mr.lucifer Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Έχοντας αλλάξει γραμμή πρόσφατα σε 120/120 ο τεχνικος που ηρθε να μου βαλει το router (arrow fibre) μου ειπε οτι το καλωδιο μου (απο router σε pc ) ειναι παλιο .. Μου είπε να πάρω άλλο γιατί με αυτο το καλωδιο μπορω να φτασω μεχρι τα 100mbs ... και οντως πιανω 95/95 Κανοντας μια αναζητηση στο skrouz ειδα οτι εχει χιλια δυο καλωδια cat 6 , cat6a , cat6e . Ποια η διαφορά και ποιο πρέπει να πάρω ?
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 μαλλον ειχες καλωδιο το οποιο εχει μεσα μονο τα 4 καλωδια απο τα 8 για αυτο φτανεις μεχρι 100. το 100αρι παιζει με τα pin 1,2,3,6 ενω το 1000αρι χρησιμοποιει και τα 8.εσυ θες ενα καλωδιο που να εχει και τα 8 καλωδια μεσα.οτι και να παρεις απο cat5e και πανω κανει την δουλεια του.δεν υπαρχει λογος για κατι διαφορετικο.εκτος αν ο τεχνικος σου ειπε βλακεια και το καλωδιο σου ειναι 1000αρι και απλα δεν κλειδωνεις στο 1gbit λογω οτι η καρτα δικτυου σου στο Pc δεν ειναι gigabit 2 minutes ago, mr.lucifer said: Έχοντας αλλάξει γραμμή πρόσφατα σε 120/120 ο τεχνικος που ηρθε να μου βαλει το router (arrow fibre) μου ειπε οτι το καλωδιο μου (απο router σε pc ) ειναι παλιο .. Μου είπε να πάρω άλλο γιατί με αυτο το καλωδιο μπορω να φτασω μεχρι τα 100mbs ... και οντως πιανω 95/95 Κανοντας μια αναζητηση στο skrouz ειδα οτι εχει χιλια δυο καλωδια cat 6 , cat6a , cat6e . Ποια η διαφορά και ποιο πρέπει να πάρω ? 1 1
mr.lucifer Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 οχι οπως λες και εσυ μου εδειξε το καλωδιο και μεσα ειχε μονο 4 Pin .. οσο για την καρτα δικτυου μου στο pc ειναι gigabit Απλα σε αλλα καλωδια λεει u/utp και σε αλλα s/ftp
jkoukos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δεν χρειάζεται S/FTP (είναι πλεονασμός). Οποιοδήποτε UTP από Cat5ε και πάνω σου κάνει, αρκεί να αναφέρει Gigabit ή να έχει και τα 8 εσωτερικά καλωδιάκια συνδεδεμένα στους ακροδέκτες.
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 19 hours ago, mr.lucifer said: οχι οπως λες και εσυ μου εδειξε το καλωδιο και μεσα ειχε μονο 4 Pin .. οσο για την καρτα δικτυου μου στο pc ειναι gigabit Απλα σε αλλα καλωδια λεει u/utp και σε αλλα s/ftp αυτο με τα 4 καλωδιακια ειναι 100αρι.εσυ θες με 8.οποτε αγοραζεις ενα με 8 ή μπορει να βρεις απο κανα αλλο παλιο router.to κοστος ουτε ενα ευρω.αλλωστε να βρεις για πωληση σε μαγαζι καλωδιο δικτυου κατω απο cat5e η με 4 pin θα ειναι δυσκολο:p
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα