Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.θα ήθελα την βοηθεια σας αν γνωρίζετε κάτι σχετικό με το θέμα μου.εχω παραιτηθεί από μια δουλειά που ήμουν 7 χρονια και δουλευα 16 ώρες την ημέρα κάθε μερα.

εχω σταματήσει από τα τέλη Μαΐου.γνωριζετε ποιο είναι το διάστημα που πρέπει να μου κάνει τημ εκαθαριση;;;γιατί ενώ ο λογιστής τα έχει ετοιμάσει ο πρώην εργοδότης μου τα καθυστερεί.

Δημοσ.

Καταρχας το μονο σιγουρο ειναι οτι δε σε ειχε δηλωμενο για 16ωρο μιας και οι νομιμες υπερωριες και μονο θα τον αναγκαζαν να προσλαβει επιπλεον υπαλληλο. Εχεις εικονα της συμβασης σου; Ως τι ησουν δηλωμενος; Και σε προσωπικο επιπεδο πως την παλεψες με τετοιες συνθηκες;

Δημοσ.

Η οικειοθελής αποχώρηση (παραίτηση) μπορεί να γίνει είτε ρητά (γραπτά ή προφορικά) είτε σιωπηρά. Σε κάθε περίπτωση ο εργαζόμενος κατά την αποχώρησή του δικαιούται, εφόσον δεν έχει λάβει την ετήσια άδειά του, αποζημίωση για τις αποδοχές μη ληφθείσας άδειας και επιδόματος αδείας και αναλογία δώρου εορτών.

https://www.kepea.gr/aarticle.php?id=232

Δημοσ.
6 ώρες πριν, JennyAnd είπε

Καλησπερα.θα ήθελα την βοηθεια σας αν γνωρίζετε κάτι σχετικό με το θέμα μου.εχω παραιτηθεί από μια δουλειά που ήμουν 7 χρονια και δουλευα 16 ώρες την ημέρα κάθε μερα.

εχω σταματήσει από τα τέλη Μαΐου.γνωριζετε ποιο είναι το διάστημα που πρέπει να μου κάνει τημ εκαθαριση;;;γιατί ενώ ο λογιστής τα έχει ετοιμάσει ο πρώην εργοδότης μου τα καθυστερεί.

16 ώρες καθε μέρα για 7 χρόνια.

......?

• Like 5
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απαγορευεται 16 ωρες καθε μερα..Μαλλον καποιες ηταν με μαυρα.

Γιατι να παραιτηθείς και να μην τον αναγκασεις σε απολυση και να παρεις και αποζημειωση ?

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Απαγορευεται 16 ωρες καθε μερα..Μαλλον καποιες ηταν με μαυρα.

Γιατι να παραιτηθείς και να μην τον αναγκασεις σε απολυση και να παρεις και αποζημειωση ?

Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις κάνουν ένα συμβιβασμό κάπου στην μέση...

Σου δίνει πολύ λιγότερα από την κανονική αποζημίωση για να μπεις ταμείο αλλά περισσότερα από την παραίτηση..

Συμφέρει και τους δυο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις κάνουν ένα συμβιβασμό κάπου στην μέση...

Σου δίνει πολύ λιγότερα από την κανονική αποζημίωση για να μπεις ταμείο αλλά περισσότερα από την παραίτηση..

Συμφέρει και τους δυο..

Στην παραίτηση δεν υπαρχει αποζημίωση .Μονο εκκαθαριση μισθοδοσίας . Τον εργαζομενο γιατι να τον συμφερει συμβιβαστικη λυση ?

Μονο αν υπαρχει ηθικος λογος και τον ενστερνίζεται  όπως καλη συνεργασια όλα αυτά τα χρονια .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Στην παραίτηση δεν υπαρχει αποζημίωση .Μονο εκκαθαριση μισθοδοσίας . Τον εργαζομενο γιατι να τον συμφερει συμβιβαστικη λυση ?

Μονο αν υπαρχει ηθικος λογος και τον ενστερνίζεται  όπως καλη συνεργασια όλα αυτά τα χρονια .

Αυτο εννοω ... Κυριως οταν η αποζημειωση ειναι μεγαλη προκειμενου να μην τα κανει ρόιδο ο υπαλληλος για να παρει αποζημιωση παιζουν τετοιες συμφωνιες..

Ο εργοδοτης δηλωνει εξοδα την μεγαλη αποζημιωση(χωρις να την εχει δωσει ολοκληρη) και ο  υπαλληλος μπαινει ΟΑΕΔ.....

Δημοσ.
1 ώρα πριν, k_w_t είπε

Αυτο εννοω ... Κυριως οταν η αποζημειωση ειναι μεγαλη προκειμενου να μην τα κανει ρόιδο ο υπαλληλος για να παρει αποζημιωση παιζουν τετοιες συμφωνιες..

Ο εργοδοτης δηλωνει εξοδα την μεγαλη αποζημιωση(χωρις να την εχει δωσει ολοκληρη) και ο  υπαλληλος μπαινει ΟΑΕΔ.....

Στον ΟΑΕΔ μπαινει ασχετα με το ποσο της αποζημιωσης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Στον ΟΑΕΔ μπαινει ασχετα με το ποσο της αποζημιωσης.

2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

. Τον εργαζομενο γιατι να τον συμφερει συμβιβαστικη λυση ?

Δεν μπαινει ΟΑΕΔ στην παραιτηση ομως...

Μαλλον δεν εχεις καταλαβει τι εννοω..

Πολλες φορες υπαλληλος και εργοδοτης ερχονται σε συννενοηση για εικονικη απολυση αντι για παραιτηση.

Ο υπαλληλος θα παρει κατι παραπανω και θα μπει ΟΑΕΔ.

Ο εργοδοτης θα δικαιολογησει παραπανω εξοδα λογω της αποζημιωσης.

Μιλαω παντα για συννενοηση μην μπερδευεις καταστασεις..

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 1
Δημοσ.

Με παριτηση σαφως και δεν μπαινει ΟΑΕΔ

Επειδη με απολυση μπαινει ανεξαρτητα απο το ποσο δεν βλεπω τον λογο να μην διεκδικησει και να παρει ολη την απολυση αν γινει ετσι .

Δημοσ.

Ειναι θεμα καλης σχεσης με τον εργοδοτη...

Μπορει και ο εργοδοτης να μην θελει να τα σκασει για αποζημιωση και να του κανει προειδοποιηση για απολυση σε 6μηνο.

Θα του πληρωσει την μιση και σε 3 δοσεις..

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Ειναι θεμα καλης σχεσης με τον εργοδοτη...

Μπορει και ο εργοδοτης να μην θελει να τα σκασει για αποζημιωση και να του κανει προειδοποιηση για απολυση σε 6μηνο.

Θα του πληρωσει την μιση και σε 3 δοσεις..

Και 6 μηνες να τον εχει να...καθεται !

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Και 6 μηνες να τον εχει να...καθεται !

Μονο να καθεται ...?

Μπορει να του κανει και κακο στην δουλεια....

Εγω μια φορα που παραιτηθηκα και μου ειπαν κατσε 2 μηνες ακομα τον δευτερο πεταγα χαρταετο .....

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, k_w_t είπε

Μονο να καθεται ...?

Μπορει να του κανει και κακο στην δουλεια....

Εγω μια φορα που παραιτηθηκα και μου ειπαν κατσε 2 μηνες ακομα τον δευτερο πεταγα χαρταετο .....

Για αυτό η απόλυση με 6μηνη προειδοποίηση δεν έχει νόημα. 

Ζημιά στον εργοδότη 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...