Tzouki Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Θα σας πω όσο πιο σύντομα μπορώ την ιστορία μας...... Μέναμε με τον σύζυγο σε ένα τριάρι νοικιασμένο από το 2013 Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο 2018.....μεσα σε αυτά τα χρόνια απέκτησα δύο παιδιά το ενοίκιο ήταν 320 και όταν έμεινα άνεργη το έριξαν στα 300....μας ζήτησε το σπίτι για ιδιοκατοικηση και να φύγουμε σε δύο μήνες και ευτυχώς βρήκαμε σπίτι και φύγαμε στους δύο μήνες (ενο ξέρουμε ότι δεν ισχύει) και είχε πληρωθεί για τα ενοίκια πέρα από το τελευταίο που ίσχυε η εγγύηση..... Έρχεται τώρα με εξώδικο και ζητάει 4 μήνες ενοίκια,ενο αυτός τα έχει πάρει στο χέρι..... Αύριο θα μιλήσω με δικηγόρο φυσικά αλλά θα ήθελα κάποια ανάλογη εμπειρία και συμβουλή!!!
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, Tzouki είπε Θα σας πω όσο πιο σύντομα μπορώ την ιστορία μας...... Μέναμε με τον σύζυγο σε ένα τριάρι νοικιασμένο από το 2013 Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο 2018.....μεσα σε αυτά τα χρόνια απέκτησα δύο παιδιά το ενοίκιο ήταν 320 και όταν έμεινα άνεργη το έριξαν στα 300....μας ζήτησε το σπίτι για ιδιοκατοικηση και να φύγουμε σε δύο μήνες και ευτυχώς βρήκαμε σπίτι και φύγαμε στους δύο μήνες (ενο ξέρουμε ότι δεν ισχύει) και είχε πληρωθεί για τα ενοίκια πέρα από το τελευταίο που ίσχυε η εγγύηση..... Έρχεται τώρα με εξώδικο και ζητάει 4 μήνες ενοίκια,ενο αυτός τα έχει πάρει στο χέρι..... Αύριο θα μιλήσω με δικηγόρο φυσικά αλλά θα ήθελα κάποια ανάλογη εμπειρία και συμβουλή!!! Δύσκολο πολύ ρε συ. Δεν έχεις αποδείξεις ότι του τα έχεις δώσει. Σου έκοψε απόδειξη ότι τα πήρε;
Tzouki Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Όχι γιατί πάντα τον έβρισκε ο άντρας μου στον δρόμο και του τα έδινε και αυτός μας τις έκοβε πάντα μαζεμένες.... Χρόνια έτσι αυτό..... Έχω τρελαθεί
29gk Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Tzouki είπε Όχι γιατί πάντα τον έβρισκε ο άντρας μου στον δρόμο και του τα έδινε και αυτός μας τις έκοβε πάντα μαζεμένες.... Χρόνια έτσι αυτό..... Έχω τρελαθεί Θα τα πληρωσετε λοιπον εαν παει δικαστικα με αγωγη. Αποφαση θα βγει μετα απο χρονια βεβαια, αλλα οπωσδηποτε με τα ποσα των ενοικιων και τους τοκους. Πιθανον να ζητησει και την εγγυηση ή καλυτερα ενα ποσο για ζημιες που δεν καλυψε η εγγυηση. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2019 από 29gk
Tzouki Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Άρα εγώ δεν έχω κανένα δικαίωμα που το ζήτησε για ιδιοκατοικιση??? Μα τα χρήματα τα έχει πάρει θα τον ξανά πληρώσω???? Και εννοείται δεν μένει το νοίκιασε αμέσως να συμπληρώσω
isay Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Εγώ μαντευω (αλλά εσύ ξέρεις τι γινεται) οτι ο ιδιοκτήτης δεν το θελει για ιδιοκατοίκηση αλλά να το νοικιάσει με αλλο ενοίκιο (ή airbnb) και σας έκανε εξώδικο για να "σας φοβήσει" να μην του κάνετε εσείς μετέπειτα καταγγελία οτι δεν το ήθελε για ιδιοκατοίκηση. Αν πάμε by the book, πρεπει να καταβάλετε τα ενοικια, να κάνετε αγωγή που το δικαστήριο να πεισθεί οτι ειχατε πληρώσει (ή ο ιδιοκτήτης να τεκμηριώσει οτι δεν εχει πληρωθεί - προσεξε το αυτό) και ΟΤΑΝ τελεσιδικήσει να πάρεις πισω χρήματα. Και στο νεο σπιτι, κανονισε απο τώρα να τον πληρώνεις κάθε μήνα με κατάθεση στην τράπεζα, οποτε αμα πέσεις σε λακαμα ιδιοκτήτη να μην εχει το συγκεκριμένο πάτημα. Ιδιοκτήτες που σου λενε στο χερι, τους απαντας (αν δεν σε παιρνει αλλιως) οτι συμφωνείς εφόσον την ώρα της πληρωμής σου κοβει αποδειξη με πλήρη στοιχεία (ονομα, αφμ, περιγραφη, κλπ) και τζίφρα του. Επισης κάθε τρια χρονια καλο ειναι να ανανεώνεις το συμβόλαιο ενοικιασης ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στο taxis. Με δυο παιδιά δεν ειναι ευκολο οι μετακομίσεις σε dt. 7
SB_1957 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, Tzouki είπε Άρα εγώ δεν έχω κανένα δικαίωμα που το ζήτησε για ιδιοκατοικιση??? Μα τα χρήματα τα έχει πάρει θα τον ξανά πληρώσω???? Γιατί βρε παιδιά κάνετε τέτοια λάθη? Πληρώνεις στο χέρι και δεν παίρνεις απόδειξη? Στην εφορία δηλώνατε το πραγματικό ενοίκιο ή δηλώνατε λιγότερα? Ελπίζω το πάθημα να σας έγινε μάθημα και στο νέο σπίτι που νοικιάσατε να μην είναι πάλι στο χέρι το ενοίκιο και χωρίς απόδειξη! 3
Tzouki Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Γιατί βρε παιδιά κάνετε τέτοια λάθη? Πληρώνεις στο χέρι και δεν παίρνεις απόδειξη? Στην εφορία δηλώνατε το πραγματικό ενοίκιο ή δηλώνατε λιγότερα? Ελπίζω το πάθημα να σας έγινε μάθημα και στο νέο σπίτι που νοικιάσατε να μην είναι πάλι στο χέρι το ενοίκιο και χωρίς απόδειξη! Στην εφορία είναι δηλωμένα από Έμα μέχρι τον μήνα που φύγαμε Μόλις τώρα, Tzouki είπε Στην εφορία είναι δηλωμένα από Έμα μέχρι τον μήνα που φύγαμε Το πραγματικό ενοίκιο
Γιαούρτι Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 πολλοί την πατάνε και μαθαίνουν με τον άσχημο τρόπο Δυστυχώς δεν είναι να εμπιστεύεσαι κανέναν πλέον. Ούτε τον εαυτό σου. Μερικοί με τον καιρό αποκτούν οικειότητα με κάποιους ανθρώπους και ανοίγονται.... 2
logistoulis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Γιαούρτι είπε πολλοί την πατάνε και μαθαίνουν με τον άσχημο τρόπο Δυστυχώς δεν είναι να εμπιστεύεσαι κανέναν πλέον. Ούτε τον εαυτό σου. Μερικοί με τον καιρό αποκτούν οικειότητα με κάποιους ανθρώπους και ανοίγονται.... όπως και να χει όταν μιλάμε για λεφτά πάντα πρέπει να παίζουν αποδείξεις, δεν δίνεις λεφτά έτσι ούτε σε φίλο Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2019 από logistoulis 4
DrLo Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, isay είπε ή ο ιδιοκτήτης να τεκμηριώσει οτι δεν εχει πληρωθεί - προσεξε το αυτό Πως θα μπορούσε κάποιος να αποδείξει ότι δεν έχει πληρωθεί; "You can't prove a negative" που λένε και οι νέρντουλες - Ο μόνος τρόπος που μπορώ να φανταστώ μια συναλλαγή στην οποία αυτός στον οποίο οφείλονται χρήματα μπορεί να αποείξει ότι του οφείλονται ακόμα είναι η περίπτωση προσκόμισης γραμματίων ή ακάλυπτης επιταγής αλλά προφανώς δεν είναι αυτός ο τρόπος που πληρωνεις ενοίκιο. - Προσωπικά μου φαίνεται "χοντρό" να ζητήσει κάποιος χρήματα για ενοίκια που έχει πάρει. Αν ήταν να το κάνει από κομπίνα, και εφόσον δεν υπάρχει καμία απόδειξη πληρώμής, γιατί να μη το κάνει για όλα τα ενοίκια και "ότι πιάσει" στο δικαστήριο; Θα ήταν και πιο "συνεπής" στρατηγική αφού αν παραδεχθεί ότι έχει πληρωθεί κάποια ενοίκια χωρίς απόδειξη αφείνει ανοικτό το ενδεχόμενο να έχουν πληρωθεί και τα άλλα, ότι δηλαδή όντως αυτό ήταν κοινή πρακτική που - έστω και λανθασμένα - την ακολουθούσαν και τα 2 μέρη. Θα ήταν καλύτερο από μέρους του να ζητήσει ΟΛΑ τα ενοίκια για τα οποία δεν υπάρχουν αποδείξεις πληρωμής. Είναι σίγουρο ότι δεν έχει γίνει κανένα μπέρδεμα στους υπολογισμούς και ότι όντως θυμάται καλά ο άντρας σου; Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2019 από DrLo 2
29gk Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 9 ώρες πριν, Tzouki είπε Άρα εγώ δεν έχω κανένα δικαίωμα που το ζήτησε για ιδιοκατοικιση??? Μα τα χρήματα τα έχει πάρει θα τον ξανά πληρώσω???? Και εννοείται δεν μένει το νοίκιασε αμέσως να συμπληρώσω Καταρχην, ιδιοκατοικηση ειδικα, αλλα και οποιοσδηποτε αλλος λογος εξωσης, δεν υφισταται εφοσον η ενοικιαση ΜΕ συμβολαιο που το αποδεικνυει, ειναι εντος τριετιας. Οπως τα γραφεις λοιπον, απο το 2013 που μπηκατε στο σπιτι, η 3τια ισχυε μεχρι το 2016 και εαν ειχατε κανει ανανεωση στο συμβολαιο και οχι καποια παραταση και ειδικα σιωπηρη, θα ησασταν εντος προστασιας μεχρι και τον Μαρτιο του 2019. Δεν θα σας κουναγε κανεις δηλαδη και για τον οποιονδηποτε λογο εκτος κι αν δεν ησασταν ενταξει στις πληρωμες ενοικιων, κοινοχρηστων, λογαριασμων κτλ. Απο τη στιγμη που φυγατε μονοι σας ομως, η προστασια ακομα κι αν υπηρχε, αν ειχατε δηλαδη συμβολαιο 2016-2019, πλεον δεν υπαρχει. Το τι ειπε - προφορικα - ο ιδιοκτητης, το πως απαντησατε - επισης προφορικα - εσεις, και το τι εκανε εκεινος στην ιδιοκτησια του και εσεις στο σπιτι σας και στην οικογενεια σας, δεν ενδιαφερει κανεναν και δεν ειναι λογος για καποια κατηγορια. Απο εκει και περα λοιπον, εαν οντως εχετε πληρωσει τα 4 ενοικια που σας ζηταει τωρα με το εξωδικο που σημαινει πιθανοτατα οτι θα το συνεχισει και με αγωγη, και εαν δεν εχετε πεσει σε πολυ σπανια περιπτωση μεγαλου αλητη, λογικα, εχετε αφησει οντως χρεη ή ζημιες στο ακινητο που υπερβαλλουν κατα πολυ αυτο που λεμε "συνηθη χρηση και φθορα", και ετσι αυτος πληρωσε πολλα, τσαντιστηκε και ερχεται τωρα να τα ζητησει απο εσας. Δικαια ή αδικα βασικα δεν εχει καμια σημασια, αλλα ακεινο που τελικα μετρα ειναι οι αποδειξεις. Εφοσον λοιπον δεν εχετε αποδειξεις, πληρωσατε δεν πληρωσατε θα δωσετε αυτα που σας ζητα. Ειτε εξωδικαστικα με καποιο συμβιβασμο, ειτε μετα απο δικαστηριο, που μπορει να διαρκεσει πολλα χρονια, αλλα καποια στιγμη και με τους τοκους. 4
APPLEGEEK Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 11 ώρες πριν, natural_sgf είπε Δύσκολο πολύ ρε συ. Δεν έχεις αποδείξεις ότι του τα έχεις δώσει. Σου έκοψε απόδειξη ότι τα πήρε; εγω τα στελνω μεσα εθνικης ειμαι καλυμενος?
theo93 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε εγω τα στελνω μεσα εθνικης ειμαι καλυμενος? ναι γιατί υπάρχει σε κάθε συναλλαγή απόδειξη 1
29gk Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, theo93 είπε ναι γιατί υπάρχει σε κάθε συναλλαγή απόδειξη Και οι απλες χειρογραφες αποδειξεις, με τον γραφικο χαρακτηρα του ιδιοκτητη παντα, μια χαρα καλυπτουν παντως και στεκονται καλλιστα σε ενα δικαστηριο. Η καταθεση στην τραπεζα μην ξεχνατε, συμβαινει εδω και λιγα χρονια ενω οι ενοικιασεις ανεκαθεν. Συν το γεγονος οτι υπαρχουν παμπολλες περιπτωσεις οπου πχ ενοικιαζεται ο ενας ορος σε ενα διωροφο ενω ο ιδιοκτητης μενει στον αλλο. Εκει δεν παει κανενας στην τραπεζα εκτος κι αν ειναι πρακτικο το ζητημα. Θεμα υπαρχει παντα οταν δεν υπαρχει η παραμικρη αποδειξη και τοτε δημιουργουνται προβληματα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα