Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, mitspetr είπε

Τη JBL με το δεκάιντσο sub που φτάνει και μεγάλες στάθμες. Οι άλλες είναι παιδικές ηχομπάρες.

ευχαριστω για την απαντηση!
να σημειωσω πως η αγορα θα γινει απο Γερμανια..
δηλαδη σε αυτες τις τιμες δεν εχει αλλες να κοιταξω?

ο ενδοιασμος μου για την jbl ειναι πως δεν εχει wifi για updates περισσοτερο και ουτε atmos.

μου λες να παω καρφωτός για jbl δλδ?

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Aristos1908 είπε

ευχαριστω για την απαντηση!
να σημειωσω πως η αγορα θα γινει απο Γερμανια..
δηλαδη σε αυτες τις τιμες δεν εχει αλλες να κοιταξω?

ο ενδοιασμος μου για την jbl ειναι πως δεν εχει wifi για updates περισσοτερο και ουτε atmos.

μου λες να παω καρφωτός για jbl δλδ?

To atmos που έχουν αυτές οι ηχομπάρες είναι ανέκδοτο. Για σωστό atmos θέλεις ηχεία τοποθετημένα στην οροφή, με συγκεκριμένες προδιαγραφές λοβού ακτινοβολίας και αποστάσεις.
Άστο το atmos στις ηχομπάρες για εκείνους που ψωνίζουν με το αυτοκόλλητο ταμπελάκι που βλέπουν επάνω σε ένα μηχάνημα.

Το θέμα είναι τι ακριβώς θέλεις. Θέλεις features ή θέλεις καλό δυνατό και γεμάτο ήχο;

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, mitspetr είπε

To atmos που έχουν αυτές οι ηχομπάρες είναι ανέκδοτο. Για σωστό atmos θέλεις ηχεία τοποθετημένα στην οροφή, με συγκεκριμένες προδιαγραφές λοβού ακτινοβολίας και αποστάσεις.
Άστο το atmos στις ηχομπάρες για εκείνους που ψωνίζουν με το αυτοκόλλητο ταμπελάκι που βλέπουν επάνω σε ένα μηχάνημα.

Το θέμα είναι τι ακριβώς θέλεις. Θέλεις features ή θέλεις καλό δυνατό και γεμάτο ήχο;

εννοειτε πως θελω οσο το δυνατο καλυτερο ήχο!
το wifi το σκέφτηκα καθως οπως ειδα σε αλλες εταιριες κατα διαστηματα βγαζουν αναβαθμισεις που βελτιώνει τον ηχο
ή διορθώνουν καποια λαθη αν υπαρχουν!

ομολογώ πως οταν ακουσα σε καταστημα την jbl με ενθουσιασε (επαιζε ταινια bluray).
αντιθετα η lg δεν με ξετρέλανε (επαιζε τραγουδια απο usb stick, σαφως κατωτερη ποιοτητα απο bluray) παρολο που διαβασα καλα reviews online.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

f/w update γίνεται στην Bar 5.1 με το USB, εάν και όποτε βγάλει το Harman Group f/w update για την Bar 5.1. Το μειονέκτημα με τη διαδικασία f/w update με το USB είναι ότι θα πρέπει να έχεις το νου σου αν και όποτε βγει το f/w update για να το περάσεις στην ηχομπάρα.
Κατά τα άλλα... καμία σχέση ο ήχος της με τις άλλες που κοιτάς... .

Επεξ/σία από mitspetr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Aristos1908 είπε

ευχαριστω για τον χρονο σου!
αρα σε αυτο το budget παω για jbl!!

Μην το συζητάς καν. Εκτός από τα καλύτερα specs ήχου πρόκειται για κατασκευαστή προϊόντων ήχου (Harman Group) με την καλύτερη τεχνογνωσία στον κόσμο. Πρόκειται για την εταιρία με σοβαρό research στο audio.

Ποια Sony και LG;

Επεξ/σία από mitspetr
  • Thanks 1
Δημοσ.

για αυτο επελεξα την jbl. o μονος ενδοιασμός οπως προειπα ηταν η ελλειψη atmos και ισως σε αυτα τα χρηματα αν ειχε αλλη καλυτερη επιλογη.
π.χ. yamaha, sonos, harman kardon, BOSE, Polk κτλ....

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mitspetr είπε

Σε τι χρήματα μιλάμε αν κάποιος θέλει να επιλέξει μία λύση με καλή αξιοποίηση του atmos;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε

Σε τι χρήματα μιλάμε αν κάποιος θέλει να επιλέξει μία λύση με καλή αξιοποίηση του atmos;

Το λιγότερο είναι ενισχυτής AV 7 καναλιών για να μπορέσεις να έχεις την ελάχιστη διάταξη 5.1.2 ηχείων από την οποία ξεκινά το atmos το πραγματικό με τοποθέτηση φυσικά τουλάχιστον 2 ηχείων OH (ή έστω ύψους). Οτιδήποτε λιγότερο είναι συμβιβασμός.

Επεξ/σία από mitspetr
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mitspetr είπε

Το λιγότερο είναι ενισχυτής AV 7 καναλιών για να μπορέσεις να έχεις την ελάχιστη διάταξη 5.1.2 ηχείων από την οποία ξεκινά το atmos το πραγματικό με τοποθέτηση φυσικά τουλάχιστον 2 ηχείων OH (ή έστω ύψους). Οτιδήποτε λιγότερο είναι συμβιβασμός.

Δηλαδή με 5.1 ηχεία δεν καταλαβαίνεις διαφορά απ'το να μην είχες atmos;
Γιατί καταλαβαίνω τι λες για το τέλειο, όμως ο συμβιβασμός που λες, συνήθως είναι καλός συμβιβασμός στα περισσότερα, μιας και μιλάμε για λεπτομέρειες από ένα σημείο και μετά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε

Δηλαδή με 5.1 ηχεία δεν καταλαβαίνεις διαφορά απ'το να μην είχες atmos;
Γιατί καταλαβαίνω τι λες για το τέλειο, όμως ο συμβιβασμός που λες, συνήθως είναι καλός συμβιβασμός στα περισσότερα, μιας και μιλάμε για λεπτομέρειες από ένα σημείο και μετά.

Για να καταλάβεις τη διαφορά την πραγματική, χρειάζεται να έχεις ένα set up το οποίο θα έχει την πληροφορία του ύψους να αναπαράγεται από σημειακή πηγή χωρίς ανάκλαση από την οροφή. Αυτό είναι το ορθό. Τα υπόλοιπα είναι συμβιβασμοί που έχουν να κάνουν κυρίως με τους περιορισμούς των χώρων αλλά και το lifestyle.

Εγώ δεν έγραψα για "τέλειο". Εγώ έγραψα για το λιγότερο δυνατό που πρέπει να έχεις προκειμένου να έχεις σωστή εμπειρία atmos. Αυτό είναι το 5.1.2 με OH ηχεία. Υπ' όψη ότι οι προδιαγραφές σύμφωνα με το τελευταίο revision φτάνουν μέχρι το 11.1.8 με συνδυασμό μάλιστα ηχείων OH και ύψους.

https://www.dolby.com/us/en/guide/speaker-setup-guides/11.1.8-mounted-overhead-speakers-setup-guide.html

Στην πράξη σε ένα διαμέρισμα εκείνο που επιλέγουν οι περισσότεροι για σωστή εμπειρία atmos είναι το 5.1.4 με ηχεία OH ή ύψους, με το 5.1.2 να επιλέγεται όταν δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος για την τοποθέτηση των πίσω OH.

Επεξ/σία από mitspetr
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

JBL BAR 3.1/5.1 για soundbar. Μαζί θα έπρεπε να έδιναν και κάρτα από πλακατζή, μαραγκό κλπ. για το ξήλωμα που θα πέσει στο σπίτι.

Όπως είναι "μαμά" το καρφώνεις στο movie mode για πάσα χρήση και καθάρισες.

Έχει χυθεί πολύ δάκρυ από φίλους που το ακούσαν σπίτι μου ως κάτοχοι LG, Sony, Samsung soundbars και μάλιστα ακριβότερων... 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως και στο δικό μου, έχει πέσει το απίστευτο κλάμα όταν καταλαβαίνουν τι θα πει home cinema με διακριτά εξαρτηματα και με δυνατότητα...  λιθοτριψίας από το subwoofer.

Κατόπιν πάνε και κάνουν δώρο στο ανηψακι τους να παίζει μαζί με τα Playmobil το όλα-σε- ένα πλαστικό και αναιμικο home cinema που έχουν και ξεκινάνε το χτίσιμο του σωστού, του αντρίκιου, του μοβορικου home cinema με ξεχωριστό ενισχυτή AV, ηχεία και sub(s), για να ακούνε σαν ανθρωποι και όχι κλαμπατσιμπανοειδως όπως άκουγαν μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Είναι εύκολο να ξεχωρίσεις τον καλό τον ήχο. Απλά είναι συγκλονιστικός. Όπου τύχει και ακούσετε συγκλονιστικό ήχο και σας μένει χαραγμενη δια πάντως η εμπειρία τόσο στο μυαλό όσο και στο σωμα, εκεί είναι και το καλό το σύστημα. Εκεί που θυμούνται τι άκουσαν μέχρι και τα κύτταρά σας κατόπιν.

Επεξ/σία από mitspetr
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σε καταλαβαίνω. Έχω ακούσει τέτοιο ηχοσύστημα και δεν αυταπατώμαι. 

Αλλά και το JBL BAR βγάζει συγκλονιστικό ήχο. Στην παρέα μου έχει γίνει meme όταν ακούμε κάτι δυνατό :P 

Το μόνο που με χαλάει είναι το surround του. Πολύ κονσέρβα ρε παιδί μου. Για κανένα game στο xbox μόνο να ακούς παραπάνω λεπτομέρεια από το περιβάλλον.

To sports mode είναι εξίσου καλό - σαν το movie με λίγο echo παραπάνω αν έχεις γούστα (εκεί το βάζω για gaming).

Το Bass σταθερά στο 17 πάντα.

Πολύ δύναμη το καταραμένο και όσο και αν του λείπουν οι μεσαίες, οι ψηλές είναι απόλαυση. Ποιότητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι δεν μίλησα για ηχομπαρες. Τις ηχομπαρες με άλλες ηχομπαρες θα τις συγκρίνουμε. Και εκεί τα ανελέητα κλωτσομπουνιδια που είναι ικανές οι jbl να δώσουν με γενναιοδωρία μάλιστα, δύσκολα μπορούν να συγκριθούν με άλλα. 

Τι να συγκριθούν δηλαδή που πρόκειται για kitchen radio ήχος αυτό που έχουν κάτι Sony lg Samsung και το κακό συναπάντημα... .

Επεξ/σία από mitspetr
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...