Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ξέρω ότι υπάρχουν διάφορα θέματα για κατσαρίδες αλλά όλα στοχεύουν σε μικρές/ μεγάλες που υπάρχουν και κυκλοφορούν μες στο σπίτι αλλά στη δική μου περίπτωση έρχονται πετώντας απ'έξω! Έχουμε κάνει απεντόμωση στην πολυκατοικία με τζελ πριν 2 βδομάδες αλλά δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα διότι αυτές έρχονται πετώντας απ'έξω, άρα η φωλιά τους δεν είναι κάπου γύρω..

Έχω βάλει σίτες στις μπαλκονόπορτες (ή τις κλείνω εντελώς), έχω μόνο πιθανή είσοδο την καμινάδα και τους αεραγωγούς του μπάνιου και του απορροφητήρα. Δεν μιλάω για μικρές κατσαρίδες, μιλάω για μεγάλες που έχουν φτερά και τα χρησιμοποιούν..

Έχω αρχίσει όταν ξυπνάω ή όταν μπαίνω σπίτι να ελέγχω σαν τον Τζέιμς Μποντ αν υπάρχει καμία κρυμμένη..

Έχετε παρόμοιες εμπειρίες και καμιά συμβουλή;

• Sad 1
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Παίρνω από το μαγαζί μας "απωθητικό σπρέι για ιπτάμενα έντομα" της hygiene. Επίσης, παλιότερα μου είχαν προτείνει το k-othrine το οποίο ψεκάζεις εξωτερικά περιμετρικά από παράθυρα, εξαερισμούς κτλ. Κάνει δουλειά, δεν μπαίνει τίποτα μέσα στο σπίτι από κατσαρίδες και διάφορα έντομα (μύγες, κουνούπια κτλ). Είχα και εγώ θέμα με τους ονίσκους. 

Αν δεν έχεις εξωτερική πρόσβαση σε αυτά, οκ ψέκασε αφού βγάλεις σχάρες κτλ (απευθείας σωλήνα). Βέβαια αν όντως μπαίνουν από εκεί, θα πρέπει να βλέπεις για πτώματα. 

Δημοσ.

Σιτες και στις εισόδους των αεραγωγών. 

Επίσης θα κλεινεις όλα τα Λουκία των αποχετευσεων. 

Ελεγχος ολων των πιθανών εισόδων στα πιο περίεργα μέρη.

Τακτικός ψεκασμός στα απρόσιτα μέρη που κρύβονται όπως ψυγείο, πλυντήριο, βαριά έπιπλα κλπ.

Έτσι και να εισέλθει να πεθάνει.

Ψεκασμός ΚΑΙ στο μπαλκονι. 

Μην εχεις γενικά πολλά πραγματα όπως γλάστρες σαβουρα κλπ

Κάθε Σεπτέμβριο μάζεμα πτωμάτων.

Δημοσ.

Θα είχα μετακομίσει και ας ηταν δικό μου με πισινα! Δεν τα βάζεις με κάποιον που επιβιώνει σε πυρηνικο πόλεμο.

• Like 4
Δημοσ.

Yπαρχουν 3 επιλογες 1> φευγεις από τα αστικα κεντρα και πας σε χωριο κανονικότατα 200 χιλιόμετρα παραπερα τουλάχιστον ;)  2> Θα ξενυχτάς μαζι τους να τις σκοτώνεις συνεχεια και τελειωμο δεν θα χουν … το βλέπεις σαν παιχνιδι όταν θα εχεις φρικαρει από όλα τ''αλλα της ζωης… και 3> Zεις μαζι τους τις εχεις σαν κατοικιδια τις αγαπας και της φροντιζεις.. πχ κάθε βραδυ φαι στη κουζινα και όχι πολλα σουρτα φερτα με το φως γιατι τις ενοχλεί η παρουσια σου... τουλάχιστον  μεχρι να αποκτησουν εμπιστοσυνη μαζι σου... να καταλαβουν ότι πραγματικα δεν θες να τις κανεις κακο...πλεον θα γινετε φιλοι σαν μια οικογενεια και θα χαιρεσαι και εσυ που είναι χαρούμενες.. :) 

• Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, janus5555 είπε

Έχω αρχίσει όταν ξυπνάω ή όταν μπαίνω σπίτι να ελέγχω σαν τον Τζέιμς Μποντ αν υπάρχει καμία κρυμμένη..

Έχετε παρόμοιες εμπειρίες και καμιά συμβουλή;

https://www.youtube.com/watch?v=OVCFETlXOQ0    😂

Δημοσ.

Προχθές άνοιξα τη σίτα για να βγω στη βεράντα και η ρουφιανα προφανώς παραμόνευε και χώθηκε στο σπίτι .Ακολουθουσαν στιγμές απείρου κάλλους αφού τις σιχαίνομαι ,έλειπε η σύζυγος που τις βρίσκει χαριτωμένες και ανέλαβα τα χρέη του εξολοθρευτή .Τελικα μετά από συνεχή επίθεση και καθόλου άμυνα τη σκότωσα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προχθές πέτυχα μια και αδειασα όλο το τέζα μέχρι να ψοφήσει. Έκανα κεφάλι στο τέλος από τη μυρωδιά 

Επεξ/σία από mylo
Δημοσ.

Είναι πρώτα ψυχολογικό το θέμα. Αν νιώθουν οτι τις φοβάσαι έρχονται όλο και περισσότερο.
Μπορείς να φέρεις και  φυσικούς κυνηγούς στο σπίτι σου, γάτες κυρίως αλλά και αράχνες. Στη σωλήνωση που οδηγεί στο βόθρο μου, έχουν βάλει ένα παχύ ιστό, δεν περνάει κατσαρίδα.

Δημοσ.

Πίκρα...Έχω μετακομίσει για πρόβλημα με ποντίκια που αγνοούσε η ιδιοκτήτρια. Για κατσαρίδες θα το σκεφτόμουν επίσης.

• Sad 1
Δημοσ.

Οπωσδηποτε   "επαγγελματικος"   ψεκασμος   απο   εταιρεια   απολυμανσεων   με  συνεννοηση   για   το  συγκεκριμενο   θεμα  και   επαναληψη   καθε   ανοιξη (80-100  ευρω).

Με   το   που   πατανε   στην   επιφανεια   μετρανε   δευτερολεπτα.....

Αν   βρεθει   η   "πηγη"   που   σαφως   θα  εχει   γινει   εργοστασιο  παραγωγης   κατσαριδων,  αμεση   καταγγελια   στον  δημο  η  στην  περιφερεια   αν  ειναι   δυνατον   απο   ομαδα

γειτονων   παντα   επωνυμα.

Ολες   οι  κατσαριδες   πετανε   απλα   το  κανουν   μονο   για   μεγαλες   αποστασεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mylo είπε

Προχθές πέτυχα μια και αδειασα όλο το τέζα μέχρι να ψοφήσει. Έκανα κεφάλι στο από τη μυρωδιά 

To καλυτερο ειναι το μπλε οινοπνευμα. Φτηνο, μη καρκινογονο, ακαριαιο και αποτελεσματικο συν οτι απολυμαινει και εκει που πατησε η βρωμιαρα.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cumulus είπε

Προχθές άνοιξα τη σίτα για να βγω στη βεράντα και η ρουφιανα προφανώς παραμόνευε και χώθηκε στο σπίτι.

Αυτό!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Eίχα πολλά χρόνια να δω μία αστική κατσαρίδα κι ένα απόγευμα είδα μία στην αυλή που προφανώς κάποιος Αθηναίος την κουβάλησε μαζί του για διακοπές. Τότε συνειδητοποίησα ότι με τόσα τρομερά έντομα που έχω γνωρίσει έπαψε πια να μου φαίνεται αηδιαστική. Δεν την σκότωσα καν. Την άφησα να πάρει τον δρόμο της και να συναντήσει την γιγάντια σαρανταποδαρούσα και να παλέψει για την ζωή της. Δε μου λείπουν πάντως, αυτό είναι σίγουρο. Ειδικά όταν είσαι στη λεκάνη της τουαλέτας και εμφανίζεται ξαφνικά και απογειώνεσαι με το σκατό στα μισά του δρόμου...
:lol:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...