Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, Tzouki είπε

Θα σας πω όσο πιο σύντομα μπορώ την ιστορία μας...... Μέναμε με τον σύζυγο σε ένα τριάρι νοικιασμένο από το 2013 Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο 2018.....μεσα σε αυτά τα χρόνια απέκτησα δύο παιδιά το ενοίκιο ήταν 320 και όταν έμεινα άνεργη το έριξαν στα 300....μας ζήτησε το σπίτι για ιδιοκατοικηση και να φύγουμε σε δύο μήνες και ευτυχώς βρήκαμε σπίτι και φύγαμε στους δύο μήνες (ενο ξέρουμε ότι δεν ισχύει) και είχε πληρωθεί για τα ενοίκια πέρα από το τελευταίο που ίσχυε η εγγύηση..... Έρχεται τώρα με εξώδικο και ζητάει 4 μήνες ενοίκια,ενο αυτός τα έχει πάρει στο χέρι..... Αύριο θα μιλήσω με δικηγόρο φυσικά αλλά θα ήθελα κάποια ανάλογη εμπειρία και συμβουλή!!! 

Πρέπει να διευκρινίσετε, ποιων4  μηνών ενοίκια ζητά. Των πρώτων μηνών,  κάποιων ενδιάμεσων μηνών; Ή των τελευταίων 4 μηνών-πριν εγκαταλείψετε το μίσθιο;

Αν είναι των πρώτων μηνών ή των ενδιάμεσων, μη "φοβάστε". Εφόσον υπήρχε συμβόλαιο ενοικίασης, που όριζε ρητά το χρονικό διάστημα που θα εισπρατόταν ή θα κατετίθετο το ενοίκιο, π.χ. ως τις 5 κάθε μήνα, εφόσον ποτέ δεν σας διαμαρτυρήθηκε γραπτά για καθυστέρηση, "τα έχασε"!  Όφειλε να αντιδράσει στον "εύλογο χρόνο".  Εσείς μπορείτε να πείτε ότι του τα δώσατε ιδιόχειρα, καλόπιστα, κάποια μέρα στο διάδρομο. Αν είναι των τελευταίων 4 μηνών - κι εφόσον έχει ο ιδιοκτήτης κάποια αντίθετα στοιχεία - ότι δεν καταβλήθηκαν τα ενοίκια όπως είχε συμφωνηθεί στο συμβόλαιο,  μπορεί να τα διεκδικήσει - χωρίς βέβαια να είναι σίγουρο ότι θα τα πάρει (δεν νομίζω να δικαιωθεί σε δικαστήριο). Γι΄αυτό, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες, "χαρίζουν" τέτοια χρέη, αρκεί να αποδεσμευτεί το μίσθιο-ελπίζοντας ότι θα βρουν καλό νοικιαστή στη συνέχεια, που θα τους ρεφάρει τη χασούρα!

Βέβαια, πάντα υπάρχουν και ιδιόρρυθμοι, κακόπιστοι, εριστικοί,  εκδικητικοί ιδιοκτήτες - κοινός παρονομαστής των χαρακτηρισμών αυτών η ηλιθιότητα και η βλακεία, που μπορεί να προκαλέσουν τέτοιες καταστάσεις. Εσείς όμως ψύχραιμοι - και να ρωτάτε και κανένα δικηγόρο!

Αφού φύγατε, προσέξτε μην αφήσετε κανένα ρεύμα-νερό στο όνομά σας! Να πάτε να τα κόψετε/αν ήταν στο όνομά σας, άμεσα!

ΥΓ. Επειδή διάβασα σε κάποιο προηγούμενο σχόλιο,  μια "νύξη" για έναν σύζυγο που δεν πλήρωσε το γιατρό (ή το νοσοκομείο) για το χ ψ λόγο, ας το έχετε υπόψη σας κι αυτό! Συνήθως... στοίχημα!

Επεξ/σία από testit
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, testit είπε

Πρέπει να διευκρινίσετε, ποιων4  μηνών ενοίκια ζητά. Των πρώτων μηνών,  κάποιων ενδιάμεσων μηνών; Ή των τελευταίων 4 μηνών-πριν εγκαταλείψετε το μίσθιο;

Αν είναι των πρώτων μηνών ή των ενδιάμεσων, μη "φοβάστε". Εφόσον υπήρχε συμβόλαιο ενοικίασης, που όριζε ρητά το χρονικό διάστημα που θα εισπρατόταν ή θα κατετίθετο το ενοίκιο, π.χ. ως τις 5 κάθε μήνα, εφόσον ποτέ δεν σας διαμαρτυρήθηκε γραπτά για καθυστέρηση, "τα έχασε"!  Όφειλε να αντιδράσει στον "εύλογο χρόνο".  Εσείς μπορείτε να πείτε ότι του τα δώσατε ιδιόχειρα, καλόπιστα, κάποια μέρα στο διάδρομο. Αν είναι των τελευταίων 4 μηνών - κι εφόσον έχει ο ιδιοκτήτης κάποια αντίθετα στοιχεία - ότι δεν καταβλήθηκαν τα ενοίκια όπως είχε συμφωνηθεί στο συμβόλαιο,  μπορεί να τα διεκδικήσει - χωρίς βέβαια να είναι σίγουρο ότι θα τα πάρει (δεν νομίζω να δικαιωθεί σε δικαστήριο). Γι΄αυτό, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες, "χαρίζουν" τέτοια χρέη, αρκεί να αποδεσμευτεί το μίσθιο-ελπίζοντας ότι θα βρουν καλό νοικιαστή στη συνέχεια, που θα τους ρεφάρει τη χασούρα!

Βέβαια, πάντα υπάρχουν και ιδιόρρυθμοι, κακόπιστοι, εριστικοί,  εκδικητικοί ιδιοκτήτες - κοινός παρονομαστής των χαρακτηρισμών αυτών η ηλιθιότητα και η βλακεία, που μπορεί να προκαλέσουν τέτοιες καταστάσεις. Εσείς όμως ψύχραιμοι - και να ρωτάτε και κανένα δικηγόρο! 

Αφού φύγατε, προσέξτε μην αφήσετε κανένα ρεύμα-νερό στο όνομά σας! Να πάτε να τα κόψετε/αν ήταν στο όνομά σας, άμεσα!

ΥΓ. Επειδή διάβασα σε κάποιο προηγούμενο σχόλιο,  μια "νύξη" για έναν σύζυγο που δεν πλήρωσε το γιατρό (ή το νοσοκομείο) για το χ ψ λόγο, ας το έχετε υπόψη σας κι αυτό! Συνήθως... στοίχημα!

Kαταρχην κακως νομιζεις οτι καποιος δεν θα δικαιωθει σε ενα δικαστηριο οταν θα παει και θα ζητησει τα -αποδεδειγμενα- οφειλομενα. Εαν φυσικα φτασει σε ενα δικαστηριο οταν οπωσδηποτε τα οφειλομενα θα ειναι πολυ μεγαλυτερα απο τα οποια δικαστικα εξοδα. Και μαλιστα μου κανει και εντυπωση η βεβαιοτητα οτι ΔΕΝ θα δικαιωθει και ειλικρινα θα ηθελα να μαθω που στηριζεται αυτο.

Στη συνεχεια, εαν ο συγκεκριμενος ιδιοκτητης, ζητα και μαλιστα επισημα, αρα και κατοπιν συμβουλης νομικου, τα αρχικα 4 ενοικια ή καποια ενδιαμεσα, μαλλον θα προκειται για την υποψηφιοτητα του πιο βλακα πολιτη της ελληνικης επικρατειας !!! Δυσκολο ομως αυτο, αρα κατα 99,9% οι πιθανοτητες ειναι να ζητα τα τελευταια. Φυσικα κανεις δεν ξερει, αλλα ειπαμε, οι πιθανοτητες.

Τελος, και παλι γιατι καποιος μπορει να ανηκει στην κατηγορια των "ιδιόρρυθμων, κακόπιστων, εριστικων,  εκδικητικων ιδιοκτήτων"  με" κοινό παρονομαστή των χαρακτηρισμών αυτών η ηλιθιότητα και η βλακεία" οταν απλα ζητα τα οφειλομενα και συμφωνημενα; Τα οποια και δεν εχει λαβει; Επειδη καποιος ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ισχυριζεται το αντιθετο και οταν μπορει να εχουν συμβει τα μυρια οσα; Ρωτω δηλαδη για την βεβαιοτητα και τους χαρακτηρισμους εναντι καποιου που δεν ζητα, καθ ομολογια του αμεσα εμπλεκομενου μαλιστα, κατι εκτος νομου. Ηθικου ή τυπικου.

Επεξ/σία από 29gk
Δημοσ.
5 ώρες πριν, 29gk είπε

Ο ιδιοκτητης ισχυριζεται σε εξωδικο που εστειλε, οτι εχει απληρωτα 4 ενοικια. Ο ενοικιαστης λοιπον εχει τις εξης επιλογες. Να τον παρει τηλεφωνο ο ιδιος η καποιος αλλος και προφορικα να του πει οτι του τα πληρωσε και εχει αποδειξεις για αυτα, αρα εαν ο ιδιοκτητης παει δικαστικα και τα εξοδα του θα χασει αλλα θα κινδυνεψει ενδεχομενως και απο καμια ανταγωγη πχ συκοφαντικη δυσφημιση, οτι δηλαδη "εμενα που ειμαι νοικοκυρης με εξευτελισες", ειτε να του απαντησει και αυτος επισημα και γραπτα με ενα εξωδικο ( βασικα ανευ λογου και τζαμπα τα εξοδα ) οτι εχει πληρωσει και διαθετει και τις αποδειξεις τις οποιες και θα επισυναπτει ( φωτοτυπιες ) ειτε να μην κανει απολυτως τιποτα.

Μη γράφετε βλακείες για πράγματα που δε ξέρετε.

Δεν μπορεί να είναι "συκοφαντική δυσφήμιση" η ένομη διεκδίκηση οφειλωμένων.

Αν θεωρώ ότι μου χρωστάς Χ λεφτά έχω καθε δικαίωμα να τα ζητήσω νομικά. Αυτό δε σημαίνει ότι σε βρίζω ή ότι βγάζω ντουντούκα και σε λέω απατεώνα από εδώ και από εκεί. Παραθέτω με τον επίσημο τρόπο την άποψή μου περί αυτών που θεωρώ οφειλόμενα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, DrLo είπε

Μη γράφετε βλακείες για πράγματα που δε ξέρετε.

Δεν μπορεί να είναι "συκοφαντική δυσφήμιση" η ένομη διεκδίκηση οφειλωμένων.

Αν θεωρώ ότι μου χρωστάς Χ λεφτά έχω καθε δικαίωμα να τα ζητήσω νομικά. Αυτό δε σημαίνει ότι σε βρίζω ή ότι βγάζω ντουντούκα και σε λέω απατεώνα από εδώ και από εκεί. Παραθέτω με τον επίσημο τρόπο την άποψή μου περί αυτών που θεωρώ οφειλόμενα.

Δυστηχως βιαστηκες μαλλον και δεν διαβασες καλα αυτο που παραθετεις και τελικα εγραψες εσυ τις βλακειες και μαλιστα τις αχρηστες κι ακυρες.

Αν λοιπον ξαναδιαβασεις, και παλι αυτο που παραθετεις και σε ερεθισε να σχολιασεις, θα δεις οτι η ολη φραση ειναι η παρακατω με υπογραμμισμενα αυτα που δεν καταλαβες:

του τα πληρωσε και εχει αποδειξεις για αυτα, αρα εαν ο ιδιοκτητης παει δικαστικα και τα εξοδα του θα χασει αλλα θα κινδυνεψει ενδεχομενως και απο καμια ανταγωγη πχ συκοφαντικη δυσφημιση, οτι δηλαδη "εμενα που ειμαι νοικοκυρης με εξευτελισες"

Επεξ/σία από 29gk
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, 29gk είπε

Δυστηχως βιαστηκες μαλλον και δεν διαβασες καλα αυτο που παραθετεις και τελικα εγραψες εσυ τις βλακειες και μαλιστα τις αχρηστες κι ακυρες.

Αν λοιπον ξαναδιαβασεις, και παλι αυτο που παραθετεις και σε ερεθισε να σχολιασεις, θα δεις οτι η ολη φραση ειναι η παρακατω με υπογραμμισμενα αυτα που δεν καταλαβες:

του τα πληρωσε και εχει αποδειξεις για αυτα, αρα εαν ο ιδιοκτητης παει δικαστικα και τα εξοδα του θα χασει αλλα θα κινδυνεψει ενδεχομενως και απο καμια ανταγωγη πχ συκοφαντικη δυσφημιση, οτι δηλαδη "εμενα που ειμαι νοικοκυρης με εξευτελισες"

δεν έχει καμία σημασία τι έχει στο συγκεκριμένο θέμα.

Εγώ δε σε ξέρω δε σε έχω δει καν.

Μπορώ να σου κάνω αγωγή ότι μου χρωστας χρήματα.

Το ότι σου κάνω αγωγή, ότι ασκω ένα νόμιμο δικαίωμά μου ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ, ΣΩΣΤΑ ή ΛΑΘΟΣ (αυτό άλλωστε είναι το νόημα της εκδίκασης) δεν μπορεί να είναι "συκοφαντική δυσφήμιση" (όροςπου δεν έχει να κάνει καν με το θέμα και προφανώς τον χρησιμοποθείς λάθος για αυτό που "νομίζεις" ότι είναι συκοφαντική δυσφήμιση, but anyway).

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
Μόλις τώρα, DrLo είπε

δεν έχει καμία σημασία τι έχει στο συγκεκριμένο θέμα.

Εγώ δε σε ξέρω δε σε έχω δει καν.

Μπορώ να σου κάνω αγωγή ότι μου χρωστας χρήματα.

Το ότι σου κάνω αγωγή, ότι ασκω ένα νόμιμο δικαίωμά μου ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ, δεν μπορεί να είναι "συκοφαντική δυσφήμιση" (όροςπου δεν έχει να κάνει καν με το θέμα και προφανώς τον χρησιμοποθείς λάθος για αυτό που "νομίζεις" ότι είναι συκοφαντική δυσφήμιση, but anyway).

Καλα, αφου συμπληρωσω οτι εβαλα και ενα ρημαδι πχ και ερθω να συμφωνησω μαζι σου στο ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ, ελπιζω να καταλαβες το ποιος εγραψε τελικα βλακειες επειδη δεν καταλαβε αυτα που διαβαζε......

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, 29gk είπε

Καλα, αφου συμπληρωσω οτι εβαλα και ενα ρημαδι πχ και ερθω να συμφωνησω μαζι σου στο ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ, ελπιζω να καταλαβες το ποιος εγραψε τελικα βλακειες επειδη δεν καταλαβε αυτα που διαβαζε......

Ντάξει έχεις δίκιο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, 29gk είπε

Μου αρκει για συγνωμη.

Περίμενα να το καταλάβεις αλλά μάλλοιν θα πρέπει να το πω ξερά.

Μην προσπαθείς να μάθεις ένα γουρούνι να τραγουδάει. Χάνεις τον καιρό σου και ενοχλείς το γουρούνι.

Δημοσ.

Ηξερα το παλιο οτι "στο ιντερνετ κανεις δεν ξερει οτι εισαι σκυλος", τωρα εμαθα οτι εμπλουτιστηκε με τα χρονια το ζωικο βασιλειο. Οι βλακες παντως ανθρωποι, παραμενουν αναλλοιωτοι.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, 29gk είπε

Kαταρχην κακως νομιζεις οτι καποιος δεν θα δικαιωθει σε ενα δικαστηριο οταν θα παει και θα ζητησει τα -αποδεδειγμενα- οφειλομενα. Εαν φυσικα φτασει σε ενα δικαστηριο οταν οπωσδηποτε τα οφειλομενα θα ειναι πολυ μεγαλυτερα απο τα οποια δικαστικα εξοδα. Και μαλιστα μου κανει και εντυπωση η βεβαιοτητα οτι ΔΕΝ θα δικαιωθει και ειλικρινα θα ηθελα να μαθω που στηριζεται αυτο.

Στη συνεχεια, εαν ο συγκεκριμενος ιδιοκτητης, ζητα και μαλιστα επισημα, αρα και κατοπιν συμβουλης νομικου, τα αρχικα 4 ενοικια ή καποια ενδιαμεσα, μαλλον θα προκειται για την υποψηφιοτητα του πιο βλακα πολιτη της ελληνικης επικρατειας !!! Δυσκολο ομως αυτο, αρα κατα 99,9% οι πιθανοτητες ειναι να ζητα τα τελευταια. Φυσικα κανεις δεν ξερει, αλλα ειπαμε, οι πιθανοτητες.

Τελος, και παλι γιατι καποιος μπορει να ανηκει στην κατηγορια των "ιδιόρρυθμων, κακόπιστων, εριστικων,  εκδικητικων ιδιοκτήτων"  με" κοινό παρονομαστή των χαρακτηρισμών αυτών η ηλιθιότητα και η βλακεία" οταν απλα ζητα τα οφειλομενα και συμφωνημενα; Τα οποια και δεν εχει λαβει; Επειδη καποιος ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ισχυριζεται το αντιθετο και οταν μπορει να εχουν συμβει τα μυρια οσα; Ρωτω δηλαδη για την βεβαιοτητα και τους χαρακτηρισμους εναντι καποιου που δεν ζητα, καθ ομολογια του αμεσα εμπλεκομενου μαλιστα, κατι εκτος νομου. Ηθικου ή τυπικου.

Οk, θα θυμάμαι το nicκname  σου για να μην εμπλακώ σε μελλοντικές συζητήσεις/απαντώντας σε μηνύματά σου. Εναι τελείως αχρείαστη εμπλοκή. κάνε κι εσύ το ίδιο (αν το μπορείς).

Επεξ/σία από testit
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, testit είπε

Οk, θα θυμάμαι το nicκname  σου για να μην εμπλακώ σε μελλοντικές συζητήσεις/απαντώντας σε μηνύματά σου. Εναι τελείως αχρείαστη εμπλοκή. κάνε κι εσύ το ίδιο (αν το μπορείς).

Απαντησεις αν εδινες τι καλα που θα ηταν....

Ασε με εμενα, μην μου μιλας, για τους υπολοιπους που θες να σε διαβαζουν.

Δημοσ.
Στις 18/7/2019 στις 11:43 ΠΜ, 29gk είπε

Σε ποιον την κανεις αυτη την αγωγη και ποτε; Οταν εχεις ή οταν ΔΕΝ εχεις συμβολαιο;

εχεις δεν εχεισ συμβολαιο το ψεμα της ιδιοκατοικησης δε τιμωρειται.

γιατι δεν οριζει ο νομος πλοεον διαστημα ιδιοκατοικησης 2 ετων οπως παλια.

μπορει να πει το μετανιωσε και δε θελει να ιδιοκατοικησει μετα που εφυγε ο νοικαρης.

το μονο που θα μπορουσε να γινει να τον βαλει να υπογραψει μια υπευθυνη δηλωση

οποτε ειναι ψευδη δηλωση οποτε ανεξαρτητως του συμβαντος ηταν 2 χρονια φυλακη με τον παλιο ποινικο νόμο...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, johnyb73 είπε

εχεις δεν εχεισ συμβολαιο το ψεμα της ιδιοκατοικησης δε τιμωρειται.

γιατι δεν οριζει ο νομος πλοεον διαστημα ιδιοκατοικησης 2 ετων οπως παλια.

μπορει να πει το μετανιωσε και δε θελει να ιδιοκατοικησει μετα που εφυγε ο νοικαρης.

το μονο που θα μπορουσε να γινει να τον βαλει να υπογραψει μια υπευθυνη δηλωση

οποτε ειναι ψευδη δηλωση οποτε ανεξαρτητως του συμβαντος ηταν 2 χρονια φυλακη με τον παλιο ποινικο νόμο...

Oτι ναι ομως.
Δεν υπαρχει αιτιολογια ιδιοκατοικησης πλεον. Υπαρχει συμβολαιο και καθορισμενος χρονος και ληξη συμβολαιου με δυνατοτητα νεου/ανανεωσης ή αποχωρησης του ενοικιαστη. Εντος συμβολαιου και βασικα 3ετιας δεν υπαρχει τιποτε αλλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...