Προς το περιεχόμενο

50 χρόνια από την ημέρα που ο άνθρωπος πάτησε στη Σελήνη


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Ghost.Dog είπε

Ναι τα ξέρουμε. Μετά γιατί ΔΕΝ ξαναπάτησαν? Με πολύ πιο εξελιγμένη τεχνολογία. Για πες καμιά ένδειξη.

Αν εσύ με το ίδιο budget μπορούσες να πας Σεϋχέλλες θα προτιμούσες να ξανά πας Σαλαμίνα μόνο και μόνο για να αποδείξεις ότι πήγες την πρώτη φορά εκεί στους γείτονες σου που δεν σε πιστεύουν???

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 6
  • Thanks 2
  • Confused 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

  • Super Moderators
2 minutes ago, Ghost.Dog said:

Αλήθεια? Μα η ειδησεογραφία λέει ακριβώς το αντίθετο. Οτι σχεδιαζεται ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΜΕ.  Περίεργο να γνωρίζεις εσύ "το ανούσιο του πράγματος" και να το αγνοούν οι ειδικοί των ειδικών, δε νομίζεις ?

Έχει γίνει τεράστιο έγκλημα στο εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα... 

  • Like 20
  • Thanks 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

https://www.cbsnews.com/news/apollo-11-moon-landing-how-much-did-it-cost/

Αναφορά σε κείμενο

Even so, the final price tag still boggles the mind. Between 1960 and 1973, NASA spent $28 billion developing the rockets, spacecraft and ground systems needed for what became the Apollo program. According to a recent analysis by the Planetary Society, that translates into an estimated $288.1 billion in inflation-adjusted dollars.

Για οποιον δεν το αντιλαμβανεται ο λογος που οι ΗΠΑ εριξαν τοσα τρελα λεφτα στην "κατακτηση" της Σεληνης ηταν για να μην τους προλαβουν οι Ρωσοι. Μιλαμε για φουλ εποχη του ψυχρου πολεμου και ηδη εχαναν στην διαστημικη κουρσα, οποτε πρακτικα τα εδωσαν ολα.

Απο την στιγμη που κερδήθηκε αυτη η μαχη ηταν πολυ δυσκολο να δικαιολογηθουν παλι αυτα τα χρηματα στη NASA για να συνεχιστουν αναλογες αποστολες. Κριμα, αλλα αυτη ειναι η αληθεια.

  • Like 4
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οσα λεφτα και να εριξαν η τεχνολογια που ειχαν τοτε ηταν παιδικη μπροστα στη σημερινη. Αν οντως πηγαν και το πετυχαν με την πρωτη χωρις ανθρωπινες απωλειες ηταν τρομακτικα τυχεροι. Παιζει να ειχαν και 1 στα 500.

 

Επεξ/σία από possiz
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, possiz είπε

Οσα λεφτα και να εριξαν η τεχνολογια που ειχαν τοτε ηταν παιδικη μπροστα στη σημερινη. Αν οντως πηγαν και το πετυχαν με την πρωτη χωρις ανθρωπξνες απωλεις ηταν τρομακτικα τυχεροι. Παιζει να ειχαν και 1 στα 500.

Μα αποτυχίες και απώλειες είχαν... 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

30 λεπτά πριν, SilverMachine είπε

Τελικα μπορει ο ανθρωπος να περασει τις Van Hallen κ να φαει τη ραδιενεργεια μετα, η οχι? Αυτο ειναι το βασικο επιχειρημα οσων δεν πιστευουν στην προσεληνωση. Ξερει κανενας εδω να μας δωσει στοιχεια επ αυτου?

Προσωπικα πιστευω τον παππου αστροναυτη που εριξε την μπουνια σε κεινον τον "ντοκιμαντεριστα" που πηγε να τον ρωτησει γιατι κοροιδευει τον κοσμο ενω δεν πηγε πραγματικα στο φεγγαρι. Μαγκας ο γερος!! 

Αλλα επειδη μια μπουνια δεν ειναι πραγματικο επιχειρημα (ασχετα αν με ευχαριστει- οπως η μπατσα στην Κανελη ΛΟΛ!!!), ξερει καποιος καμια λεπτομερια επι του ζητηματος να μας διαφωτισει περεταιρω?

Να αγιάσει το χέρι του παππού Buzz :P

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ορισμενοι εδω στο forum πιστευουν οτι αυτα ηταν υπερπαραγωγη του holywood  να τα λεμε και αυτα... φυσικα ονοματα δε λεμε ειναι ολα μεσα εδω γραμμενα....

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλός ο ανταγωνισμός με τους κακούς ρώσους αλλά η ΝΑΣΑ νομίζω πως θεωρείται κυβερνητικός οργανισμός που αντιπροσώπευε και ακόμη αντιπροσωπεύει την επιστήμη και την τεχνολογία σε διαστημικά και εναέρια θέματα ο οργανισμός αυτός δημιουργήθηκε και έκανε έναρξη το 1958 για να δημιουργεί και να επιβλέπει τις διαστημικές και αεροναυτικές αναζητήσεις και αποστολές της Αμερικής.

Οταν έστειλαν εαν δεχθούμε πως έστειλαν, πρίν 50 χρόνια άνθρωπο στο φεγγάρι έκαναν κάτι το απίθανο αφού σε πολλές περιπτώσεις γίνονταν υπολογισμοί σε χαρτί όπως έχουν πει άνθρωποι που εργάζονταν εκεί !

Πως ξαφνικά η ΝASA σταμάτησε να ασχολείται για τόσο καιρό με το θέμα φεγγάρι ? Η τεχνολογία από τότε έχει κάνει τεράστια άλματα και ένα smartphone έχει Μακράν περισσότερη υπολογιστική ισχύ απο οτι είχε ολη η αίθουσα ελένχουν και οι υπολογιστές στο κτήριο που έλενχε τις αποστολές! Το κόστος μπορεί να παρέμενε σχετικά υψηλό για καύσιμα και διαστημοσκάφη αλλά και εκεί υπήρχε εξέλιξη και σε υλικά κ.α και έχει πέσει πολύ το κόστος σχετικά με αυτό που ήταν συγκριτικά κάποτε.

Απο πιτσιρικάς θυμάμαι πως Η ΝΑΣΑ επι αρκετά χρόνια μετά την προσελήνωση έλεγε και στόν τύπο και σε ντοκυμαντέρ κλπ για δημιουργία βάσεων στο φεγγάρι και είχε σχέδια και μελέτες με εικόνες σχετικές και ορισμένοι έλεγαν τότε πως μέχρι το 2000 "το λιγότερο" θα έχουν αρχίσει η και ολοκληρωθεί κάποιες εργασίες για αυτό.

Αντ'αυτού όμως είδαμε πως υπήρξε κάποια σιγή που όλο και μεγάλωνε καθώς επίσης και παράξενα γεγονότα όπως ανεξήγητες φωτιές που φαίνεται να κατέστρεψαν πάρα πολύ υλικό απο τότε,πράγμα που φαίνεται ύποπτο εώς απαράδεκτο εφόσον μιλάμε για ιστορικό υλικό που το φύλαγαν σε ένα απο τους πιο σύνχρονους και υποτίθεται ασφαλείς οργανισμούς (οχι σαν το Αρχείο της ΕΡΤ που έγραφαν ποδόσφαιρο πάνω στο αρχείο με σειρές και εκπομπές τοτε).Θα πρέπει να γνωρίζετε πως υπάρχουν και αρκετές μαρτυρίες απο ανθρώπους που εργάζονταν εκεί ανά τα χρόνια καθώς και απο τους ίδιους τους αστροναύτες των αποστολών σχετικά με πράγματα που αποκρύπτονται και που είδαν στίς αποστολές τους και που αυτοί δεν είναι τίποτα τυχαίοι άνθρωποι,ούτε ξαφνικά μπορεί να έχασαν τα λογικά τους και συνομώτησαν για να κάνουν πλάκα...

Οπως και νάχει,πιστεύω πως υπάρχουν αρκετά πράγματα που κρατάνε μυστικά,καθώς και διάφορα πράγματα που μπορεί να ψάξει κανείς για το θέμα και να βρεί κάποιες πληροφορίες,για να έχει μια πιο διευρυμένη άποψη.(υπάρχει βέβαια και πολύ μεγάλη παραπληροφόρηση και παραφιλολογία και αυτό κάνει δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς κάποια πράγματα)Προσωπικά πιστεύω πως τα 50 χρόνια είναι πολλά για κάτι που θα μπορούσε μετά μερικές δεκαετίες απο την προσελήνωση,να γίνει πολύ πιο εύκολα και γιαυτό ακριβώς και επειδή αυτοί οι οργανισμοί και οι ίδιες οι κυβερνήσεις τους,δεν είναι και οι πιο άξιες εμπιστοσύνης,πιστεύω πως δεν δώσανε όντος κάποια απόλυτα πειστική απάντηση,στο γιατί δεν έχουν ξαναπάει αποστολές απο τότε,αλλά και σε πολλά ακόμα ερωτηματικά διαφόρων ανθρώπων,που ερευνούν τέτοια θέματα ανά τα χρόνια. 

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

38 λεπτά πριν, Ghost.Dog είπε

Ωραια. 50 χρόνια ΔΕΝ ξαναπατήσαμε. Ποτέ. (εσείς που αγαπάτε τα επίσημα στοιχεία και τις θέσφατες ενημερώσεις της Νασα...). ΟΚ. Γιατί ΔΕΝ? Κανείς δεν ξέρει. Δεν υπήρχε budget? Δεν υπήρχε τεχνογνωσία? Δεν ασχολιόταν κανείς? Βαριόταν? Δεν είχε ΚΑΝΕΝΑ ενδιαφέρον? Ηταν πανάκριβες (βλ. ασύμφορες οι αποστολές?)


Αναπάντητα ερωτήματα. Πήγαν κάπου, ωραία ήταν, καρφώθηκε και η Σημαία, πανηγυρισμοί, μπλα μπλα μπλα. "ενα μικρό βημα....." κλπ κλπ. Ενας (μα ένας!) να μην έχει βρεθεί, εδώ και μισό αιώνα, να ρωτήσει τους decision makers: Γιατί δεν ξαναπήγατε(-με) ?
 

Ξαφνικά λοιπόν, 50 χρόνια μετά, ναι. Ας ξαναπάμε. Δε βαριέσαι. Αλλωστε το γνωρίσαμε το υπόλοιπο Ηλιακό μας συστηματάκι. Δε βαριέσαι. Πάμε Σελήνη, που είναι και οικονομικά.


Δεν ξέρω παίδες (το δηλώνω), εμένα μου φαίνονται ολίγον-τι περίεργα τα ανωτέρω, ενώ θα μπορούσαν ίσως να έχουν ΑΠΛΕΣ απαντήσεις. Οποιος μπορεί με (μας) διαφωτίζει...

Βρηκες και 'συ μερος να κανεις τις ερωτησεις σου :) ....Οι μισοι τρολαρουν/κραζουν και οι αλλοι μισοι το παιζουν εξυπνοι για να τσιμπησουν και κανα like μη τους λειψει....

Απλα καποια ερωτηματα δεν μπορουν να απαντηθουν....Στηριζομαστε στις απαντησεις τις NASA.....Τωρα το αν πρεπει να τις λαβεις σοβαρα υποψη ή να το πας σε θεωριες συνωμοσιας δεν ειναι δυσκολο.....Το δυσκολο είναι να αποδειξεις αν όντως υπαρχει καποια συνωμοσια...

Τοσο απλο!

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας πουμε ότι μια πόλη, που επισκέπτεσαι πρωτη φορά, έχει 142,000 εστιατόρια.

Επιλέγεις λοιπόν το 1ο βράδυ να πας σε ένα από αυτά. Εϊναι "καλό" ή, πάντως, λες στους ΑΛΛΟΥΣ ότι το συγκεκριμένο εστιατόριο ήταν καλό.

2ο βράδυ δεν υπάρχει, μιας και την άλλη μέρα το πρωί, γυρνάς σπίτι σου.

 5 μηνες μετά, σκέφτεσαι να ξαναπάς στην ίδια Πόλη. Οταν φθανεις ξανα, πηγαίνεις ΠΑΛΙ στο ίδιο Εστιατόριο. 

Σου αρέσει να λες στους φίλους σου, ότι, εεε, πλέον, έχω μάθει καλά "τα Εστιατόρια αυτής της πόλης".

Θα έπειθε κανέναν μας μια τέτοια Ιστορία? Ειλικρινά τώρα. 

 

 

 

 

2 λεπτά πριν, manousos82003 είπε

Βρηκες και 'συ μερος να κανεις τις ερωτησεις σου :) ....Οι μισοι τρολαρουν/κραζουν και οι αλλοι μισοι το παιζουν εξυπνοι για να τσιμπησουν και κανα like μη τους λειψει...

Ε καλά συζήτηση κάνουμε. Δεν είναι και το παγκόσμιο συνέδριο Αστρονομίας, προφανώς....

Να πω όμως και κάτι. Περισσότερο από "απαντήσεις", ψάχνω να βρω τις ΣΩΣΤΕΣ ερωτήσεις. Γενικά στη ζωή....

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η nasa ξεκίνησε το 2010 ένα πρόγραμμα που ερευνούσε κατά πόσο μπορεί ένας 3d εκτυπωτής να δημιουργήσει με σεληνιακό υλικό 3d εκτυπωμένα αντικείμενα που θα βοηθούσαν τους αστροναύτες να κατασκευάσουν αντικείμενα. Σε αυτούς που κατασκεύασαν τον εκτυπωτή από την πανεπιστημιακή ομάδα του Ουάσιγκτον Στέιτ τους δόθηκε προσομοίωση σεληνιακου υλικού και οχι πραγματικό! Παρότι ήταν καθοριστικής σημασίας ο εκτυπωτής να δοκιμαστεί με αυθεντικό σεληνιακο υλικο η nasa έδωσε την "συνταγή" που έχουν τα πετρώματα στην σεληνη... Ο επίσημος λόγος ήταν πως οτι μπάζα έχουν συλλέξει από την σεληνη, είναι "Εθνικός θησαυρός" Αφού είναι εθνικός θυσαυρος λοιπόν και αφου συνέλεξαν τότε 21,5 κιλά σεληνιακου υλικού γιατί δεν εκθέτουν ούτε 200 γραμμάρια δεν σε κάποιο διαστημικό μουσείο; Τα έσοδα από επισκέψεις θα ήταν τεράστια. Γνώμη μου είναι πως δεν πάτησαν ποτέ και έγινε όλη η φιέστα τότε για να νικήσουν οι Αμερικάνοι τον επικοινωνιακό πόλεμο με την ΕΣΣΔ

Επεξ/σία από nikangel
  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, Ghost.Dog είπε

Ε καλά συζήτηση κάνουμε. Δεν είναι και το παγκόσμιο συνέδριο Αστρονομίας, προφανώς....

Να πω όμως και κάτι. Περισσότερο από "απαντήσεις", ψάχνω να βρω τις ΣΩΣΤΕΣ ερωτήσεις. Γενικά στη ζωή....

Η σωστη ερωτηση θα μπορουσε να ειναι "Γιατι μια τετοια τεχνολογια δεν βελτιωθηκε περαιτερω ωστε να μπορεσουμε να πατησουμε στον Αρη νωριτερα;".

Καλος ο ανταγωνισμος με τη Ρωσια αλλα απο τη μια λεμε πως θελουμε να αποικισουμε και αλλους πλανητες και απο την αλλη κανουμε περικοπες και εξοπλιζομαστε για να βομβαρδισουμε αλλες χωρες....

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...