l3ck Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί έχω το εξής δίλημμα. Είμαι φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής του πρώην ΤΕΙ Αθήνας το οποίο έχει μετατραπεί σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ). Το πρόγραμμα σπουδών μας θα γίνει από το νέο έτος 5ετές, και αφού ολοκληρώσουμε τις σπουδές το πτύχιο θα είναι επιπέδου Master. Το πτυχίο ΤΕΙ απ'όσο γνωρίζω είναι ισάξιο με τα πτυχία των ΑΕΙ. Μέσα σε λίγες μέρες πρέπει να διαλέξω εάν θα συνεχίσω για το πτυχίο του ΠΑΔΑ ή το πτυχίο του ΤΕΙ. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο 5ο ετος και όπως το έχω υπολογίσει, με αυτα που χρωστάω και με τα καινούργια μαθήματα, για να βγάλω το πτυχίο του ΠΑΔΑ θα χρειαστώ περίπου 4 ακόμη χρόνια, δηλαδή θα βγω απο εκεί μέσα στα 27 μου. Αξίζει η αναμονή??? Στον εργασιακό τομέα, πιο συγκεκριμένα για προγραμματισμό, θα φαίνεται άσχημο εάν έχω διαλέξει το πτυχίο ΤΕΙ? Θα είναι εμπόδιο στην εξέλιξή μου? Και πόσο μετράει πια το πτυχίο γενικά στον τομέα της πληροφορικής? Δε ξέρω καθόλου τι είναι καλύτερο να κάνω και τώρα νομίζω πως αυτή η απόφαση θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον μου, αλλά είναι όντως έτσι τα πράγματα? Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2019 από l3ck
giwfys Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δεν καταλαβα καλα απο την περιγραφη σου. Πως ακριβως διαλεγεις πτυχιο αφου εισαι σε μια σχολη?
l3ck Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 33 λεπτά πριν, giwfys είπε Δεν καταλαβα καλα απο την περιγραφη σου. Πως ακριβως διαλεγεις πτυχιο αφου εισαι σε μια σχολη? Η συγκεκριμένη σχολή (το πρώην ΤΕΙ Αθήνας) έχει γίνει πλέον "Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής" και οι φοιτητές έχουμε τη δυνατότητα να διαλέξουμε εάν θέλουμε να αποφοιτήσουμε με το πρόγραμμα σπουδών που έιχαμε έως τώρα, και να πάρουμε πτυχίο ΤΕΙ, ή να ακολουθήσουμε το καινούργιο και να πάρουμε πτυχίο το οποίο θα είναι επιπέδου Πολυτεχνείου.
UltimaGriever Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Να συνεχίσεις στο καινούργιο προγραμμα σπουδών. Σου δίνεται η ευκαιρία από το πουθενά να βγείς με master εντελώς δωρεάν.
PiXel1225 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Προσωπικά, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει όλοι να "μαζεύουν χαρτιά" εάν δεν σκοπεύουν κάπου να τα χρησιμοποιήσουν αργότερα. Θέλεις να συνεχίσεις σ' αυτόν τον τομέα; Το να πας πίσω τις σπουδές σου επειδή σου δίνεται η ευκαιρία να πάρεις ένα πτυχίο ισάξιο με master και μετά να κάνεις κάτι εντελώς διαφορετικό απ' τον τομέα του ΙΤ, δεν ξέρω τι έχει να σου προσφέρει αντικειμενικά, πέρα από το -τηρουμένων των αναλογιών- κύρος. Αν απλά δηλαδή θέλεις να πάρεις ένα πτυχίο (δεν το λέω υποτιμητικά, το δικαίωμα στην μόρφωση είναι αναφαίρετο), τότε μείνε στο υπάρχον πρόγραμμα σπουδών. Αν απ' την άλλη όντως θέλεις να ασχοληθείς με τον τομέα σοβαρά, τότε ναι, το upgrade που δίνεται είναι καλή ευκαιρία. Πρέπει να τα ζυγίσεις μόνος σου πιστεύω. 1
christakos07 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Πόσα επιπλέον μαθηματα έχει το νέο πρόγραμμα σπουδών; Αν υποθέσουμε ότι παίρνεις πτυχίο ΤΕΙ, πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να αποφοιτήσεις;
l3ck Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 19 λεπτά πριν, christakos07 είπε Πόσα επιπλέον μαθηματα έχει το νέο πρόγραμμα σπουδών; Αν υποθέσουμε ότι παίρνεις πτυχίο ΤΕΙ, πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να αποφοιτήσεις; To νέο πρόγραμμα έχει 16 καινούργια και έχω άλλα τόσα για ΤΕΙ, βέβαια αρκετά είναι μίσα (επειδή περνούσα συνήθως το εργαστηριακό κομμάτι) και επειδή έχω ήδη κάποια εμπειρία σε αυτά πιστεύω σε περίπου 1.5 χρόνο θα βγάλω το ΤΕΙ. Να σημειώσω πως σε αυτες τις περιόδους υπολογίζω και τον στρατό μέσα, ο οποίος θα διαρκέσει 12 μήνες και επίσης υπολογίζω και δουλειά (ένας ακόμη λόγος που λεω οτι θα τραβήξει τόσο πολύ)
sensai Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 απ'ότι ξέρω δεν είναι σίγουρο ότι θα αναγνωρίζεται ως μάστερ. αυτό θα το αποφασίσει η επιτροπή που έχει συσταθεί. δηλαδή μπορεί να παραμείνεις και με τα δικαιώματα που έχεις τώρα έχοντας πάρει παραπάνω μαθήματα. δεν είναι έτσι;
giwfys Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Στρατο γιατι υπολογιζεις μεσα στις σπουδες σου? Αρα αν δεν πας στρατο το ΤΕΙ το παιρνεις στον 1,5 και το αλλο στα 3??
flienky Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Στην πληροφορική (όπως θα έρπεπε να ξέρεις) δεν παίζει ρόλο το πτυχίο. Δεν νομίζω να αξίζει να καθισεις να περάσεις αυτά τα παραπάνω 16 μαθήματα του ΠΑΔΑ. Αν ηταν μεταπτυχιακο πιο δυσκολης σχολής πχ ΕΜΠ, τοτε θα αξιζε να τα έκανες. Χιλιες φορες κατσε μονος σου και διαβασε.
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Η σύγκριση μεταξύ πληροφορικής από οποιαδήποτε σχολή με πληροφορική από σχολή ΗΜΜΥ, είναι άκυρη. Θα έπρεπε να συγκρίνεις την πληροφορική του ΠΑΔΑ με την πληροφορική του ΕΚΠΑ. ΟΙ ΗΜΜΥ έχουν ως βασικό αντικείμενο την ηλεκτρολογία και την ηλεκτρονική μαζί με πληροφορική και πολλά άλλα ανάλογα την κατεύθυνση και την ροή που θα επιλέξεις.
flienky Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Η σύγκριση μεταξύ πληροφορικής από οποιαδήποτε σχολή με πληροφορική από σχολή ΗΜΜΥ, είναι άκυρη. Θα έπρεπε να συγκρίνεις την πληροφορική του ΠΑΔΑ με την πληροφορική του ΕΚΠΑ. ΟΙ ΗΜΜΥ έχουν ως βασικό αντικείμενο την ηλεκτρολογία και την ηλεκτρονική μαζί με πληροφορική και πολλά άλλα ανάλογα την κατεύθυνση και την ροή που θα επιλέξεις. Κατι εχω ακουσει μιας και ΗΜΜΥ στο ΕΜΠ σπουδάζω. Είπα ότι κατα την γνώμη μου ειναι καλυτερο value for your time να ασχοληθείς μονος σου πάρα να κάνεις αυτά τα 16 μαθήματα του ΠΑΔΑ για να εχεις μαστερ από εκει. Αυτό δεν ισχύει στα μεταπτυχια του ΕΜΠ και ΕΚΠΑ καθως το επίπεδο δυσκολίας ειναι πιο ανεβασμένο και μαθαίνεις ισως περισσότερα από όσα θα μάθαινες μονος σου. Ωστόσο για αυτό που ειπες για τις ροές. Κάποιος που στην σχολή μας εχει επιλέξει Ροή Υ (Υπολογιστικά συστήματα) και Λ (λογισμικό) δεν εχει να ζηλέψει τίποτα από θεμα γνώσεων κλπ, από μια σχολή πληροφορικής. Από τις σχολές ΗΜΜΥ απλά εχεις την δυνατότητα να βγεις ό,τι θέλεις, είτε Ενεργειακός, Αυτοματισμοί, Πληροφορικάριος, Τηλεπικοινωνίες κοκ. Εχεις ακομα και την δυνατότητα να σχεδιάσεις μονος σου το πτυχίο σου, διαλέγοντας ελεύθερα μαθήματα απο πολλές κατευθυνσεις. Το λεω γτ μπορει καποιος υποψήφιος να διαβασει το ποστ και να σχηματίσει λάθος αντίληψη. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2019 από flienky
gthe Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 4 ώρες πριν, l3ck είπε To νέο πρόγραμμα έχει 16 καινούργια και έχω άλλα τόσα για ΤΕΙ, βέβαια αρκετά είναι μίσα (επειδή περνούσα συνήθως το εργαστηριακό κομμάτι) και επειδή έχω ήδη κάποια εμπειρία σε αυτά πιστεύω σε περίπου 1.5 χρόνο θα βγάλω το ΤΕΙ. Να σημειώσω πως σε αυτες τις περιόδους υπολογίζω και τον στρατό μέσα, ο οποίος θα διαρκέσει 12 μήνες και επίσης υπολογίζω και δουλειά (ένας ακόμη λόγος που λεω οτι θα τραβήξει τόσο πολύ) Αν θέλεις να βάλεις κανένα link με το τι ακριβώς είναι τα 16 παραπάνω μαθήματα, και με τι θα σου άρεσε ιδανικά να ασχοληθείς στο μέλλον, ίσως μπορέσει κάποιος να εκφράσει καλύτερα αποψη για το τι αξίζει και τι όχι. Εγω ας πούμε ως απόφοιτος του ΕΚΠΑ που παλιότερα έκανα μάθημα στο πρώην ΤΕΙ και τώρα είμαι σε εταιρία δυσκολεύομαι να απαντήσω αν δεν δω κάτι συγκεκριμένο (δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα της μετατροπής σε ΑΕΙ σε επίπεδο οδηγού σπουδών)
Βασίλης_29 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, flienky είπε Κατι εχω ακουσει μιας και ΗΜΜΥ στο ΕΜΠ σπουδάζω. Είπα ότι κατα την γνώμη μου ειναι καλυτερο value for your time να ασχοληθείς μονος σου πάρα να κάνεις αυτά τα 16 μαθήματα του ΠΑΔΑ για να εχεις μαστερ από εκει. Αυτό δεν ισχύει στα μεταπτυχια του ΕΜΠ και ΕΚΠΑ καθως το επίπεδο δυσκολίας ειναι πιο ανεβασμένο και μαθαίνεις ισως περισσότερα από όσα θα μάθαινες μονος σου. Ωστόσο για αυτό που ειπες για τις ροές. Κάποιος που στην σχολή μας εχει επιλέξει Ροή Υ (Υπολογιστικά συστήματα) και Λ (λογισμικό) δεν εχει να ζηλέψει τίποτα από θεμα γνώσεων κλπ, από μια σχολή πληροφορικής. Από τις σχολές ΗΜΜΥ απλά εχεις την δυνατότητα να βγεις ό,τι θέλεις, είτε Ενεργειακός, Αυτοματισμοί, Πληροφορικάριος, Τηλεπικοινωνίες κοκ. Εχεις ακομα και την δυνατότητα να σχεδιάσεις μονος σου το πτυχίο σου, διαλέγοντας ελεύθερα μαθήματα απο πολλές κατευθυνσεις. Το λεω γτ μπορει καποιος υποψήφιος να διαβασει το ποστ και να σχηματίσει λάθος αντίληψη. Απάντησα στον ts που σπουδάζει στο ΠΑΔΑ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα