Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα στο φορουμ,

δε θα κρυφτώ πίσω απο το δάκτυλο μου η υπόθεση αφορά εμενα και οχι κανενα ξαδερφο-φιλο-γκομενα απο το χωριο που δε την ξερετε..

έχω ενα δικαστήριο σε λιγες μερες,κατηγορούμε για: ''διακεκρημενες περιπτωσεις ειδικης φθορας'' (αθρο 382,381)

και η υποθεση είναι πλημέλημα. 

εχω τις εξής ερωτήσεις:

1. υπάρχει πιθανώτητα εφαρμογής αντι-ρατσιστικού νόμου; για του λογου το αληθες δεν ηταν ρατσιστικη ενεργεια,αλλα θα την χαρακτηριζα ενεργεια ''εκτονωσης'' θυμού.

2. εχει να κανει με το δικαστη -εαν εφαρμοστει ο αντιρατσηστικος νομος-  στο τι ποινη θα υπάρξει;

3.  τι χρονικο διαστημα ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ χρειάζετε; και απο πότε ισχύει; απο την ημερα δημιουργίας της δικογραφίας,η απο το πρώτο δικαστήριο;

 

ξέρω οτι ο κύριος ''paredwse'' ασχολείτε με αυτά αλλα δε θελω να τον ενοχλήσω με P.m. και δεν γνωριζω πως να τον κανω ταγκ,αν μπορει καποιος να κανει ποστ να τον κανει ταγκ θα το εκτημουσα αρκετα.

επίσης φυσικα και εχω μιλήσει με τον δικηγόρο μου αλλα και με άλλους γνωστους μου δικηγόρους και οι περισσότεροι λένε πως δεν θα υπάρξει κανενα θεμα,αλλα οπως καταλαβενετε αυτά τα πράγματα απαιτουν λεπτό χειρισμό,συνεπώς προκαλείτε άγχος και ανυσηχία.

 

ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας,εαν υπάρξουν

Δημοσ.

Θα πρέπει να αποδείξει ο ενάγοντας πως τα κίνητρα πίσω από την πράξη σου "προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία". Κοινώς, πως έκανες φθορά στην ξένη περιουσία όχι λόγω εκτόνωσης θυμού όπως λές αλλά επειδή στοχοποίησες τον ενάγοντα συγκεκριμένα επειδή άνηκε σε μία από τις συγκεκριμένες προαναφερθείσες κατηγορίες.

Εξαρτάται από τι μάρτυρες θα φέρει ο ενάγοντας, ο δικηγόρος σου σίγουρα θα έχει ενημερωθεί. 

Το πως θα ερμηνευτεί ο νόμος φυσικά και εξαρτάται από τον δικαστή.

Για παραγραφή δεν είμαι σίγουρος να σου πω, από όσο γνωρίζω όμως αν εκδικαστεί ως κακούργημα δεν υφίσταται.

  • Moderators
Δημοσ.

Ρε OP, αν δεν μας περιγράψεις το περιστατικό για να έχουμε άποψη, τι απάντηση περιμένεις να πάρεις; Το ότι μιλάμε για «διακεκριμένη περίπτωση ειδικής φθοράς» δεν λέει κάτι από μόνο του.

Φθορά είναι να πετάξεις πορτοκάλια στο παράθυρο του σπιτιού κάποιου, φθορά είναι και γράψεις με σπρέι «nigger» στην εξώπορτά του. Προφανώς υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση σε κάθε περίπτωση.

  • Like 4
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, maparios είπε

ξέρω οτι ο κύριος ''paredwse'' ασχολείτε με αυτά αλλα δε θελω να τον ενοχλήσω με P.m. και δεν γνωριζω πως να τον κανω ταγκ,αν μπορει καποιος να κανει ποστ να τον κανει ταγκ θα το εκτημουσα αρκετα.

Εννοείς έτσι; @paredwse

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...