Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Θέλω να δουλέψω το επόμενο καλοκαίρι σε ενα beach bar μεσα στο μπαρ. Δουλεύω εδώ και 3 χρόνια σέρβις και τα δύο τελευταία χρόνια φτιάχνω και καφεδες. Θα πάω να κανω μερικα Σεμινάρια, αυτο εννοείτε, ομως το θέμα μου είναι σε πόση ώρα θα πρέπει να φτιάξω ένα καφέ; σε 30 δευτερόλεπτα; Επισης θέλω να μαθω καποια τιπς για να δείξω σαν να το κάνω χρόνια, δεν είμαι άσχετος εννοειτε, ξέρω από καφεδες απλά θέλω μερικά τιπς για βοήθεια, όποιος γνωρίζει ας απαντήσει, ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2019 από Επισκέπτης
takoulou Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 46 λεπτά πριν, Stefanos213 είπε Θέλω να δουλέψω το επόμενο καλοκαίρι σε ενα beach bar μεσα στο μπαρ. Δουλεύω εδώ και 3 χρόνια σέρβις και τα δύο τελευταία χρόνια φτιάχνω και καφεδες. Θα πάω να κανω μερικα Σεμινάρια, αυτο εννοείτε, ομως το θέμα μου είναι σε πόση ώρα θα πρέπει να φτιάξω ένα καφέ; σε 30 δευτερόλεπτα; Επισης θέλω να μαθω καποια τιπς για να δείξω σαν να το κάνω χρόνια, δεν είμαι άσχετος εννοειτε, ξέρω από καφεδες απλά θέλω μερικά τιπς για βοήθεια, όποιος γνωρίζει ας απαντήσει, ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Καλησπέρα..Θα πρέπει να βρεις κανένα φίλο η γνωστό να δουλέψεις στην αρχή σαν βοηθός σε κάποιο μαγαζί μπαράκι..Η να πας σε κάποια σεμινάρια που κάνουν...Να μάθεις κάποια βήματα..
papoys1 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, Stefanos213 είπε Θέλω να δουλέψω το επόμενο καλοκαίρι σε ενα beach bar μεσα στο μπαρ. Δουλεύω εδώ και 3 χρόνια σέρβις και τα δύο τελευταία χρόνια φτιάχνω και καφεδες. Θα πάω να κανω μερικα Σεμινάρια, αυτο εννοείτε, ομως το θέμα μου είναι σε πόση ώρα θα πρέπει να φτιάξω ένα καφέ; σε 30 δευτερόλεπτα; Επισης θέλω να μαθω καποια τιπς για να δείξω σαν να το κάνω χρόνια, δεν είμαι άσχετος εννοειτε, ξέρω από καφεδες απλά θέλω μερικά τιπς για βοήθεια, όποιος γνωρίζει ας απαντήσει, ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Την ώρα που είσαι μπροστά στις μηχανές και πίσω από το πάγκο και βόμβες να πέφτουν γύρω σου δεν σε απασχολεί.Και η Σκάρλετ Γιόχανσον να κάθεται στο πάγκο για σένα είναι η Βασιλειάδου. Αλλιώς έχασες το παιχνίδι. Το μάτια σου είναι μόνο εκεί και το μυαλό σου στην επόμενη κίνηση η οποία πρέπει να μάθεις να την κάνεις μηχανικά και τέλεια. 1
RedPriest Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 3 ώρες πριν, Stefanos213 είπε Θέλω να δουλέψω το επόμενο καλοκαίρι σε ενα beach bar μεσα στο μπαρ. Δουλεύω εδώ και 3 χρόνια σέρβις και τα δύο τελευταία χρόνια φτιάχνω και καφεδες. Θα πάω να κανω μερικα Σεμινάρια, αυτο εννοείτε, ομως το θέμα μου είναι σε πόση ώρα θα πρέπει να φτιάξω ένα καφέ; σε 30 δευτερόλεπτα; Επισης θέλω να μαθω καποια τιπς για να δείξω σαν να το κάνω χρόνια, δεν είμαι άσχετος εννοειτε, ξέρω από καφεδες απλά θέλω μερικά τιπς για βοήθεια, όποιος γνωρίζει ας απαντήσει, ευχαριστώ για τον χρόνο σας. 30 δευτερόλεπτα θέλεις μόνο για την εκχύλιση του καφέ. 1
Kostasspil Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 hours ago, Stefanos213 said: Επισης θέλω να μαθω καποια τιπς για να δείξω σαν να το κάνω χρόνια, Πιστευεις οτι δεν θα καταλαβουν οτι εισαι καινουριος σε αυτο; Δεν υπαρχουν τιπς, η απειρια φαινεται απ τις κινησεις. Δες τον εαυτο σου, τον δισκο σημερα τον χειριζεσαι οπως την πρωτη σου φορα; Αν δεις σε καποιο μαγαζι εναν αρχαριο, δεν θα τον καταλαβεις αμεσως; Για να απαντησω παντως στο ερωτημα σου, με εξασκηση και μονο. Οπως οτιδηποτε αλλο, οσο πιο συχνα το κανεις, τοσο πιο ευκολο σου γινεται Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2019 από Kostasspil 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Ναι τα γνωρίζω όλα αυτά που λέτε για αυτό τον λόγο πείρα και μηχανή εσπρεσσο στο σπίτι για να εξασκηθω παραπάνω Έχω δουλέψει σε ταβέρνα και σε άλλα μαγαζιά αλλά δύο μαγαζιά που δεν έχουν τον καφέ ως κύρια επιλογή, έχουν το φαγητό και επίσης δούλεψα σέρβις σε ένα beach bar ξενοδοχείο για καμία εβδομάδα όμως εκεί δεν πιστεύω πως είναι ακριβώς το ίδιο καθώς ο μπάρμαν ( που ήταν το αφεντικό) είχε έτοιμες τις δώσεις, αυτο επιτρέπετε;;
asemnos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Πρωτα πρεπει να μαθεις να φτιαχνεις σωστα ολους τους καφεδες. Κάθε καφες εχει τα δικα του κολπακια που πρεπει να μαθεις στην πραξη από καποιον που κανει τη δουλεια. Στην αρχη δε σε ενδιαφερει τοσο ο χρονος οσο η ποιοτητα. Με τον καιρο και την εξασκηση θα γινεις και γρηγορος, το ποσο γρηγορος εξαρτάται από εσενα και μονο. Επισης, η μηχανή που πηρες για το σπιτι το πιθανοτερο είναι να μην εχει καμια σχεση με τις επαγγελματικες. Αλλα bar πιεσης, ακροφυσιο για αφρογαλο, μυλος κοπης καφε με ρυθμισεις για το κοψιμο, συγκεκριμένα γραμμαρια καφε, καθαρισμος μηχανης κλπ κλπ. Σαν πιτσιρικας δουλεψα σε αρκετα καφε-μπαρ ως σερβιτόρος. Ρωταγα όμως, κοιταγα και γενικα ψαχνομουν όταν εμπαινα μεσα από τη μπαρα να φτιαξω το δικο μου καφε. Σε πληροφορω πως με τα χρονια εμαθα περισσοτερα από πολλους μπαριστες και εγινα καλυτερος από αυτους. Στο τελευταιο καφε-μπαρ που δουλεψα, πριν χρονια, παρουσιασα τον εαυτο μου σαν μπαριστα. Τα καταφερα και μαλιστα με μεγαλη επιτυχια. Μια φορα μαλιστα, σε ένα καλοκαιρινο κυριακατικο μεσημεριανο "παρτυ" που μαζεψε πολύ περισσοτερο κοσμο από οσο περιμεναμε, συνειδητοποιησα ότι ηξερα να φτιαχνω και κοκτέιλ.. 😂
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, asemnos είπε Πρωτα πρεπει να μαθεις να φτιαχνεις σωστα ολους τους καφεδες. Κάθε καφες εχει τα δικα του κολπακια που πρεπει να μαθεις στην πραξη από καποιον που κανει τη δουλεια. Στην αρχη δε σε ενδιαφερει τοσο ο χρονος οσο η ποιοτητα. Με τον καιρο και την εξασκηση θα γινεις και γρηγορος, το ποσο γρηγορος εξαρτάται από εσενα και μονο. Επισης, η μηχανή που πηρες για το σπιτι το πιθανοτερο είναι να μην εχει καμια σχεση με τις επαγγελματικες. Αλλα bar πιεσης, ακροφυσιο για αφρογαλο, μυλος κοπης καφε με ρυθμισεις για το κοψιμο, συγκεκριμένα γραμμαρια καφε, καθαρισμος μηχανης κλπ κλπ. Σαν πιτσιρικας δουλεψα σε αρκετα καφε-μπαρ ως σερβιτόρος. Ρωταγα όμως, κοιταγα και γενικα ψαχνομουν όταν εμπαινα μεσα από τη μπαρα να φτιαξω το δικο μου καφε. Σε πληροφορω πως με τα χρονια εμαθα περισσοτερα από πολλους μπαριστες και εγινα καλυτερος από αυτους. Στο τελευταιο καφε-μπαρ που δουλεψα, πριν χρονια, παρουσιασα τον εαυτο μου σαν μπαριστα. Τα καταφερα και μαλιστα με μεγαλη επιτυχια. Μια φορα μαλιστα, σε ένα καλοκαιρινο κυριακατικο μεσημεριανο "παρτυ" που μαζεψε πολύ περισσοτερο κοσμο από οσο περιμεναμε, συνειδητοποιησα ότι ηξερα να φτιαχνω και κοκτέιλ.. 😂 Σε ευχαριστώ πρώτα απ'όλα φίλε, έπειτα και αυτό είναι ένα μεγάλο μου πρόβλημα, (εννοώ το να γνωρίζω καλά να φτιάχνω τους καφες) π.χ. o freddo espresso δεν είναι απαραίτητο να είναι μέχρι πάνω σε ένα ποτήρι;γιατί εμείς στο μαγαζί αν δεν γεμίσει μέχρι πανω ο καφες βάζουμε και αλλά παγάκια μεχρι να γεμίσει (λάθος βέβαια καθώς έτσι γίνετε πιο νερουλός ο καφές, αλλά και που το καταλαβαίνω εγώ δεν έχει καμία σημασία αφού δν με ακούνε). Έπειτα ήθελα να μάθω πόσα παγάκια βάζουμε για να χτυπήσουμε τον freddo espresso 2, 3, 4; και έπειτα στο ποτήρι Και στο γυάλινο αλλά κυρίως στο πλαστικό; Επίσης ήθελα να μάθω στις δώσεις του freddo ο γλυκός είναι τέσσερις κουταλιές ενώ ο μέτριο είναι δύο ή είναι 3 ο γλυκός και 1,5 Ο μέτριος. Επίσης πόση ώρα χτυπάμε τον freddo στο μιξερ; Τέλος ήθελα να σε ρωτήσω, έχω μια μηχανή στο σπίτι και τα bar για το ακροφυσιο νομίζω είναι 15 και από ότι βλέπω δεν έχει την ίδια πίεση με του μαγαζιού, θα μπορέσω να κανω latte art; Αν μπορούσες να μου απαντήσεις σε αυτές τις απόρροιες που έχω να με βοηθούσες πάρα πολύ, ευχαριστώ για τον χρόνο σου! Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2019 από Επισκέπτης
asemnos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Για το freddo espresso εξαρτάται από το ποσο βαρυς και εντονος είναι ο καφες. Οσο πιο βαρυς, τοσο περισσοτερα παγακια σηκωνει. Παντα με μετρο όμως, αφου αν βαλεις πολλα μετα από καποια ωρα δε θα πινεται. Το ότι πρεπει αναγκαστικα να γεμισει το ποτηρι για λογους αισθητικης είναι λαθος. Το καλυτερο είναι να υπαρχουν συγκεριμενα ποτήρια (λιγο χαμηλα) στα οποια ξερεις ας πουμε ότι μπαινουν 6-7-8 παγακια. Στο χτυπημα βαζεις τοσο παγο οσο χρειαζεται για να κρυωσει τον καφε. Μπορει και 1 μονο αν είναι μεγαλα, δεν είναι στανταρ. Οσο αφορα τη ζαχαρη, εξαρτάται από το τι κουταλακι χρησιμοποιείς. Ο κανονας είναι ο εξης: Γλυκος -> 4 κουταλακια του γλυκου η 2 της σουπας, μετριος -> 2 του γλυκου η 1 της σουπας, με λιγη μισο περιπου του γλυκου η 1/4 της σουπας, στη μυτη -> πολύ λιγο, στη μυτη του κουταλιου. Το χτυπημα κραταει τοσο ώστε να λιωσει ο παγος και να κρυωσει τον καφε, και λιγο ακομα για να κανει και αφρο. Το latte art είναι μια κατηγορια από μονο του.. στο ακροφυσιο της μηχανης που εχεις στο σπιτι μπορεις σαφως να πειραματιστείς για να κανεις (ζεστο) αφρογαλο. Σιγουρα θα είναι διαφορετικο από την επαγγελματικη ωστόσο. Πρεπει να προσεξεις να μην καψεις το γαλα (θα μυρισει), να ζεσταθεί ολο και σαφως να φουσκωσει, παντα με φρεσκο γαλα από το ψυγειο. Αυτά είναι και τα βασικα ώστε να φτιαξεις ένα ζεστο καπουτσινο. Το latte art είναι αρκετα δυσκολο, θα χαραμίσεις αρκετα λιτρα γαλα αλλα με εξασκηση θα μπορέσεις να βγαλεις τουλάχιστον το απλο "λουλουδι" που κανουν πολλοι. Και ένα τιπ για το αφρογαλο: αν το μπρικι που δουλευεις στο ακροφυσιο είναι παγωμενο, από ψυγειο η καταψυξη ακομα καλυτερα, εχεις περισσοτερες πιθανότητες να βγαλεις ένα καλο αφρογαλο. Αυτό διοτι το γαλα που εχεις μεσα στο μπρικι αργει να ζεσταθεί αρα και να καει, δινοντας σου περισσοτερο χρονο να το φουσκωσεις. Ελπιζω να βοηθησα οσο μπορουσα, για οτιδήποτε άλλο εχεις να ρωτήσεις, ευχαρίστως αν μπορω. Και μην ξεχνας ότι οι αποτυχιες ειδικα στην αρχη είναι μεσα στο πρόγραμμα. Φτιαξε, πειραματισου, ρωτα, κοιτα βιντεο στο ΥΤ. Να ξερεις ότι τον μπαριστα που κανει καλο καφε τον αγαπανε ολοι! 2
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Ευχαριστώ πολύ ρε φίλε για όλες τις απαντήσεις που μου έδωσε να είσαι καλά
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 21 ώρες πριν, asemnos είπε Για το freddo espresso εξαρτάται από το ποσο βαρυς και εντονος είναι ο καφες. Οσο πιο βαρυς, τοσο περισσοτερα παγακια σηκωνει. Παντα με μετρο όμως, αφου αν βαλεις πολλα μετα από καποια ωρα δε θα πινεται. Το ότι πρεπει αναγκαστικα να γεμισει το ποτηρι για λογους αισθητικης είναι λαθος. Το καλυτερο είναι να υπαρχουν συγκεριμενα ποτήρια (λιγο χαμηλα) στα οποια ξερεις ας πουμε ότι μπαινουν 6-7-8 παγακια. Στο χτυπημα βαζεις τοσο παγο οσο χρειαζεται για να κρυωσει τον καφε. Μπορει και 1 μονο αν είναι μεγαλα, δεν είναι στανταρ. Οσο αφορα τη ζαχαρη, εξαρτάται από το τι κουταλακι χρησιμοποιείς. Ο κανονας είναι ο εξης: Γλυκος -> 4 κουταλακια του γλυκου η 2 της σουπας, μετριος -> 2 του γλυκου η 1 της σουπας, με λιγη μισο περιπου του γλυκου η 1/4 της σουπας, στη μυτη -> πολύ λιγο, στη μυτη του κουταλιου. Το χτυπημα κραταει τοσο ώστε να λιωσει ο παγος και να κρυωσει τον καφε, και λιγο ακομα για να κανει και αφρο. Το latte art είναι μια κατηγορια από μονο του.. στο ακροφυσιο της μηχανης που εχεις στο σπιτι μπορεις σαφως να πειραματιστείς για να κανεις (ζεστο) αφρογαλο. Σιγουρα θα είναι διαφορετικο από την επαγγελματικη ωστόσο. Πρεπει να προσεξεις να μην καψεις το γαλα (θα μυρισει), να ζεσταθεί ολο και σαφως να φουσκωσει, παντα με φρεσκο γαλα από το ψυγειο. Αυτά είναι και τα βασικα ώστε να φτιαξεις ένα ζεστο καπουτσινο. Το latte art είναι αρκετα δυσκολο, θα χαραμίσεις αρκετα λιτρα γαλα αλλα με εξασκηση θα μπορέσεις να βγαλεις τουλάχιστον το απλο "λουλουδι" που κανουν πολλοι. Και ένα τιπ για το αφρογαλο: αν το μπρικι που δουλευεις στο ακροφυσιο είναι παγωμενο, από ψυγειο η καταψυξη ακομα καλυτερα, εχεις περισσοτερες πιθανότητες να βγαλεις ένα καλο αφρογαλο. Αυτό διοτι το γαλα που εχεις μεσα στο μπρικι αργει να ζεσταθεί αρα και να καει, δινοντας σου περισσοτερο χρονο να το φουσκωσεις. Ελπιζω να βοηθησα οσο μπορουσα, για οτιδήποτε άλλο εχεις να ρωτήσεις, ευχαρίστως αν μπορω. Και μην ξεχνας ότι οι αποτυχιες ειδικα στην αρχη είναι μεσα στο πρόγραμμα. Φτιαξε, πειραματισου, ρωτα, κοιτα βιντεο στο ΥΤ. Να ξερεις ότι τον μπαριστα που κανει καλο καφε τον αγαπανε ολοι! Φίλε μου και κάτι ακόμη θέλω να σε ρωτήσω, η μηχαμη που έχω στο σπίτι έχει ποιό χοντρό ακροφυσιο από τις επαγγελματικές μηχανές και η πίεση του είναι 15 bar, όταν κάνω το αφρογαλα και το έχω 1 εκατοστό κατω από την επιφάνεια του γάλατος κάνει μπουρμπουλήθρες, ενώ σε άλλους που βλέπω δεν κάνει. Πρώτον τι μπορεί να φταιει; και δεύτερον τι μπορώ να κανω για να πετύχω ενα όμορφο αποτέλεσμα άστο και καρδιά. Το έχω προσπαθήσει πολλές φορές αλλά τίποτα, αν μπορείς να μου πεις να με βοηθούσες πολύ, ευχαριστώ
kiko33gr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Ένα μικρό tip - για να μη χαλάς φρέσκο γάλα (κρίμα είναι), μπορείς να κάνεις εξάσκηση με νερό, που θα έχεις ρίξει μία σταγόνα απορρυπαντικό πιάτων. Κάνει και για δοκιμές latte art επίσης.
asemnos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 8 ώρες πριν, Stefanos213 είπε Φίλε μου και κάτι ακόμη θέλω να σε ρωτήσω, η μηχαμη που έχω στο σπίτι έχει ποιό χοντρό ακροφυσιο από τις επαγγελματικές μηχανές και η πίεση του είναι 15 bar, όταν κάνω το αφρογαλα και το έχω 1 εκατοστό κατω από την επιφάνεια του γάλατος κάνει μπουρμπουλήθρες, ενώ σε άλλους που βλέπω δεν κάνει. Πρώτον τι μπορεί να φταιει; και δεύτερον τι μπορώ να κανω για να πετύχω ενα όμορφο αποτέλεσμα άστο και καρδιά. Το έχω προσπαθήσει πολλές φορές αλλά τίποτα, αν μπορείς να μου πεις να με βοηθούσες πολύ, ευχαριστώ Το ότι κανει μπουρμπουλήθρες σημαινει μαλλον ότι το ακροφυσιο είναι πιο ψηλα από οσο πρεπει η/και ότι το γαλα παραζεσταθηκε - καηκε. Δοκιμασε να ξεκινήσεις πιο χαμηλα και σιγα σιγα να ανεβαινεις. Για σχεδια δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω. Θα πρεπει να δεις βιντεακια στο ΥΤ και να πειραματιστείς. Ενα ενδεικτικο είναι αυτό.
vasiay Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 2 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε ελληνικα παρακαλω Ελληνικά είναι.. Εχω δουλέψει και εγώ σε αρκετα μαγαζιά ως barista για αρκετο καιρο, σε διάφορες καφετεριες..Οσον αφορά το να γίνεις πιο γρήγορος αυτο έχει να κάνει με το ότι πρεπει να ξέρεις πολυ καλά όλους τους κααφέδες και σιγά σιγά οι κινήσεις θα γίνονται μηχανικά όποτε θα γίνεις και πιο γρήγορος... Τώρα για το Fredo Espresso, σε όποιο κατάστημα δούλεψα έπρεπε να βάζουμε 3 παγάκια για να κρυώσει και στο ποτήρι να βάζει πάγο μέχρι πάνω.... Αυτο ισχεί και για γυάλλινο και για πλαστικό ποτήρι... Επίσης όντως αν δεν έχει γεμήσει το ποτήρι μέχρι πάνω με αφρό πρέπει να βάζεις πάγο για να γεμήσει
StamTheMan Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 4 ώρες πριν, vasiay είπε Ελληνικά είναι.. Απαγορευονται τα greeklish. 4 ώρες πριν, vasiay είπε σε όποιο κατάστημα δούλεψα έπρεπε να βάζουμε 3 παγάκια για να κρυώσει και στο ποτήρι να βάζει πάγο μέχρι πάνω Υπερβολη τα 3 παγακια,οπως υπερβολη και το να βαζεις παγο μεχρι πανω. 4 ώρες πριν, vasiay είπε Επίσης όντως αν δεν έχει γεμήσει το ποτήρι μέχρι πάνω με αφρό πρέπει να βάζεις πάγο για να γεμήσει Σε ποια περιοχη εχεις δουλεψει,και σε τι ειδους μαγαζια; Μη δινεις ακομα συμβουλες,δεν εισαι σε θεση. Πολυ φιλικα,χωρις διαθεση αντιπαραθεσης. YΓ το θεμα ειναι 2 χρονων,αφηστε το να αναπαυθει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα