mindreader Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Μας δοθηκε στην δουλεια ενα ερωτηματολογιο που θα πρεπει να συμπληρωθει απο ολους, τιτλοφορειται 'ερωτηματολογιο υγεια εργαζομενων', και το οποιο θα δοθει στον 'γιατρο εργασιας', οταν θα κανει ο καθενας μας συναντηση μαζι του. Στο εν λογω ερωτηματολογιο, ζητειται να καταγραφουν πολυ ευαισθητες προσωπικες πληροφοριες σχετικα με την υγεια του καθενος. Επειδη δεν ετυχε να ξαναντιμετωπισω τετοιο περιστατικο, και παροτι φυσικα λενε οτι ειναι απολυτως εμπιστευτικες οι πληροφοριες που θα τους δωσουμε (και gpdr πλεον), εχει κανεις εμπειρια πανω στο εν λογω θεμα; Εχει νοημα να ειπωθουν ολα, με το νι και με το σιγμα; Εχει νοημα καποια στοιχεια να μην τα πουμε; Τι κερδιζεις και τι χανεις σε καθε περιπτωση; Γενικα ειμαι πολυ επιφυλακτικος στην οικειοθελη παραχωρηση προσωπικων στοιχειων, τα οποια παροτι 'εμπιστευτικα', επι της ουσιας πιστευω κανεις δεν ξερει ποτε, ποιος, και πως μπορει να τα χρησιμοποιησει, ακομη και αν δεν τα επικαλεστει δημοσιως(κι ετσι, 'ολα καλα'). Δεν θα ελεγα οτι σκεφτομαι να μη δωσω και τιποτε, δεν εχω ορεξη για έριδες, αλλα ειμαι πολυ σκεπτικος για το τι πρεπει να γραψω, παροτι ειμαι υγιης ανθρωπος, αλλα φυσικα διαφορες μικροπεριπετειες υγειας με την παροδο των χρονων, δεν ελειψαν. Επισης να πω, οτι υπαρχει ελλειμα πληροφορησης περι του ρολου του 'γιατρου εργασιας', το τι σκεφτονται να κανουν κλπ Ελπιζω καποιοι να εχουν εμπειρια απο τετοιες διαδικασιες, και κυριως απο 'ελληνικα δεδομενα' (εξωτερικο ισως ειναι πιο 'σωστοι' και 'τυπικοι'-υποθετω...), ωστε να γινει μια ουσιαστικη συζητηση.
xgol Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Το ιατρικο απόρρητο ισχύει και τηρείται κανονικότατα, βάσει νόμου. 2
chill Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Ουσιαστικά ο γιατρός εργασίας θέλει να μάθει παθήσεις / προβλήματα υγείας τα οποία είναι πιθανόν να σε εκθεσουν σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια της εργασίας σου. Είναι για δική σου προστασία προτίστως. Σε μένα κάθε χρόνο αυτή η ερώτηση γίνεται : έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας που να δυσχαιρένει την εκτέλεση των καθηκόντων σου ή/και να εκθέτει εσένα ή τους συναδέλφους σου σε κίνδυνο; 1
paylidis Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε εμάς από τα 160 που μοίρασαν ο γιατρός κατέληξε με 20 και πήγαν για συνέντευξη-εξέταση ακόμα λιγότεροι. 😂 Αμερικανιες είναι αυτά....δε περνάνε στην Ελλάδα πρακτικά... Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2019 από paylidis
mindreader Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 33 λεπτά πριν, chill είπε Ουσιαστικά ο γιατρός εργασίας θέλει να μάθει παθήσεις / προβλήματα υγείας τα οποία είναι πιθανόν να σε εκθεσουν σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια της εργασίας σου. Είναι για δική σου προστασία προτίστως. Σε μένα κάθε χρόνο αυτή η ερώτηση γίνεται : έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας που να δυσχαιρένει την εκτέλεση των καθηκόντων σου ή/και να εκθέτει εσένα ή τους συναδέλφους σου σε κίνδυνο; Σε αυτη την ερωτηση, εννοειται οτι θα απαντησω, την εχει οντως το ερωτηματολογιο, και μαλιστα θα απαντησω αναλυτικα. Αλλα τα λοιπα, αν εχω κανει επεμβασεις κλπ, προβληματιζομαι αν πρεπει να ειπωθουν ολα. Μόλις τώρα, paylidis είπε Σε εμάς από τα 160 που μοίρασαν ο γιατρός κατέληξε με 20 και πήραν για συνέντευξη-εξέταση ακόμα λιγότεροι. 😂 Αμερικανιες είναι αυτά....δε περνάνε στην Ελλάδα πρακτικά... Κι εγω πιστευω οτι παιζει αρκετα αυτο το σεναριο. Να χαμε να λεγαμε δηλαδη....αν οσα πουμε δεν εχουν κανενα πρακτικο αντικτυπο βελτιωσης της εργασιακης καθημερινοτητας, και τι να λεει; Επισης μια φοβια που εχω, ειναι μηπως αργοτερα στην δουλεια θελησουν να μας κανουν κανενα ομαδικο ασφαλιστηριο, και διαβιβαστουν (λεμε τωρα...) στοιχεια ιατρικης φυσης προς την ασφαλιστικη....
TitanX Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Ούτως ή άλλως για να καλυφθείς από τη ασφαλιστική θα προσκομησεις βιβλιάριο υγείας προς αυτή που αναγράφονται όλα, οπότε το αν αποζημιώθεις η όχι θα φανεί. Τα τελευταία 20 χρόνια που δουλεύω ετήσιος με βλέπει ο γιατρός εργασίας, η άποψη μου είναι να χαμε να λέγαμε. 1
paylidis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 12 ώρες πριν, mindreader είπε Κι εγω πιστευω οτι παιζει αρκετα αυτο το σεναριο. Να χαμε να λεγαμε δηλαδη....αν οσα πουμε δεν εχουν κανενα πρακτικο αντικτυπο βελτιωσης της εργασιακης καθημερινοτητας, και τι να λεει; Επισης μια φοβια που εχω, ειναι μηπως αργοτερα στην δουλεια θελησουν να μας κανουν κανενα ομαδικο ασφαλιστηριο, και διαβιβαστουν (λεμε τωρα...) στοιχεια ιατρικης φυσης προς την ασφαλιστικη.... Παίζει το σενάριο που λες με την ασφαλιστική αλλά θα σε βαλουν να υπογράψεις ότι δέχεσαι. Επίσης όπως λες από τη στιγμή που δε θα βελτιωθεί κάτι στην εργασία σου είναι να είχαμε να λέγαμε ο γιατρός εργασίας...
pkatsou Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Στα ομαδικά ασφαλιστήρια ο άμεσα ασφαλιζόμενος (ο εργαζόμενος δλδ) δεν παίρνει εξαίρεση για τίποτα. Έχω 2 αυτοάνοσα νοσήματα και σε 4 εταιρείες που έχω δουλέψει και είχαν ομαδικά ασφαλιστήρια, σε καμία δεν πήρα εξαίρεση. Μου κάλυψαν ότι χρειάστηκα σε γιατρούς και εξετάσεις ακόμα και για τα νοσήματα αυτά. Επειδή ακριβώς δεν έχουν εξαιρέσεις τα ομαδικά, για αυτό και η νοσοκομειακή κάλυψη είναι συνήθως μικρή (στις 4 εταιρείες ήταν από 17χιλιαδες το χρόνο μέχρι 30000 το καλύτερο Vs ένα μυριο που φτάνουν τα ατομικά που κάνεις). Το βιβλιάριο στο ζητάνε στα ατομικά συμβόλαια για να πάρεις εξαίρεση από προϋπάρχουσες παθήσεις. Στο θέμα του γιατρού εργασίας. Είναι τυπικό και απαραίτητο σε αρκετές πλέον εταιρειες. Στην προηγούμενη που ήμουν συνάδελφος δήλωσε πρόβλημα στη μέση και ο γιατρός έκανε σύσταση στο hr να του αλλάξουν την καρέκλα (όπως και έγινε). Αν ο ενδοιασμός σου είναι μόνο για ομαδικό ασφαλιστήριο, μην το σκέφτεσαι. 1
chill Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, mindreader είπε Σε αυτη την ερωτηση, εννοειται οτι θα απαντησω, την εχει οντως το ερωτηματολογιο, και μαλιστα θα απαντησω αναλυτικα. Αλλα τα λοιπα, αν εχω κανει επεμβασεις κλπ, προβληματιζομαι αν πρεπει να ειπωθουν ολα. Δεν τον ενδιαφέρει να ειπωθουν όλα πάρα μόνο όσα δύναται να σχετίζονται αυτό που σου είπα πριν. Μιλάω εκ πείρας καθότι είχα γράψει τα πάντα όλα αναλυτικά κ με έβαλε να το σύνταξω εξαρχής γιατί δεν σχετιζόταν τίποτα από αυτά που είχα γράψει - και είναι αρκετά σοβαρά από άποψη υγείας - με την εργασία μου. Προσωπικά δεν αισθάνομαι ότι κερδίζω ούτε όμως ότι χάνω κάτι από τον γιατρό εργασίας. Θεωρώ δε πως θα είχε κάποιο νόημα αν εφαρμοζόταν σωστά αλλά αυτό ο εργοδότης το περνάει στο ντούκου σαν αναγκαίο κακό. Σε οσους δουλεύουμε σε εργασίες επικίνδυνες (Coker units πχ) είναι απαιτούμενο ο άνθρωπος που ναι δίπλα σου να μπορεί να ανταποκριθεί σε δύσκολες καταστάσεις πριν να ναι αργά και συναντήσεις τον δημιουργό. Ομοίως είναι απαιτούμενο ο συνάδελφος να ξέρει ότι μπορεί να βασιστεί επάνω σου. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2019 από chill 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα