Dr_Slump Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Παιδιά, έχω ακριβώς το ίδιο θέμα με κάποιον "Αντώνη Κανελλόπουλο". Με καλούν καθημερινά στο κινητό ακόμα και μεσημέρια, μάλιστα μερικές φορές δεν πείθονται πως δεν είμαι αυτός και επιμένουν να μου αναλύσουν ότι έχω μικρό περιθώριο. Σκέφτομαι σοβαρά να αλλάξω νούμερο αλλά προτιμώ να κάνω κάποια καταγγελία. Το ποτήρι ξεχείλισε πρόσφατα, όταν ο διάλογος είχε ως εξής: - Καλημέρα, τον κύριο Κανελλόπουλο παρακαλώ - Λάθος κά... - Κοιτάξτε κύριε Κανελλόπουλε, το δάνειο είναι κόκκινο και θα έρθει άμεσα κλητήρας - Δεν πάει να έρθει και καθετήρας, εγώ δεν είμαι ο Κανελλόπουλος *κλακ* (μπορεί να γελάσατε αλλά εγώ είχα τσαντιστεί γιατί το τηλεφώνημα έγινε στις 15:30) Το πρόβλημα έχει λυθεί μερικώς από εφαρμογή για ανεπιθύμητες κλίσεις αλλά π.χ. έχασα δέμα κούριερ και τεχνικό της ΔΕΗ γιατί η UPS και η ΔΕΗ είναι στις λίστες για κάποιον λόγο. Το νούμερό μου το έχω τουλάχιστον 5 χρόνια και ποτέ δεν με είχε ενοχλήσει κανείς ψάχνοντας άλλο πρόσωπο, δηλαδή θεωρώ απίθανο να το είχε παλιότερα αυτός και να μην τον κάλεσε κάποιος από όταν πήρα το νούμερο. Οπότε πιθανώς ο οφειλέτης έδωσε τυχαίο ψεύτικο αριθμό και την πληρώνω εγώ (και ο φίλος πάνω). Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2019 από Dr_Slump
DAIDALUS0084 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 5 λεπτά πριν, Conan2046 είπε 1. Όχι, δεν πάει έτσι, η τράπεζα σου προσημειώνει ως την αξία του δανείου που σου έχει δώσει, εξ' ου και σε ένα ακίνητο μπορούν να μπουν παραπάνω από μια προσημειώσει αν η αξία του ακινήτου καλύπτει το ποσό. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει μόνο μια προσημείωση, αν το σπίτι δωθεί σε αξία μεγαλύτερη του δανείου η τράπεζα θα πάρει μόνο την αξία του δανείου και το υπόλοιπο εσύ. Αν δωθεί σε μικρότερη αξία το υπόλοιπο θα συνεχίσεις να το χρωστάς στην τράπεζα. 2. Δεν είναι πρόβλημα της τράπεζας, η νομολογία δεν έχει δικαιώσει δυστυχώς τους δανειολήπτες προς αυτήν την κατεύθυνση. Η νομολογια δεν εχει δικαιωσει τους δανειοληπτες γιατι δυστυχως τις συμβασεις τις οποις υπογραφουμε τις φτιαχνει η τραπεζα και ειναι φτιαγμενες ωστε να ειναι καλλυμενη η τραπεζα σε οποιαδηποτε περιπτωση... αυτο δεν σημαινει ουτε οτι ειναι λογικο ουτε οτι καλυπτει την ευρυτερη εννοια περι δικαιου.... Ποτε μου δεν μπορεσα να καταλαβω εχω πχ ενα ακινητο το οποιο αξιζει 300 χιλιαρικα παιρνω ενα δανειο 150 χιλιαρικα παραλληλα εχω και μισθο 2 χιλιαρικα οποτε μπορω ευκολα να καλυπτω την δοση μου ξαφνικα για λογους ανωτερας βιας γινεται εσωτερικη υποτιμηση το ακινητο μου τωρα αξιζει 120 χιλιαρικα και ο μισθος μου ειναι 750 ευρω που σημαινει οτι μολις και μετα βιας ζω ,πως γινεται ταυτοχρονα να μην εχει υποτιμηθει με τους ιδιους ορους και το κεφαλαιο του δανειου μου στα πλαισια της εσωτερικης οικονομικης υποτιμησης.Δεν ειμαι ουτε ειδικος και μπορει να το θετω και λαθος αλλα εμενα μου ακουγεται περα για περα καταχρηστικο και αντισυνταγματικο. 2
Moderators Malthador Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Moderators Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 1 hour ago, Conan2046 said: 1. Όχι, δεν πάει έτσι, η τράπεζα σου προσημειώνει ως την αξία του δανείου που σου έχει δώσει, εξ' ου και σε ένα ακίνητο μπορούν να μπουν παραπάνω από μια προσημειώσει αν η αξία του ακινήτου καλύπτει το ποσό. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει μόνο μια προσημείωση, αν το σπίτι δωθεί σε αξία μεγαλύτερη του δανείου η τράπεζα θα πάρει μόνο την αξία του δανείου και το υπόλοιπο εσύ. Αν δωθεί σε μικρότερη αξία το υπόλοιπο θα συνεχίσεις να το χρωστάς στην τράπεζα. 2. Δεν είναι πρόβλημα της τράπεζας, η νομολογία δεν έχει δικαιώσει δυστυχώς τους δανειολήπτες προς αυτήν την κατεύθυνση. Προφανώς όταν λέω ότι είναι πρόβλημα της τράπεζας εννοώ ότι θα έπρεπε να είναι πρόβλημα της τράπεζας. Το σύστημα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, κι εγώ αν είχα τις πλάτες του κράτους και ήξερα ότι και να πτωχεύσω θα μου τα πληρώσει ο μαλάκας, ευχαρίστως θα μοίραζα λεφτά αριστερά και δεξιά. Το σύστημα της Αμερικής είναι πιο δίκαιο σε αυτό το κομμάτι τουλάχιστον.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Ρε παιδιά τι συζητάμε, ο TS δε χρωστάει , άλλος χρωστάει και τον πρήζουν. Γιατί ψάχνουμε αν έπρεπε να πάρει δάνειο ο άλλος; Είναι πολύ αστείο γελάω μόνος μου. TS βρες το τηλέφωνο αυτού που χρωστάει και τρέλανε τον στο trolling, Γιατί πήρες δάνειο ενώ δε μπορούσες; Τώρα τι να τους πω που με παίρνουν κάθε μέρα; Κτλ
fastnq2 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 οποτε σε παιρνει τηλεφωνο βαζε του απο το youtube τα best of του χιου 1
Γιαούρτι Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, DAIDALUS0084 είπε Η νομολογια δεν εχει δικαιωσει τους δανειοληπτες γιατι δυστυχως τις συμβασεις τις οποις υπογραφουμε τις φτιαχνει η τραπεζα και ειναι φτιαγμενες ωστε να ειναι καλλυμενη η τραπεζα σε οποιαδηποτε περιπτωση... αυτο δεν σημαινει ουτε οτι ειναι λογικο ουτε οτι καλυπτει την ευρυτερη εννοια περι δικαιου.... Ποτε μου δεν μπορεσα να καταλαβω εχω πχ ενα ακινητο το οποιο αξιζει 300 χιλιαρικα παιρνω ενα δανειο 150 χιλιαρικα παραλληλα εχω και μισθο 2 χιλιαρικα οποτε μπορω ευκολα να καλυπτω την δοση μου ξαφνικα για λογους ανωτερας βιας γινεται εσωτερικη υποτιμηση το ακινητο μου τωρα αξιζει 120 χιλιαρικα και ο μισθος μου ειναι 750 ευρω που σημαινει οτι μολις και μετα βιας ζω ,πως γινεται ταυτοχρονα να μην εχει υποτιμηθει με τους ιδιους ορους και το κεφαλαιο του δανειου μου στα πλαισια της εσωτερικης οικονομικης υποτιμησης.Δεν ειμαι ουτε ειδικος και μπορει να το θετω και λαθος αλλα εμενα μου ακουγεται περα για περα καταχρηστικο και αντισυνταγματικο. από κάτι τέτοια καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει αξιοκρατία στην ελλάδα. κάποιοι έπρεπε να ήταν τουλάχιστον υπουργοί οικονομικών. καταρχήν το δάνειο από μόνο του αποτελεί ένα ρίσκο. αν δε θες να ρισκάρεις, πουλάς το ακίνητο των 300κ, κάνεις τη δουλειά σου με τα 150κ και σου μένουν άλλα 150κ να τα φας στην ταυλάνδη. αν παρόλο αυτά δε θες να το κάνεις αλλά θες να πάρεις δάνειο, παράλληλα παιρνεις και το ρίσκο να την πατήσεις. δε μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας. το αν δε μπορείς εσύ να αποπληρώσεις το δάνειο σου, είναι δικό σου πρόβλημα. να μη το έπαιρνες. 300 πήρες, 300 πρέπει να δώσεις. τι πιο απλό; να στο θέσω αλλιώς. αν τα οικονομικά σου βελτιωθούν και πάρεις αύξηση και έρθει η τράπεζα και σου πει, αφού αυξήθηκαν τα οικονομικά σου θα αυξηθεί και το δάνειο σου και αντί για 300 θα χρωστάς 400κ, εκεί τι θα πεις; δε νομίζω να σου αρέσει η ιδέα, κι όμως είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που λες. αφού ζητάς να μειωθεί το δάνειο σου λόγω κακής οικονομικής κατάστασης, γιατί να μην αυξηθεί σε περίπτωση καλής οικονομικής κατάστασης; με την ίδια λογική πάλι, αν καταθέσεις 300κ στην τράπεζα κι έρθει η τράπεζα και σου πει.. δε θα σου δώσω 300κ, θα πάρεις 150, διότι τα οικονομικά δε πάνε καλά ή επειδή ένας καραγκιόζης πήρε δάνειο 300κ και θα επιστρέψει 150κ. οπότε δεν έχουμε να σου επιστρέψουμε τις καταθέσεις σου.εκεί πως θα σου φανεί; αυτό σου φαίνεται συνταγματικό; αφού λοιπόν όταν δίνεις 300 περιμένεις να πάρεις πίσω 300, γιατί την τρέλα μου μέσα όταν σου δίνουν 300 ζητάς να δώσεις πίσω 150. τα 300 όμως τα έχεις πάρει, τα έχεις φάει. αυτά που ζητάς να σου χαριστούν ποιος θα τα πληρώσει; αν πάρω ένα αυτοκίνητο και την επόμενη το τρακάρω ή μου το κλέψουν δικαιολογούμαι να μην πληρώσω το δάνειο με το σκεπτικό ότι το αυτοκίνητο μου τώρα κοστίζει 0? εντάξει έχει ανέβει και η θερμοκρασία οπότε αναμένω να διαβάσω ανάλογα σχόλια 7 3
andrapos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 18 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε από κάτι τέτοια καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει αξιοκρατία στην ελλάδα. κάποιοι έπρεπε να ήταν τουλάχιστον υπουργοί οικονομικών. καταρχήν το δάνειο από μόνο του αποτελεί ένα ρίσκο. αν δε θες να ρισκάρεις, πουλάς το ακίνητο των 300κ, κάνεις τη δουλειά σου με τα 150κ και σου μένουν άλλα 150κ να τα φας στην ταυλάνδη. αν παρόλο αυτά δε θες να το κάνεις αλλά θες να πάρεις δάνειο, παράλληλα παιρνεις και το ρίσκο να την πατήσεις. δε μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας. το αν δε μπορείς εσύ να αποπληρώσεις το δάνειο σου, είναι δικό σου πρόβλημα. να μη το έπαιρνες. 300 πήρες, 300 πρέπει να δώσεις. τι πιο απλό; να στο θέσω αλλιώς. αν τα οικονομικά σου βελτιωθούν και πάρεις αύξηση και έρθει η τράπεζα και σου πει, αφού αυξήθηκαν τα οικονομικά σου θα αυξηθεί και το δάνειο σου και αντί για 300 θα χρωστάς 400κ, εκεί τι θα πεις; δε νομίζω να σου αρέσει η ιδέα, κι όμως είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που λες. αφού ζητάς να μειωθεί το δάνειο σου λόγω κακής οικονομικής κατάστασης, γιατί να μην αυξηθεί σε περίπτωση καλής οικονομικής κατάστασης; με την ίδια λογική πάλι, αν καταθέσεις 300κ στην τράπεζα κι έρθει η τράπεζα και σου πει.. δε θα σου δώσω 300κ, θα πάρεις 150, διότι τα οικονομικά δε πάνε καλά ή επειδή ένας καραγκιόζης πήρε δάνειο 300κ και θα επιστρέψει 150κ. οπότε δεν έχουμε να σου επιστρέψουμε τις καταθέσεις σου.εκεί πως θα σου φανεί; αυτό σου φαίνεται συνταγματικό; αφού λοιπόν όταν δίνεις 300 περιμένεις να πάρεις πίσω 300, γιατί την τρέλα μου μέσα όταν σου δίνουν 300 ζητάς να δώσεις πίσω 150. τα 300 όμως τα έχεις πάρει, τα έχεις φάει. αυτά που ζητάς να σου χαριστούν ποιος θα τα πληρώσει; αν πάρω ένα αυτοκίνητο και την επόμενη το τρακάρω ή μου το κλέψουν δικαιολογούμαι να μην πληρώσω το δάνειο με το σκεπτικό ότι το αυτοκίνητο μου τώρα κοστίζει 0? εντάξει έχει ανέβει και η θερμοκρασία οπότε αναμένω να διαβάσω ανάλογα σχόλια Δυστυχώς φίλε μου με αυτό το σκεπτικό πήραν οι περισσότεροι δάνεια.Παίρνω εγώ 100 δάνειο και αν όλα πάνε καλά θα δώσω 100.Αν κάτι τύχει θα δώσω 50,30 ή και τίποτα.Το έχουμε δει σε πολλά topic αυτό εδώ μέσα.Ο ένας πήρε 200 χιλιάρικα δάνειο για άδεια ταξί,ο άλλος έφτασε να χρωστάει σε πιστωτική 15 χιλιάρικα,ο άλλος του είχαν σβήσει χρέη κάτι χιλιάρικα λόγω αδυναμίας και ρωταγε πότε θα μπορέσει να ξαναδανειστεί!Για περιπτώσεις όπως του ts που τους καλούν και τους σπάνε τα νεύρα ενώ ψάχνουν κάποιον άλλο προφανώς πρέπει να κινηθούν νομικά και να ζητήσουν και αποζημίωση αλλά οι κατσαπλιάδες που παραπονιούνται για τα τηλέφωνα και επικαλούνται το gdpr και χρωστάνε σε όποιον μιλάει Ελληνικά ας κοιτάξουν να είναι πρώτα αυτοί εντάξει με τις υποχρεώσεις τους και μετά συζητάμε τα δικαιώματα τους.
Ntinaras Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 39 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε από κάτι τέτοια καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει αξιοκρατία στην ελλάδα. κάποιοι έπρεπε να ήταν τουλάχιστον υπουργοί οικονομικών. καταρχήν το δάνειο από μόνο του αποτελεί ένα ρίσκο. αν δε θες να ρισκάρεις, πουλάς το ακίνητο των 300κ, κάνεις τη δουλειά σου με τα 150κ και σου μένουν άλλα 150κ να τα φας στην ταυλάνδη. αν παρόλο αυτά δε θες να το κάνεις αλλά θες να πάρεις δάνειο, παράλληλα παιρνεις και το ρίσκο να την πατήσεις. δε μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας. το αν δε μπορείς εσύ να αποπληρώσεις το δάνειο σου, είναι δικό σου πρόβλημα. να μη το έπαιρνες. 300 πήρες, 300 πρέπει να δώσεις. τι πιο απλό; να στο θέσω αλλιώς. αν τα οικονομικά σου βελτιωθούν και πάρεις αύξηση και έρθει η τράπεζα και σου πει, αφού αυξήθηκαν τα οικονομικά σου θα αυξηθεί και το δάνειο σου και αντί για 300 θα χρωστάς 400κ, εκεί τι θα πεις; δε νομίζω να σου αρέσει η ιδέα, κι όμως είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που λες. αφού ζητάς να μειωθεί το δάνειο σου λόγω κακής οικονομικής κατάστασης, γιατί να μην αυξηθεί σε περίπτωση καλής οικονομικής κατάστασης; με την ίδια λογική πάλι, αν καταθέσεις 300κ στην τράπεζα κι έρθει η τράπεζα και σου πει.. δε θα σου δώσω 300κ, θα πάρεις 150, διότι τα οικονομικά δε πάνε καλά ή επειδή ένας καραγκιόζης πήρε δάνειο 300κ και θα επιστρέψει 150κ. οπότε δεν έχουμε να σου επιστρέψουμε τις καταθέσεις σου.εκεί πως θα σου φανεί; αυτό σου φαίνεται συνταγματικό; αφού λοιπόν όταν δίνεις 300 περιμένεις να πάρεις πίσω 300, γιατί την τρέλα μου μέσα όταν σου δίνουν 300 ζητάς να δώσεις πίσω 150. τα 300 όμως τα έχεις πάρει, τα έχεις φάει. αυτά που ζητάς να σου χαριστούν ποιος θα τα πληρώσει; αν πάρω ένα αυτοκίνητο και την επόμενη το τρακάρω ή μου το κλέψουν δικαιολογούμαι να μην πληρώσω το δάνειο με το σκεπτικό ότι το αυτοκίνητο μου τώρα κοστίζει 0? εντάξει έχει ανέβει και η θερμοκρασία οπότε αναμένω να διαβάσω ανάλογα σχόλια Ναι ,αλλα αν ξαφνικα η τραπεζα μεινει χωρις ρευστο , να χρεωκοπησει, και να μη δεχτει ανακεφαλαιωση απο το κρατος. η οχι? 3
TheGrisGrisMan Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 21/6/2019 στις 1:57 ΜΜ, Malthador είπε . Μια βασική ερώτηση... Αν καποιος χρωστάει λεφτά σε ιδιώτη ή σε τράπεζες (και εχει υπογράψει και χαρτί με σχετικους ορους όποτε τα πράγματα είναι συγκεκριμένα), οφείλει να τα επιστρέψει κάποια στιγμή, ή όχι κατά τη γνώμη σου; Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2019 από TheGrisGrisMan
GREGORYMO Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 3 ώρες πριν, DAIDALUS0084 είπε Η νομολογια δεν εχει δικαιωσει τους δανειοληπτες γιατι δυστυχως τις συμβασεις τις οποις υπογραφουμε τις φτιαχνει η τραπεζα και ειναι φτιαγμενες ωστε να ειναι καλλυμενη η τραπεζα σε οποιαδηποτε περιπτωση... αυτο δεν σημαινει ουτε οτι ειναι λογικο ουτε οτι καλυπτει την ευρυτερη εννοια περι δικαιου.... Ποτε μου δεν μπορεσα να καταλαβω εχω πχ ενα ακινητο το οποιο αξιζει 300 χιλιαρικα παιρνω ενα δανειο 150 χιλιαρικα παραλληλα εχω και μισθο 2 χιλιαρικα οποτε μπορω ευκολα να καλυπτω την δοση μου ξαφνικα για λογους ανωτερας βιας γινεται εσωτερικη υποτιμηση το ακινητο μου τωρα αξιζει 120 χιλιαρικα και ο μισθος μου ειναι 750 ευρω που σημαινει οτι μολις και μετα βιας ζω ,πως γινεται ταυτοχρονα να μην εχει υποτιμηθει με τους ιδιους ορους και το κεφαλαιο του δανειου μου στα πλαισια της εσωτερικης οικονομικης υποτιμησης.Δεν ειμαι ουτε ειδικος και μπορει να το θετω και λαθος αλλα εμενα μου ακουγεται περα για περα καταχρηστικο και αντισυνταγματικο. Όσοι πήραν το δάνειο το 2007 είναι οι ΑΤΥΧΟΙ της υπόθεσης. Όσοι όμως το πήραν πχ το 2002, δεν ανέβαινε η αξία του ακινήτου ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ? Πήγαν οι ίδιοι η τους ΠΗΡΕ η τράπεζα τηλέφωνο και τους είπε: το ακίνητο αύξησε την αξία του, ελάτε να αυξήσουμε και την δόση? Άρα, με ποια ΑΛΛΗ λογική πρέπει τώρα να γίνει κάτι άλλο?
Moderators Malthador Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Moderators Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 35 minutes ago, TheGrisGrisMan said: Μια βασική ερώτηση... Αν καποιος χρωστάει λεφτά σε ιδιώτη ή σε τράπεζες (και εχει υπογράψει και χαρτί με σχετικους ορους όποτε τα πράγματα είναι συγκεκριμένα), οφείλει να τα επιστρέψει κάποια στιγμή, ή όχι κατά τη γνώμη σου; Τι είδους ερώτηση είναι αυτή; Πρέπει να την απαντήσω στα σοβαρά ή τρολλάρεις; Ας απαντήσω πάντως, αν και δεν καταλαβαίνω το point σου: προφανώς και όποιος χρωστάει πρέπει να τα επιστρέψει. Αν δεν μπορεί να τα επιστρέψει ας πλειστηριάσουν τις προσημειώσεις του. Αν δεν αρκούν οι προσημειώσεις του, ας πρόσεχε ο δανειστής, deal with it που λένε και στο χωριό μου. Και φυσικά, αν το μαγαζάκι σου δεν βγαίνει, το κλείνεις, δεν περιμένεις το κράτος να σε ανακεφαλαιοποιήσει. Έτσι δουλεύει ο καπιταλισμός νομίζω. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2019 από Malthador
cumulus Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 5 ώρες πριν, DAIDALUS0084 είπε Η νομολογια δεν εχει δικαιωσει τους δανειοληπτες γιατι δυστυχως τις συμβασεις τις οποις υπογραφουμε τις φτιαχνει η τραπεζα και ειναι φτιαγμενες ωστε να ειναι καλλυμενη η τραπεζα σε οποιαδηποτε περιπτωση... αυτο δεν σημαινει ουτε οτι ειναι λογικο ουτε οτι καλυπτει την ευρυτερη εννοια περι δικαιου.... Ποτε μου δεν μπορεσα να καταλαβω εχω πχ ενα ακινητο το οποιο αξιζει 300 χιλιαρικα παιρνω ενα δανειο 150 χιλιαρικα παραλληλα εχω και μισθο 2 χιλιαρικα οποτε μπορω ευκολα να καλυπτω την δοση μου ξαφνικα για λογους ανωτερας βιας γινεται εσωτερικη υποτιμηση το ακινητο μου τωρα αξιζει 120 χιλιαρικα και ο μισθος μου ειναι 750 ευρω που σημαινει οτι μολις και μετα βιας ζω ,πως γινεται ταυτοχρονα να μην εχει υποτιμηθει με τους ιδιους ορους και το κεφαλαιο του δανειου μου στα πλαισια της εσωτερικης οικονομικης υποτιμησης.Δεν ειμαι ουτε ειδικος και μπορει να το θετω και λαθος αλλα εμενα μου ακουγεται περα για περα καταχρηστικο και αντισυνταγματικο. Έχεις σκεφτεί όμως ότι τις ‘καλες’ εποχές με αυτή τη λογική θα έπρεπε να ισχύει και το αναποδο .Δηλδη πήρες ένα σπίτι που έκανε 100χιλ η αξία του αυξήθηκε σε 120χιλ άρα θα έπρεπε να υπερτιμήθει
GREGORYMO Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, Malthador είπε Τι είδους ερώτηση είναι αυτή; Πρέπει να την απαντήσω στα σοβαρά ή τρολλάρεις; Ας απαντήσω πάντως, αν και δεν καταλαβαίνω το point σου: προφανώς και όποιος χρωστάει πρέπει να τα επιστρέψει. Αν δεν μπορεί να τα επιστρέψει ας πλειστηριάσουν τις προσημειώσεις του. Αν δεν αρκούν οι προσημειώσεις του, ας πρόσεχε ο δανειστής, deal with it που λένε και στο χωριό μου. Και φυσικά, αν το μαγαζάκι σου δεν βγαίνει, το κλείνεις, δεν περιμένεις το κράτος να σε ανακεφαλαιοποιήσει. Έτσι δουλεύει ο καπιταλισμός νομίζω. ΒΕΒΑΙΩΣ, και έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός και για αυτό τράπεζες που δεν έβγαιναν έκλεισαν, βλέπε ΤΤ, ΑΤΕ PRO BANK, PROTON BANK κτλ. Εδώ μιλάμε ότι το ΠΡΟΙΟΝ που εμπορεύονται οι τράπεζες, δηλαδή το χρήμα, είναι ασφαλισμένο μέχρι 100.000€ από το ΚΡΑΤΟΣ. ΥΓ. Θα μου πεις και γιατί να είναι. Άμα έβρισκες ΣΗΜΕΡΑ κάποιον χωρίς καμία ΕΓΓΥΗΣΗ να βάλει σε τράπεζα 100.000€ για να πάρει σε 1 χρόνο 170€, πάρε με τηλέφωνο!!!!
Miracle Worker Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 6 ώρες πριν, DAIDALUS0084 είπε Η νομολογια δεν εχει δικαιωσει τους δανειοληπτες γιατι δυστυχως τις συμβασεις τις οποις υπογραφουμε τις φτιαχνει η τραπεζα και ειναι φτιαγμενες ωστε να ειναι καλλυμενη η τραπεζα σε οποιαδηποτε περιπτωση... αυτο δεν σημαινει ουτε οτι ειναι λογικο ουτε οτι καλυπτει την ευρυτερη εννοια περι δικαιου.... Ποτε μου δεν μπορεσα να καταλαβω εχω πχ ενα ακινητο το οποιο αξιζει 300 χιλιαρικα παιρνω ενα δανειο 150 χιλιαρικα παραλληλα εχω και μισθο 2 χιλιαρικα οποτε μπορω ευκολα να καλυπτω την δοση μου ξαφνικα για λογους ανωτερας βιας γινεται εσωτερικη υποτιμηση το ακινητο μου τωρα αξιζει 120 χιλιαρικα και ο μισθος μου ειναι 750 ευρω που σημαινει οτι μολις και μετα βιας ζω ,πως γινεται ταυτοχρονα να μην εχει υποτιμηθει με τους ιδιους ορους και το κεφαλαιο του δανειου μου στα πλαισια της εσωτερικης οικονομικης υποτιμησης.Δεν ειμαι ουτε ειδικος και μπορει να το θετω και λαθος αλλα εμενα μου ακουγεται περα για περα καταχρηστικο και αντισυνταγματικο. Για τη μειωση μισθου το καταλαβαινω και θα επρεπε η τραπεζα να προσφερει διακανονισμο, αλλα η μειωση της αξιας του ακινητου δεν αφορα την τραπεζα. Ο δανειοληπτης πηρε το ρισκο για το ακινητο, εκανε το ψαξιμο, τη συνδιαλλαγη με τον προηγουμενο ιδιοκτητη. Η τραπεζα του πουλησε χρημα, οχι σπιτι. Ο πωλητης τσεπωσε 300.000 και χαιρεται την υπεραξια των 180.000 εις βαρος του δανειοληπτη, οχι η τραπεζα. Ειδικα αν ειναι πρωτη κατοικια, η μειωση της αξιας δεν επηρρεαζει το δανειοληπτη, αφου ιδια αξια εχει γι` αυτον απο τη στιγμη που το αγορασε.
Masamune Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 1 hour ago, GREGORYMO said: ΒΕΒΑΙΩΣ, και έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός και για αυτό τράπεζες που δεν έβγαιναν έκλεισαν, βλέπε ΤΤ, ΑΤΕ PRO BANK, PROTON BANK κτλ. Εδώ μιλάμε ότι το ΠΡΟΙΟΝ που εμπορεύονται οι τράπεζες, δηλαδή το χρήμα, είναι ασφαλισμένο μέχρι 100.000€ από το ΚΡΑΤΟΣ. Δεν έκλεισαν, συγχωνεύτηκαν/απορροφήθηκαν από τις υπόλοιπες ακόμα και με αγορά του 100% των μετοχών τους προς 1€. Κι εκεί είναι το πρόβλημα, ότι αντί να κλείσουν τις φορτώθηκαν οι υπόλοιπες με τις πλάτες του κράτους, δηλαδή τις δικές μας, και κανένας δεν πήγε φυλακή ή και να πήγαν βγήκαν αμέσως επικαλούμενοι πχ «προβλήματα υγείας». 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις