Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dimitris2709 είπε

Συμφωνώ ότι οι τεχνικοί ίσως τα φουσκώνουν λιγο αλλά δεν είμαστε να παίζουμε με αυτό τα πράγματα γνώμη μου πάντα. Δεν ξέρω αν υπάρχει αποθεματικό μιας και στο συγκεκριμένο απο το εχω μόλις ενα ετος,(Που εκανα βλακεία που δεν αγόρασα καμία μονοκατοικία)  εγω. Οτι μου ζήτησαν το εχω πληρώσει μιας και η οικοδομή είναι μια μικρή κοινωνία και δεν θέλω να φέρνω προβληματα

ειμαι της δουλειας και στο λεω εγγυημενα , το συρματοσχοινο που σου ειπε οτι θελει αλλαγη μπορει να εχει πχ αλλα 1-2 μπορει και 5-6 χρονια ζωης , αμα ειναι τοσο χαλια που εχει πεταξει κλωνους (αρχισε να σπαει ) τοτε σημαινει οτι και αυτος δεν εκανε σωστο ελεγχο στην συντηρηση ωστε να ενημερωσει αρκετα νωριτερα να ξεκινησετε να μαζευετε λεφτα για να μην σας ερθει ξαφνικο

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Για να το λες εσυ σίγουρα ξέρεις εφόσον είσαι και του επαγγέλματος. Θα γίνει η συνέλευση και θα σου πω αναλυτικά και θα πω ότι εχω ενα δικο μου τεχνικο για να ρωτήσω πάντως σε ευχαριστώ πολυ για τον χρόνο σου με βοήθησες αρκετά. Και όλους σας ευχαριστώ για την συμμετοχή  σας στο προβληματισμό μου

• Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dimitris2709 είπε

Για να το λες εσυ σίγουρα ξέρεις εφόσον είσαι και του επαγγέλματος. Θα γίνει η συνέλευση και θα σου πω αναλυτικά και θα πω ότι εχω ενα δικο μου τεχνικο για να ρωτήσω πάντως σε ευχαριστώ πολυ για τον χρόνο σου με βοήθησες αρκετά. Και όλους σας ευχαριστώ για την συμμετοχή  σας στο προβληματισμό μου

να ξες κοιταξε αρχικα να σας πει πια ειναι τα απαραιτητα (αν πχ εχει αρχισει να σπαει το συρματοσχοινο καλο ειναι να αλλαχτει αμεσα ) αν θελει να κανει τορνιρισμα την τροχαλια για να πατησουν καλυτερα τα συρματοσχοινα και αυτο υπο περιπτωσεις (δεν εινια παντα απαραιτητο), αν εχετε αμφιβολιες καλο ειναι να βρειτε καποιο ακομα τεχνικο γραφειο να παρετε μια γνωμη

Δημοσ.

Εφόσον εχει αποφασίσει ΕΠΙΣΗΜΑ η πλειοψηφία αλλαγή ανελκυστήρα ειναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν όλοι.Σε περίπτωση που δεν πληρώσουν αναθέτετε την υπόθεση σε δικηγόρο.Αν χρωστάς στο κράτος-εφορια-ταμεια κλπ υπάρχει η προστασία πρώτης κατοικίας κλπ.Αν χρωστάς κοινόχρηστα βγαίνει διαταγή πληρωμής με συνοπτικές διαδικασίες.Επιβεβαίωσε το σε δικηγόρο αυτό που σου λέω.Και εννοείτε οτι θα επιβαρυνθούν ΟΛΑ τα δικαστικά έξοδα που θα προκύψουν.Εννοείτε οτι είναι παράνομο να κλειδώσουν το ασανσέρ στους ορόφους που δεν έχουν πληρώσει.

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, xp-user είπε

Εφόσον εχει αποφασίσει ΕΠΙΣΗΜΑ η πλειοψηφία αλλαγή ανελκυστήρα ειναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν όλοι.Σε περίπτωση που δεν πληρώσουν αναθέτετε την υπόθεση σε δικηγόρο.Αν χρωστάς στο κράτος-εφορια-ταμεια κλπ υπάρχει η προστασία πρώτης κατοικίας κλπ.Αν χρωστάς κοινόχρηστα βγαίνει διαταγή πληρωμής με συνοπτικές διαδικασίες.Επιβεβαίωσε το σε δικηγόρο αυτό που σου λέω.Και εννοείτε οτι θα επιβαρυνθούν ΟΛΑ τα δικαστικά έξοδα που θα προκύψουν.Εννοείτε οτι είναι παράνομο να κλειδώσουν το ασανσέρ στους ορόφους που δεν έχουν πληρώσει.

Για ποσα ανω τον 600 ευρω ΠΟΥ ΟΜΩΣ εχουν γινει στο παρελθον , δεν μπορεις να πας καποιον δικαστικα για μελλοντικα εξοδα

Δημοσ.

Ναι τα εξοδα θα πληρωθουν πρωτα,και μετα θα αναγκαστουν να τα πληρωσουν αυτοι

Και εκει ΄πρεπει να γινει μια επικοινωνια οτι κοιταξε να δεις,συμφωνησες εγγραφως να γινει αυτο,χρειαζεται να γινει, ε καλυτερα να πληρωσεις τωρα Χ παρα να να πληρωσεις Χ+δικαστικα εξοδα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, xp-user είπε

Εννοείτε οτι είναι παράνομο να κλειδώσουν το ασανσέρ στους ορόφους που δεν έχουν πληρώσει.

Γιατί είναι παράνομο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Inuyasha είπε

ειμαι της δουλειας και στο λεω εγγυημενα , το συρματοσχοινο που σου ειπε οτι θελει αλλαγη μπορει να εχει πχ αλλα 1-2 μπορει και 5-6 χρονια ζωης , αμα ειναι τοσο χαλια που εχει πεταξει κλωνους (αρχισε να σπαει ) τοτε σημαινει οτι και αυτος δεν εκανε σωστο ελεγχο στην συντηρηση ωστε να ενημερωσει αρκετα νωριτερα να ξεκινησετε να μαζευετε λεφτα για να μην σας ερθει ξαφνικο

Ισχύει βέβαια αλλά υπάρχει και η περίπτωση να ενημέρωνε το συνεργειο το διαχειρηστη και ο διαχειρηστης να μην ενημέρωνε κανένα και μετά να εχει «ξεχάσει» ότι είχε ενημερωθει.. 

Συμβαινει αυτό καθόλου;

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Ναι ειμαι τις δουλειας , στην περιπτωση του θεματος , αυτοι που δεν θα πληρωνουν θα υποστιριζουν οτι ο ανεκλυστηρας δουλευει και απλα τα φουσκωνει ο συντηρητης για να βγαλει λεφτα 

Τι πάει να πει "θα ισχυριστούν ότι ο ανελκυστήρας δουλεύει" ... ο μόνος αρμόδιος να πει αν ο ανελκυστήρας δουλέυει είναι αυτός που έχει την αρμοδιότητα να το πιστοποιήσει. Τεκμήριο δηλαδή ότι ο ανελκυστήρας δουλυει ή όχι ειναι η άποψη του αρμοδίου, αυτού που έχει την πιστοποίηση και "δικαίωμα" να το πει.

Αν ήταν να λέμε ότι θέλουμε θα μπορούσαμε να που΄με ότι και το ΚΤΕΟ τα φουσκώνει για να βγάλει λεφτά, εγώ πιστεύω ότι το αμάξι μου δουλευει και άρα δεν αλλάζω λάστιχα πχ ... στη τελική το αμάξι "πάει" και με τα λάστιχα αυτά ... και αμα τύχει να θέλω να παω στο νοσοκομείο πως θα πάω ?

4 ώρες πριν, Inuyasha είπε

η διαφορα ειναι οτι τωρα ο ανεκλυστηρας δουλευει (ασχετα οπως λεει ο TS) φοβουνται να μπουνε μεσα , ενω στην περιπτωση που ανεφερα παραπανω αποκοπτεις τελειως την προσβαση στον ανεκλυστηρα

Εγώ κατάλαβα ότι τον "έκλεισε" ο τεχνικός.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
6 ώρες πριν, paylidis είπε

Σε παρόμοια περίπτωση σε πολυκατοικία που έχω ακίνητο που το νοικιάζω κάποιοι ιδιοκτήτες (του 1ου) δεν ήθελαν να πληρώσουν και τους το κλείδωσαμε (δε σταματάει στον 1ο) αλλά ο εγκατάστατης είχε πει αν θελουμε μπορούμε να το ξεκινήσουμε και θα τους πάει αυτός δικαστικώς για τα χρήματα όποτε δες αυτή τη δυνατότητα με τον δικό σας. 

μόλις φτιάχτηκε ήθελαν να το χρησιμοποιούν και το έπαιρναν για το 2ο και κατέβαιναν με τα πόδια στον 1ο όποτε τότε έγινε πανικός και τους πήγε η διαχειρίστρια δικαστικά και πλήρωσαν πριν ακόμα το δικαστήριο. 

Μπορειτε μάλιστα να ξεκινήσετε με εξώδικα (30-40€ κόστος)

Οι οποίοι είναι χαζοί..το να πας στον δεύτερο και να κατέβεις στον πρώτο είναι το ίδιο να ανέβεις στον πρώτο μια και καλή...έτσι για Το αστείο του θέματος

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

Οι οποίοι είναι χαζοί..το να πας στον δεύτερο και να κατέβεις στον πρώτο είναι το ίδιο να ανέβεις στον πρώτο μια και καλή...έτσι για Το αστείο του θέματος

Θέλει λιγότερο κόπο να κατέβεις παρά να ανέβεις με τη λογική τους  😂

Επεξ/σία από paylidis
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, DrLo είπε

Τι πάει να πει "θα ισχυριστούν ότι ο ανελκυστήρας δουλεύει" ... ο μόνος αρμόδιος να πει αν ο ανελκυστήρας δουλέυει είναι αυτός που έχει την αρμοδιότητα να το πιστοποιήσει. Τεκμήριο δηλαδή ότι ο ανελκυστήρας δουλυει ή όχι ειναι η άποψη του αρμοδίου, αυτού που έχει την πιστοποίηση και "δικαίωμα" να το πει.

Αν ήταν να λέμε ότι θέλουμε θα μπορούσαμε να που΄με ότι και το ΚΤΕΟ τα φουσκώνει για να βγάλει λεφτά, εγώ πιστεύω ότι το αμάξι μου δουλευει και άρα δεν αλλάζω λάστιχα πχ ... στη τελική το αμάξι "πάει" και με τα λάστιχα αυτά ... και αμα τύχει να θέλω να παω στο νοσοκομείο πως θα πάω ?

Εγώ κατάλαβα ότι τον "έκλεισε" ο τεχνικός.

Δεν τον έχει κλείσει ακόμα από ότι έγραψε

ο μόνος αρμόδιος να σφραγίσει ανελκυστήρα είναι ο δήμος μετά από αίτηση του συντηρητής εφόσον το κρίνει απαραίτητο - βέβαια εδώ ο δήμος πάει τα ζώα μου αργά και πρακτικά αν φτάσει σε εκείνο το σημείο πρακτικά έχασε την συντήρηση της οικοδομής

στο λέω σαν συντηρητής τα τελευταία 13 χρόνια ναι τα φουσκωνουμε πάρα πολύ ειδικά σε θέματα ασφάλειας προσπαθούμε να τρομάξουμε τον κόσμο μήπως και αλλάξουμε ότι χρειάζεται

Τι κτεο δεν βγάζει άμεσα λεφτά από εσένα μιας και μόνο σου λέει φτιάξε αυτά και ξανά φερτο (το ίδιο και ο φορέας ελέγχου)

Επεξ/σία από Inuyasha
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Τι κτεο δεν βγάζει άμεσα λεφτά από εσένα μιας και μόνο σου λέει φτιάξε αυτά και ξανά φερτο (το ίδιο και ο φορέας ελέγχου)

Το point μου με το KTEO δεν ήταν ότι βγάζει λεφτά (αν και με το να κόβει αμάξια, άρα να τα εξετάζει 2η φορά μπορεί και να βγάζει, έστω και λίγα παραπάνω) αλλά στο αν μπορείς να έχεις άποψη και να "ακυρώνεις" την γνομωδότηση του φορέα πιστοποιησης. Όπως δηλαδή δε μπορείς να πεις "εμένα το αμάξι μου πάει" έτσι δε μπορείς να πεις "εμένα ο ανελκυστήρας μου λειτουργεί".

Ούτε είπα ότι δεν μπορεί να παίζει το σενάριο που θες. Ακόμα και έτσι δεν αλλάζει κάτι. Αυτός που νομίζει ότι ο Χ τα φουσκώνει πάει και βρίσκει έναν άλλο, Υ που δε τα φουσκώνει (αν τα φουσκώνουν όλοι πληρώνει και μετά πάει και πλακώνει στο "μαυρισμα" στις εκλογές αυτόν που τους εδωσε αυτό το δικαίωμα).

Επεξ/σία από DrLo
  • Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DrLo είπε

Το point μου με το KTEO δεν ήταν ότι βγάζει λεφτά (αν και με το να κόβει αμάξια, άρα να τα εξετάζει 2η φορά μπορεί και να βγάζει, έστω και λίγα παραπάνω) αλλά στο αν μπορείς να έχεις άποψη και να "ακυρώνεις" την γνομωδότηση του φορέα πιστοποιησης. Όπως δηλαδή δε μπορείς να πεις "εμένα το αμάξι μου πάει" έτσι δε μπορείς να πεις "εμένα ο ανελκυστήρας μου λειτουργεί".

Ούτε είπα ότι δεν μπορεί να παίζει το σενάριο που θες. Ακόμα και έτσι δεν αλλάζει κάτι. Αυτός που νομίζει ότι ο Χ τα φουσκώνει πάει και βρίσκει έναν άλλο, Υ που δε τα φουσκώνει (αν τα φουσκώνουν όλοι πληρώνει και μετά πάει και πλακώνει στο "μαυρισμα" στις εκλογές αυτόν που τους εδωσε αυτό το δικαίωμα).

Επειδή ο συντηρητής είπε ότι θέλει να το κλείσει γιατί είναι επικίνδυνο δεν πάει αυτόματα να πει ότι ντε και καλά είναι να κλείσει ο ανελκυστήρας όπως είπα έχει οικοδομές που είναι μέσο πίεσης απλά για να βιαστούν και να μην λένε ξες άστο κάνα μήνα και βλέπουμε

στο τέλος τέλος πρακτικά στην Ελλάδα κανένας εκτός του Δήμου (που και αυτοί δεν έχουν σωστό προσωπικό με την αντίστοιχη κατάρτιση) δεν μπορεί να βγάλει έναν ανελκυστήρα εκτός λειτουργίας, αν ο συντηρητής φοβάται κάνει εγγραφή αίτηση-παραίτηση στο Δήμο και μετά με την σειρά του ο δήμος να στείλει άτομο να ελέγξει - σφραγίσει τον ανελκυστήρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...