geogr13 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σε ολους.. Παιδια εχω vdsl 50 του ΟΤΕ και εξοπλισμο εχω το Speedport Plus για να παιρνει το σημα και το ΤP-link Archer D2 για να μοιραζω ethernet και wifi στις συσκευες μου.. Προσφατα αγορασα το πολυμηχανημα της HP 3830 γιατι χρειαζομαι FAX για τις εργασιες που κανω στο σπιτι.. Πριν κανα χρονο που εβαλα VDSL στην συνδεση τοτε του εξοπλισμου με βοηθησαν ο Πουλινος και ο Κουκος.. Για την συνδεση του FAX εβγαλα την τηλεφωνικη μου συσκευη απ το Phone 1 του Speedport και στη θεση του εβαλα καλωδιο απ το Phone 1 του Speedport στη θεση LINE του εκτυπωτη και στη θεση EXP του εκτυπωτη εβαλα την τηλεφωνικη μου συσκευη.. Το καλωδιο απ την τηλεφωνικη πριζα μεχρι το Speedport το αφησα φυσικα οπως ηταν.. Σε πρωτη φαση δοκιμασα το τηλεφωνο και δουλευει κανονικα χωρις προβληματα.. Δεχομαι και κανω κλησεις οπως πριν.. Ρυθμισα και την λειτουργια FAX του εκτυπωτη.. Στις οδηγιες της ρυθμισης του FAX το manual του εκτυπωτη αναφερει την χρηση ΦΙΛΤΡΟΥ (με εντονα κοκκινα γραμματα) στην υποδοχη LINE του εκτυπωτη.. Μεχρι τωρα δεν χρησιμοποιω ΠΟΥΘΕΝΑ στη συνδεσμολογια μου σπλιτερ ή φιλτρα οποτε ειμαι σε διλημμα.. Αν δεν βαλω φιλτρο θα επηρεαστει η σωστη λειτουργια του FAX?? Γιατι κατι τετοιο αναφερει το manual.. Αν δεν βαλω φιλτρο σημαινει οτι σαν φιλτρο δουλευει το ρουτερ?? Θα ηθελα τις γνωμες σας.. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2019 από geogr13
christospvl Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν ρωτας τι κανουν το φιλτρο μπαινει πριν απο καθε τηλεφωνικη συσκευη, φιλτραρει (κοβει) τα δεδομενα και αφηνει τη φωνη. Ο χρηστης του τηλεφωνου, ακουει τη φωνη χωρις τους θορυβους αποι τα δεδομενα. Ο διαχωριστης (splitter) ειναι ενα φιλτρο με δυο εξοδους. Στη μια εξοδο περναει η φωνη, εδω δουλευει το φιλτρο, και στη αλλη εξοδο περνανε τα δεδομενα χωρις φιλτρο. Ο διαχωριστης βολευει καλυτερα οταν και τηλεφωνο και modem συνδεονται στην ιδια πριζα.. Συνεπώς καλό θα ήταν να το βάλεις.. Οχι το ρουτερ δε κανει το ρολο του φιλτρου.. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2019 από christospvl
geogr13 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Μόλις τώρα, christospvl είπε Αν ρωτας τι κανουν το φιλτρο μπαινει πριν απο καθε τηλεφωνικη συσκευη, φιλτραρει (κοβει) τα δεδομενα και αφηνει τη φωνη. Ο χρηστης του τηλεφωνου, ακουει τη φωνη χωρις τους θορυβους αποι τα δεδομενα. Ο διαχωριστης (splitter) ειναι ενα φιλτρο με δυο εξοδους. Στη μια εξοδο περναει η φωνη, εδω δουλευει το φιλτρο, και στη αλλη εξοδο περνανε τα δεδομενα χωρις φιλτρο. Ο διαχωριστης βολευει καλυτερα οταν και τηλεφωνο και modem συνδεονται στην ιδια πριζα.. Δεν ρωταω αυτο.. Εγω δεν εχω φιλτρα στην συνδεσμολογια μου καθολου για να μην μου κοβει οπως μου ειπαν τα παιδια.. Μου εκανε εντυπωση που ο εκτυπωτης (οπως λεει το manual) χρειαζεται φιλτρο για την σωστη του λειτουργια.. Ρωταω αν ΠΡΕΠΕΙ να βαλω τελικα φιλτρο στην υποδοχη τηλεφωνου στον εκτυπωτη ή οχι κι αν τελικα ΔΕΝ βαλω αν θα επηρεαστει η σωστη λειτουργια του FAX..
infin1tyGR Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Αν έχεις VoIP (δηλ. συνδέεις το τηλέφωνο στο router) δεν χρειάζεται φίλτρο. Αυτό μπαίνει για να διαχωρίζει τις συχνότητες τηλεφωνίας/DSL που υπάρχουν στο ίδιο καλώδιο στην περίπτωση κλασικής τηλεφωνίας. Στο VoIP δεν χρειάζεται. 1
geolib Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Με το Speedport plus δεν χρειάζεσαι φίλτρο. Μπορείς να συνδέσεις τηλ και φαξ απευθείας πάνω του στις Phone 1 και 2 που έχει. Έτσι και αλλιώς καi η τηλεφωνία σου πλέον είναι VoIP. Ότι χρειάζεται να γίνει το κάνει το speedport. Ρίξε μια ματιά στο manual. 1
jkoukos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Όχι , δεν το χρειάζεσαι. Έχεις VoIP τηλεφωνία και συνδέεις φαξ και τηλέφωνο κατευθείαν στον router. 1
geogr13 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, jkoukos είπε Όχι , δεν το χρειάζεσαι. Έχεις VoIP τηλεφωνία και συνδέεις φαξ και τηλέφωνο κατευθείαν στον router. Αρα να βαλω τον εκτυπωτη στο Phone 2 του ρουτερ?? Αν βαλω τον εκτυπωτη στο Phone 2 του ρουτερ xρειαζεται να κανω ρυθμισεις για το Phone 2 του ρουτερ?? Η να τα αφησω ετσι οπως τα εφτιαξα τωρα?? Γιατι φαινεται να δουλευουν.. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2019 από geogr13
jkoukos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Είτε βάζεις το καθένα σε διαφορετική θύρα είτε τα αφήνεις όπως είναι τώρα. Η απόφαση είναι δικιά σου πως σε βολεύει. Και στις δύο περιπτώσεις συνδέονται στον router. Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζεται φίλτρο, άσχετα τι λένε οι οδηγίες που προφανώς είναι για άλλη περίπτωση όπου δεν συνδέεις την συσκευή στον router. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Αν δεν βαλεις φιλτρο θα χανει κλησεις το φαξ. Εγω πηρα απο το σκρουζ φιλτρο τριγωνικης ενωσης 18αρι με ανασχεση 205mhz και παιζει μια χαρα το φαξ σε οτε
infin1tyGR Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 3 hours ago, fg9000 said: Αν δεν βαλεις φιλτρο θα χανει κλησεις το φαξ. Εγω πηρα απο το σκρουζ φιλτρο τριγωνικης ενωσης 18αρι με ανασχεση 205mhz και παιζει μια χαρα το φαξ σε οτε Σε VoIP όλα αυτά; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 12 ώρες πριν, infin1tyGR είπε Σε VoIP όλα αυτά; Ναι ναι σε βοιπ
jkoukos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Έχεις το φαξ πάνω στον router όπως ο φίλος; 100% όχι και γι' αυτό θέλεις το splitter/φίλτρο. Σε VoIP τηλεφωνία εφόσον οι τηλεφωνικές συσκευές συνδέονται στον router, ΔΕΝ χρειάζεται splitter/φίλτρο. 2
TitanX Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Αν έχεις 2 τηκεφωνικες συσκευές σε άλλα δωμάτια πως τα συνδέεις πάνω στο router? Σε περίπτωση voip
jkoukos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Εξαρτάται την εγκατάσταση. Είτε σε διαφορετικό ζεύγος του ίδιου καλωδίου είτε με επιστροφή της τηλεφωνίας από τον router προς την τηλεφωνική εγκατάσταση, αλλά τώρα υποχρεωτικά χρειάζεται splitter (για την επιστροφή) και φίλτρο πριν από κάθε τηλεφωνική συσκευή. Αν ταυτόχρονα ρωτάς ότι έχεις 2 κανάλια επικοινωνίας (πρώην ISDN), τότε η λύση της επιστροφής δεν σ' εξυπηρετεί, αλλά είναι κάτι που θα το ήξερες ήδη αφού είναι παρόμοια περίπτωση με το VoIP.
poulinos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 α.δεν βαζουμε ποτε μα ποτε φιλτρο σε τηλεφωνικη συσκευη που παιρνει απο fxs παρα μονο αν κανουμε την ΠΑΤΕΝΤΑ που προτεινει λανθασμενα η cosmote να γυρισουμε την voip τηλεφωνια στο σπλιττερ για να φτασει στα αλλα πριζακια το οποιο δημιουργει bridge taps.στοfax βαζουμε χαμηλη ταχυτητα πχ 9600 και οχι 33600 που μπορει να εχει απο default.δηλαδη προτιμουμε μικρη ταχυτητα. On 21/06/2019 at 23:33, fg9000 said: Αν δεν βαλεις φιλτρο θα χανει κλησεις το φαξ. Εγω πηρα απο το σκρουζ φιλτρο τριγωνικης ενωσης 18αρι με ανασχεση 205mhz και παιζει μια χαρα το φαξ σε οτε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα