xaerialtwistx Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, slk200gr είπε αντε να δω ποσοι ρουφιανοι υπααρχουν εδω μεσα που ονειρευονται καταγγελιες,μεταξυ μας, παλι με το λιλι στο χερι θα μεινεται Μου αρέσει που το λες με μια υπερηφάνεια ότι χεστηκες για την υγεία των γύρω σου αρκεί να μη χάσεις καμία από τις -ανα λίγα λεπτα- δόσεις σου. Πρόσεξε μη γλυτώσεις κανένα φράγκο, κρίμα είναι. Δε σου χρωστάω την υγεία μου, μόλις βρήκες ένα ρουφιάνο, αν και εγώ τα λέω κ δημόσια, ποτέ δεν είχα θέμα. Άφησε ένα χώρο καθαρό ώστε να αναπνέουν όλοι ελεύθερα, ίσως τελικά δεις πως σου αρέσει το οξυγόνο. Πως ζείτε εσείς οι καπνιστές ποτέ δε θα το καταλάβω. Να πρέπει ανά μισή ώρα για όλο το υπόλοιπο της ζωής σας να φροντίζετε να έχετε τη δόση σας, τσιγαριλα, βλαπτετε σχέσεις κ φίλους που υποτίθεται ότι αγαπάτε, αντιπαραγωγικοτητα στις δουλειές (κάθε μισή ώρα διάλειμμα), μισό μισθό πεταμένο, είστε πραγματικά άξιοι για μελέτη. Και άντε εδώ δε σέβεστε την υγεία σας, των άλλων θα σεβαστείτε; (Προφανώς είναι η σωστή απάντηση, αλλά το πάμε με τη γαϊδούρια οπότε κ αλλάζει σε προφανώς κ όχι). Αυτο το να μυρίζεται τσιγαριλα πως στο καλό το αντέχετε. Έχω περπατήσει από Μαρούσι κέντρο με τα πόδια (12-13χλμ) επειδή ήμουν ιδρωμένος κ δεν ήθελα να πάρω λεωφορείο / ταξί και να με μυρίσει κάποιος. Και εσείς καπνίζετε στη στάση δίπλα σε 10 αθώα ατομα και αμέσως μετά μπαίνετε σε μεταφορικά μέσα που έχουν 80 μύτες μεσα με μια τραγική άνεση. Ο νόμος ξέρουμε εκ των προτέρων ότι δε θα εφαρμοστεί γιατί η γαϊδουρια των καπνιστών είναι σε άλλο level. Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Τουλάχιστον ταΐζετε καλά το κράτος (και έχετε κάνει την Ελλάδα μια από τις μεγαλύτερες χώρες καπνιστών, συγχαρητήρια). Ωραία ζωή. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από xaerialtwistx 14 4
argonaut Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, vste είπε Παντως δεν ξερω κανεναν που να σταματησε να πηγαινει σε κινηματογραφους, θεατρα, κλπ επειδη απαγορευεται το καπνισμα. Καποτε (το εχω προλαβει) επιτρεποταν και σε αυτους τους χωρους. Ειναι θεμα συνηθειας. Ε καλά, κάποτε επιτρέπονταν και μέσα στα Νοσοκομεία. Μόλις είχε βγει ο άλλος από εγχείρηση για καρκίνο πνεύμονα και γύρω ήταν μαζεμένοι οι συγγενείς και πάφα - πούφα για να τον εμψυχώσουν. 1
moumos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Πως αλλάζουν οι καιροί. Πιτσιρίκια παίρναμε λεωφορείο για Χαλκιδική και μέχρι να φτάσουμε μαρτυρούσαμε από την ζέστη, την έλλειψη κλιματισμού και τον καπνό του τσιγάρου άλλων επιβατών. Κάπου στην δεκαετία του 2000 αρχισε να απαγορεύεται μερικώς το τσιγάρο σε αεροπλάνα, λεωφορεία και τρένα νομίζω. Καπνίλα στο φουλ μέχρι τότε. 2
ManFromEarth Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 6 λεπτά πριν, kostasSTi είπε Στο Βερολίνο ειδικά, μου έκαναν παρατήρηση που κάπνιζα έξω απο το Hard Rock σε απόσταση 4 μέτρων από τα τραπεζάκια. Και γενικότερα, πουθενά δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, εκτός από κάποιες ανατολικές χώρες (Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία κλπ). Μην κανετε διακρισεις και γενικευσεις, δεν ισχυει πια το iron curtain Στο βερολινο σε καποια μαγαζια καπνιζουν μεσα. Το ιδιο και στην κοπενχαγη. Κουλο; ναι, και εμενα ετσι μου φανηκε.
Guzuta Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 3 ώρες πριν, slk200gr είπε την προηγουμενη εβδομαδα ημουν εκει,μια χαρα καπνιζα σε καποια καταστηματα Ζω στην Ολλανδια δυο χρόνια, δεν εχω δει ποτέ κάποιον να καπνιζει σε καφε/εστιατιοριο/κλειστο δημοσιο χώρο. Πιανεις καποια εξαιρεση και γενικευεις. Κάτι άλλο, επείδη λές "μια χαρά κάπνιζα", κάπνιζε κανενας άλλος ή ησουν ο μοναδικος και δε σου έκαναν παρατήρηση;
k_w_t Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, argonaut είπε Ε καλά, κάποτε επιτρέπονταν και μέσα στα Νοσοκομεία. Μόλις είχε βγει ο άλλος από εγχείρηση για καρκίνο πνεύμονα και γύρω ήταν μαζεμένοι οι συγγενείς και πάφα - πούφα για να τον εμψυχώσουν. Εξαρταται ... Γιατι για μερικους επιτρεπετε ακομα και σημερα το καπνισμα στα νοσοκομεια... Εαν εχεις φραγκα και κλεισεις μονοκλινο κανεις οτι θες...
slk200gr Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 10 λεπτά πριν, Guzuta είπε Ζω στην Ολλανδια δυο χρόνια, δεν εχω δει ποτέ κάποιον να καπνιζει σε καφε/εστιατιοριο/κλειστο δημοσιο χώρο. Πιανεις καποια εξαιρεση και γενικευεις. Κάτι άλλο, επείδη λές "μια χαρά κάπνιζα", κάπνιζε κανενας άλλος ή ησουν ο μοναδικος και δε σου έκαναν παρατήρηση; καπνιζαν και αλλοι αλλιως δεν θα εμπαινα,amsterdam δεν ξερω αν εχει καποια σχεση 17 λεπτά πριν, moumos είπε Πως αλλάζουν οι καιροί. Πιτσιρίκια παίρναμε λεωφορείο για Χαλκιδική και μέχρι να φτάσουμε μαρτυρούσαμε από την ζέστη, την έλλειψη κλιματισμού και τον καπνό του τσιγάρου άλλων επιβατών. Κάπου στην δεκαετία του 2000 αρχισε να απαγορεύεται μερικώς το τσιγάρο σε αεροπλάνα, λεωφορεία και τρένα νομίζω. Καπνίλα στο φουλ μέχρι τότε. 1998 ηταν η χρονια που απαγορευτικε στα αεροπλανα
k_w_t Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, slk200gr είπε καπνιζαν και αλλοι αλλιως δεν θα εμπαινα,amsterdam δεν ξερω αν εχει καποια σχεση Εξαρταται τι καπνιζαν ????
cumulus Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Εγώ απορώ γιατί διαβάζω για αρκετούς που λένε το έκοψα και βρήκα την υγειά μου ,αλλά δε διαβάζω για κανένα που λέει το ξεκίνησα και βρήκα την υγειά μου 😛
slk200gr Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 18 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε Μην κανετε διακρισεις και γενικευσεις, δεν ισχυει πια το iron curtain Στο βερολινο σε καποια μαγαζια καπνιζουν μεσα. Το ιδιο και στην κοπενχαγη. Κουλο; ναι, και εμενα ετσι μου φανηκε. γερμανος μου ειπε οτι στην γερμανια ειναι θεμα τι αδεια θα επιλεξει ο ιδιοκτητης ,καπνηστων η μη ,ομως το 98% προτιμαει μη καπνιστων ,δεν υπαρχουν διαφορετικοι νομοι απο πολη σε πολη ,το θεωρω οτι πιο τιμιο για ολους ,ουτε οι μεν να παραπονιουνται ουτε οι δε να γρινιαζουν
gorilas13 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Έχω κόψει το κάπνισμα, ΑΛΛΑ : Από την στιγμή που το κάπνισμα είναι νόμιμο και η αγορά καπνού γίνεται κάθε 5 μέτρα σε κάθε περίπτερο...το κράτος αναγνωρίζει το δικαίωμα του καθενός να καπνίζει. Συμφωνώ να απαγορευτεί σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο, μέσο μεταφοράς κτλ που καταπατεί το δικαίωμα ενός μη καπνιστή να μην εκτίθεται. Όμως σε χώρους αναψυχής που γίνεται επιλογή από τον καθένα να πάει ή όχι, δε καταλαβαίνω γιατί να μην υπάρχει η ελευθερία της επιχείρησης να είναι για Καπνιστές ή Όχι. Στην τελική ας πληρώνουν ένα Χ ποσό για να τους δίνεται η άδεια. 3 1
devil-ji Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Μία ΜΟΝΟ φορα βρηκα ταβερνα που δεν επιτρεποταν το καπνισμα μεσα, και η ατμοσφαιρα ηταν καταπληκτικη. Ουτε να βρωμανε τα ρουχα μετα ουτε τπτ. Εχουν πλακα ολοι αυτοι οι καπνιστες γονεις, μαμανε τα παιδια τους αλλα θελουν και να αισθανονται οτι κανουν οτι καλυτερο μπορουν αλλα βαριουνται να πανε 5 λεπτα εξω να κανουν τσιγαρο. Οπως ειπαν και αλλοι , αποθηκευση στο speed dial και πυροβολαμε 2 1 1
snip3r Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Adi32 κακώς για μένα αφησες ανοιχτά τα σχόλια.(χάβρα ιουδαίων εγινε..) όσο μπορώ "επιδερμικά" θα αναφερθώ. κάθενώς η οπτική γωνία σεβαστή αν δεν είναι κακοπροέρετη α.ευκαιρία οι καταστηματάρχες να βάλουν σουπερ εξοπλισμο ανανέωσης αέρα στα καταστήματα β.εγώ που είμαι καπνιστής να το ελλατώσω και ίσως κάποια μέρα το κόψω (δεν θα αλλάξω φίλους λόγω νόμου και δεν θα τρέχω σε βουνά να καπνίσω.) γ.λόγω αυτοέλενχου αντέχω ώρες χωρίς να καπνίσω ,και ευτυχώς έχω καλούς φίλους που όταν ζητήσω την άδεια τους να κάνω τσιγάρο μου λενε οκ και κάνω 1-2. δ.οι μη καπνιστές να μην "ξεσαλώσουν" με καταγγελίες (τύπου σέβομαι το κράτος ή είμαι σωστός πολίτης.) Χαλαρώστε !! υ.γ τωρα αν κάποιος παράξενος μου τι βγει ζόρικα, το πολλή πολλή να φέρω τον "αγρότη" απο το χωριό που καίει μαζουτ και να μαρσάρω στο σπιτάκι του. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από snip3r 1 2
Arkin Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 4 ώρες πριν, Snoob είπε Το πρόβλημα είναι να εφαρμοστεί, επιτέλους, ο νόμος, χωρίς παραθυράκια με "μοιρασμένα" καταστήματα, "χώρους" για καπνιστές στην είσοδο/μόστρα και οι μη καπνιστές σε κάτι άκρες που για να φτάσεις περνάς από όλο το ντουμάνι. Στην εποχή μας δεν υπάρχει δικαιολογία, ξέρουμε τις εφιαλτικές βλάβες που προκαλεί το κάπνισμα, σε ενεργητικούς και παθητικούς καπνιστές. Δεν μπορεί κανείς να επικαλεστεί άγνοια, πλέον. Πολιτική βούληση χρειάζεται, αλλά δυστυχώς είναι τεράστια τα οικονομικά συμφέροντα. Μακάρι να εφαρμοστεί ο νόμος, έχουμε περιορίσει πολύ τις εξόδους μας γιατί τα καταστήματα που εφαρμόζουν τον αντικαπνιστικό χωρίς φαιδρά παραθυράκια είναι ελάχιστα. Τώρα το καλοκαίρι είναι κάπως καλύτερα, γιατί σε ανοιχτούς χώρους παλεύεται περισσότερο η κατάσταση (και προχτές σταθήκαμε τυχεροί, στο εστιατόριο που πήγαμε έτυχε να μην καπνίζει κανείς, αλλά με την τύχη δουλειά δεν γίνεται). Υ.Γ. Σε "όλα" τα κράτη της Ευρώπης δεν επιλέγει ο μαγαζάτορας. Στις παμπ, λ.χ., που οι παλιές ήταν ντουμάνια, απαγορεύεται δια ροπάλου το κάπνισμα, δεν έχεις "επιλογή", ήρθε η αστυνομία. Στο Βέλγιο, επίσης. Μην ρίχνετε γενικεύσεις από τη γκλάβα σας, είναι ευθεία πρόσκληση σε διάψευση. Κι όποιος ζητά από τις αρχές να εφαρμοστεί ο νόμος δεν είναι "ρουφιάνος". Τη βρήκαμε τη μαλακία, "είναι ρουφιανιά". Επειδή δεν θέλω να αναπνέω τον καρκίνο από δεύτερο χέρι του κάθε νεοέλληνα, είναι ρουφιάνος; Άει στο διάολο, με αυτή τη μαλακία. Το βλέπω και στο insomnia, "δεν στέλνω αναφορές για να μη γίνω ρουφιάνος". Ε, κάθισε να σου πηδάει το νήμα ο κάθε μαγκάκος, τότε. Υ.Γ.2 Το κάπνισμα φέρνω ως παράδειγμα όταν μου λένε πως "ο άνθρωπος είναι λογικό ον". Ο άνθρωπος είναι θηλαστικό. Αυτό, είναι μια διαρκής και αμετάβλητη ιδιότητα. Το να λες πως ο άνθρωπος είναι "λογικό ον", είναι σαν να λες "ο άνθρωπος είναι χαρούμενος". Μπορεί, υπό προϋποθέσεις, αλλά δεν είναι μια διαρκής ιδιότητα. Όταν πάει συνειδητά και εισάγει καρκινογόνες ουσίες στον οργανισμό του, παίζοντας στα ζάρια τη ζωή του, κι αυτή των παιδιών του όταν καπνίζει μπροστά τους, δεν είναι λογικό ον. Τα είπες όλα μπράβο. Ελπίζω σε τήρηση του νόμου από τα μαγαζιά αυτή τη φορά και τεράστια πρόστιμα σε όσους παίξουν το παιχνίδι τους πάλι. 1
gorilas13 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Αποδεδειγμένα και η παχυσαρκία προκαλεί θανάτους και περισσότερους απο το τσιγάρο. Μήπως τώρα που είναι της μόδας και τα βίγκαν, ξίγκαν κτλ να απογορευτεί η κατανάλωση χοιρινής μπριζόλας σε δημόσιους χώρους?! Προκαλώ βλάβη στον εαυτό μου και επιβαρύνω μελλοντικά το σύστημα δημόσιας περίθαλψης και δίνω και το κακό παράδειγμα σε κοινή θέα αντί να φάω ένα αγγούρι να δροσιστώ. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις