Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, kirileman είπε

Ποιος το λέει αυτό;

Ο νόμος της κάθε πολυκατοικίας.Αν π.χ πέσουν από επάνω σοβάδες στο μπαλκόνι σου δεν είσαι υποχρεωμένος να το φτιάξεις με δικά σου έξοδα αλλά να ζητήσεις χρήματα από όλους να το κάνουν.Βέβαια στην πράξη όλοι το φτιάχνουν μόνοι τους αλλά αυτό είναι στην κρίση  του καθενός.Στο λέω γιατί αυτό έγινε στην δική μου οικοδομή και ο γείτονας ζήτησε κανονικά χρήματα από όλους του ιδιοκτήτες και ήταν όπως τα έλεγε.

Δημοσ.
Στις 16/6/2019 στις 2:40 ΠΜ, green gordon είπε

Μπροστά σε κεντρική οδό με πολύ φασαρία μπορώ να βάλω συρόμενα plexi glass και να πληρώσω κάποιο πρόστιμο στο κράτος ;

Μιλάμε για τέτοιου είδους κατασκευή όχι τοιχο.

Οι προσφορές που έχω πάρει για τριπλά τζάμια (για όσους σκεφτούν κάτι τετοιο) είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας.

Η πολυκατοικία είναι 40 ετών δεν γνωρίζω αν πρέπει να προβλέπεται από καταστατικό.Θελω ΜΟΝΟ ΝΟΜΙΜΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ.

δεν μπορείς να κάνεις τίποτε, που να κλείνει το χώρο και να προκύπτει μόνιμος ωφέλιμος χώρος, θεωρείται επέκταση των τ.μ, σου και θα σε τρελάνουν στα πρόστιμα. και οι καταγγελίες του διαχειριστή και των γειτόνων συνιδιοκτητών. Η πρόσοψη  της πολυκατοικίας είναι κοινόχρηστη και δεν αλλάζει, παρά με απόφαση του 75% των συνιδιοκτητών).

Μπορείς όμως να βάλεις στα όρια του μπαλκονιού σου, τέντες ζελατίνης, που να μαζεύουν (όχι όμως τύπου κασσετίνας).

Κι από μέσα από αυτές τις ζελατίνες  βάζεις κι  άλλη τέντα ζελατίνης... σαν τα κινέζικα κουτιά!)  Ακόμα και κινητό (συρταρωτό/σπρωχτό) ντουβάρι, αλλά μέσα από τη γραμμή της οικοδομής!

Αν το πρόβλημά σου είναι μόνο η ηχορρύπανση, βάλε διπλά ή τριπλά τζάμια στις μπαλκονόπορτές σου. Έχουν αποτέλεσμα! 

Αν θέλεις να κερδίσεις χώρο, αγόρασε καμια σκηνή κάμπινγκ... ή στρατιωτική σκηνή... ή κάποιο πλαστικό κιόσκι από το τζάμπο ή παραγγελία κάποια κινητή αλουμινοπέργολα σε μάστορα (που να λύνεται γρήγορα). όλα αυτά όμως πολύ μέσα από την εξωτερική γραμνμή του μπαλκονιού.  Επίσης, η εξωτερική τέντα, να είναι πάντα κατεβασμένη, να μη πολυβλέπουν στα ενδότερα οι γείτονες!

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, akmakas είπε

Ο νόμος της κάθε πολυκατοικίας.Αν π.χ πέσουν από επάνω σοβάδες στο μπαλκόνι σου δεν είσαι υποχρεωμένος να το φτιάξεις με δικά σου έξοδα αλλά να ζητήσεις χρήματα από όλους να το κάνουν.Βέβαια στην πράξη όλοι το φτιάχνουν μόνοι τους αλλά αυτό είναι στην κρίση  του καθενός.Στο λέω γιατί αυτό έγινε στην δική μου οικοδομή και ο γείτονας ζήτησε κανονικά χρήματα από όλους του ιδιοκτήτες και ήταν όπως τα έλεγε.

Ναι και όχι. Πχ, τα φωτιστικά είναι δικά σου, όπως και το ρεύμα τους. Οι όψεις είναι κοινόχρηστες, αλλά η οριζόντια ιδιοκτησία που εξυπηρετεί έχει την αποκλειστική χρήση. Μπορείς, λοιπόν, να έχεις κλείσει τον εξώστη (όχι πάνω από κοινόχρηστο τμήμα πόλης) και να τον έχεις τακτοποιήσει με βάση τους ισχύοντες νόμους περί αυθαίρετων, αρκεί να το έχεις κάνει πριν τον 7ο του 2011.

• Like 1
  • 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχω ανάλογη απορία για ισόγειο ημιυπαιθριο 9 τμ που βγάζει σε βεράντα αποκλειστικής χρήσης 30 τμ. Θέλω να βάλω πτυσσόμενη τζαμαρία 4 μέτρα. Ο ημιυπαιθριος δεν είναι ορατός από πουθενά μονάχα απ' το σπίτι μου, την βεράντα μου και τον πάνω όροφο ενός εγκαταλελειμμενου γειτονικού σπιτιού. Ούτε google maps ούτε αεροφωτογραφίες.. αλλά ποτέ δεν ξέρεις

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα, γίνεται να κλείσεις το μπαλκόνι σου με κάποιο τρόπο ώστε να μεγαλώσει σε τμ το σπίτι νόμιμα?

Δεν είναι σε πολυκατοικία αλλά σε μονοκατοικία με 2 ορόφους, οικογένειας

ιδιόκτητο σπίτι υπερυψωμένο ισόγειο σε 2πλο κατοικία είναι ένα μπαλόνι στην προσοψή και θέλουμε να δούμε αν γίνεται με κάποια άδεια και αλλαγή σχεδίων πχ κλπ να κλείσει το μπαλόνι για να μεγαλώσει το σπίτι σε τμ η με τοίχο η με μεγάλα τζάμια.

Δημοσ.

Πας σε μηχανικό, και αν υπάρχουν "άχτιστα" τετραγωνικά, δηλ υπόλοιπο από τον συντελεστή δόμησης , βγάζεις άδεια και το κλείνεις νόμιμα ΑΝ είναι βεράντα και όχι κανονικό μπαλκόνι.

• Like 1
Δημοσ.

Για να μεταβάλλεις δόμηση και κάλυψη ΝΟΜΙΜΑ, θα πρέπει να απευθυνθείς σε πολιτικό μηχανικό, να σου πει εάν έχεις υπόλοιπο συντελεστή δόμησης, πώς μπορείς να  το αξιοποιήσεις και με τι κόστος. Χωρίς άδεια και σχέδια, δεν μπορεί κάποιος να σου πει τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...