chrisxkar Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 φτανει με αυτα τα πακεταδικα καφε εχουμε πιξει.Στην γειτονια μου μονο σε αποσταση 50 μετρων εχω 6 αλησιδες καφε και 4 μικρα που πουλανε και καφε παιδια ηρεμηστε 3
basilis_k6 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 ωραιες γυναικες θέλει ενα μαγαζι. τα υπόλοιπα σιγα σιγα θα φτάχνεις. ξεκινα ομως απο τα βασικα. 2 1
tyxeros Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Καταρχήν αφού βρεις την τοποθεσία , δες το ανταγωνισμό τι προσφέρει και πως μπορείς να γίνεις καλύτερος. Μπορείς να ξεκινήσεις με κάποιες δυνατές προσφορές για να φέρεις πελάτες στο μαγαζί και να σε μάθουν. Καφές για όλες τις τσέπες... να έχεις και τον φτηνό να έχεις και τον καλό με τις ανάλογες τιμές. Διαφήμισε την οικολογική συνείδηση καταργώντας όσο γίνεται τα πλαστικά προϊόντα (πχ καλαμάκια) και φτηνότερος καφές με Bring you own cup (Όπου μπορείς να πουλάς και τα δικά σου Cup με το Brand Name σου.)
kabamaru2372 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Στις 15/7/2019 στις 12:13 ΜΜ, zx1234r είπε Φίλε μου φτιάξε ένα ερωτηματολόγιο με google forms και στείλτο σε 50 ανθρώπους για να πάρεις μία εικόνα τι γίνεται. Έτσι στο πόδι, θα πάρεις απαντήσεις ό,τι να ναι και δεν θα ξέρεις πως να αρχίσεις. Σωστός αλλά με 50 ανθρώπους δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα.. θέλει πολλούς περισσότερους. Καλή ιδέα όμως και οικονομική
ASFE Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε ωραιες γυναικες θέλει ενα μαγαζι. τα υπόλοιπα σιγα σιγα θα φτάχνεις. ξεκινα ομως απο τα βασικα. Δεν μιλαμε για κωλομπαρο η strip show 1
hellojim Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Γενικα αυτο που κανουν λαθος ολες οι επιχειρησεις ειναι να ανοιγουν απλα μια επιχειρηση. Ακομα μια στην λιστα. Αυτο είναι λαθος! Και γι'αυτο οι περισσοτερες κλεινουν σε 1-2 χρονια. Αυτο που θελεις να κανεις ειναι να καθισεις να σκεφτεις τροπους για τους οποιους θα σε προτιμησει καποιος (γραψτα σε χαρτι). Τα value propositions (τι προσφερεις) στην ουσια θελεις να γραψεις τα οποια πηγαζουν μεσα απο το ανταγωνιστικό σου πλεονεκτημα (πραγματα που εχεις και σε ξεχωριζουν απο τον ανταγωνισμο). Το ανταγωνιστικο πλεονεκτημα μπορει να ειναι μοναδικη ποιοτητα, χαμηλοτερη τιμη, καλυτερη εξυπηρετηση, πολυ καλη τοποθεσία, αποκλειστικότητα πορων και προϊόντων κ.α. Σε τι θα διαλεξεις να ξεχωρισεις απο τον ανταγωνισμο (ανταγωνιστικο πλεονεκτημα) εξαρταται απο το τι brand θελεις να χτισεις στην αγορα. Πλεον ο κοσμος αγοραζει μαρκες, οχι προιοντα. Ακομα και μακαρονια να παρεις απο το μαρκετ, ο αλλος σε ρωταει "τι μαρκα?". Το brand σου θα το χτισεις αναλογα με το τι θελεις εσυ να σημαινει στους αλλους, κατι το οποιο πηγαζει απο τα δυνατα σημεια της επιχειρησης (αυτο που κανεις καλα) και απο τις αξιες σου γενικοτερα. Για παραδειγμα το Carpo (γνωστη αλυσιδα στην Αθηνα με καταστημα στο Λονδινο) στοχευει στην διαφοροποιηση προϊόντος με βαση την ποιοτητα του καφε, την εξυπηρετηση και τους ποιοτικους ξηρους καρπους που κατασκευαζουν οι ιδιοι! Γενικοτερα το brand εχει premium εικονα και γι'άυτο μπορει να δικαιολογησει και υψηλοτερες τιμες αν θελει! Αυτα ειναι καποια πραγματα που πρεπει να σκεφτεις και δεν χρειαζεται να εχεις γνωσεις μαρκετινγκ η κατι τετοιο. Για παραδειγμα το Carpo (παλι) παλαιοτερα για να κανει τους πελατες να μπουν μεσα στο μαγαζι, εψηνε τους ξηρους καρπους σε φουρνους που ειχε μεσα και με τον εξαερισμο να βγαινει στον δρομο, δελεαζε τον κοσμο να μπει μεσα! Αυτο είναι ενα ανταγωνιστικο πλεονεκτημα που ειχαν γιατι οι ξηροι καρποι που ειχαν τους φτιαχναν αυτοι και ηταν ΑΑΑ ποιοτητας. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2019 από hellojim 1
Xvipes Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Ήταν πολλά για να τα διαβάσω όλα οπότε συγχωρέστε με αν το είπε και άλλος. Μια λεπτομέρεια που με κάνει να ξεχωρίσω κάποιο μαγαζί για καφέ (πέρα από όλα τα άλλα που είπατε) είναι το αν έχει την επιλογή να φτιάξει 2πλη δόση ή τετραπλό(ανάλογα πως θα το δεις). με άλλα λόγια να έχει και μεγάλο μέγεθος. Θεωρώ πως είναι πολύ απλό να το προσφέρει το κατάστημα και κάνει μεγάλη διαφορά. 2
nosstrom Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 15/7/2019 στις 11:43 ΠΜ, spiritclay είπε μετά απο αρκετό ψάξιμο καταλήξαμε να ανοιξουμε το δικό μας μικρο κατάστημα για καφε στο χέρι και όχι τελικά σε κάποια φνωστή αλυσίδα,καθώς με το ίδιο ποσο κάνεις παπάδες,είσαι ανεξάρτητος και σου μένουν και κάποια καλά λεφτά extra στο χέρι. ας μην αναλύσουμε όμως πάλι το θέμα περι franchise. αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ποιοί είναι αυτοι οι βασικότατοι παράγοντες που σας κανουν να επισκεφτειτε ενα τέτοιο κατάστημα ΕΚΤΟΣ της τιμής και της μάρκας του καφέ. μαζεύω γνώμες. κάποιος μου είπε τα υπόλοιπα προιοντα(τσουρεκια μαφιν κρουασαν...), κάποιος μου λέει το parking, άλλος λέει η ευγένεια...για πείτε κ εσείς. ευχαριστώ για τον χρόνο σας. 0. Καθαριότητα οχι μόνο στο μαγαζί αλλά και πάνω σου. 1. Καλό καφέ πάντα φρέσκο φρεσκοκομένο. Καθαρισμός των εργαλείων σου και άμα μιλάμε για εσπρεσιέρα καθαρισμός μέχρι και του group 2. Να το φτιάχνεις σωστά και όχι τσακ μπαμ να φεύγει, ο fredo espresso θέλει το χρόνο του, ακόμα και ο πάγος, ζαχαρη δοσολογία, χτύπημα ...παίζει ρόλο.(Τυχαίο παράδειγμα καφέ) 3. Να μην φτιάχνεις 4πλη δόση καφέ και μέτα να το μοιράζεις στα 2 , είναι σφάλμα που κάνουν οι περισότεροι για να τελειώνουν γρήγορα και με έχουν κάνει να μη ξαναπατήσω, ύστερα απο μια -δυο παρεμβάσεις που τους έχω κάνει και μου λένε "το ίδιο είναι".... δεν είναι το ίδιο... 4. Να είσαι κοινωνικός τόσο -όσο ώστε να μη παραγνωρίζεσαι με τον πελάτη, να θυμάσαι πως το πίνει ο καθένας και να ρωτάς για επιβεβαίωση. 5.Ο κόσμος που μαζέυεις.( εμένα προσωπικά με ενοχλεί να μαζεύονται 5 άτομα γύρω απο τη μπάρα και να κάνουν καλαμπαλίκι) 6. Τοποθεσία επιχείρησης, το βάζω στο τέλος γιατί άμα καταφέρεις να σε συνδιάσουν με το καλό καφέ, το να περπατήσουν μερικά μέτρα παρακάτω δε θα πειράξει , επίσης υπάρχει και το deliverry. 7.Τιμή καφέ Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2019 από nosstrom 1
fastnq2 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Δυο ειναι αυτα που πρεπει να κυνηγησεις.Την καλη τοποθεσια(οι περισσοτεροι παιρνουν καφε απο το πρωτο μαγαζι που βλεπουν) και την τιμη(efood,δημοσιες υπηρεσιες,στρατοπεδα aka delivery) μιλαμε για τεραστια βαση πελατων οι οποιοι συνηθως θα αγορασουν απο το μαγαζι που εχει τις καλυτερες τιμες.Φυσικα ειναι και η ποιοτητα για να αποκτησεις και σταθερους πελατες.Αλλα οπως και σε αλλα μαγαζια που ξεφυτρωνουν σαν μανιταρια οπως τα takeaway και τα σουβλατζιδικα,ετσι ολα τα παραπανω τα εχουν σκεφτει χιλιαδες αλλοι οποτε δεν ειναι τοσο απλο.Εν πασει περιπτωσει οσο περισσοτερο επενδυεις στους παραγοντες που σου εχουν πει τα παιδια(ποιοτητα=ακριβοτερες πρωτες υλες,τοποθεσια=ακριβοτερα ενοικια,χαμηλες τιμες=χαμηλοτερο ποσοστο κερδους για σενα) τοσο περισσοτερο μειωνεται το περιθωριο κερδους σου,και αλλο τοσο σιγουρος πρεπει να εισαι οτι θα πετυχει.Φυσικα τιποτα απο τα παραπανω δεν ειναι απολυτα,εχω δει πιτσαρια σε μεγαλουπολη να ειναι 2 χλμ εξω απο την πολη και να δουλευει πολυ καλα μονο με παραγγελιες. Ειναι σημαντικο να δωσεις και ενα boost στο μαγαζι ανοιγοντας,αυτο γινεται κυριως με καποια σουπερ προσφορα,το χω δει να το κανει takeaway παλια και μου φανηκε εξυπνο,εβαλε φρεντο+νερο 1 ευρω και γινοταν πιτα στους πελατες,αυτο εχει αντικτυπο στην τσεπη σου,αλλα ουσιαστικα δεν χανεις λεφτα,τα δινεις πισω μεσω μαρκετινγκ.Μετα απο 1 μηνα εβαλε κανονικες τιμες και πλεον το ηξεραν ολοι,ειχε αποκτησει δε και πολλους σταθερους πελατες. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2019 από fastnq2
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, chrisxkar είπε φτανει με αυτα τα πακεταδικα καφε εχουμε πιξει.Στην γειτονια μου μονο σε αποσταση 50 μετρων εχω 6 αλησιδες καφε και 4 μικρα που πουλανε και καφε παιδια ηρεμηστε Δεν πειράζει, εγώ χαίρομαι να βλέπω ανοιχτά καταστήματα στον δρόμο με τραπεζάκια και πελάτες-κόσμο με φωτισμό το βράδυ παρά κλειστά με κατεβασμένα ρολά και τίγκα στην βρωμιά το πεζοδρόμιο μπροστά. 2
polaki Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Στις 15/7/2019 στις 12:13 ΜΜ, zx1234r είπε Φίλε μου φτιάξε ένα ερωτηματολόγιο με google forms και στείλτο σε 50 ανθρώπους για να πάρεις μία εικόνα τι γίνεται. Έτσι στο πόδι, θα πάρεις απαντήσεις ό,τι να ναι και δεν θα ξέρεις πως να αρχίσεις. Το ερωτηματολόγιο είναι βασικό, πολύ καλή ιδέα. Για να πω και το δικό μου, σίγουρα η θέση και επειδή είμαι με αυτοκίνητο η ευκολία ολιγόλεπτης στάσης. Πολλές φορές έχουν φάει άκυρο μαγαζάκια που θα ήθελα να σταματήσω, αλλά με τον άλλο πίσω να κορνάρει είναι αδύνατον. Γεύση/ποιότητα καφέ, τον πίνω σκέτο άρα χτυπάει καραμπάμ αν είναι "μούφα". Προσφορές τύπου νερό κλπ δεν με ένοιαξαν ποτέ τον ΧΕΙΜΩΝΑ, αλλά το καλοκαίρι σίγουρα το νερο είναι ΥΠΕΡ-καλοδεχούμενο. Αυτό όμως μόνο όταν ειμαι με αυτοκίνητο. Σε όσα καφέ στο κέντρο της Αθήνας έχει τύχει να μου προσφέρουν, 9/10 φορές δεν το παίρνω γιατί είμαι με τα πόδια και δεν έχω πώς να το κρατάω....
hellojim Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 H τοποθεσια και η τιμη είναι 2 παραγοντες αλλα οχι ολοι! Πρωτα απ'ολα η τιμη επηρεαζεται απο την ποιοτητα. Δεν μπορεις να εχεις υψηλη ποιοτητα σε χαμηλη τιμη. Η θα γινεις premium με υψηλη ποιοτητα και υψηλη τιμη, ή θα στοχευσεις στις χαμηλες τιμες με καποιο compromise στην ποιοτητα. Ειδαλως αν πας να βαλεις υψηλη ποιοτητα με χαμηλη τιμη θα την παθεις στην κερδοφορια. Το περιθωριο κερδους θα εκμηδενιστει. Βασικα πραγματα ειναι αυτα, βασει μαθηματικων. Μια επισημανση: πριν κανεις οτιδηποτε πρεπει να κανεις και μια αναλυση νεκρου σημειου. Δηλαδη να δεις ποσους καφεδες πρεπει να πουλας (με την τιμη που καθοριζεις εσυ) κατα μεσο ορο ωστε να καλυπτεις ολα σου τα σταθερα εξοδα κατα προσεγγιση. Μπορει να σου γραψω ενα παραδειγμα αργοτερα γιατι τωρα πρεπει να φυγω. 1
IceMC Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε πρώτη φάση, πρέπει να μάθεις ότι λέγεται take away και όχι take out και όλα τα υπόλοιπα έρχονται. Μη γίνεις σαν κάτι βλάχους ταβερνιάρηδες που μεταφράζουν τις τηγανιτές πατάτες ως "Fried Potatoes" στους καταλόγους. Προσωπικά είμαι κατά μιας τέτοιας κίνησης, γιατί ο τόπος έχει γεμίσει από τέτοια μαγαζιά. Ειδικά εντός του αστικού ιστού. Θα σου πρότεινα κάτι σε στυλ, φούρνο που να λειτουργεί μετά τα μεσάνυχτα σε περιοχές που δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο (όχι creperie γιατί και από αυτά έχουμε γεμίσει)...κάτι σαν τον Πέτρινο Φούρνο στο Βύρωνα ή το 7ζυμο στο Γαλάτσι άμα ξέρεις, που είναι κανονικοί φούρνοι (όχι σαντουιτσάδικα που απλά έχουν μερικές σφολιάτες) αλλά λειτουργούν μετά τα μεσάνυχτα. Ε εσύ να το κάνεις σε μια περιοχή που δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Δεν είναι κάτι το σύνηθες, πέρα από κάτι Χωριάτικα και Αττικά αρτοποιεία...αλλά επειδή πολλοί αγαπάνε να μισούν το Χωριάτικο και τα Αττικά Αρτοποιεία, θα σε προτιμήσουν. Επίσης σκέψου και για καντίνα σε δρόμο που να περνάνε διερχόμενοι οδηγοί τη νύχτα, αλλά να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχο ανοιχτό (ούτε καν everest ή b...eat) για να σου φάει την πελατεία. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2019 από IceMC 3
ProponitisTouKanape Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Κι εγώ ειμαι επιφυλακτικός ως προς τέτοια κίνηση. Κυρίως γιατί είσαι ακόμα ένας απο τους πολλούς και προσπαθείς να κόψεις ένα κομματάκι απο την πίτα μιας πεπερασμένης αγοράς. Αν δεν είσαι στην Αεροπαγίτου να σερβίρεις Αμερικάνους και Γιαπωνέζους που βγάζουν φώτο με το φρέντο, οι πιθανότητες είναι πως θα πρέπει να κόψεις μερίδιο απο τους υπάρχοντες παίκτες και να ζήσετε όλοι, αρκεί η πίτα να είναι αρκετή για όλους. Επίσης είναι ένας κλάδος με πολλες αλυσίδες, Coffee Island, Mikel, Coffee Lab, Γρηγόρης κλπ συν πως όλοι οι φούρνοι φτιάχνουν καφέδες. Αν πάλι είσαι σίγουρος οτι θες να το κάνεις, διάλεξε στρατηγικό σημείο. Κοντά σε κάποια σχολή π.χ. και χτύπα σε προσφορές για φοιτητές και σίγουρα προσφορά για τακτικούς πελάτες, μέχρι και σε κρεοπωλέιο υπάρχουν τέτοιες. Και φυσικά μη ξεκινήσεις με ψηλά τη μύτη γιατί ακριβώς προσπαθείς να κάτσεις στο τραπέζι με την πίτα. Τον πιο γαμάτο καφέ να φτιάξεις αμα δε δελεάσεις τον κόσμο με ένα τυράκι, δε θα πετύχεις. Ξέρω "ορθάδικο" στο κέντρο που ξεκίνησε πριν δυο χρόνια περίπου με αρκετά καλό μπάτζετ, μαγαζί γωνία, ανακαίνιση και τα λοιπά, έφτιαχνε αντικειμενικα καλό καφέ αλλά είχε δύο κουσούρια. Είχε λίγο τουπέ και δηθενιά και ήταν ακριβός. Δίπλα σε φροντιστήριο κιόλας. Ε στο Γρηγόρη που ήταν ενα στενό πιο κάτω είχε ουρά στον καφέ και αυτός βαρούσε μύγες. Τουλάχιστον όμως φόραγε ποδιά μπαρίστα. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα