Προς το περιεχόμενο

Mars


Arkin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mars[Season 1]

mars-2016-58ff2162c9526.jpg

Σειρα-ντοκιμαντερ του National Geographic για την αποστολη στον Αρη. Μας δειχνει στο παρον για τι χρειαζεται ωστε να στειλουμε κοσμο στον Αρη το 2033 και επειτα μας πηγαινει στο 2033 με την προετοιμασια της αποστολης την προσεδαφιση στον Αρη και τις δυσκολιες που θα αντιμετωπισουμε εκει. Σε καθε επεισοδιο δηλαδη θα μαθαινουμε και πραγματικα γεγονοτα και παραλληλα θα μας πηγαινει και στο 2033. Σαν σειρα το Mars ειναι αρκετα τιμιο. Δεν λειπει βεβαια το δραμα και θα ελεγα οτι ειναι και αρκετα αργη σε πολλα σημεια. Θα σας κρατησει η περιεργεια της ανακαλυψης και στο τι μπορει να συναντησουμε εκει πανω συν το αλλο μισο που ειναι το ντοκιμαντερ. Εχει βγει και δευτερη σεζον. 7.5/10

Επεξ/σία από Arkin
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την είδα πέρσι, μου είχε κινήσει την περιέργεια. Πολύ καλή παραγωγή, όμως σε κάποια σημεία γίνεται βαρετή και ίσως την παρατήσει κάποιος που αρέσκεται πιο πολύ στο "τηλεοπτικό" κομμάτι παρά στο "ντοκουμενταρίστικο".

Ο πιλότος και το δεύτερο επεισόδιο είναι πολύ δυνατά !

Επεξ/σία από MadPax
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω να γράψω πολύ πράγμα για τις 2 σαιζόν αυτού, αλλά θα το κάνω το απόγευμα.

Expect RANT.

Εdit: Στο τσακ είμαι να το κάνω podcast αντί να γράφω, αλλά όχι. Συγχύζομαι και που θυμάμαι την σειρά και την περίμενα πώς και πώς (μιας και γουστάρω το διάστημα και sci-fi). Θυμάστε που φωνάζατε (αν και δεν το έχω δει) για Star Trek Discovery; Κάπως έτσι.

Επεξ/σία από GhostRiderLSOV
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάμε λοιπόν. Αυτά που γράφω είναι η άποψή μου. Αν σας άρεσε η σειρά, μην την διαβάσετε. Αν κουράζεστε με μεγάλο και ασύντακτο κείμενο, μην διαβάσετε.
Αν γουστάρετε γκρίνια, πάρτε ποπ κορν ή ό,τι άλλο βρείτε να μασουλάτε. Εγώ για να τα βγάλω από μέσα μου τα γράφω. :P

tl;dr: Δεν μου άρεσε. :P

Εdit: Ουάου...αν κανείς το διαβάσει ολόκληρο, τον/την λυπάμαι, αλλά επίσης respect. :D

 

Anyways, νόμιζα ότι είχα ξαναγράψει γι'αυτό σε άλλο τόπικ, δεν θυμάμαι ονόματα, οπότε θα λέω τις υπηκοότητες. Μπορεί να ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά για μένα, ναι. Ήταν.

Είχα δει και τις 2 σαιζόν, με την πρώτη να αναρωτιέμαι γιατί είχαν τόσα θέματα μεταξύ τους και γιατί στέλνουν τέτοια άτομα στον Άρη (είχα ξεχάσει ότι και καλά δεν υπάρχει η NASA τότε). Ο αρχηγός τους χτυπάει στην αρχή και δεν το λέει σε κανέναν, μέχρι η πληγή του να γίνει θανατηφόρα (...). Όλο τσακώνονται. Ο ισπανός τεχνικός γενικά φαινόταν ότι κάποιον θα έδερνε. Γενικά δεν ξέρω αν είχαν περάσει κάποια εκπαίδευση γιατί δεν είχα δει το πρώτο επεισόδιο.
Προς το τέλος έρχεται το νέο πλήρωμα με αρχηγό μια πυρηνική φυσικό και τον αντικοινωνικό βοτανολόγο άντρα της, οποίος κάθεται μόνο στο θερμοκήπιο με τα φυτά του. Παραδόξως κάνει παρέα με τον ευέξαπτο ισπανο. Η γυναίκα του, παίρνει την αρχηγεία της αποικίας με το έτσι θέλω (αν θυμάμαι καλά) και γενικά είναι αντιπαθής.
Κόβω φλέβες όμως όταν πρέπει να κλείσουν την ενέργεια από σημεία της αποικίας γιατί υπήρχε πρόβλημα και ένα από αυτά είναι το θερμοκήπιο. Ο αντικοινωνικός βοτανολόγος μένει με τα φυτά, ενώ το θερμοκήπιο πέφτει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ενώ έχει υποθερμία και παραισθήσεις, ξυπνάει βλέποντας ότι είναι στο σπίτι του και πάει να ανοίξει την πόρτα.
Και ναι. Στον Άρη. Στην άκρη της αποικίας. Έχει κι εκεί μια πόρτα. Δεν έχει καμιά ασφάλεια (κλείδωμα με οποιονδήποτε τρόπο) και τον βλέπουν από τις κάμερες και τρέχουν να κλείσουν μπουκαπόρτες και αυτός ανοίγει την πόρτα απλά γυρνώντας το χερούλι και ένα κομμάτι της αποικίας παθαίνει αποσυμπίεση και κόσμος που δεν πρόλαβε να φύγει, πεθαίνει. WHAT THE ACTUAL FUCK. Α ναι, δεν μπορούσαν να τον πάρουν χαμπάρι ότι κοιμόταν στο θερμοκήπιο σχεδόν παγωμένος και μπορούσε να πεθάνει. Και οκ, ας πέθαινε μόνος του, αλλά όοοοχι...
Ευτυχώς που φυσικά στο τέλος βρίσκουν πάγο αν θυμάμαι καλά και ενώ η ρωσίδα βιολόγος είναι κάτω και κρέμεται και την ρωτάει η κινέζα αρχηγός από πάνω. Αυτή δεν απαντάει στον ασύρματο (κάτι που γενικά παίζει στην σειρά) παρά μετά από κάμποση ώρα. Θα έλεγα ναι, για το "δραματικό", αλλά είναι του National Geographic και υποτίθεται ότι μας δείχνει τι θα γινόταν στον Άρη... Επικοινωνίες παιδιά. Είναι για να απαντάς αμέσως.

Περίμενα ότι η 2η σαιζόν θα ήταν καλύτερη, αλλά δυστυχώς είναι σημεία των καιρών για παραγωγές.
Δηλαδή οι καλοί άποικοι πρωταγωνιστές (θα τους λέω Α) της πρώτης σαιζόν που προσπαθεί να βρει νέα ζωή ενάντια στην κακιά ιδιωτική επιχείρηση (θα τους λέω Β) που ήρθε να εξορύξει τον Άρη ώστε να βγάλει χρήματα. Επίσης γύρω από τον Άρη, είναι ένας κινέζικος σταθμός με τους οποίους μιλάει η αρχηγός των Α, θα τους πούμε Γ.
Και ενώ στο πρώτο επεισόδιο το ντοκυμαντέρ κομμάτι δείχνει μια εξέδρα εξόρυξης που είναι ένας πατέρας για μήνες και δεν βλέπει την κόρη του παρά μόνο μέσω οθόνης και θυσιάζει την προσωπική ζωή του για ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένειά του. Από το δεύτερο επεισόδιο, πάμε ότι τέτοιες εταιρείες είναι ο διάβολος και ακολουθούμε Greenpeace και τέτοια που προσπαθούν να σώσουν τον πλανήτη με κάθε κόστος (προς αυτούς και άλλους). Και οκ, ξέρω ότι δίκιο έχουν κι αυτοί, αλλά το έχουν παρακάνει τελευταία.
Αντίστοιχα λοιπόν, από την αρχή, πρέπει να είμαστε ενάντια στους "απέναντι" γιατί έρχονται με το έτσι θέλω και κατευθείαν βάζουν σε κίνδυνο τους Α. Το αφεντικό των Β είναι λευκός αμερικανός, το αφεντικό από πάνω του, φαίνεται επίσης λευκός αμερικανός που είναι "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Οι Α έχουν για αρχηγό την κινέζα από την πρώτη σαιζόν με υπαρχηγό έναν βρετανό λευκό (βλέπετε πού πάει έτσι; ).
Και ναι, πάμε λοιπόν στα διάφορα:
Η κινέζα αρχηγός περιμένει να έρθει η δίδυμη αδερφή της από την Γη, η οποία ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος στην εταιρεία που τους είχε στείλει. Τώρα την θέση της, την έχει η πυρηνική φυσικός της πρώτης σαιζόν (ναι, αυτή που όταν πήγε στον Άρη ήταν "I have command now" με τον αντικοινωνικό άντρα που κόντεψε να τους σκοτώσει όλους). Ο λόγος που έρχεται είναι γιατί έχει καρκίνο ή δεν θυμάμαι τι πρόβλημα στον εγκέφαλο που δεν μπορεί να γιατρευτεί, οπότε θέλει να δει τον Άρη πριν πεθάνει. Δυστυχώς πεθαίνει λίγο πριν φτάσει, οπότε η αδερφή της έχει μετά ψυχολογικά που επηρεάζουν την κρίση της.
Ο μαύρος μηχανικός (που φαίνεται ότι πάει να τα φτιάξει με την κινέζα) που προσπαθεί να πείσει τους ανωτέρους του στην Γη να φτιάξει νέα τμήματα στην αποικία, τρώει άκυρο. Οπότε πάει να βοηθήσει τους Β, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι, από μκία και αυτού και των Β.
Ο ισπανός τεχνικός με την γαλλίδα γιατρό τα έχουν φτιάξει για καλά, αλλά εκείνη του πετάει στο άκυρο ότι "ξέρεις, φεύγω πίσω στην Γη, γιατί μου λείπει" με αποτέλεσμα αυτός (προφανώς) να θυμώσει.
Ενώ αυτή κάνει μετά ιατρικές εξετάσεις για να δει ότι θα είναι εντάξει για το ταξίδι, το ΑΙ της αποικίας, βρίσκει ότι είναι έγγυος. Το λέει στον ισπανό και αυτός λέει ότι τώρα πρέπει να μείνει στον Άρη, εκείνη απαντάει ότι δεν θα μεγαλώσει το παιδί σωστά λόγω των συνθηκών και αυτός της ανταπαντάει ότι δεν θα αντέξει τις συνθήκες του ταξιδιού το παιδί. Τελικά αποφασίζει να μείνει στον Άρη.
Όσες φορές κάνουν οι Α κάτι με τους Β, βρίσκονται μετά με τους Β και λες ότι "οκ, θα συμφιλιωθούν επιτέλους" αλλά φυσικά ο white male trash αμερικανός bossman της Β, πρέπει να πετάει χοντρές μπηχτές στην κινέζα της Α, οπότε μπα...
Σε κάποια φάση, η ρωσίδα βιολόγος μαθαίνει ότι οι Β πάνε να εξορύξουν νερό, που σημαίνει ότι θα το μολύνουν πριν προλάβει αυτή να το κοιτάξει για ζωή. (εδώ δεν θυμάμαι ακριβώς την σειρά, αλλά νομίζω έτσι πήγαινε). Αυτή λοιπόν αποφασίζει να πάρει ένα από τα rovers που έχουν (ξεκλείδωτα φαίνεται) και να πάει στην περιοχή που βρίσκεται η ομάδα της Β για έρευνες. Δεν παίρνει έγκριση και κλείνει τις επικοινωνίες, οπότε οι Α...απλά την αφήνουν... Πιο μετά χτυπάει ηλιακή καταιγίδα και οι αποικίες έχουν προβλήματα. Επίσης η ρωσίδα που είναι στην μέση του πουθενά και δεν έχει GPS, οπότε "θυμάμαι τον δρόμο" (όχι, δεν τον θυμάται). Χάνεται και μένει στην νύχτα ενώ τελειώνει η ενέργεια και την σώζουν οι Β αφού οι Α ζήτησαν βοήθεια. Φυσικά ο αρχηγός των Β δεν παραβλέπει να την πει στην κινέζα ότι δεν προσέχει το πλήρωμά της.
Η ρωσίδα λοιπόν αφήνει τα δείγματα στον (λευκό) βοηθό της ο οποίος κάνει τα γλυκά μάτια με την (μαύρη) υπαρχηγό των Β. Όσο αυτός είναι στο εργαστήριο, έρχεται η μαυρούλα και με τα δείγματα ανοιχτά, βγάζουν τα μάτια τους. Στο εργαστήριο. Protected IF YOU DON'T HAVE BUSINESS HERE YOU ARE NOT ALLOWED BECAUSE FUCKING MEDICAL REASONS space. Και βλέπουμε ότι το μικρόβιο που κοίταζε στο μικροσκόπιο ο βοηθός κουνιέται.
Οπότε στο επόμενο επεισόδιο, η μαυρούλα βήχει και κολλάει πόσα άτομα της αποικίας Β και κλείνονται σε καραντίνα.
Αντίστοιχα ο λευκός βοηθός δεν έχει δώσει σημεία ζωής και πάει ο ισπανός τεχνικός να δει τι γίνεται. Βρίσκει τον βοηθό αιμόφυρτο και μετά πεθαίνει. Κολλάει και ο ισπανός και έχουμε λοιπόν την ρωσίδα να σηκώνεται από το κρεβάτι που ανάρρωνε για να βρει θεραπεία. Επειδή το μικρόβιο είναι πρωτόγονο, χρειάζονται πενικιλίνη που μόνο οι Γ έχουν, αλλά χρειάζονται έγκριση από την Γη, αλλιώς θα φανεί στην επικοινωνία (οι Γ είναι 24/7 σε φάση Big Brother φαίνεται). Η κινέζα αρχηγός όμως τους πείθει να τους δώσουν, πριν έρθει έγκριση για να σωθούν όλοι και τελικά σώζονται.
Και πάει η ρωσίδα βιολόγος με δάκρυα στα μάτια στην κινέζα ότι δεν ήθελε να χαθούν ζωές και φεύγει από το γραφείο και τα πάντα είναι μέλι-γάλα μετά. Καμιά τιμωρία για την ανυπακοή της και μετά κίνδυνο των αποικιών. Φυσικά η μαυρούλα θα έκλαψε τον βοηθό, αφού τον γούσταρε και φταίει και αυτή για όσα έγιναν, σωστά; NOPE. Δεν βλέπουμε καμιά σκηνή όπου να τον σκέφτεται καν. Αυτός απλά σβήστηκε.
Ο βρετανός υπαρχηγός πάντως, δεν εμπιστεύεται την κινέζα πια λόγω των ψυχολογικών της και δίνει αναφορά πίσω στην Γη ότι πρέπει να αλλάξει η διοίκηση. Τρώει άκυρο από την πυρηνική φυσικό. Η οποία μιλάει με τον ιδιοκτήτη των Β, γιατί εκείνος θέλει να την πείσει να συνεργαστούν (για όφελός του, μιας και white male $$$ trash) και αυτή τον αντικρούει συνέχεια. Επίσης βγαίνει από την πισίνα του μπροστά της σε μια φάση (φοράει μαγιώ έτσι; ) και αυτή γυρνάει από την άλλη, λες και είδε το τέρας. Α ναι, είπαμε ότι ήταν παντρεμένη με τον αντικοινωνικό έτσι; Εκτός αν δεν είχε δει ποτέ αντρικό σώμα ξανά.
Anyways, back to Mars βγαίνουν η κινέζα με τον μαύρο για κάποιο λόγο (δεν θυμάμαι) μακριά από την αποικία και η κινέζα δίνει προσωρινή αρχηγεία στον βρετανό. Ο βρετανός, σαν ναζί, αποφασίζει να πηγαίνει την αποικία ρολόι no matter the cost. Βλέπει ότι οι Β (που παίρνουν ρεύμα από τους Α) παίρνουν πιο πολύ ρεύμα απ' όσο πρέπει, οπότε τους κόβει την παροχή. ΟΛΗ την παροχή. Σβήνουν οξυγόνα, τα πάντα και μπαίνουν στο ιατρείο να αντέξουν που έχει ακόμα οξυγόνο, αλλά ο σκύλος (ναι, έχουν φέρει σκύλο οι Β) έχει τρομάξει σε μια γωνία και φυσικά η μαυρούλα πάει να τον σώσει και σχεδόν πεθαίνει από ασφυξία, αλλά τελικά ξανάρχεται το ρεύμα γιατί ο ισπανός τεχνικός το έκανε reroute και το κλείδωσε ώστε να μην μπορούν να το ξανακόψουν. Η κινέζα γυρνάει πίσω έξαλλη και ο βρετανός μένει έκπληκτος γιατί δεν ήξερε ότι έκανε τέτοιο θέμα και ζητάει συγνώμη. Φυσικά, αφού η ρωσίδα έβαλε σε κίνδυνο τις αποικίες, εδώ θα υπάρχει πάλι συγχώρεση έτσι; NOPE. Τον κλειδώνουν στο αμπάρι δωμάτιό του μέχρι να τελειώσει η σειρά. Ακόμη και σε πιο μετά κρίση, δείχνει που φωνάζει και όλοι τον έχουν χεσμένο.
Ο μαύρος σε κάποια φάση πάει στους Β γιατί χρειάζονται κάποιον να τους φτιάξει τμήματα και δεν γουστάρει η κινέζα που αυτός πάει απέναντι. Της τα ρίχνει κιόλας μετά και φυσικά τρώει άκυρο πανηγυρικό.
Προς το τέλος, αρχίζουν οι Β να κάνουν εξόρυξη με εκρηκτικά, αφού το τρυπάνι χαλάει συνεχώς. Και οκ, τα εκρηκτικά κάνουν σεισμικές αντιδράσεις (!) που χτυπάνε και τις δύο αποικίες. Φυσικά των Β, σχεδόν καταστρέφεται και πάνε στα οχήματα για να φύγουν από τα κτίρια που πέφτουν. Το αφεντικό τους, πάει πίσω για το πλήρωμά του και λέμε ότι, να, δεν είναι τόσο κακός, αλλά όπως λέει και το TVTropes, Redemption Equals Death, και ενώ προσπαθεί να βρει επιζώντες, σκοντάφτει κάπου, πέφτει ένα βαρύ αντικείμενο πάνω του που δεν μπορεί να το σηκώσει και ραγίζει το κράνος και όταν μετά η κινέζα έρχεται να δει κι εκείνη για επιζώντες, αυτός έχει πεθάνει. Ουάου. Κοινώς από "βασικούς" χαρακτήρες, 2 πέθαναν. Λευκοί άντρες: Ο βοηθός που τσιλιμπούρδιζε με την μαυρούλα (α ναι, όποτε υπήρχε πρόβλημα, αυτή ήταν πάντα κυριλέ, άλλωστε No. 2 του κακού αφεντικού, θα έπρεπε να είναι ικανή και διπλωμάτης) και το κακό αφεντικό των Β.
Επειδή έγινε αυτό όμως, ο ιδιοκτήτης των Β θέλει να το συγκαλύψει με την πυρηνική φυσικό, δωροδοκώντας την. Αυτή δέχεται και μετά όταν ανακοινώνουν στον κόσμο την συνεργασία τους, τον δίνει στεγνά και τον ευχαρστεί για τα λεφτά του (man, ούτε διαζύγιο να ήταν).
Γεννιέται η κόρη του ισπανού και της γαλλίδας στον Άρη και μετά από μερικά χρόνια κοιτάνε την οθόνη για ίχνη νερού και η αετομάτα κινέζα βλέπει ένα συννεφάκι στο 64560ο τεταρτημόριο και ζουμάρουν εκεί και happy ending ότι θα ξεκινήσει νέα ζωή στον Άρη.

Τι μου άρεσε:
Τα κομμάτια ντοκυμαντέρ στην πρώτη σαιζόν. Γιατί στέκονται στην πραγματικότητα και πώς μπορούμε να πάμε στον Άρη, κλπ.

Τι δεν μου άρεσε:
Τα κομμάτια ντοκυμαντέρ γιατί έμπαιναν ανάμεσα στο στόρυ. Επίσης γιατί στην 2η σαιζόν, δεν είχαμε καν ένα "Earth τάδε χρονιά" και "Mars τάδε χρονιά" για να βλέπουμε την εναλλαγή στο fast forward. :P Επίσης στην 2η σαιζόν, εκτός του πρώτου επεισοδίου που οι ιδιωτικές εταιρείες είναι σαν τους αποίκους στην άγρια Δύση και πώς ο κόσμος πάει εκεί για ένα καλύτερο αύριο για τους δικούς του, μετά οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και όσοι δουλεύουν εκεί, είναι ο Διάβολος και μαζί με τον Τραμπ καταστρέφουν την Γη. Που ναι, είναι κακό πράγμα η κλιματική αλλαγή και κίνδυνος, αλλά μόνο αυτό μας έλεγαν.

Αν θέλει το NG να μας δείξει πώς θα είναι μια αποστολή στον Άρη, ας κόψει τις ατζέντες. Σοβαρά πια. Ήμαρτον.
Αν είσαι λευκός (και όχι λατίνος, αλλά και πάλι, 50-50, γιατί στην πρώτη σαιζόν ο ισπανός ήταν θέμα) άντρας, white male trash (Αφεντικό των Β, ο βρετανός Νο2 των Α, ο ιδιοκτήτης των Β, νομίζω και στην πρώτη σαιζόν είχε έναν που εναντιωνόταν στην δίδυμη αδερφή της κινέζας, αλλά ευτυχώς έχω ξεχάσει τα περισσότερα από εκεί) ή white soon to die trash (ο βοηθός της ρωσίδας, ο αρχηγός των Α στην πρώτη σαιζόν). Women are never wrong (ναι μωρέ, τι κι αν εξαιτίας της ρωσίδας που παράκουσε εντολές, κινδύνευσαν οι αποικίες με αργό και επώδυνο θάνατο; Καμία τιμωρία. Η πυρηνική φυσικός έκανε συμφωνία για λεφτά, την αθέλησε κατευθείαν, αλλά τα λεφτά τα πήρε και καλά έκανε , γιατί white male trash απέναντι ;) ) εκτός από την ινδή (στην Γη που έπρεπε οι χώρες να ψηφίσουν για κάποια πράγματα, η ινδή δεν πήγαινε την πυρηνική φυσικό και την κόντραρε, so, evil person from India) στην 2η σαιζόν.
Γενικά πολύ δράμα και χαζές επιλογές για διάφορα πράγματα.

Έχω δει καλές σειρές, έχω δει κακές σειρές, αλλά την συγκεκριμένη, την απεχθάνομαι. Σόρρυ. Είμαι οκ με το Hollywood να κάνει διάφορα, αλλά εδώ, με multinational cast, όταν κεντράρεις τόσο σε κάποια πράγματα, ναι, είναι ατζέντα. Ειδικά όταν λέγεσαι National Geographic.


Αυτά. Σε κάποια σημεία έχω ξεχάσει λεπτομέρειες σίγουρα και μπορεί να έχω και άλλα πράγματα να rant αν τα θυμηθώ, αλλά όχι, δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο με τον "Άρη".

Σε όσους/όσες άρεσε, μια χαρά, δεν έχω πρόβλημα, όπως είπα, η άποψή μου είναι και εμένα για αυτά που περίμενα, δεν μου άρεσε.[/spoiler]

Επεξ/σία από GhostRiderLSOV
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

54 λεπτά πριν, GhostRiderLSOV είπε

Πάμε λοιπόν. Αυτά που γράφω είναι η άποψή μου. Αν σας άρεσε η σειρά, μην την διαβάσετε. Αν κουράζεστε με μεγάλο και ασύντακτο κείμενο, μην διαβάσετε.
Αν γουστάρετε γκρίνια, πάρτε ποπ κορν ή ό,τι άλλο βρείτε να μασουλάτε. Εγώ για να τα βγάλω από μέσα μου τα γράφω. :P

tl;dr: Δεν μου άρεσε. :P

Εdit: Ουάου...αν κανείς το διαβάσει ολόκληρο, τον/την λυπάμαι, αλλά επίσης respect. :D

  Απόκρυψη περιεχομένων

Anyways, νόμιζα ότι είχα ξαναγράψει γι'αυτό σε άλλο τόπικ, δεν θυμάμαι ονόματα, οπότε θα λέω τις υπηκοότητες. Μπορεί να ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά για μένα, ναι. Ήταν.

Είχα δει και τις 2 σαιζόν, με την πρώτη να αναρωτιέμαι γιατί είχαν τόσα θέματα μεταξύ τους και γιατί στέλνουν τέτοια άτομα στον Άρη (είχα ξεχάσει ότι και καλά δεν υπάρχει η NASA τότε). Ο αρχηγός τους χτυπάει στην αρχή και δεν το λέει σε κανέναν, μέχρι η πληγή του να γίνει θανατηφόρα (...). Όλο τσακώνονται. Ο ισπανός τεχνικός γενικά φαινόταν ότι κάποιον θα έδερνε. Γενικά δεν ξέρω αν είχαν περάσει κάποια εκπαίδευση γιατί δεν είχα δει το πρώτο επεισόδιο.
Προς το τέλος έρχεται το νέο πλήρωμα με αρχηγό μια πυρηνική φυσικό και τον αντικοινωνικό βοτανολόγο άντρα της, οποίος κάθεται μόνο στο θερμοκήπιο με τα φυτά του. Παραδόξως κάνει παρέα με τον ευέξαπτο ισπανο. Η γυναίκα του, παίρνει την αρχηγεία της αποικίας με το έτσι θέλω (αν θυμάμαι καλά) και γενικά είναι αντιπαθής.
Κόβω φλέβες όμως όταν πρέπει να κλείσουν την ενέργεια από σημεία της αποικίας γιατί υπήρχε πρόβλημα και ένα από αυτά είναι το θερμοκήπιο. Ο αντικοινωνικός βοτανολόγος μένει με τα φυτά, ενώ το θερμοκήπιο πέφτει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ενώ έχει υποθερμία και παραισθήσεις, ξυπνάει βλέποντας ότι είναι στο σπίτι του και πάει να ανοίξει την πόρτα.
Και ναι. Στον Άρη. Στην άκρη της αποικίας. Έχει κι εκεί μια πόρτα. Δεν έχει καμιά ασφάλεια (κλείδωμα με οποιονδήποτε τρόπο) και τον βλέπουν από τις κάμερες και τρέχουν να κλείσουν μπουκαπόρτες και αυτός ανοίγει την πόρτα απλά γυρνώντας το χερούλι και ένα κομμάτι της αποικίας παθαίνει αποσυμπίεση και κόσμος που δεν πρόλαβε να φύγει, πεθαίνει. WHAT THE ACTUAL FUCK. Α ναι, δεν μπορούσαν να τον πάρουν χαμπάρι ότι κοιμόταν στο θερμοκήπιο σχεδόν παγωμένος και μπορούσε να πεθάνει. Και οκ, ας πέθαινε μόνος του, αλλά όοοοχι...
Ευτυχώς που φυσικά στο τέλος βρίσκουν πάγο αν θυμάμαι καλά και ενώ η ρωσίδα βιολόγος είναι κάτω και κρέμεται και την ρωτάει η κινέζα αρχηγός από πάνω. Αυτή δεν απαντάει στον ασύρματο (κάτι που γενικά παίζει στην σειρά) παρά μετά από κάμποση ώρα. Θα έλεγα ναι, για το "δραματικό", αλλά είναι του National Geographic και υποτίθεται ότι μας δείχνει τι θα γινόταν στον Άρη... Επικοινωνίες παιδιά. Είναι για να απαντάς αμέσως.

Περίμενα ότι η 2η σαιζόν θα ήταν καλύτερη, αλλά δυστυχώς είναι σημεία των καιρών για παραγωγές.
Δηλαδή οι καλοί άποικοι πρωταγωνιστές (θα τους λέω Α) της πρώτης σαιζόν που προσπαθεί να βρει νέα ζωή ενάντια στην κακιά ιδιωτική επιχείρηση (θα τους λέω Β) που ήρθε να εξορύξει τον Άρη ώστε να βγάλει χρήματα. Επίσης γύρω από τον Άρη, είναι ένας κινέζικος σταθμός με τους οποίους μιλάει η αρχηγός των Α, θα τους πούμε Γ.
Και ενώ στο πρώτο επεισόδιο το ντοκυμαντέρ κομμάτι δείχνει μια εξέδρα εξόρυξης που είναι ένας πατέρας για μήνες και δεν βλέπει την κόρη του παρά μόνο μέσω οθόνης και θυσιάζει την προσωπική ζωή του για ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένειά του. Από το δεύτερο επεισόδιο, πάμε ότι τέτοιες εταιρείες είναι ο διάβολος και ακολουθούμε Greenpeace και τέτοια που προσπαθούν να σώσουν τον πλανήτη με κάθε κόστος (προς αυτούς και άλλους). Και οκ, ξέρω ότι δίκιο έχουν κι αυτοί, αλλά το έχουν παρακάνει τελευταία.
Αντίστοιχα λοιπόν, από την αρχή, πρέπει να είμαστε ενάντια στους "απέναντι" γιατί έρχονται με το έτσι θέλω και κατευθείαν βάζουν σε κίνδυνο τους Α. Το αφεντικό των Β είναι λευκός αμερικανός, το αφεντικό από πάνω του, φαίνεται επίσης λευκός αμερικανός που είναι "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Οι Α έχουν για αρχηγό την κινέζα από την πρώτη σαιζόν με υπαρχηγό έναν βρετανό λευκό (βλέπετε πού πάει έτσι; ).
Και ναι, πάμε λοιπόν στα διάφορα:
Η κινέζα αρχηγός περιμένει να έρθει η δίδυμη αδερφή της από την Γη, η οποία ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος στην εταιρεία που τους είχε στείλει. Τώρα την θέση της, την έχει η πυρηνική φυσικός της πρώτης σαιζόν (ναι, αυτή που όταν πήγε στον Άρη ήταν "I have command now" με τον αντικοινωνικό άντρα που κόντεψε να τους σκοτώσει όλους). Ο λόγος που έρχεται είναι γιατί έχει καρκίνο ή δεν θυμάμαι τι πρόβλημα στον εγκέφαλο που δεν μπορεί να γιατρευτεί, οπότε θέλει να δει τον Άρη πριν πεθάνει. Δυστυχώς πεθαίνει λίγο πριν φτάσει, οπότε η αδερφή της έχει μετά ψυχολογικά που επηρεάζουν την κρίση της.
Ο μαύρος μηχανικός (που φαίνεται ότι πάει να τα φτιάξει με την κινέζα) που προσπαθεί να πείσει τους ανωτέρους του στην Γη να φτιάξει νέα τμήματα στην αποικία, τρώει άκυρο. Οπότε πάει να βοηθήσει τους Β, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι, από μκία και αυτού και των Β.
Ο ισπανός τεχνικός με την γαλλίδα γιατρό τα έχουν φτιάξει για καλά, αλλά εκείνη του πετάει στο άκυρο ότι "ξέρεις, φεύγω πίσω στην Γη, γιατί μου λείπει" με αποτέλεσμα αυτός (προφανώς) να θυμώσει.
Ενώ αυτή κάνει μετά ιατρικές εξετάσεις για να δει ότι θα είναι εντάξει για το ταξίδι, το ΑΙ της αποικίας, βρίσκει ότι είναι έγγυος. Το λέει στον ισπανό και αυτός λέει ότι τώρα πρέπει να μείνει στον Άρη, εκείνη απαντάει ότι δεν θα μεγαλώσει το παιδί σωστά λόγω των συνθηκών και αυτός της ανταπαντάει ότι δεν θα αντέξει τις συνθήκες του ταξιδιού το παιδί. Τελικά αποφασίζει να μείνει στον Άρη.
Όσες φορές κάνουν οι Α κάτι με τους Β, βρίσκονται μετά με τους Β και λες ότι "οκ, θα συμφιλιωθούν επιτέλους" αλλά φυσικά ο white male trash αμερικανός bossman της Β, πρέπει να πετάει χοντρές μπηχτές στην κινέζα της Α, οπότε μπα...
Σε κάποια φάση, η ρωσίδα βιολόγος μαθαίνει ότι οι Β πάνε να εξορύξουν νερό, που σημαίνει ότι θα το μολύνουν πριν προλάβει αυτή να το κοιτάξει για ζωή. (εδώ δεν θυμάμαι ακριβώς την σειρά, αλλά νομίζω έτσι πήγαινε). Αυτή λοιπόν αποφασίζει να πάρει ένα από τα rovers που έχουν (ξεκλείδωτα φαίνεται) και να πάει στην περιοχή που βρίσκεται η ομάδα της Β για έρευνες. Δεν παίρνει έγκριση και κλείνει τις επικοινωνίες, οπότε οι Α...απλά την αφήνουν... Πιο μετά χτυπάει ηλιακή καταιγίδα και οι αποικίες έχουν προβλήματα. Επίσης η ρωσίδα που είναι στην μέση του πουθενά και δεν έχει GPS, οπότε "θυμάμαι τον δρόμο" (όχι, δεν τον θυμάται). Χάνεται και μένει στην νύχτα ενώ τελειώνει η ενέργεια και την σώζουν οι Β αφού οι Α ζήτησαν βοήθεια. Φυσικά ο αρχηγός των Β δεν παραβλέπει να την πει στην κινέζα ότι δεν προσέχει το πλήρωμά της.
Η ρωσίδα λοιπόν αφήνει τα δείγματα στον (λευκό) βοηθό της ο οποίος κάνει τα γλυκά μάτια με την (μαύρη) υπαρχηγό των Β. Όσο αυτός είναι στο εργαστήριο, έρχεται η μαυρούλα και με τα δείγματα ανοιχτά, βγάζουν τα μάτια τους. Στο εργαστήριο. Protected IF YOU DON'T HAVE BUSINESS HERE YOU ARE NOT ALLOWED BECAUSE FUCKING MEDICAL REASONS space. Και βλέπουμε ότι το μικρόβιο που κοίταζε στο μικροσκόπιο ο βοηθός κουνιέται.
Οπότε στο επόμενο επεισόδιο, η μαυρούλα βήχει και κολλάει πόσα άτομα της αποικίας Β και κλείνονται σε καραντίνα.
Αντίστοιχα ο λευκός βοηθός δεν έχει δώσει σημεία ζωής και πάει ο ισπανός τεχνικός να δει τι γίνεται. Βρίσκει τον βοηθό αιμόφυρτο και μετά πεθαίνει. Κολλάει και ο ισπανός και έχουμε λοιπόν την ρωσίδα να σηκώνεται από το κρεβάτι που ανάρρωνε για να βρει θεραπεία. Επειδή το μικρόβιο είναι πρωτόγονο, χρειάζονται πενικιλίνη που μόνο οι Γ έχουν, αλλά χρειάζονται έγκριση από την Γη, αλλιώς θα φανεί στην επικοινωνία (οι Γ είναι 24/7 σε φάση Big Brother φαίνεται). Η κινέζα αρχηγός όμως τους πείθει να τους δώσουν, πριν έρθει έγκριση για να σωθούν όλοι και τελικά σώζονται.
Και πάει η ρωσίδα βιολόγος με δάκρυα στα μάτια στην κινέζα ότι δεν ήθελε να χαθούν ζωές και φεύγει από το γραφείο και τα πάντα είναι μέλι-γάλα μετά. Καμιά τιμωρία για την ανυπακοή της και μετά κίνδυνο των αποικιών. Φυσικά η μαυρούλα θα έκλαψε τον βοηθό, αφού τον γούσταρε και φταίει και αυτή για όσα έγιναν, σωστά; NOPE. Δεν βλέπουμε καμιά σκηνή όπου να τον σκέφτεται καν. Αυτός απλά σβήστηκε.
Ο βρετανός υπαρχηγός πάντως, δεν εμπιστεύεται την κινέζα πια λόγω των ψυχολογικών της και δίνει αναφορά πίσω στην Γη ότι πρέπει να αλλάξει η διοίκηση. Τρώει άκυρο από την πυρηνική φυσικό. Η οποία μιλάει με τον ιδιοκτήτη των Β, γιατί εκείνος θέλει να την πείσει να συνεργαστούν (για όφελός του, μιας και white male $$$ trash) και αυτή τον αντικρούει συνέχεια. Επίσης βγαίνει από την πισίνα του μπροστά της σε μια φάση (φοράει μαγιώ έτσι; ) και αυτή γυρνάει από την άλλη, λες και είδε το τέρας. Α ναι, είπαμε ότι ήταν παντρεμένη με τον αντικοινωνικό έτσι; Εκτός αν δεν είχε δει ποτέ αντρικό σώμα ξανά.
Anyways, back to Mars βγαίνουν η κινέζα με τον μαύρο για κάποιο λόγο (δεν θυμάμαι) μακριά από την αποικία και η κινέζα δίνει προσωρινή αρχηγεία στον βρετανό. Ο βρετανός, σαν ναζί, αποφασίζει να πηγαίνει την αποικία ρολόι no matter the cost. Βλέπει ότι οι Β (που παίρνουν ρεύμα από τους Α) παίρνουν πιο πολύ ρεύμα απ' όσο πρέπει, οπότε τους κόβει την παροχή. ΟΛΗ την παροχή. Σβήνουν οξυγόνα, τα πάντα και μπαίνουν στο ιατρείο να αντέξουν που έχει ακόμα οξυγόνο, αλλά ο σκύλος (ναι, έχουν φέρει σκύλο οι Β) έχει τρομάξει σε μια γωνία και φυσικά η μαυρούλα πάει να τον σώσει και σχεδόν πεθαίνει από ασφυξία, αλλά τελικά ξανάρχεται το ρεύμα γιατί ο ισπανός τεχνικός το έκανε reroute και το κλείδωσε ώστε να μην μπορούν να το ξανακόψουν. Η κινέζα γυρνάει πίσω έξαλλη και ο βρετανός μένει έκπληκτος γιατί δεν ήξερε ότι έκανε τέτοιο θέμα και ζητάει συγνώμη. Φυσικά, αφού η ρωσίδα έβαλε σε κίνδυνο τις αποικίες, εδώ θα υπάρχει πάλι συγχώρεση έτσι; NOPE. Τον κλειδώνουν στο αμπάρι δωμάτιό του μέχρι να τελειώσει η σειρά. Ακόμη και σε πιο μετά κρίση, δείχνει που φωνάζει και όλοι τον έχουν χεσμένο.
Ο μαύρος σε κάποια φάση πάει στους Β γιατί χρειάζονται κάποιον να τους φτιάξει τμήματα και δεν γουστάρει η κινέζα που αυτός πάει απέναντι. Της τα ρίχνει κιόλας μετά και φυσικά τρώει άκυρο πανηγυρικό.
Προς το τέλος, αρχίζουν οι Β να κάνουν εξόρυξη με εκρηκτικά, αφού το τρυπάνι χαλάει συνεχώς. Και οκ, τα εκρηκτικά κάνουν σεισμικές αντιδράσεις (!) που χτυπάνε και τις δύο αποικίες. Φυσικά των Β, σχεδόν καταστρέφεται και πάνε στα οχήματα για να φύγουν από τα κτίρια που πέφτουν. Το αφεντικό τους, πάει πίσω για το πλήρωμά του και λέμε ότι, να, δεν είναι τόσο κακός, αλλά όπως λέει και το TVTropes, Redemption Equals Death, και ενώ προσπαθεί να βρει επιζώντες, σκοντάφτει κάπου, πέφτει ένα βαρύ αντικείμενο πάνω του που δεν μπορεί να το σηκώσει και ραγίζει το κράνος και όταν μετά η κινέζα έρχεται να δει κι εκείνη για επιζώντες, αυτός έχει πεθάνει. Ουάου. Κοινώς από "βασικούς" χαρακτήρες, 2 πέθαναν. Λευκοί άντρες: Ο βοηθός που τσιλιμπούρδιζε με την μαυρούλα (α ναι, όποτε υπήρχε πρόβλημα, αυτή ήταν πάντα κυριλέ, άλλωστε No. 2 του κακού αφεντικού, θα έπρεπε να είναι ικανή και διπλωμάτης) και το κακό αφεντικό των Β.
Επειδή έγινε αυτό όμως, ο ιδιοκτήτης των Β θέλει να το συγκαλύψει με την πυρηνική φυσικό, δωροδοκώντας την. Αυτή δέχεται και μετά όταν ανακοινώνουν στον κόσμο την συνεργασία τους, τον δίνει στεγνά και τον ευχαρστεί για τα λεφτά του (man, ούτε διαζύγιο να ήταν).
Γεννιέται η κόρη του ισπανού και της γαλλίδας στον Άρη και μετά από μερικά χρόνια κοιτάνε την οθόνη για ίχνη νερού και η αετομάτα κινέζα βλέπει ένα συννεφάκι στο 64560ο τεταρτημόριο και ζουμάρουν εκεί και happy ending ότι θα ξεκινήσει νέα ζωή στον Άρη.

Τι μου άρεσε:
Τα κομμάτια ντοκυμαντέρ στην πρώτη σαιζόν. Γιατί στέκονται στην πραγματικότητα και πώς μπορούμε να πάμε στον Άρη, κλπ.

Τι δεν μου άρεσε:
Τα κομμάτια ντοκυμαντέρ γιατί έμπαιναν ανάμεσα στο στόρυ. Επίσης γιατί στην 2η σαιζόν, δεν είχαμε καν ένα "Earth τάδε χρονιά" και "Mars τάδε χρονιά" για να βλέπουμε την εναλλαγή στο fast forward. :P Επίσης στην 2η σαιζόν, εκτός του πρώτου επεισοδίου που οι ιδιωτικές εταιρείες είναι σαν τους αποίκους στην άγρια Δύση και πώς ο κόσμος πάει εκεί για ένα καλύτερο αύριο για τους δικούς του, μετά οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και όσοι δουλεύουν εκεί, είναι ο Διάβολος και μαζί με τον Τραμπ καταστρέφουν την Γη. Που ναι, είναι κακό πράγμα η κλιματική αλλαγή και κίνδυνος, αλλά μόνο αυτό μας έλεγαν.

Αν θέλει το NG να μας δείξει πώς θα είναι μια αποστολή στον Άρη, ας κόψει τις ατζέντες. Σοβαρά πια. Ήμαρτον.
Αν είσαι λευκός (και όχι λατίνος, αλλά και πάλι, 50-50, γιατί στην πρώτη σαιζόν ο ισπανός ήταν θέμα) άντρας, white male trash (Αφεντικό των Β, ο βρετανός Νο2 των Α, ο ιδιοκτήτης των Β, νομίζω και στην πρώτη σαιζόν είχε έναν που εναντιωνόταν στην δίδυμη αδερφή της κινέζας, αλλά ευτυχώς έχω ξεχάσει τα περισσότερα από εκεί) ή white soon to die trash (ο βοηθός της ρωσίδας, ο αρχηγός των Α στην πρώτη σαιζόν). Women are never wrong (ναι μωρέ, τι κι αν εξαιτίας της ρωσίδας που παράκουσε εντολές, κινδύνευσαν οι αποικίες με αργό και επώδυνο θάνατο; Καμία τιμωρία. Η πυρηνική φυσικός έκανε συμφωνία για λεφτά, την αθέλησε κατευθείαν, αλλά τα λεφτά τα πήρε και καλά έκανε , γιατί white male trash απέναντι ;) ) εκτός από την ινδή (στην Γη που έπρεπε οι χώρες να ψηφίσουν για κάποια πράγματα, η ινδή δεν πήγαινε την πυρηνική φυσικό και την κόντραρε, so, evil person from India) στην 2η σαιζόν.
Γενικά πολύ δράμα και χαζές επιλογές για διάφορα πράγματα.

Έχω δει καλές σειρές, έχω δει κακές σειρές, αλλά την συγκεκριμένη, την απεχθάνομαι. Σόρρυ. Είμαι οκ με το Hollywood να κάνει διάφορα, αλλά εδώ, με multinational cast, όταν κεντράρεις τόσο σε κάποια πράγματα, ναι, είναι ατζέντα. Ειδικά όταν λέγεσαι National Geographic.


Αυτά. Σε κάποια σημεία έχω ξεχάσει λεπτομέρειες σίγουρα και μπορεί να έχω και άλλα πράγματα να rant αν τα θυμηθώ, αλλά όχι, δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο με τον "Άρη".

Σε όσους/όσες άρεσε, μια χαρά, δεν έχω πρόβλημα, όπως είπα, η άποψή μου είναι και εμένα για αυτά που περίμενα, δεν μου άρεσε.[/spoiler]

Διαβασα μεχρι την περιγραφη της πρωτης σεζον και οντως ετσι εγιναν τα πραγματα. Αν το δεις σαν σκετη σειρα προωθώντας αρκετα και το δραματικο στοιχειο τετοιες καταστασεις θα τις περιμεναμε. Η υπογραφη του NG ειναι που μπαινει στη μεση και λες γιατι δεν εγινε πιο αληθοφανης προσπαθεια. Αν σκεφτουμε ομως τις απαιτησεις και το αγχος μιας τετοιας αποστολης σε εναν ξενο πλανητη πολυ πιθανο να εχουμε παρομοια περιστατικα οταν με το καλο γινει η αποστολη. Το ντοκιμαντερ το βαζω στην ακρη μιας και μιλαμε για πραγματικα γεγονοτα ας δουμε την προσπαθεια αποκλειστικα σαν σειρα και μονο. Θα διαβασω και το υπολοιπο σεντονακι 😛 σου οταν δω και την δευτερη σεζον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Θα διαβασω και το υπολοιπο σεντονακι 😛 σου οταν δω και την δευτερη σεζον.

Καλά δεν είναι ανάγκη. :P

Όσο για αληθινή αποστολή... δεν ξέρω. Εδώ δεν (ξανα; ) πάμε στο φεγγάρι και θέλουμε να πάμε κάπου που αν γίνει το παραμικρό, δεν τους προλαβαίνουν...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, GhostRiderLSOV είπε

Καλά δεν είναι ανάγκη. :P

Όσο για αληθινή αποστολή... δεν ξέρω. Εδώ δεν (ξανα; ) πάμε στο φεγγάρι και θέλουμε να πάμε κάπου που αν γίνει το παραμικρό, δεν τους προλαβαίνουν...

Ο Ελον εχει οραμα. Το αν μπορεσει να το υλοποιησει θα δουμε. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναφορά σε κείμενο

 Όλο τσακώνονται. 

αστο, δεν χρειαζεται να πεις κατι αλλο. ειναι το βασικο προβλημα που εχουν αυτου του ειδους οι σειρες με επιστημονικη θεματολογια. συνηθως τοις επιστημονες τους δειχνουν ως καρικατουρες και τους εχουν να πλακωνονται. ειναι ο λογος που τις αποφευγω διοτι και επαναλαμβανομενες ειναι και εκτος πραγματικοτητας, παρα το "ρεαλιστικο" υφος τους.

δεν δεχομαι την δικαιολογια της δραματικοτητας επειδη ειναι μυθοπλασια. μπορεις να εχεις μια πολυ ενδιαφερουσα ιστορια  δειχνοντας απλως μια ομαδα σοβαρων επιστημονων να συνεργαζονται , να αποτυγχανουν, να ξανασπροσπαθουν, να εχουν τις διαφορες τους αλλα να τις ξεπερνουν, και στο τελος μεσα απο ιδρωτα, πονο και δακρυα να πετυχαινουν το ακατορθωτο.. και ειναι αυτο το ταξιδι προς την εκπληρωση που θα σε κρατησει, οχι τα καραγκιοζολικια που περιγραφει ο Ghost στη σειρα αυτη. 

α και το ιδιο προβλημα υπαρχει φυσικα και με την απεικονιση των στρατιωτων, ειδικα σε κατι post-apocalyptic εργα που με την πρωτη κριση ολος ο στρατος διαλυεται σαν ναναι κανα τσιρκο, και οι αξιωματικοι απεικονιζονται παντα ως φασιστες.  βεβαια.

ειχα παλιοτερα διατυπωσει την ιδια αγανάκτηση για αυτες τις κακες σειρες, και μου χανε προτεινει τα πολυ καλα From Earth to Moon και Space Race, που ειναι ακριβως αυτο που θελω να βλεπω σε ενα επιστημονικο docudrama. ριχτε τους μια ματια.

  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...