Agnwsth97 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 5 ώρες πριν, XPHSTOS_ είπε Τα λεφτά είναι οκ, και το διάστημα μικρό. Γενικά όταν υπάρχει δουλειά και δεν "κάθεσαι" η ώρα περνάει γρήγορα. Θα σου βγει ο πάτος αλλά αυτό το ξέρεις... δηλαδή μην περιμένεις να κάνεις διακοπές! Αν έχεις 1 ρεπό την εβδομάδα μην περιμένεις να σου κάνει και πολλά από άποψη διακοπών.. μάλλον θα είσαι τάβλα στο κρεβάτι! Πέρα από όλα όσα αναφέρθηκαν, προφανώς και μια τέτοια εργασία μόνο ιδανική δεν την λες... αλλά αν είσαι νέα (που το υποθέτω) θα είναι ένα καλό σχολείο για αργότερα. (Για όσους θα τρέξουν να πουν ότι προωθώ ένα σύστημα 10 - 12ωρης εργασίας με την φράση "καλό σχολείο" να ξεκαθαρίσω ότι δεν εννοώ αυτό. Εννοώ ότι κάποιες καταστάσεις μας κάνουν σκληρότερους και να μην τα παρατάμε τόσο εύκολα...) Να σαι καλά για τις συμβουλές σου
wallace9 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, sezebo είπε δεν καταλαβαινεις οτι ειναι θεμα κουλτουρας του λαου μας, οτι ο ελληνας απο το 90 και μετα εχει γινει ο μεγαλύτερος τεμπελης στην ευρωπη, οτι στις απεργιες και στις πορείες ειναι πρωτος!! μονο με σκληρη δουλεια θα δουμε προκοπη, μη περιμενετε να σας σωσει κανεις πολιτικος μονο ΔΟΥΛΕΙΑ και ΙΔΡΩΤΑΣ Έλα "κουλτουριάρη" ας δούμε λίγο τα γεγονότα με νούμερα.😀 Το 1990 το ΑΕΠ της χώρας ήταν 38 δις ευρώ. Το 2007 ανήλθε στα 208 δις. ∆ηλαδή, αυξήθηκε κατά 5,5 φορές. Το 1990 –σύµφωνα µε τα στοιχεία της ICAP– τα κέρδη των επιχειρήσεων (ΑΕ και ΕΠΕ) ήταν 575 εκατοµµύρια ευρώ. Το 2007 τα κέρδη των επιχειρήσεων είχαν εκτιναχτεί στα 16 δις ευρώ. ∆ηλαδή, αυξήθηκαν κατά 28 φορές. Το 1990 το βασικό ηµεροµίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη ήταν 15 ευρώ. Το 2007 το βασικό µεροκάµατο µόλις και µετά βίας είχε φτάσει στα 30 ευρώ. Ο τεμπέλης ο Έλληνας, µε την «αύξηση» κατά 1 µόλις φορά του κατώτατου µισθού του, έφτασε να ζει σε συνθήκες που σε αποπληθωρισµένες τιµές ισοδυναµούν µε το ότι η αγοραστική του δύναµη έπεσε στα επίπεδα του 1984! Αλλά είπαμε, ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΑ .😄 Να έρθει η "ανάπτυξη" (για ποιους άραγε;) να βγούμε από την "κρίση"... Κατά τ' άλλα έχεις και άποψη περί "fake" Eurostat αλλά το σανό πάει σύννεφο. 3 2
sezebo Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 26 λεπτά πριν, wallace9 είπε Έλα "κουλτουριάρη" ας δούμε λίγο τα γεγονότα με νούμερα.😀 Το 1990 το ΑΕΠ της χώρας ήταν 38 δις ευρώ. Το 2007 ανήλθε στα 208 δις. ∆ηλαδή, αυξήθηκε κατά 5,5 φορές. Το 1990 –σύµφωνα µε τα στοιχεία της ICAP– τα κέρδη των επιχειρήσεων (ΑΕ και ΕΠΕ) ήταν 575 εκατοµµύρια ευρώ. Το 2007 τα κέρδη των επιχειρήσεων είχαν εκτιναχτεί στα 16 δις ευρώ. ∆ηλαδή, αυξήθηκαν κατά 28 φορές. Το 1990 το βασικό ηµεροµίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη ήταν 15 ευρώ. Το 2007 το βασικό µεροκάµατο µόλις και µετά βίας είχε φτάσει στα 30 ευρώ. Ο τεμπέλης ο Έλληνας, µε την «αύξηση» κατά 1 µόλις φορά του κατώτατου µισθού του, έφτασε να ζει σε συνθήκες που σε αποπληθωρισµένες τιµές ισοδυναµούν µε το ότι η αγοραστική του δύναµη έπεσε στα επίπεδα του 1984! Αλλά είπαμε, ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΑ .😄 Να έρθει η "ανάπτυξη" (για ποιους άραγε;) να βγούμε από την "κρίση"... Κατά τ' άλλα έχεις και άποψη περί "fake" Eurostat αλλά το σανό πάει σύννεφο. ΤΑ ΚΕΡΔΗ εκτιναχθηκαν παγκοσμιος, ο ελληνας βολευτηκε με δανεια και θεσεις στο δημοσιο. Ο ελληνας δεν εγινε απλα τεμπελης, ΤΟΝ ΚΑΝΑΝΕ. Οι επιχειρησεις παντα θα βρισκουν τροπο να κερδιζουν ετσι ειναι ο καπιταλισμος. Αν ο ελληνας δε δουλεψει σα σκυλι οπως οι αλβανοι το 90 δε θα βγουμε απτον βουρκο. Τα στατιστικα μη τα πιστευεις, βγες σε καμια χωρα σοβαρη να δεις τι θα πει ο κοσμος δουλευει (δεν τα ξινει οπως εδω)
primeragt Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Για να ισχυει το παραλογο σεναριο σου με τους ειλοτες Αλβανους του 90 θα πρεπει να πας και συ σε μια αλλη αντιστοιχη Ελλαδα του 90 εν ετη 2019 και να δουλευεις σαν ειλοτας που λες με τη παραδοχη οτι δεν θα κρατας τιποτα για σενα εκτος των απολυτος απαραιτητων και ΟΛΑ τα υπολοιπα πισω στην Ελλαδα. ΕΤΣΙ ανοικοδομηθηκε η Αλβανια το 90. Οσοι ηρθαν εδω τα εστελναν ΟΛΑ εκει.
Paris777 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Χωρις να εχω διαβασει περαν της πρωτης σελιδας θα σας πω τα δικα μου. Εχουμε οικογενειακη επιχειρηση φυτωριο.Ειμαστε 3 αδερφια.Το φυτωριο ειναι ανοιχτο καθε μερα απο 8 εως 9 καθε μερα (οποτε 13 ωρες) Την ανοιξη (μαρτιο-ιουλιο) 3 φορες την εβδομαδα πηγαινουμε στην ανθαγορα οποτε ξυπναμε απο τις 5 το πρωι μεχρι τις 9 το βραδυ).Τους υπολοιπους μηνες πηγαινουμε 2 φορες την εβδομαδα στην ανθαγορα εκτος απο δεκεμβρη ιανουαριο που παμε μια φορα ανα εβδομαδα. Εχουμε κανονισει την ημερα να ειναι 2 ατομα και ο τριτος να ειναι απο την αρχη της μερας μεχρι τις 3 το μεσημερι και μετα ρεπο. οποτε συνηθως ειμαστε στο 12ωρο περιπου μεσο ορο καθε μερα.(γιορτες ειμαστε ανοιχτα και ολοι απικο) Εγω παιρνω 700 το ιδιο και ο αδερφος μου και η αδερφη μου.Το καλο ειναι οτι τα εξοδα βγαινουν αλλα δεν ειναι ζωη αυτη.Την κανουμε 4 χρονια αυτη την δουλεια. Αν θες να το κανεις για 1200 ευρω ειναι καλα λεφτα για μαξιμουμ 6 μηνες.Επειδη θα εχεις αφεντικο πανω απο το κεφαλι σου θα ειναι πιο δυσκολα.Μην νομισεις ομως οτι και αν δεν εχεις 1 αφεντικο δεν εχεις καθολου.Συνηθως εχεις οσα αφεντικα οσοι ειναι και οι πελατες σου. Αυτα τα 2 cents απο μενα. 4 1
vagos789 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 23 ώρες πριν, Agnwsth97 είπε Καλησπέρα σας θα ήθελα να μάθω από κάποιον άνθρωπο που έχει παραπάνω εμπειρία. Φέτος λοιπόν ενδεχεται να εργαστώ σε φουρνο στη Μύκονο για περίπου 1μιση μήνα. Πρώτη φορά που δουλεύω σε φουρνο και γενικά από τις πρώτες μου δουλειές. Μου ειπαν ότι θα δουλεύω 12ωρο και θα βγαζω περίπου 1100 με 1200 το μήνα για πρωί και κάπου στα 1300 με 1400 το βράδυ. Θα ήθελα να μου πείτε πως σας φαίνονται τα χρήματα και πόσο κουραστικό είναι το 12ωρο? Φιλε οι πιθανοτητες να τα καταφερεις ειναι πολυ λιγες με αυτα τα δεδομενα Θα πρεπει να σου λειπουν πολυ αυτα τα λεφτα για να βγαλεις επιτυχως τη σαιζον,καποιος με οικογενεια κτλ,εσυ θα φυγεις τρεχοντας
Xvipes Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Quote Μου ειπαν ότι θα δουλεύω 12ωρο και θα βγαζω περίπου 1100 με 1200 το μήνα για πρωί και κάπου στα 1300 με 1400 το βράδυ. Κάτι μου λέει ότι στα λεφτά αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα tips, αλλιώς γιατί να κυμαίνεται το ποσό? 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, Xvipes είπε Κάτι μου λέει ότι στα λεφτά αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα tips, αλλιώς γιατί να κυμαίνεται το ποσό? γιατι το βραδινο εχει προσαυξήσεις? 1
gthe Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Paris777 είπε Χωρις να εχω διαβασει περαν της πρωτης σελιδας θα σας πω τα δικα μου. Εχουμε οικογενειακη επιχειρηση φυτωριο.Ειμαστε 3 αδερφια.Το φυτωριο ειναι ανοιχτο καθε μερα απο 8 εως 9 καθε μερα (οποτε 13 ωρες) Την ανοιξη (μαρτιο-ιουλιο) 3 φορες την εβδομαδα πηγαινουμε στην ανθαγορα οποτε ξυπναμε απο τις 5 το πρωι μεχρι τις 9 το βραδυ).Τους υπολοιπους μηνες πηγαινουμε 2 φορες την εβδομαδα στην ανθαγορα εκτος απο δεκεμβρη ιανουαριο που παμε μια φορα ανα εβδομαδα. Εχουμε κανονισει την ημερα να ειναι 2 ατομα και ο τριτος να ειναι απο την αρχη της μερας μεχρι τις 3 το μεσημερι και μετα ρεπο. οποτε συνηθως ειμαστε στο 12ωρο περιπου μεσο ορο καθε μερα.(γιορτες ειμαστε ανοιχτα και ολοι απικο) Εγω παιρνω 700 το ιδιο και ο αδερφος μου και η αδερφη μου.Το καλο ειναι οτι τα εξοδα βγαινουν αλλα δεν ειναι ζωη αυτη.Την κανουμε 4 χρονια αυτη την δουλεια. Αν θες να το κανεις για 1200 ευρω ειναι καλα λεφτα για μαξιμουμ 6 μηνες.Επειδη θα εχεις αφεντικο πανω απο το κεφαλι σου θα ειναι πιο δυσκολα.Μην νομισεις ομως οτι και αν δεν εχεις 1 αφεντικο δεν εχεις καθολου.Συνηθως εχεις οσα αφεντικα οσοι ειναι και οι πελατες σου. Αυτα τα 2 cents απο μενα. Καταρχήν συγχαρητήρια γιατί ακούγεται μια σωστά δομημένη οικογενειακή επιχείρηση. Αξίζετε πολλά μπράβο για την προσπάθεια σας και οι 3. Χωρίς να θέλω να γίνω αδιάκριτος, από την περιγραφή αυτή σημαίνει πως η επιχείρηση σας έχει καθαρά έσοδα χοντρικά 2100 το μήνα αν καταλαβα καλά ή έχετε συμφωνήσει για δικούς σας λογους να παίρνετε αυτά τα χρήματα και να κεφαλαιοποείται τα υπόλοιπα κέρδη? Αν θες απαντάς προφανώς. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2019 από gthe
Xvipes Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 3 minutes ago, Αλεξανδρος A.92 said: γιατι το βραδινο εχει προσαυξήσεις? Mιλάω για το "1100 με 1200" και το "1300 με 1400". Γιατί όχι ξεκάθαρα 1200 και 1400? θέλουν να δουν την προϋπηρεσία και τα προσόντα πριν αποφασίσουν? Κάτι δεν είναι ξεκάθαρο... 1
Narayan Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 3 ώρες πριν, fg9000 είπε Αμα θελει να πουλα "ποιοτικη" τυροπιτα των 5€. Τοτε οφειλει να εχει το αντοιστιχο ποιοτικο προσωπικο. Ειναι σαν να θελεις να ανοιξεις πενταστερο ρεστοραν και αντι για σεφ να εχεις σουβλατζη με τον αντοιστιχο μισθο. Η τελική τιμή της τυρόπιτας δεν καθορίζεται μόνο από τον μισθό των υπαλλήλων, με αυτά τα χρήματα πρέπει να πληρωθεί και το ενοίκιο, να αγοραστούν υλικά, να εξοφληθούν λογαριασμοί... Μερικοί νομίζουν πως επειδή η τυρόπιτα στην Αθήνα στοιχίζει €2 και στο νησί €5, πως τα €3 της διαφοράς είναι κέρδος για τον μαγαζάτορα. Το γεγονός πως το ενοίκιο στην Αθήνα είναι €800 και στο νησί μπορεί να φτάσει και πενταψήφιο, πως οι μισθοί είναι υψηλότεροι και μαζί με στέγη και σίτηση για να προσελκύσουν εργάτες, πως τα υλικά παρασκευής έρχονται με το πλοίο που σε μερικές περιπτώσεις αυξάνει και το κόστος παραγωγής, είναι "λεπτομέρειες", αρκεί να βγεί το συμπέρασμα πως ο εργοδότης είναι δουλέμπορας αν δεν μοιράζεται τα κέρδη με τους εργαζόμενους 🙄 1
AristidisZ Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, Narayan είπε αρκεί να βγεί το συμπέρασμα πως ο εργοδότης είναι δουλέμπορας αν δεν μοιράζεται τα κέρδη με τους εργαζόμενους Ο εργοδότης είναι δουλέμπορας όταν δεν τηρεί την κείμενη νομοθεσία
kleo1 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. αξίζει δεν αξίζει, αυτά είναι τα λεφτά. αν δε πάει η ts θα βρεθεί σίγουρα κάποιος άλλος. το θέμα έχει να κάνει με το πόσο ανάγκη έχει ο καθένας τα χρήματα. για τους αλβανούς που αναφέρθηκε, δεν είναι ότι ήταν δουλευταράδες. απλά είχαν τεράστια ανάγκη και δουλεύανε για 3 κι 60 και κοιμόντουσαν μέσα σε αποθήκες στα χωριά. οι έλληνες δεν είχαν ανάγκη και δε το κάνανε. δε μπορείς να τους κατηγορήσεις ότι είναι τεμπέληδες.
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, Xvipes είπε Mιλάω για το "1100 με 1200" και το "1300 με 1400". Γιατί όχι ξεκάθαρα 1200 και 1400? θέλουν να δουν την προϋπηρεσία και τα προσόντα πριν αποφασίσουν? Κάτι δεν είναι ξεκάθαρο... υποθετω γιατι δεν ξερουν αν θα κανει και ποιες Κυριακες και ποσα βραδινα...Οποτε σου λεει αμα κανεις αρκετες κυριακες και βραδινα θα πας στα 1400 αν δεν κανεις καθολου η ελαχιστα βραδινα θα παιξεις στα χαμηλα...και αναλογως τους συνδυασμους τα ενδιαμεσα
Narayan Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 31 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Ο εργοδότης είναι δουλέμπορας όταν δεν τηρεί την κείμενη νομοθεσία Ναι Αριστείδη, αλλά και σε αυτό το τόπικ το "τσουβάλιασμα" καλά κρατεί. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις