dkmaster Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Εγώ πάντως έστειλα Αυστρία-Ελλάδα με DHL κούτα 17 κιλά στα 22 ευρώ, με tracking number το οποίο παραδόθηκε σε 9 ημέρες από την DHL courier (Αθήνα). Το αντίστροφο δεν ξέρω πόσο κοστίζει. Αναφορικά με τα Ελτα, νομίζω ότι έχει να κάνει με τον ταχυδρόμο. Π.χ στην περιοχή μου ο προηγούμενος ταχυδρόμος τα μη συστημένα τα άφηνε χύμα μέσα στην πολυκατοικία αφού χτυπούσε όμως όλα τα κουδούνια, ασχέτως ονόματος απλά για ν' ανοίξει κάποιος. Τώρα πλέον, ο καινούργιος ταχυδρόμος χτυπάει κουδούνι και ζητάει ταυτότητα ακόμη και σε μη συστημένα.
csontheline Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 54 λεπτά πριν, dkmaster είπε Εγώ πάντως έστειλα Αυστρία-Ελλάδα με DHL κούτα 17 κιλά στα 22 ευρώ, με tracking number το οποίο παραδόθηκε σε 9 ημέρες από την DHL courier (Αθήνα). Το αντίστροφο δεν ξέρω πόσο κοστίζει. Αναφορικά με τα Ελτα, νομίζω ότι έχει να κάνει με τον ταχυδρόμο. Π.χ στην περιοχή μου ο προηγούμενος ταχυδρόμος τα μη συστημένα τα άφηνε χύμα μέσα στην πολυκατοικία αφού χτυπούσε όμως όλα τα κουδούνια, ασχέτως ονόματος απλά για ν' ανοίξει κάποιος. Τώρα πλέον, ο καινούργιος ταχυδρόμος χτυπάει κουδούνι και ζητάει ταυτότητα ακόμη και σε μη συστημένα. Από το εξωτερικό προς Ελλάδα, είναι πιο φθηνά (φαντάζομαι μεγαλύτερος όγκος διακίνησης). Για το τι παίζει με τους ταχυδρόμους, μόνο ένας ταχυδρόμος μπορεί να μας διαφωτίσει. Σε κάποια φάση ήξερα ότι τους έπαιρναν με 8μηνες συμβάσεις. Επίσης, δεν γνωρίζουμε αν έχει πέσει καμπάνα άνωθεν ή αν παλαιότερα υπήρχαν περισσότεροι και είχαν μικρότερη (ή μεγαλύτερη) περιοχή ευθύνης. Επίσης, δεν γνωρίζουμε την γενικότερη πολιτική της εταιρείας τότε και τώρα. Αλλά αυτά είναι για τα ΕΛΤΑ. Το απλό ταχυδρομείο, όχι την courier.
dkmaster Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Ναι, ακριβώς. Δεν ξέρω τι προβλέπει ο κανονισμός από τα ΕΛΤΑ. Πάντως φαίνεται να παίζει ρόλο και ο ταχυδρόμος κάποιες φορές.
Salvation81 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 6 ώρες πριν, dkmaster είπε Εγώ πάντως έστειλα Αυστρία-Ελλάδα με DHL κούτα 17 κιλά στα 22 ευρώ, με tracking number το οποίο παραδόθηκε σε 9 ημέρες από την DHL courier (Αθήνα). Το αντίστροφο δεν ξέρω πόσο κοστίζει. Αναφορικά με τα Ελτα, νομίζω ότι έχει να κάνει με τον ταχυδρόμο. Π.χ στην περιοχή μου ο προηγούμενος ταχυδρόμος τα μη συστημένα τα άφηνε χύμα μέσα στην πολυκατοικία αφού χτυπούσε όμως όλα τα κουδούνια, ασχέτως ονόματος απλά για ν' ανοίξει κάποιος. Τώρα πλέον, ο καινούργιος ταχυδρόμος χτυπάει κουδούνι και ζητάει ταυτότητα ακόμη και σε μη συστημένα. Απο Ολλανδια - Ελλαδα στελνουν καρεκλες των 30 κιλων με 25ε κοστος, δοκιμασε να στειλεις απο εδω Ολλανδια 30 κιλα καρεκλα και θα εκπλαγεις απο την διαφορα. Τωρα να ζηταει ταυτοτητα σε μη συστημενα ισως να το κανει επειδη μενετε σε πολυκατοικια ωστε να μην το δωσει σε κανεναν ασχετο, λογικο ακουγεται. Παντως γενικα ο ταχυδρομος δεν ειναι υποχρεωμενος να μπει μεσα σε μια πολυκατοικια και να αρχισει να αφηνει τα πακετα και τους φακελους σε καθε πορτα, κανονικα οι πολυκατοικιες εξαλλου εχουν θυριδες στο ισογειο.
dkmaster Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, Salvation81 είπε Απο Ολλανδια - Ελλαδα στελνουν καρεκλες των 30 κιλων με 25ε κοστος, δοκιμασε να στειλεις απο εδω Ολλανδια 30 κιλα καρεκλα και θα εκπλαγεις απο την διαφορα. Τωρα να ζηταει ταυτοτητα σε μη συστημενα ισως να το κανει επειδη μενετε σε πολυκατοικια ωστε να μην το δωσει σε κανεναν ασχετο, λογικο ακουγεται. Παντως γενικα ο ταχυδρομος δεν ειναι υποχρεωμενος να μπει μεσα σε μια πολυκατοικια και να αρχισει να αφηνει τα πακετα και τους φακελους σε καθε πορτα, κανονικα οι πολυκατοικιες εξαλλου εχουν θυριδες στο ισογειο. Συμφωνώ απόλυτα. Απλώς κατέθεσα και τη δική μου εμπειρία καθώς δεν ξέρω ποιος είναι ο κανονισμός. Θα μας ενημέρωνε καλύτερα κάποιος που δουλεύει στα ΕΛΤΑ σαφώς.
Delas.46 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Σε απλό untracked δέμα στα ΕΛ.ΤΑ. δεν ήμαστε υποχρεωμένοι να το παραδώσουμε στα χέρια, βέβαια είναι άλλη περίπτωση ο ταχυδρόμος να το άφησε έξω από την είσοδο. Εγώ ή θα βγάλω ειδοποίηση ή θα το αφήσω πάνω-δίπλα στα γραμματοκιβώτια μέσα στην οικοδομή για να μην κλαπεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις που δεν υπάρχει καθόλου πρόσβαση στην οικοδομή τότε χτυπάω θυροτηλέφωνο και αν δεν σηκώσει κάποιος βλέπω αν υπάρχει κινητό τηλέφωνο στο δέμα.
skar1983 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 8 ώρες πριν, Delas.46 είπε Σε απλό untracked δέμα στα ΕΛ.ΤΑ. δεν ήμαστε υποχρεωμένοι να το παραδώσουμε στα χέρια, βέβαια είναι άλλη περίπτωση ο ταχυδρόμος να το άφησε έξω από την είσοδο. Εγώ ή θα βγάλω ειδοποίηση ή θα το αφήσω πάνω-δίπλα στα γραμματοκιβώτια μέσα στην οικοδομή για να μην κλαπεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις που δεν υπάρχει καθόλου πρόσβαση στην οικοδομή τότε χτυπάω θυροτηλέφωνο και αν δεν σηκώσει κάποιος βλέπω αν υπάρχει κινητό τηλέφωνο στο δέμα. Σε ποια περιοχή είσαι ταχυδρόμος ; Τα συγχαρητήρια μου και μακάρι να ήταν έτσι σωστοί και υπόλοιποι συνάδελφοι σου.
Salvation81 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 10 ώρες πριν, Delas.46 είπε Σε απλό untracked δέμα στα ΕΛ.ΤΑ. δεν ήμαστε υποχρεωμένοι να το παραδώσουμε στα χέρια, βέβαια είναι άλλη περίπτωση ο ταχυδρόμος να το άφησε έξω από την είσοδο. Εγώ ή θα βγάλω ειδοποίηση ή θα το αφήσω πάνω-δίπλα στα γραμματοκιβώτια μέσα στην οικοδομή για να μην κλαπεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις που δεν υπάρχει καθόλου πρόσβαση στην οικοδομή τότε χτυπάω θυροτηλέφωνο και αν δεν σηκώσει κάποιος βλέπω αν υπάρχει κινητό τηλέφωνο στο δέμα. Καλα για να λεμε και του στραβου το δικιο οι περισσοτεροι του επαγγελματος σου βρισκουν πολυ πιο ευκολο να βαζουν ειδοποιησεις παρα να κουβαλανε δεματα. Μιλαμε τωρα για κατι δεματακια 100-200 γραμμαριων να σε τρεχουν στο τοπικο ταχυδρομειο. Τραγικα πραγματα.
Delas.46 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 21 ώρες πριν, skar1983 είπε Σε ποια περιοχή είσαι ταχυδρόμος ; Τα συγχαρητήρια μου και μακάρι να ήταν έτσι σωστοί και υπόλοιποι συνάδελφοι σου. Αλλάζω συνεχώς τμήματα επειδή υπάρχουν άδειες, πάντως Θεσσαλονίκη είμαι. Ευχαριστώ πολύ! 18 ώρες πριν, Salvation81 είπε Καλα για να λεμε και του στραβου το δικιο οι περισσοτεροι του επαγγελματος σου βρισκουν πολυ πιο ευκολο να βαζουν ειδοποιησεις παρα να κουβαλανε δεματα. Μιλαμε τωρα για κατι δεματακια 100-200 γραμμαριων να σε τρεχουν στο τοπικο ταχυδρομειο. Τραγικα πραγματα. Το θέμα με τις ειδοποιήσεις συνήθως έχει να κάνει με το αν δεν σε έχει βρει άλλη φορά στο σπίτι. Αν έχει έρθει μια-δύο φορές και ήταν κλειστά και δεν σε βρήκε τότε θα σκεφτεί να βγάλει ειδοποίηση απευθείας από πριν διότι αλλιώς τσάμπα θα κουβαλάει αυτό και άλλα 10 δεματάκια των 200 γραμμαρίων.
Salvation81 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 21 λεπτά πριν, Delas.46 είπε Αλλάζω συνεχώς τμήματα επειδή υπάρχουν άδειες, πάντως Θεσσαλονίκη είμαι. Ευχαριστώ πολύ! Το θέμα με τις ειδοποιήσεις συνήθως έχει να κάνει με το αν δεν σε έχει βρει άλλη φορά στο σπίτι. Αν έχει έρθει μια-δύο φορές και ήταν κλειστά και δεν σε βρήκε τότε θα σκεφτεί να βγάλει ειδοποίηση απευθείας από πριν διότι αλλιώς τσάμπα θα κουβαλάει αυτό και άλλα 10 δεματάκια των 200 γραμμαρίων. Μπα οχι, γενικα βαζουν ειδοποιησεις γιατι τα μηχανακια δεν χωρανε πολλα δεματα και τους καθεται στον λαιμο να κανουν περα-δωθε.
Delas.46 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 4 ώρες πριν, Salvation81 είπε Μπα οχι, γενικα βαζουν ειδοποιησεις γιατι τα μηχανακια δεν χωρανε πολλα δεματα και τους καθεται στον λαιμο να κανουν περα-δωθε. Καλά όλα είναι σχετικά. Όταν κάνεις διανομή με δικό σου μηχανάκι και δεν έχεις καν κουτί πίσω δεν θα πάρεις 10 πακέτα. Πέρσι που είχα μηχανάκι υπηρεσίας το φόρτωνα με πακέτα. Φέτος που έχω μια τσαντούλα κάνω αυτό που προείπα.
wh1t3r0se Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Καλησπερα. Μηπως ξερετε οταν στελνουν δεμα με AmazonGlobal Expedited Shipping ποια μεταφορικη το αναλαμβανει απο Ελλαδα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα