασιαζεται η πιεση του ηχου αλλα η αισθηση εντασης που αντιλαμβανετε

ο εγκεφαλος διπλασιαζετε ανα 10dB HL δεν ειναι γραμμικα η πιεση του ηχου με την ενταση που αντιλαμβανομαστε στην ακοη.

Η ακοη ειναι πολυ περιπλοκη (εχει τεραστια δυναμικη περιοχη)

αμα εχει βλαβη η ακοη μπορει να μην μπορεις να αντεξεις 60-70dB ενω η ακοη που δεν εχει βλαβη αντεχει ανετα 90dB.

Εντασεις πανω απο 35dB HL κανουνε σιγουρα προβλημα στον υπνο σε αλλους κανει προβλημα στον υπνο και μικροτερη ενταση.

Εντασεις πανω απο 85dB HL μπορουνε να κανουνε μονιμη βλαβη στην ακοη.

Αυτο που θες να κανεις ειναι παρανομο αλλα μπορει να υπαρχει καποιος τροπος να το νομιμοποιησεις με καποιο προστιμο.

Επεξ/σία από j2k
Δημοσ.

εάν δεν κάνω λάθος, εάν έχεις τοίχο από 3 πλευρές και άνοιγμα μόνο από την μία, χαρακτηρίζεται ημιυπαίθριος και θα μπορούσες να τον κλείσεις με κάποιο πρόστιμο.είχαν βγάλει κάποιες σχετικές διατάξεις για αυτό.

οι αεροφωτογραφίες που λέτε είναι λίγο αστείο, καθώς σε μπαλκόνι 2ου ορόφου 5όροφης πολυκατοικίας, πως διαπιστώνεις παράβαση;

το θέμα είναι πως εάν είναι μπαλκόνι και το κλείσεις υπάρχει πρόβλημα. 

έχω προσπαθήσει να βρω τρόπο να κάνω κάτι παρόμοιο έτσι ώστε να μπορώ να μειώσω τον θόρυβο το καλοκαίρι για να μπορώ να ανοίξω τα παράθυρα το βράδυ και να μην ξυπνάω από τις 6 το πρωί που περνάνε τα φορτηγά και τα λεωφορεία. για να μπορεί να κοιμηθεί και η μικρή που αναγκάζομαι ενώ έχει δροσούλα να ανάβω τα κλιματιστικά στις 5 το πρωί και να κλείνω τα παράθυρα...

καθώς ο θόρυβος έρχεται από χαμηλά σκεφτόμουν να βγάλω τα κάγκελα και να βάλω ηχομονωτικά τζάμια στην θέση τους με το αντίστοιχο ύψος που έχουν τώρα τα κάγκελα. αλλά δεν ξέρω εάν θα υπάρχει αποτέλεσμα. 

Δημοσ.

Δεν μπορείς να κλείσεις τίποτα. Ο κλειστοί χώροι αναφέρονται στο συμβόλαιο και στο σύνολο (πολυκατοικία-κτίσμα) στην άδεια κλειστών χώρων. Πέρα από αυτό οτιδήποτε είναι παράνομο, δεν νομιμοποιείται κι επισύρει πρόστιμο. Αν σου είναι 100% απαραίτητο λειτουργικά, μπορείς απλά να πληρώνεις το πρόστιμο κάθε χρόνο και να κρατήσεις τον παράνομα κλεισμένο χώρο.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, james01gr είπε

οι αεροφωτογραφίες που λέτε είναι λίγο αστείο, καθώς σε μπαλκόνι 2ου ορόφου 5όροφης πολυκατοικίας, πως διαπιστώνεις παράβαση;

Θα σε βρουν από google Street view.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...