Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Επαναλαμβάνω το ερωτημα.

Ο νομος περιλαμβάνει τις παιδικές χαρές; Διότι το άρθρο δεν μας αναφέρει και αυτο ειναι το σημαντικοτερο.

Πέφτει ξυλο πλέον καθημερινά ανάμεσα σε καπνιστές γονεις και σε μη καπνιστές με την αστυνομία να μη μπορει να κάνει τιποτα!

Εδώ θα έπρεπε οι ίδιοι οι γονείς να είναι λίγο ευαίσθητοι.

Πάω συχνά-πυκνά και βλέπω και εγώ όχι μόνο να καπνίζουν αλλά να πετάνε γόπες και σκουπίδια κάτω (πχ τρώνε σποράκια, κάτω τα φλούδια). Αυτόν το πολιτισμό διδάσκουν στα δικά τους παιδιά και των υπολοίπων. 

• Like 1
  • Απαντ. 910
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε

γνωστη μου - μαια στο επαγγελμα - σε ραντεβου με εγγυο για να μιλησουν με τον τοκετο, η εγγυος ζητησε να βγει στο μπαλκονι να καπνισει...

Άστο αυτό μην το θίξουμε το θέμα... Εκεί απλώς τρελένομαι... Θέλει να γίνει και γονέας και ήδη βλάπτει το παιδί της πριν καν γεννηθεί... 

Αυτό πάει και για τους άντρες που καπνίζουν δίπλα σε έγγυους και δίπλα στην γυναίκα τους που είναι έγγυος...

Επεξ/σία από godfather0991
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, godfather0991 είπε

Σε μια κοινωνία σοβαρή δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν νόμος για αυτό... Θέλει πολύ μυαλό για να μην καπνίζεις δίπλα σε παιδάκια? Μάλλον θέλει στην Ελλάδα...

Είπες όλες τις λέξεις κλειδιά μόνος σου... "κοινωνία σοβαρή", "΄μυαλό" κ.λ.π. Δεν υπάρχει σωτηρία

• Like 1
Δημοσ.

Κοντεύω να κλείσω ένα χρόνο άκαπνος κι έχω υπάρξει θεριακλής καπνιστής στο 60% της ζωής μου.

Τίποτα δεν με βοήθησε να το κόψω όσο η δυσκολία και η απομόνωση του καπνιστή στο εξωτερικό, κάθε φορά που ταξίδευα επαγγελματικά.

Έπιασα τον εαυτό μου να τρέχει σαν πρεζάκι να βγει έξω από το αεροδρόμιο προορισμού να καπνίσει ή να ψάχνω εναγωνίως τον τεκέ του αεροδρομίου διασύνδεσης για να κάνω ένα αγχωμένο τσιγάρο πριν πάω στο gate και να βγαίνω και να σιχαίνομαι τον εαυτό μου. Το ίδιο στα εστιατόρια, στα μπαρ, οπουδήποτε.

Στην αρχή μου φαινόταν εξωγήινο θέαμα να βγαίνει ο άλλος από το μπαρ για να καπνίσει έξω. Σιγά σιγά άρχισα να αντιλαμβάνομαι πως ο εξωγήινος ήμουν εγώ που έτρωγα τις φρίκες της στέρησης. Οι ντόπιοι καπνιστές, ανά τον κόσμο, ήταν εντελώς κουλ και κάπνιζαν πιο λελογισμένα.

Σε συνδυασμό με το ότι η κόρη μου χρόνια με παρακαλούσε να το κόψω, η κοπέλα μου δεν έχει καπνίσει ποτέ, και πως η φυσική μου κατάσταση ήξερα πόσο επηρεαζόταν από το τσιγάρο καθώς το είχα ξανακόψει για λίγους μήνες παλιά, είπα να το προσπαθήσω για 2η φορά.

Η δική μου αλήθεια είναι όμως πως τίποτα δεν με έπεισε να κάνω αυτή τη 2η πιο σοβαρή προσπάθεια, όσο η αντιμετώπιση του καπνιστή ως κάποιου περιθωριακού.

Και για αυτό, πέρα από το ηθικό και δίκαιο των μη καπνιστών για την τήρηση του νόμου, αν οι καπνιστές μπορούσαν να φανταστούν πως θα ήταν μια τέτοια καθολική πραγματικότητα, πιθανότατα να διάλεγαν οι ίδιοι την εφαρμογή του.

• Like 13
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, eMike είπε

Επίσης, στα μπουζούκια/club/πάσης φύσεως μεγάλα νυχτερινά κέντρα τι θα κάνουν? Γιατί εκεί έχει μπραβιλίκια και ξύλο στις καταγγελίες..Και εκεί οι μπάτσοι συνεργάζονται μιας και σε κάθε επίσκεψη βάζουν στο αμάξι μια φιάλη σπέσιαλ και κάνουν τουμπεκί.

Πελφετερε κατα προτίμηση :D 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, baspav είπε

Πάω συχνά-πυκνά και βλέπω και εγώ όχι μόνο να καπνίζουν αλλά να πετάνε γόπες και σκουπίδια κάτω (πχ τρώνε σποράκια, κάτω τα φλούδια). Αυτόν το πολιτισμό διδάσκουν στα δικά τους παιδιά και των υπολοίπων. 

Οι περισσότεροι γονείς είναι τα μεγαλύτερα ζώα απ'όλους (συγχωρήστε την "οργή" που βγάζω). Κάπνισμα δίπλα στα παιδιά, σκουπίδια κάτω όπως ακριβώς είπες και αραλίκι χωρίς καμία επίβλεψη στο παιδί! Με φορτώνεις τώρα! (τώρα που είμαι γονιός αυτά μου φαίνονται 1000 φορές χειρότερα να τα βλέπω)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, baspav είπε

Κάποιοι δεν ειναι. Κάποιοι ειναι κακοί πολίτες. Κάποιοι ειναι κακοί γενικά.

Τι κάνει ο νομος για αυτο; Τι προβλέπει;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pontez2 είπε

Κάποιοι δεν ειναι. Κάποιοι ειναι κακοί πολίτες. Κάποιοι ειναι κακοί γενικά.

Τι κάνει ο νομος για αυτο; Τι προβλέπει;

Τι σημασία έχει πια για το τι προβλέπεται? Τι εφαρμόζεται έχει σημασία (ΤΙΠΟΤΑ)

Δημοσ.

Για κάποιους δεν ειναι αυτονόητο.

Για κάποιους δεν ειναι αυτονόητο το οτι δε πρέπει να κλέβεις, σκοτωνεις, βιάζεις. Και ομως το κάνουν. Εκει ομως ο νομος υπάρχει.

Εδω ο νομος σου λέει οτι απαγορευω το τσιγάρο στο μπαρ, αλλά στη παιδική χαρά, κάπνισε ελευθερα βρε αδελφέ. 

(Η εφαρμογή ειναι επιλεκτική και καθαρά εισπρακτική. Αυτο ειναι γνωστό εδω και χρόνια, δε το μάθαμε τωρα :) )

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα ινσομνίτες και ινσομνίτισες

επειδη δεν διάβασα όλα τα ποστς,(συγνώμη προκαταβολικά αν απαντήθηκε)

εχω μια δουλείά και είμαι καπνιστής,στον δρόμο που βαδίζω μπορώ να καπνίσω?

*το δημοσιοι χώροι εννοεί κτίρια κυβερνητικα και ιδιωτικά ή και στο ύπαιθρο (π.χ καθαρά δευτέρα στο βουνό , ψάρεμα στη θάλασσα ή στο ποτάμι, κ.ο.κ)? 

ευχαριστώ

Επεξ/σία από @lakisGR
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ManFromEarth είπε

να παει με γονεις μπορει;

Και βεβαια μπορει αλλα και να καπνιζει σιγα μην το ξερουν οι γονεις του....

Το θεμα εκει ειναι και αποφαση των γονιων.

Εγω εαν ειμαι με το παιδι δεν καθομαι σε μαγαζι που καπνιζουν μεσα.

Αλλα ουτε θα στραβωσω απλα θα παω αλλου. Εχω σταμπαρει σε ποια μαγαζια στην περιοχη δεν καπνιζουν.

ΥΓ. Ειμαι καπνιστης και βγαινω εξω για τσιγαρο και στο σπιτι μονο στο μπαλκονι πλεον..

Δημοσ.
3 ώρες πριν, slk200gr είπε

μαλλον πλακα κανεις 

3 ώρες πριν, paredwse είπε

Τελευταία φορά ήμουν τον Σεπτέμβριο του 2018. Άλλαξε τίποτα έκτοτε; Μήπως θέλεις να γράψω και για τη Βαρκελώνη; Εκεί ήμουν τέλη Φεβρουαρίου 2019 - κι εκεί τα ίδια, ούτε ζωγραφιστό το τσιγάρο εντός δημοσίων χώρων.

Όχι πως είναι επιχείρημα τι κάνει η υπόλοιπη Ευρώπη αλλά μια και το ανάφερες. 

Στο Βερολίνο ειδικά, μου έκαναν παρατήρηση που κάπνιζα έξω απο το Hard Rock σε απόσταση 4 μέτρων από τα τραπεζάκια. Και γενικότερα, πουθενά δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, εκτός από κάποιες ανατολικές χώρες (Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία κλπ).

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Stamer είπε

Για @pontez2 αλλα΄και για τους υπόλοιπους, εδώ είναι η εγκύκλιος: https://www.news.gr/wp-content/uploads/images/eg/egkiklios.pdf?x78811

Αναφέρει (μεταξύ πολλών άλλων φυσικά) και παιδότοπους.

Το έχω δει αυτο. Ομως νομίζω οτι υπάρχει διαχωρισμός του "παιδότοπου" με την "παιδική χαρά" που ειναι ανοιχτή και εκει στηρίζονται οι καπνιστές γονείς.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...