SB_1957 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 3 ώρες πριν, vasilk είπε - Επειδή το έχεις γράψει μερικές φορές, Από που προκύπτει ότι τα όρια είναι προσχεδιασμένα; Που το είδες αυτό; Στις ηλεκτρονικές αρχικές δηλώσεις τα όρια δεν είναι σχεδιασμένα. Σχεδιασμένα είναι μετά την ανάρτηση (προανάρτηση, Α' ανάρτηση). Στις ηλεκτρονικές αρχικές δηλώσεις ο χάρτης είναι λευκό χαρτί. Στην ηλεκτρονική δήλωση όταν πας στον χάρτη να κάνεις εντοπισμό ακινήτου σου δείχνει τα όρια και όταν επιλέξεις το ακίνητο σου δείχνει και το εμβαδόν. Αν δε σου τα δείχνει πάτησε το άσπρο τρίγωνο σε καφέ πλαίσιο ανάμεσα στο σήμα της Google και το δενδράκι! 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Εμείς είχαμε πάει το 2008 να δηλώσουμε ένα 2όροφο επί οικοπέδου σε εντός σχεδίου. Απ' οτι θυμάμαι τους δείξαμε μόνο το συμβόλαιο και το Ε9 για την καταχώρηση. 1
adminaros Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Ευχαριστώ πολύ. τελικα όπως είπατε, υπάρχει στο χάρτη, από αεροφωτογραφια, και δεν θα χρειαστώ συντεταγμένες. 2
Lakou Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Να πω και εγώ τα δικά μου....... εχω κάνει δήλωση κτηματολογίου σε τρεις διαφορετικούς νομούς. Την πρώτη φορά αίτηση σύμβολαια απλό τοπογραφικό (το ένα ήταν του 1974) ήταν ένας νεαρός εξυπηρετικοτατος τσέκαρε τις αίτησης και ξεκίνησε την καταγραφή με εμένα δίπλα του να του δείχνει στον χάρτη που ακριβώς ήταν τα χωράφια-οικόπεδα και να βγάζει περίγραμμα...., τελείωσα σε 20 λεπτά. και μετά ξεκίνησε ο γολγοθάς σε άλλο νόμο φέρτε τα χαρτιά αφήστε τα με τοπογραφικά μόνο με συντεταγμένες βάλτε τα σε φάκελο και θα σας ειδοποιήσουμε.... ακόμα περιμενω και τώρα πρόσφατο χαρτιά τα γνωστα τοπογραφικά μόνο καινούργια και συντεταγμένες μέσω google να αναγράφονται στα τοπογραφικά.... και παραλαμβάνει ένας κύριος μεγάλος σε ηλικία χωρίς καμία ιδιότητα όπως λέει ο ίδιος εμένα μου είπαν μόνο να τα παραλαμβάνω θα σας ενημερώσουν.... Γενικά ότι ναναι (φυσικά το τελευταίο το παράτησα μέχρι να φτάσει προς το τέλος η προθεσμία μήπως και κατασταλαξουν κάπου) αστεια πράγματα..,, 2
Gatilaras Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Απλα λεω κατι και το αφηνω εδω.Μιας και ασχολουμαι με το αντικειμενο(οχι δεν ειμαι τοπογραφος,δεν ειμαι μηχανικος κλπ κλπ),ασχολουμαι με τα μηχανηματα που χρησιμοποιουν ολοι αυτοι(gps(gnss πλεον),γεωδαιτικους σταθμους κλπ) για το κτηματολογιο εαν δεν υπαρχει τοπογραφικο για οτιδηποτε κτημα,ακινητο κλπ θα χρειαστει.Εφαρμογες μεσω κινητου,tablet,gps χειρος κλπ θα σας δωσουν συντεταγμενες αλλα με αποκλιση στην καλυτερη και αν εχετε συγκεκριμενες συσκευες 5-7 μετρα απο τις πραγματικες.Εαν λοιπον στο διπλανο/απεναντι οικοπεδο γινει η μετρηση και το τοπογραφικο με καποιο μηχανημα ακριβειας(1-2 ποντους κατασκευαστη 4-6 στην πραγματικοτητα και ας λενε οοοοολοι οτι θελουν) θα υπαρξει υπερκαλυψη μεταξυ των τοπογραφικων που σημαινει μετρηση ξανα του οικοπεδου,κτηματος κλπ κλπ ξανα εξοδα για τη δηλωση και αναμονη δοξα το Θεο με το κιλο.Εαν θελετε να δηλωσετε πραγματα στο κτηματολογιο και δεν υπαρχει προσφατο τοπογραφικο(δεν μιλαμε για τοπογραφικα του 90 ουτε του 80) καλο θα ηταν να απευθυνθειτε στο γραφειο του κτηματολογιου της εκαστοτε περιοχης για το αν δεχονται τα εγγραφα που εχετε και αν δεν τα δεχονται σε καποιον μηχανικο ή τοπογραφο αλλα να ζητησετε να γινει η μετρηση με μηχανημα ακριβειας. Το να πανε με το κινητο(το κανουν) η με gps χειρος των 100ευρω(το κανουν) και να σας κανουν αρκουδοδουλειες και να τρεχετε και να μην φτανετε επειτα αποφυγετε το! Εκτος οτι ειναι κοροιδια,πολυ πιθανον να υπαρξει και προβλημα επειτα. Επισης οι αεροφωτογραφιες απο την πραγματικοτητα εχουν απο 10 εως 18 μετρα αποκλιση. Παρολο το κατεβατο ρωτατε πρωτα στα γραφεια της κτηματογραφησης για την περιουσια σας αν χρειαζεται τοπογραφικο και επειτα απευθυνεστε στους μηχανικους/τοπογραφους. 3
dionysg Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Να πω την αληθεια διαβασα διαγωνια τα προηγουμενα σχολια Τα 40ε για ενα τοπογραφικο, που γνωριζω εγω, δεν ειναι εξοδο για εκτος σχεδιου. Ουτε τα 150 200 250 για εντος Η σωστη, γρηγορη και οικονομικη δουλεια, γινεται με αποτυπωση Ο καθενας οπως θελει πορευεται, αλλα να παιρνει ενημερωμενες αποφασεις. Μην αρκειται σε κατι που διαβασε σε ενα φορουμ, αλλα να ρωταει καποιον γνωστη του θεματος, εξαλου δεν χρεωνει κανεις μια ερωτηση Σε υποθεση που μου ειχε τυχει σε οικοπεδο εντος σχεδιου, η "σωστη αποτυπωση" του κτηματολογιου δειχνει οτι ο δρομος εμπαινε εντος του οικοπεδου. Το κομματι μεταξυ πεζοδρομιου και του δρομου που εμπαινε, δημιουργησε ενα νεο οικοπεδο. Το αποτελεσμα ειναι ενα οικοπεδο φατσα σε 32μ πλατος δρομο να ειναι τυφλο και επομενως μη οικοδομησιμο. Αυτα γιατι α) εκανε καλη δουλεια το Κτηματολογιο με τα ορια και β) ο οικοπεδουχος δεν ηξερε ποιος ειναι ο σωστο τροπος δηλωσης ΥΓ ροζ γραμμη το πεζοδρομιο, γαλαζια το "σωστό οριο" κατα το κτηματολογιο, ενω οι 2 επρεπε να συμπιπτουν Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2019 από dionysg 3
meletis_m Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Κανονικά χρειάζεσαι τοπογράφο μηχανικό ή πολιτικό μηχανικό με Gps. Δοκίμασε την εφαρμογή MyRTK απο το PlayStore , για ios δέν ξέρω εάν βγαίνει 2
kounga Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Στις 2/7/2019 στις 3:34 ΜΜ, fastnq2 είπε Το συγκεκριμενο μπορει να γινει τζαμπα πολυ ευκολα.Μπορεις να μπεις στο kthma.gr ->γρηγορος εντοπισμος και βρισκεις απο εκει το οικοπεδο.ΕΑΝ δεν το βρεις,μπορεις να πας στο οικοπεδο με ενα android κινητο με την εφαρμογη ''συντεταγμενες gps'' να πατησεις αποθηκευση και μετα να πας με αυτες τις συντεταγμενες στο σαιτ παραπανω και να βρεις το οικοπεδο σου με προσχεδιασμενα τα ορια του.Στην καταθεση των δικαιολογητικων στα γραφεια του κτηματολογιου το δεχονται.Ονλαιν δεν ξερω.Εαν χρειαστεις βοηθεια στειλε μου. Στο site kthma.gr αναφέρουν οτι ο γρήγορος εντοπισμός αφορά 6-7 συγκεκριμένους νομούς. Αν μιλάμε για περιοχή εκτός αυτων τι κανουμε? Να εξηγηθώ: Θέλω να δηλώσω τα αγροτεμμάχια της γιαγιάς που είναι σε κατσάβραχα , μη καλιεργήσημα καν. Το μόνο που έχω είναι προικοσυμβόλαιο του 1940 ! Το οποίο αναφέρει απλά τοποθεσίες και αριθμό στρεμμάτων , χωρίς φυσικά συντεταγμένες. (το συμβόλαιο είναι γνήσιο απο το υποθηκοφυλάκιο , με παράβολα κλπ) Πάω λοιπόν με τη γιαγιά επι τόπου (ας πούμε οτι θυμάται τα σημεία) με την app EΓΣΑ87 και παίρνω τις μετρήσεις μου. Στη συνέχεια πως θα βγάλω σχέδια με βάση αυτές τις συντεταγμένες- εμβαδά που θα αποδεχθεί η Υπηρεσία? Θέλω αν είναι δυνατόν να τα καταθέσω εκεί και όχι ηλεκτρονικά.
Gatilaras Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, kounga είπε Στο site kthma.gr αναφέρουν οτι ο γρήγορος εντοπισμός αφορά 6-7 συγκεκριμένους νομούς. Αν μιλάμε για περιοχή εκτός αυτων τι κανουμε? Να εξηγηθώ: Θέλω να δηλώσω τα αγροτεμμάχια της γιαγιάς που είναι σε κατσάβραχα , μη καλιεργήσημα καν. Το μόνο που έχω είναι προικοσυμβόλαιο του 1940 ! Το οποίο αναφέρει απλά τοποθεσίες και αριθμό στρεμμάτων , χωρίς φυσικά συντεταγμένες. (το συμβόλαιο είναι γνήσιο απο το υποθηκοφυλάκιο , με παράβολα κλπ) Πάω λοιπόν με τη γιαγιά επι τόπου (ας πούμε οτι θυμάται τα σημεία) με την app EΓΣΑ87 και παίρνω τις μετρήσεις μου. Στη συνέχεια πως θα βγάλω σχέδια με βάση αυτές τις συντεταγμένες- εμβαδά που θα αποδεχθεί η Υπηρεσία? Θέλω αν είναι δυνατόν να τα καταθέσω εκεί και όχι ηλεκτρονικά. Εαν δεν υπαρχουν συμβολαια θα χρειαστεις κατα 90% συμβολαιογραφο και δικηγορο,2 μαρτυρες για να το δηλωσεις με χρησεκτησια (20ετη). Στο λεω γιατι με κατι χωραφια στο χωριο δηλωμενα δια λογου εριξα αρκετο τρεξιμο.Επειτα μπορει και με απλη ευρεση στο χαρτη να δηλωθει και να μην χρειαστει τοπογραφικο αλλα εχε κανα σημειο με συντεταγμενες για ευκολοτερη ευρεση. 1
fastnq2 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 16 λεπτά πριν, kounga είπε Στο site kthma.gr αναφέρουν οτι ο γρήγορος εντοπισμός αφορά 6-7 συγκεκριμένους νομούς. Αν μιλάμε για περιοχή εκτός αυτων τι κανουμε? Να εξηγηθώ: Θέλω να δηλώσω τα αγροτεμμάχια της γιαγιάς που είναι σε κατσάβραχα , μη καλιεργήσημα καν. Το μόνο που έχω είναι προικοσυμβόλαιο του 1940 ! Το οποίο αναφέρει απλά τοποθεσίες και αριθμό στρεμμάτων , χωρίς φυσικά συντεταγμένες. (το συμβόλαιο είναι γνήσιο απο το υποθηκοφυλάκιο , με παράβολα κλπ) Πάω λοιπόν με τη γιαγιά επι τόπου (ας πούμε οτι θυμάται τα σημεία) με την app EΓΣΑ87 και παίρνω τις μετρήσεις μου. Στη συνέχεια πως θα βγάλω σχέδια με βάση αυτές τις συντεταγμένες- εμβαδά που θα αποδεχθεί η Υπηρεσία? Θέλω αν είναι δυνατόν να τα καταθέσω εκεί και όχι ηλεκτρονικά. Δυστυχως ισως να μην αξιζει καν τον κοπο να το δηλωσεις.Και ειδικα τα λεφτα.Εαν δεν μπορεις να το βρεις ονλαιν(δοκιμασε και απο την online αιτηση μηπως και το βρεις) στα περισσοτερα κτηματολογικα γραφεια κρατανε ενα gps ακριβειας που τον δινουν εαν καποιος θελει να μετρησει(βεβαια παντα καποιος θα το εχει παρει,ποτε δεν θα το χουν εκει),αλλα ειναι πολυ ριψοκινδυνο να το κανεις μονος.Σε αυτη τη περιπτωση οντως θα χρειαστει τοπογραφικο(φυσικα πρεπει εσυ η η γιαγια σου να ξερει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ορια του χωραφιου,αλλιως δεν εχει νοημα το τοπογραφικο) ΣΥΝ τα εξοδα που μπορει να προκυψουν που ειπε ο gatilaras οπως συμβολαιογραφου κλπ. 1
kounga Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 4 ώρες πριν, Gatilaras είπε Εαν δεν υπαρχουν συμβολαια θα χρειαστεις κατα 90% συμβολαιογραφο και δικηγορο,2 μαρτυρες για να το δηλωσεις με χρησεκτησια (20ετη). Στο λεω γιατι με κατι χωραφια στο χωριο δηλωμενα δια λογου εριξα αρκετο τρεξιμο.Επειτα μπορει και με απλη ευρεση στο χαρτη να δηλωθει και να μην χρειαστει τοπογραφικο αλλα εχε κανα σημειο με συντεταγμενες για ευκολοτερη ευρεση. Το συμβόλαιο που πήρα απο το υποθηκοφυλάκιο το έδειξα στο γραφείο Κτημ/γίου και μου είπαν οτι παίζει κανονικά. Συνεπώς συμβόλαιο υπάρχει, και δεν είναι περίπτωση χρησικτησίας. Βέβαια δεν τους ανέφερα ακόμη τα λοιπά, περί τοπογραφικών κλπ. 3 ώρες πριν, fastnq2 είπε Δυστυχως ισως να μην αξιζει καν τον κοπο να το δηλωσεις.Και ειδικα τα λεφτα.Εαν δεν μπορεις να το βρεις ονλαιν(δοκιμασε και απο την online αιτηση μηπως και το βρεις) στα περισσοτερα κτηματολογικα γραφεια κρατανε ενα gps ακριβειας που τον δινουν εαν καποιος θελει να μετρησει(βεβαια παντα καποιος θα το εχει παρει,ποτε δεν θα το χουν εκει),αλλα ειναι πολυ ριψοκινδυνο να το κανεις μονος.Σε αυτη τη περιπτωση οντως θα χρειαστει τοπογραφικο(φυσικα πρεπει εσυ η η γιαγια σου να ξερει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ορια του χωραφιου,αλλιως δεν εχει νοημα το τοπογραφικο) ΣΥΝ τα εξοδα που μπορει να προκυψουν που ειπε ο gatilaras οπως συμβολαιογραφου κλπ. Κοίτα, για να τα πάρουμε ένα ένα, για το κατα πόσον αξίζει, μπορεί να γίνει μια κουβέντα με πολλές κοινωνικο-οικονομικές διαστάσεις... Και υπάρχει κι αυτό που λένε πολλοί, "για την τιμή των όπλων". Πάντως πλήρωσα ήδη 35€ μόνο για το αντίγραφο του συμβολαίου απο το υποθηκοφυλάκιο... Εαν φυσικά φτάσει η υποθεση να χρειαστώ τοπογράφο και συμβολαιογράφο, τότε θα κοιτάξω να ...πείσω τη γιαγια... Αναφορά σε κείμενο Εαν δεν μπορεις να το βρεις ονλαιν(δοκιμασε και απο την online αιτηση μηπως και το βρεις) Πως θα το βρω ονλαιν τη στιγμή που δεν έχει καταγραφεί ακόμη ? Δεν υποτίθεται τέτοια αγροτεμάχια τα οποία κτηματογραφούνται τώρα , δεν υπάρχουν πουθενά ? Αν εννοείς απο το ktimanet.gr / αναζήτηση αεροφωτογραφιών, πρέπει πριν να έχω τις συντεταγμένες, σωστά?
Gatilaras Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 40 λεπτά πριν, kounga είπε Το συμβόλαιο που πήρα απο το υποθηκοφυλάκιο το έδειξα στο γραφείο Κτημ/γίου και μου είπαν οτι παίζει κανονικά. Συνεπώς συμβόλαιο υπάρχει, και δεν είναι περίπτωση χρησικτησίας. Βέβαια δεν τους ανέφερα ακόμη τα λοιπά, περί τοπογραφικών κλπ. Κοίτα, για να τα πάρουμε ένα ένα, για το κατα πόσον αξίζει, μπορεί να γίνει μια κουβέντα με πολλές κοινωνικο-οικονομικές διαστάσεις... Και υπάρχει κι αυτό που λένε πολλοί, "για την τιμή των όπλων". Πάντως πλήρωσα ήδη 35€ μόνο για το αντίγραφο του συμβολαίου απο το υποθηκοφυλάκιο... Εαν φυσικά φτάσει η υποθεση να χρειαστώ τοπογράφο και συμβολαιογράφο, τότε θα κοιτάξω να ...πείσω τη γιαγια... Πως θα το βρω ονλαιν τη στιγμή που δεν έχει καταγραφεί ακόμη ? Δεν υποτίθεται τέτοια αγροτεμάχια τα οποία κτηματογραφούνται τώρα , δεν υπάρχουν πουθενά ? Αν εννοείς απο το ktimanet.gr / αναζήτηση αεροφωτογραφιών, πρέπει πριν να έχω τις συντεταγμένες, σωστά? Μα διευκρινησα οτι σε περιπτωση που δεν υπαρχει συμβολαιο χρειαζεται ολη η διαδικασια.Για τοπογραφικο πολυ πιθανο να το γλυτωσεις αλλα καλο θα ηταν με το κινητο σου και μια εφαρμογη οπως το ΕΓΣΑ87 η το MyRTK να παρεις 3-4 σημεια σε καθε χωραφι για να υπαρχουν συντεταγμενες. 1
papoys1 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Παιδιά να προσθέσω κάτι άλλο για κτήματα σε χωριά που δεν έχουν ξαναβγεί τοπογραφικά δεν είναι αποτυπωμένα είναι από χρησικτησία και δεν είναι περιφραγμένα ούτε οριοθετημένα. Καλό είναι να βρείτε πρώτα τους γείτονες να πάτε να βάλετε κάποιους πασάλους και μετά να βγάλετε σχεδιαγράμματα.Μπορείτε να συμπέσετε με το γειτονικό και ξαναθέλετε μετά νέο τοπογραφικό. 2
meletis_m Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 3 ώρες πριν, papoys1 είπε Παιδιά να προσθέσω κάτι άλλο για κτήματα σε χωριά που δεν έχουν ξαναβγεί τοπογραφικά δεν είναι αποτυπωμένα είναι από χρησικτησία και δεν είναι περιφραγμένα ούτε οριοθετημένα. Καλό είναι να βρείτε πρώτα τους γείτονες να πάτε να βάλετε κάποιους πασάλους και μετά να βγάλετε σχεδιαγράμματα.Μπορείτε να συμπέσετε με το γειτονικό και ξαναθέλετε μετά νέο τοπογραφικό. Πλέον σε τοπογραφικό χρειάζεται συντεταγμένες σε σύστημα ΕΓΣΑ 87. Και εάν χρειαστεί και μεταβίβαση θέλει και βεβαίωση αδομητου . Τα γνωρίζω από το πατέρα καθώς κάνει κάνει τη ίδια ίδια δουλειά στο τεχνικό γραφείο. Και από χρησικτησία θέλει πάνω από 20 ετια 2
kounga Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Για αγροτεμάχιο που έχει υπαχθεί πολύ παλιά σε Αναδασμό, το οποιο δεν ξέρω που ακριβώς βρίσκεται , αλλά έχω μονο τον Αριθμό Αγροτεμαχίου Αναδασμού, μπορώ να κάνω πιο εύκολα τη δήλωση του, χωρίς τοπογραφικά κλπ? Λογικά δεν πρέπει να υπάρχουν σε κάποια υπηρεσία όλα τα στοιχεία του, δηλ με τον Αριθμό του να μου δώσουν και συντεταγμένες του , κλπ ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα