Hombre Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Γνωριζει κανενας, κανα καλο δωρεαν προγραμμα εκμαθησης ξενων γλωσσων, στο ιντερνετ;Προφανως και δε ζηταω, με αυτα τα προγραμματα, να παρω υψηλο πτυχιο, αλλα εστω τα βασικα να μπορω να συναναστρεφομαι με αλλα ατομα. Ειλικρινα, παιδια, σημερα συνειδητοποιησα πως, μεχρι στιγμης, τα φοιτητικα μου χρονια τα περναω σπιτι κοιμοντας και βγαινοντας εξω για να φαω.Λεφτα για φροντηστηριο δεν ξερω αν υπαρχουν, αλλα οπως και να χει, δε θελω να επιβαρυνω τους γονεις μου με παραπανω εξοδα, εχοντας ηδη και το ενοικιο του σπιτιο και τα προσωπικα μου εξοδα.Τουλαχιστον, ας κανω κατι πιο ποιοτικο στη ζωη μου και ας ειναι κι αυτο το απλο.Αλλωστε, ποιος ξερει, αν οντως μου αρεσει η γλωσσα αυτη που θα μαθω μπορω, στο μελλον, να την επισημοποιησω και με το πτυχιο.Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων! 1
TEOKOS Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Την είχα συνδιάζει με φροντιστήριο . Άμα σου πω ότι από την εφαρμογή έμαθα περισσότερα από το φροντιστήριο... Το μόνο μειονέκτημα είναι για οποιαδήποτε άλλη γλώσσα εκτός από τα Αγγλικά πρέπει να ξέρεις Αγγλικά. https://el.duolingo.com/ 4 1
Rumpelstiltskin Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 +1 για το duolingo. υπαρχει και για το κινητό, οποτε το εχεις παντα μαζι σου. Βολεύει πολύ. 1
mountainprince Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Παράλληλα με βιβλία εκμάθησης και πολύ διάβασμα , το Ντουολίνγκο ήταν κλειδί για έμενα στα Γερμανικά . Να έχεις όμως στον νου σου , οτι και τα μαθήματα είναι κλειδί και οι ίδιοι οι γονείς σου μπορεί να χαρούν και να σου δώσουν τα χρήματα για αυτό σου το βήμα . Ειδικά εάν το προσπαθήσεις . Στην τελική σταμάτα το απ'εξω . win-win . Μην πάρεις στραβά την υπόδειξη 1
sakura22 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Αν και είναι γενικό το ερώτημα καθώς κάθε γλώσσα έχεις τις ιδιαιτερότητές της: 1. εφαρμογές σαν το duolingo, το memrise κλπ ή σαν το anki (flashcards) για εκμάθηση λεξιλογίου κυρίως 2. προγράμματα σαν το rosetta stone από το θείο 3. βιβλίο εκμάθησης (μάθε μόνος σου ... ) για βασικούς κανόνες γραμματικής, συντακτικού, προφοράς 4. τα περισσότερα πανεπιστήμια προσφέρουν μαθήματα ξένων γλωσσών σε αρκετά χαμηλές τιμές για φοιτητές (έχω ακούσει τόσο καλά σχόλια όσο και αρκετά αρνητικά ειδικά σε γλώσσες με μεγάλη ζήτηση λόγω πολυμελών τμημάτων) 5. κάποιες πρεσβείες- ινστιτούτα μπορεί επίσης να προσφέρουν μαθήματα ακόμα και δωρεαν (λίγα) 6. youtube κλπ κλπ 1
DrLo Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) +1 για το Duolingo Βοηθάει αρκετά Ανάλογα βέβαια τη γλώσσα στόχο. Άλλο είναι να πιασεις το μάθημα των Σουηδικών και άλλο των Κινέζικων πχ. Μαζί με ένα σχετικά απλό βιβλίο επεξήγησης γραμματικής. Επίσης αν και όχι "πρόγραμμα", αφού μάθεις ένα βασικό λεξιλόγιο και συντακτικό κλπ βρήκα εξαιρετικά βοηθητικό να προσπαθήσεις διαβάζεις ξένα portal (πχ ειδησιογραφικά portal), έστω και αργά αργά, λέξη λέξη με ενεργοποιημένη τη λειτουγεία του translate extension του Chrome που όταν κάνεις highlight μια λέξη ή φράση σου βγάζει τη μετάφραση σε pop-up. Βοηθά να μαθαίνεις λέξεις αλλά το πιο σημαντικό το ποιές λέξεις, φράσεις χρησιμοποιούνται αναλογα το context (να μη μεταφράζεις δηλαδή απλά λέξη λέξη) Το memrise το θεωρώ ύψιστη βλακεία. Μπορείς να μαθαίνεις λεξιλόγιο πολύ καλύτερα με το τρόπο που είπα παραπάνω. Το Rosetta Stone είναι στο ίδιο στυλ με το Duolingo χωρίς, θεωρώ, να προσφέρει κάτι παραπάνω Τα flashcards προσωπικά τα θεωρώ ανεπαρκή μέθοδο. Και εδώ βοηθά για μένα αυτό που λέω παραπάνω καθώς δε μαθαίνεις λέξη-λέξη αλλά πιο συνολικά. Ας πούμε δεν έχει νόημα να μάθεις 5 διαφορετικές λέξεις μεταφράσεις της λέξης "όμορφος" αν αυτές χρησιμοποιούνται σε εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. Αυτό θα στο "μάθει" το να διαβάζεις κείμενο, όχι λέξεις μόνες του. Το "μάθει" το βάζω σε εισαγωγικά γιατί είναι μια διαδικασία που γίνεται με το καιρό και σχετικά ασυνείδητα. Δηλαδή κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσεις ότι μια από τις 5 μεταφράσεις "σου ακούγεται" καλύτερα σε μια συγκεκριμένη περίπτωση χωρίς να ξέρεις ακριβώς γιατί. Έχεις κάποια συγκεκριμένη γλώσσα στο μυαλό σου; - ΥΓ: Το να μάθεις μια γλώσσα είναι το μόνο σίγουρο ότι θα σου φανεί πάρα πολλές φορές χρήσιμο στο μέλλον. Είναι πολύ θετικό ότι το συνειδητοποιησες νωρίς. ΥΓ2: Ψάξε στο facebook ένα group κάπως σαν "language exchange club" ή κάτι τέτοιο. Είναι μια ομάδα χρηστών που συναντιούνται και κάνουν practice με native speakers (δηλαδή μπορεί να βρεις κάποιον να κάνεις practice πχ ισπανικά και εσύ να τον βοηθήσεις στα ελληνικά). ΥΓ3: Θα βολέψει απίστευτα αν έχεις στο κύκλο σου κάποιον native speaker της γλώσσας στόχο 15 ώρες πριν, Rumpelstiltskin είπε +1 για το duolingo. υπαρχει και για το κινητό, οποτε το εχεις παντα μαζι σου. Βολεύει πολύ. Όπου έχεις wifi ή έστω data (= όχι offline) Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2019 από DrLo 1
Arwindan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, mountainprince είπε Παράλληλα με βιβλία εκμάθησης και πολύ διάβασμα , το Ντουολίνγκο ήταν κλειδί για έμενα στα Γερμανικά . Να έχεις όμως στον νου σου , οτι και τα μαθήματα είναι κλειδί και οι ίδιοι οι γονείς σου μπορεί να χαρούν και να σου δώσουν τα χρήματα για αυτό σου το βήμα . Ειδικά εάν το προσπαθήσεις . Στην τελική σταμάτα το απ'εξω . win-win . Μην πάρεις στραβά την υπόδειξη Επειδή και εγώ έχω ξεκινήσει εδώ και κανά μήνα + γερμανικά στο Duolingo, θα μπορούσες να μου πεις ποια βιβλία χρησιμοποίησες; Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2019 από Arwindan 1
TEOKOS Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, DrLo είπε +1 για το Duolingo Βοηθάει αρκετά Ανάλογα βέβαια τη γλώσσα στόχο. Άλλο είναι να πιασεις το μάθημα των Σουηδικών και άλλο των Κινέζικων πχ. Μαζί με ένα σχετικά απλό βιβλίο επεξήγησης γραμματικής. Επίσης αν και όχι "πρόγραμμα", αφού μάθεις ένα βασικό λεξιλόγιο και συντακτικό κλπ βρήκα εξαιρετικά βοηθητικό να προσπαθήσεις διαβάζεις ξένα portal (πχ ειδησιογραφικά portal), έστω και αργά αργά, λέξη λέξη με ενεργοποιημένη τη λειτουγεία του translate extension του Chrome που όταν κάνεις highlight μια λέξη ή φράση σου βγάζει τη μετάφραση σε pop-up. Βοηθά να μαθαίνεις λέξεις αλλά το πιο σημαντικό το ποιές λέξεις, φράσεις χρησιμοποιούνται αναλογα το context (να μη μεταφράζεις δηλαδή απλά λέξη λέξη) Το memrise το θεωρώ ύψιστη βλακεία. Μπορείς να μαθαίνεις λεξιλόγιο πολύ καλύτερα με το τρόπο που είπα παραπάνω. Το Rosetta Stone είναι στο ίδιο στυλ με το Duolingo χωρίς, θεωρώ, να προσφέρει κάτι παραπάνω Τα flashcards προσωπικά τα θεωρώ ανεπαρκή μέθοδο. Και εδώ βοηθά για μένα αυτό που λέω παραπάνω καθώς δε μαθαίνεις λέξη-λέξη αλλά πιο συνολικά. Ας πούμε δεν έχει νόημα να μάθεις 5 διαφορετικές λέξεις μεταφράσεις της λέξης "όμορφος" αν αυτές χρησιμοποιούνται σε εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. Αυτό θα στο "μάθει" το να διαβάζεις κείμενο, όχι λέξεις μόνες του. Το "μάθει" το βάζω σε εισαγωγικά γιατί είναι μια διαδικασία που γίνεται με το καιρό και σχετικά ασυνείδητα. Δηλαδή κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσεις ότι μια από τις 5 μεταφράσεις "σου ακούγεται" καλύτερα σε μια συγκεκριμένη περίπτωση χωρίς να ξέρεις ακριβώς γιατί. Έχεις κάποια συγκεκριμένη γλώσσα στο μυαλό σου; - ΥΓ: Το να μάθεις μια γλώσσα είναι το μόνο σίγουρο ότι θα σου φανεί πάρα πολλές φορές χρήσιμο στο μέλλον. Είναι πολύ θετικό ότι το συνειδητοποιησες νωρίς. ΥΓ2: Ψάξε στο facebook ένα group κάπως σαν "language exchange club" ή κάτι τέτοιο. Είναι μια ομάδα χρηστών που συναντιούνται και κάνουν practice με native speakers (δηλαδή μπορεί να βρεις κάποιον να κάνεις practice πχ ισπανικά και εσύ να τον βοηθήσεις στα ελληνικά). ΥΓ3: Θα βολέψει απίστευτα αν έχεις στο κύκλο σου κάποιον native speaker της γλώσσας στόχο Όπου έχεις wifi ή έστω data (= όχι offline) Έχει και offline άμα το πληρώσεις 1
DrLo Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, TEOKOS είπε Έχει και offline άμα το πληρώσεις Ναι, ΟΚ, μιλαμε για το δωρεάν αφού αυτό ζητά ο TS 1
TEOKOS Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 9 λεπτά πριν, DrLo είπε Ναι, ΟΚ, μιλαμε για το δωρεάν αφού αυτό ζητά ο TS Κοίτα,άμα είναι να ασχοληθείς σοβαρά αξίζει η συνδρομή των 8 ευρώ το μήνα. Έχει πολλά πλεονεκτήματα με το πιο σημαντικό ότι στο free έχεις μόνο 5 ζωούλες. Τουτέστιν ανάλογα πόσο σου κόβει, 15 - 30 λεπτά μελέτη την ημέρα. Με το pro δεν έχεις περιορισμούς. Διαβάζεις όσο θες και προοδεύεις ανάλογα το πείσμα σου. Εγώ είμαι στο free ακόμη αλλά σκέφτομαι στο επίπεδο που έφτασα (τέταρτο Πυργάκι )από Σεπτέμβρη να το αγοράσω. 1
DrLo Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, TEOKOS είπε Κοίτα,άμα είναι να ασχοληθείς σοβαρά αξίζει η συνδρομή των 8 ευρώ το μήνα. Έχει πολλά πλεονεκτήματα με το πιο σημαντικό ότι στο free έχεις μόνο 5 ζωούλες. Τουτέστιν ανάλογα πόσο σου κόβει, 15 - 30 λεπτά μελέτη την ημέρα. Με το pro δεν έχεις περιορισμούς. Διαβάζεις όσο θες και προοδεύεις ανάλογα το πείσμα σου. Εγώ είμαι στο free ακόμη αλλά σκέφτομαι στο επίπεδο που έφτασα (τέταρτο Πυργάκι )από Σεπτέμβρη να το αγοράσω. Έχω κάμποσο καιρό να χρησιμποπιήσω το Duolingo Τι εννοείς έχεις μόνο 5 ζωούλες. Από όσο θυμα΄μαι, μέχρι πριν κάτι εβδομάδες, αυτό πήγαινε ανα τέστ/level (όπως πάντα δηλαδή). Αλλά φύσικά μπορούσες να το ξανακανεις. Δεν υπήρχε δηλαδή όριο πόσο έκανες τη μέρα. Δες ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι Αν είναι έτσι σε στυλ όπως τα λες (5 λάθη max το 24 ωρο) είναι ψιλομαλακία και δε θα ξεκιναγα καν, ούτε και στο pro 1
Hombre Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 5 ώρες πριν, DrLo είπε +1 για το Duolingo Βοηθάει αρκετά Ανάλογα βέβαια τη γλώσσα στόχο. Άλλο είναι να πιασεις το μάθημα των Σουηδικών και άλλο των Κινέζικων πχ. Μαζί με ένα σχετικά απλό βιβλίο επεξήγησης γραμματικής. Επίσης αν και όχι "πρόγραμμα", αφού μάθεις ένα βασικό λεξιλόγιο και συντακτικό κλπ βρήκα εξαιρετικά βοηθητικό να προσπαθήσεις διαβάζεις ξένα portal (πχ ειδησιογραφικά portal), έστω και αργά αργά, λέξη λέξη με ενεργοποιημένη τη λειτουγεία του translate extension του Chrome που όταν κάνεις highlight μια λέξη ή φράση σου βγάζει τη μετάφραση σε pop-up. Βοηθά να μαθαίνεις λέξεις αλλά το πιο σημαντικό το ποιές λέξεις, φράσεις χρησιμοποιούνται αναλογα το context (να μη μεταφράζεις δηλαδή απλά λέξη λέξη) Το memrise το θεωρώ ύψιστη βλακεία. Μπορείς να μαθαίνεις λεξιλόγιο πολύ καλύτερα με το τρόπο που είπα παραπάνω. Το Rosetta Stone είναι στο ίδιο στυλ με το Duolingo χωρίς, θεωρώ, να προσφέρει κάτι παραπάνω Τα flashcards προσωπικά τα θεωρώ ανεπαρκή μέθοδο. Και εδώ βοηθά για μένα αυτό που λέω παραπάνω καθώς δε μαθαίνεις λέξη-λέξη αλλά πιο συνολικά. Ας πούμε δεν έχει νόημα να μάθεις 5 διαφορετικές λέξεις μεταφράσεις της λέξης "όμορφος" αν αυτές χρησιμοποιούνται σε εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. Αυτό θα στο "μάθει" το να διαβάζεις κείμενο, όχι λέξεις μόνες του. Το "μάθει" το βάζω σε εισαγωγικά γιατί είναι μια διαδικασία που γίνεται με το καιρό και σχετικά ασυνείδητα. Δηλαδή κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσεις ότι μια από τις 5 μεταφράσεις "σου ακούγεται" καλύτερα σε μια συγκεκριμένη περίπτωση χωρίς να ξέρεις ακριβώς γιατί. Έχεις κάποια συγκεκριμένη γλώσσα στο μυαλό σου; - ΥΓ: Το να μάθεις μια γλώσσα είναι το μόνο σίγουρο ότι θα σου φανεί πάρα πολλές φορές χρήσιμο στο μέλλον. Είναι πολύ θετικό ότι το συνειδητοποιησες νωρίς. ΥΓ2: Ψάξε στο facebook ένα group κάπως σαν "language exchange club" ή κάτι τέτοιο. Είναι μια ομάδα χρηστών που συναντιούνται και κάνουν practice με native speakers (δηλαδή μπορεί να βρεις κάποιον να κάνεις practice πχ ισπανικά και εσύ να τον βοηθήσεις στα ελληνικά). ΥΓ3: Θα βολέψει απίστευτα αν έχεις στο κύκλο σου κάποιον native speaker της γλώσσας στόχο Όπου έχεις wifi ή έστω data (= όχι offline) Ισως Ισπανικα.Αγγλικα γνωριζω αρκετα καλα!
G.bar Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Γράφεις οτι είσαι στα φοιτητικά σου χρόνια.. Το πανεπιστήμιό σου δεν έχει δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών; Αυτές οι εφαρμογές και τα βιβλία είναι καλά μέχρι ένα επίπεδο, αρκετά χαμηλό. Απο εκέι και πέρα χρειάζεσαι καθηγητη γιατι μόνος-η δεν μπορείς να διορθώσεις έκθεση, δεν είναι multiple choice. Οπότε φτάνεις μέχρι ένα σημείο και απο εκεί και πέρα συνεχίζεις να μαθαίνεις με λανθασμένο τρόπο ό,τι μαθαίνεις. 1
Hombre Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 3 ώρες πριν, G.bar είπε Γράφεις οτι είσαι στα φοιτητικά σου χρόνια.. Το πανεπιστήμιό σου δεν έχει δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών; Αυτές οι εφαρμογές και τα βιβλία είναι καλά μέχρι ένα επίπεδο, αρκετά χαμηλό. Απο εκέι και πέρα χρειάζεσαι καθηγητη γιατι μόνος-η δεν μπορείς να διορθώσεις έκθεση, δεν είναι multiple choice. Οπότε φτάνεις μέχρι ένα σημείο και απο εκεί και πέρα συνεχίζεις να μαθαίνεις με λανθασμένο τρόπο ό,τι μαθαίνεις. Οχι, δεν εχει το χω ψαξει.Κοιτα, οπως ειπα δε περιμενω πχ. απο το duolingo, που μου λενε ολοι, να μιλαω μια γλωσσα σαν ντοπιος.Αμα δω πως μου αρεσει θα την επισημοποιησω και με πτυχιο οποτε θα παω και σε φροντηστηριο.
mountainprince Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Arwindan . Από βιβλία το "Μάθε μόνος σου γερμανικά. Deutsch selbst Lernen " και "Γερμανική γραμματική σε πίνακες" , όμως αρκετά βοηθητικά είναι και τα βιβλία του γυμνασίου των Γερμανικών . Χαζο φακτ. Μετέφρασα σχεδόν ολα τα τραγούδια των Rammstein . 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα