fytotech Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Είχα ένα τροχαίο ατύχημα, την ώρα της εργασίας μου, καθώς πήγαινα μια παραγγελία. Δε γνωρίζω αν θεωρείται εργατικό ατύχημα ή όχι. Άλλη όμως είναι η απορία μου. Επειδή ήταν αρκετά σοβαρό τροχαίο, ήμουν καθηλωμένος στο κρεβάτι για δύο μήνες. Σήμερα, μπήκα στη σελίδα του ΕΦΚΑ και γράφει για αποζημίωση πρέπει να έχει δηλωθεί το ατύχημα μέσα σε 30 μέρες από το συμβάν. Επίσης, ζητάει χαρτιά που κάνουν πολλές μέρες για να βγουν (χαρτιά από το ΕΚΑΒ που με πήρε κλπ, κάνουν κοντά τρεις μήνες να βγουν, καθώς τα έχω ζητήσει ήδη για τη μήνυση που έχω κάνει). Υπάρχει κάποιος τρόπος να το αποφύγω αυτό; Ειλικρινά το βρίσκω αδιανόητο. Τι έπρεπε να κάνω δηλαδή; Να σηκωθώ χωρίς να μπορώ;
fytotech Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 8 λεπτά πριν, divo είπε Διαβασε εδω Ευχαριστώ για το χρόνο σου. Δε διευκρινίσα πως η επιχείρηση είναι δική μου. Οπότε δεν μπορούσε να πάει ο "εργοδότης"να κοινοποιήσει το ατύχημα. Με λίγα λόγια, έπρεπε να βγω από το χειρουργείο και να πάω να δηλώσω το ατύχημα; Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να κάνω. Θα πάω σε κατάστημα του ΕΦΚΑ αλλά ήθελα να είμαι προετοιμασμένος με κάποιον τρόπο. Μάλλον δεν έχει καν νόημα να κάνω κάτι τέτοιο.
Moderators Malthador Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Ερμ, για αρχή μην δηλώσεις εργατικό ατύχημα σε δική σου επιχείρηση. 4
mclein² Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 4 λεπτά πριν, Malthador είπε Ερμ, για αρχή μην δηλώσεις εργατικό ατύχημα σε δική σου επιχείρηση. γιατι να μην το κανει ;
fytotech Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 3 λεπτά πριν, Malthador είπε Ερμ, για αρχή μην δηλώσεις εργατικό ατύχημα σε δική σου επιχείρηση. Εφόσον είναι την ώρα της εργασίας μου, αυτός δεν είναι ο τρόπος να αποζημιωθώ; Θα είναι κακό για την επιχείρησή μου, με κάποιον τρόπο; Υπάρχει κάποια άλλη οδός; Χίλια ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας.
Mpiftekis Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 7 λεπτά πριν, fytotech είπε Εφόσον είναι την ώρα της εργασίας μου, αυτός δεν είναι ο τρόπος να αποζημιωθώ; Θα είναι κακό για την επιχείρησή μου, με κάποιον τρόπο; Υπάρχει κάποια άλλη οδός; Χίλια ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας. Από ποιόν θα αποζημιωθείς;; Απ'τον εαυτό σου; Δε νομίζω ότι σε πληρώνει το κράτος
Moderators Malthador Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 3 minutes ago, fytotech said: Εφόσον είναι την ώρα της εργασίας μου, αυτός δεν είναι ο τρόπος να αποζημιωθώ; Θα είναι κακό για την επιχείρησή μου, με κάποιον τρόπο; Υπάρχει κάποια άλλη οδός; Χίλια ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας. Θα έρθει κλιμάκιο να ελέγξει κατά πόσο τηρούνται οι συνθήκες ασφάλειας κλπ αν το δηλώσεις σαν εργατικό ατύχημα με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Θες να μπεις σε αυτή τη διαδικασία; Υπολόγισε πόσα χρήματα θα δικαιούσαι αποζημίωση και κρίνε αν σε συμφέρει. Επίσης μίλα και με τον λογιστή σου. 4
fytotech Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 4 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε Από ποιόν θα αποζημιωθείς;; Απ'τον εαυτό σου; Δε νομίζω ότι σε πληρώνει το κράτος Σε πληρώνει το κράτος. Άλλωστε γι'αυτό πληρώνεις κι εσύ το κράτος. Για ασφάλεια. 5 λεπτά πριν, Malthador είπε Θα έρθει κλιμάκιο να ελέγξει κατά πόσο τηρούνται οι συνθήκες ασφάλειας κλπ αν το δηλώσεις σαν εργατικό ατύχημα με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Θες να μπεις σε αυτή τη διαδικασία; Υπολόγισε πόσα χρήματα θα δικαιούσαι αποζημίωση και κρίνε αν σε συμφέρει. Επίσης μίλα και με τον λογιστή σου. Ουσιαστικά έγινε τροχαίο ατύχημα. Δεν έχει καμία σχέση με το χώρο εργασίας. Μια παραγγελία πήγαινα απλά. Με λογιστή να μιλήσω ή με δικηγόρο;
Moderators Malthador Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 1 minute ago, fytotech said: Ουσιαστικά έγινε τροχαίο ατύχημα. Δεν έχει καμία σχέση με το χώρο εργασίας. Μια παραγγελία πήγαινα απλά. Με λογιστή να μιλήσω ή με δικηγόρο; Με το λογιστή σου πρώτα να σε κατευθύνει. Η οδική ασφάλεια δεν καλύπτει τις μέρες που ήσουν κλινήρης; 1
slk200gr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 13 λεπτά πριν, fytotech είπε Σε πληρώνει το κράτος. Άλλωστε γι'αυτό πληρώνεις κι εσύ το κράτος. Για ασφάλεια. Ουσιαστικά έγινε τροχαίο ατύχημα. Δεν έχει καμία σχέση με το χώρο εργασίας. Μια παραγγελία πήγαινα απλά. Με λογιστή να μιλήσω ή με δικηγόρο; Δεν χρειαζεται να μιλησεις με κανεναν εκτος αν θελεις να τα κανεις χειροτερα,το κρατος δεν σε αποζημιωνει και προς θεου μην καταγγειλεις τον εαυτο σου γιατι οχι μονο δεν θα αποζημιωθεις αλλα θα πληρωσεις τα κερατα σου οπως προανεφερε και ο Malthador 1
k_w_t Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, Κostis είπε Στο τροχαίο ποιός έφταιγε; Αυτο ειναι ασχετο.... Στο εργατικο ατυχημα δεν το κοιταει αυτο το ΙΚΑ. Μπορει να πεσεις και μονος με το μηχανακι...
slk200gr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, k_w_t είπε Αυτο ειναι ασχετο.... Στο εργατικο ατυχημα δεν το κοιταει αυτο το ΙΚΑ. Μπορει να πεσεις και μονος με το μηχανακι... για ποιο εργατικο ατυχημα μιλας γεροντα?στην καλυτερη περιπτωση εργοδοτικο ατυχημα
Super Moderators Snoob Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δεν νομίζω να λογίζεται καν για εργατικό ατύχημα (εργοδότης). Επικοινωνία με το λογιστή επιβάλλεται.
chsam Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Μόλις τώρα, slk200gr είπε για ποιο εργατικο ατυχημα μιλας γεροντα?στην καλυτερη περιπτωση εργοδοτικο ατυχημα Με προλαβες......το εργατικο ατυχημα αφορα ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ και οχι ΕΡΓΟΔΟΤΗ. Εκτος κ αν εχει δηλωσει κατι διαφορετικα σαν ιδιοτητα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα