Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, hp8 είπε

Υπήρξα τεχνίτης με ειδικότητα που είναι στο φόρτε της αυτή την εποχή από το 1972 έως το 2007 σε εταιρεία με συγκεκριμένο μισθό - απόδοση και ωράριο Τώρα καλλιεργώ τον ελαιώνα μου μόνος μου Την εποχή της συγκομιδής ελαιοκάρπου οι εργαζόμενοι πληρώνονται με 35 ευρώ για 8 ώρες εργασίας 08:00 -16:00  και με συνθήκες που δεν θέλεις να ξέρεις. Μπορίς να μου πεις από που ? αυτός ο άνθρωπος θα μπορέσει δώσει 50 ευρώ για 1-2 ώρες δουλειά και με πια ψυχολογία ? (δεν λέω ο μάστορας να δουλέψει για την ψυχή του αλλά θα πρέπει να έχει ένα όριο στο κέρδος )Τώρα τον αν θα βρω 2-3 που να λειτουργούν όπως αυτούς που αναφέρω παραπάνω δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανεχόμαστε αυτούς που λειτουργούν όπως τους εξυπηρετεί. Όσο για τους μισθωτούς πιθανόν να υπάρχουν αλλά σίγουρα δεν είναι το σύνολο

Πες μας τώρα πόσο γίνεται το 35αρι που λες μαζί με την ασφάλιση τους, εκτός αν τους έχεις ανασφάλιστους που είναι αλλού παπά ευαγγέλιο, όπως αναφέρθηκε παραπάνω ο ελεύθερος επαγγελματίας έχει αρκετά έξοδα που πρέπει να υπολογίζει όταν δίνει τιμή (εφορίες, ασφάλεια, φπα, ενοίκιο, πάγια έξοδα μαγαζιού, πιθανών μισθούς κτλ κτλ)

για να μην το κουράζουμε ελεύθερη αγορά υπάρχει οπότε ο καθένας πάει όπου νομίζει ότι συμφέρει

• Like 1
  • Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Για να μην το κουράζουμε ελεύθερη αγορά υπάρχει οπότε ο καθένας πάει όπου νομίζει ότι συμφέρει

👍👍👌

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Ούτε κι εγώ είμαι γιατρός, είμαι μηχανικός. Αλλά πολύς κόσμος έχει πάει, από ένα κακό κόλλημα. :)

ακριβως... θα δωσω ενα παραδειγμα.. ειχε παει ο αδερφος μου σε εναν μηχανικο για σερβις το αμαξι.. αλλαξε τακακια κ εκανε κ κατι αλλο, δεν θυμαμαι τι, κ μετα το φρενο επιανε πολυ χαμηλα με πολυ μικρο ευρος. ο μαστορας ηταν φθηνος... για να μην πολυλογω, σε στροφη σε επαρχιακο δρομο, το αμαξι πηγε ευθεια οταν πατησα παραπανω φρενο λογω μικρου ευρους, απο οσο επρεπε γιατι μπλοκαραν οι τροχοι. Αν το ειχαμε παει σε νορμαλ μαστορα και δεν κοιτουσαμε το "οικονομικο", θα το ειχαμε γλυτωσει. οπως κ διαφορα αλλα πραγματακια που ενα ενα μαζευτηκαν κ στην ουσια αχρηστευσαν το αμαξι.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Πες μας τώρα πόσο γίνεται το 35αρι που λες μαζί με την ασφάλιση τους, εκτός αν τους έχεις ανασφάλιστους που είναι αλλού παπά ευαγγέλιο

αγροτοσημο λέγεται αυτό που αφορά την ασφαλιση τους και είναι περίπου στο 10% του ημερομίσθιου οπότε δεν σε παίρνει να έχεις ανασφαλιστους γιατί πολλά τα ατυχήματα 

• Moderators
Δημοσ.
4 ώρες πριν, hp8 είπε

αγροτοσημο λέγεται αυτό που αφορά την ασφαλιση τους και είναι περίπου στο 10% του ημερομίσθιου οπότε δεν σε παίρνει να έχεις ανασφαλιστους γιατί πολλά τα ατυχήματα 

Δεν ήξερα πόσο είναι αν είναι μόνο τόσο είστε τυχεροί, δηλαδή η ασφάλιση του σου κοστίζει λιγότερο από 5 την μέρα, ένας ελεύθερος επαγγελματίας με ΦΠΑ εισφορές εφκα κτλ δεν του φτάνουν ούτε για πλάκα τα 5 ευρώ, οι κρατήσεις συνολικά είναι γύρω στο 50%+

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Δεν ήξερα πόσο είναι αν είναι μόνο τόσο είστε τυχεροί, δηλαδή η ασφάλιση του σου κοστίζει λιγότερο από 5 την μέρα, ένας ελεύθερος επαγγελματίας με ΦΠΑ εισφορές εφκα κτλ δεν του φτάνουν ούτε για πλάκα τα 5 ευρώ, οι κρατήσεις συνολικά είναι γύρω στο 50%+

Οι αγρότες από πάντα ήταν πολύ πιο ευνοημένοι από τους ΕΕ.

• Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Οι αγρότες από πάντα ήταν πολύ πιο ευνοημένοι από τους ΕΕ.

Δεν ηξερα οτι ηταν τοσο μεγαλη διαφορα αλλο 10% αλλο 40%+

Δημοσ.
Στις 7/7/2019 στις 12:44 ΜΜ, fair_play είπε

Καλημερα σε ολους.

Εχουμε μια συρομενη γκαραζοπορτα. 

Ενας μεταλλικος αξονας περιπου 30 εκατοστων ηταν κολλημενος πανω στην πορτα και στη ακρη της βεργας που ενωνεται με το γραναζι του μηχανισμου. 

Το ακρο του αξονα που ηταν κολλημενο στην πορτα ξεκολλησε. 

Ο μαστορας για να τον κολλησει και επιπλεον για να κολλησει εναν αξονα ακομα για καλυτερη στηριξη θελει 50 €. 

Δηλαδη για τρεις κολλησεις και ενα κομματι σιδερο ζηταει 50 €.

Ειναι πολλα ή εμενα μου φαινονται πολλα;

Τι λετε;

θα σου πω το εξις παράδειγμα (προσωπικό και πραγματικό) έρχεται ένας πελάτης με ένα macbook pro στο μαγαζί η συσκευή μένει στο bootlogo την έχει πάει σε 4 εταιρίες κάνεις δεν κατάφερε να πάρει δεδομένα βγάζει ένα περιεργο error και δεν κάνει decrypt τα αρχεία ακόμη και αν bootareis απο δεύτερο σκληρό...

επειδή μου είχε τύχη τέτοια περίπτωση πριν 1 μήνα έφαγα 2+ μερες να βρω λύση η οποία είναι μια εντολή απο recovery console με κάποιους πολύ συγκεκριμένους παραμέτρους...

το παίρνω στα χέρια βαράω την εντολή και ουαλα συσκευή άνοιξε.....

τον χρέωσα 40 ευρω

δεν τον χρέωσα για την ώρα που έφαγα (5 λεπτά μαξ) ουτε για δουλειά που εκανα αλλά για της γνώσεις που χρειάστηκαν για να γίνει η δουλειά

• Like 2
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Δεν ηξερα οτι ηταν τοσο μεγαλη διαφορα αλλο 10% αλλο 40%+

Παιδιά νομίζω ότι το αγροτόσημο του 10% είναι για μετανάστες που δεν έχουν άδεια παραμονής στη χώρα. 

Έτσι νομίζω προκύπτει από εδώ: http://www.enikos.gr/economy/365453/agrotosimo-gia-olous-tous-metanastes

Τώρα για τους εργάτες γης ημεδαπούς ή αλλοδαπούς νόμιμα απασχολούμενους δείτε τα παρακάτω:

Παράδειγμα 1ο:

Εργάτης γης, ημεδαπός,αμείβεται με 700,00 ευρώ μικτά το μήνα. Από 1/1/2022 θα του γίνεται παρακράτηση των Ασφαλιστικών Εισφορών με ποσοστό 12,5% = 77,77 ευρώ

Οι Εισφορές που θα πρέπει να αποδοθούν με ΑΠΔ είναι 77,77 + εργοδοτικές εισφορές 134,15 ευρώ =211,92 ευρώ.

Για το 2017 Θα του γίνεται παρακράτηση των Ασφαλιστικών Εισφορών με ποσοστό 7,5% = 48,84 ευρώ.

Οι Εισφορές που θα πρέπει να αποδοθούν με ΑΠΔ είναι 48,84 + εργοδοτικές εισφορές του 2017 143,65 ευρώ = 192,49 ευρώ.

Παράδειγμα 2ο:

Εργάτης γης, μετακλητός αλλοδαπός, αμείβεται με 700,00 ευρώ μικτά το μήνα. Από 1/1/2022 θα του γίνει παρακράτηση των Ασφαλιστικών Εισφορών με ποσοστό 9,22% = 59,09 ευρώ

Οι Εισφορές που θα πρέπει να αποδοθούν με ΑΠΔ είναι 59,09 + εργοδοτικές εισφορές 117,80 ευρώ = 176,89 ευρώ.

Για το 2017 Θα του γίνεται παρακράτηση των Ασφαλιστικών Εισφορών με ποσοστό 4,22% = 48,84 ευρώ.

Οι Εισφορές που θα πρέπει να αποδοθούν με ΑΠΔ είναι 48,84 + εργοδοτικές εισφορές του 2017 123,45 ευρώ = 151,79 ευρώ.

Είναι από το site www.e-forologia.gr

Δημοσ.
16 minutes ago, Black Demis said:

αλλά για της γνώσεις που χρειάστηκαν για να γίνει η δουλειά

That

Κατι που δεν ειναι κατανοητο σχεδον ποτε. Δεν ειναι ταξι ο μαστορας/τεχνικος whatever να σας χρεωσει με την ωρα. Εκτος των αλλων πληρωνετε και την τεχνογνωσια. Τον φωναξες να κανει κατι που εσυ δεν ξερεις να κανεις, αν το ξερες θ το εκανες μονος σου. 

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Black Demis είπε

θα σου πω το εξις παράδειγμα (προσωπικό και πραγματικό) έρχεται ένας πελάτης με ένα macbook pro στο μαγαζί η συσκευή μένει στο bootlogo την έχει πάει σε 4 εταιρίες κάνεις δεν κατάφερε να πάρει δεδομένα βγάζει ένα περιεργο error και δεν κάνει decrypt τα αρχεία ακόμη και αν bootareis απο δεύτερο σκληρό...

επειδή μου είχε τύχη τέτοια περίπτωση πριν 1 μήνα έφαγα 2+ μερες να βρω λύση η οποία είναι μια εντολή απο recovery console με κάποιους πολύ συγκεκριμένους παραμέτρους...

το παίρνω στα χέρια βαράω την εντολή και ουαλα συσκευή άνοιξε.....

τον χρέωσα 40 ευρω

δεν τον χρέωσα για την ώρα που έφαγα (5 λεπτά μαξ) ουτε για δουλειά που εκανα αλλά για της γνώσεις που χρειάστηκαν για να γίνει η δουλειά

Φίλε μου ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον παραλληλισμό: Ο πελάτης είχε πάει σε 4 εταιρείες πριν  από σένα και είχε φάει 4 ήττες. Πήγαινε για 5η ήττα ή για -40€.  

Κινδυνεύοντας να χάσει πολύτιμα δεδομένα υποθέτω.

Εμείς έχουμε μια πόρτα που όταν ανοίγει κάνει λίγο θόρυβο γιατί έχει ξεκολλήσει ένα σίδερο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, fair_play είπε

Φίλε μου ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον παραλληλισμό: Ο πελάτης είχε πάει σε 4 εταιρείες πριν  από σένα και είχε φάει 4 ήττες. Πήγαινε για 5η ήττα ή για -40€.  

Εμείς έχουμε μια πόρτα που όταν ανοίγει κάνει λίγο θόρυβο γιατί έχει ξεκολλήσει ένα σίδερο.

και όμως η φασαρία που έγινε από τον  πελάτη ήταν άλλου επιπέδου ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο έφτασε... αντικαταστήσαμε απλά να την διώξουμε χωρίς να πληρώσει μια γιατί έπιανε κόσμο και έλεγε οτι είμαστε κλέφτες και για 5 λεπτα παιρνουμε 40 ευρω

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Black Demis είπε

και όμως η φασαρία που έγινε από τον  πελάτη ήταν άλλου επιπέδου ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο έφτασε... αντικαταστήσαμε απλά να την διώξουμε χωρίς να πληρώσει μια γιατί έπιανε κόσμο και έλεγε οτι είμαστε κλέφτες και για 5 λεπτα παιρνουμε 40 ευρω

το "αντικαταστήσαμε" μάλλον είναι "αναγκαστήκαμε".

Μάλλον πέσατε σε τρελλή

• Moderators
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, fair_play είπε

Αν νομιζεις οτι φτιαχνετε τοσο ευκολα (που μπορει οντως να φτιαχνετε δεν ειπε κανεις οχι) μην περνεις μαστορα αλλα ξεκινα και φτιαχτο μονος σου

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Inuyasha είπε

Αν νομιζεις οτι φτιαχνετε τοσο ευκολα (που μπορει οντως να φτιαχνετε δεν ειπε κανεις οχι) μην περνεις μαστορα αλλα ξεκινα και φτιαχτο μονος σου

Αυτό θα κάνω μάλλον. Ωστόσο ο παραλληλισμός μου φαίνεται δυσανάλογος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...