k_w_t Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, gorilas13 είπε Αποδεδειγμένα και η παχυσαρκία προκαλεί θανάτους και περισσότερους απο το τσιγάρο. Μήπως τώρα που είναι της μόδας και τα βίγκαν, ξίγκαν κτλ να απογορευτεί η κατανάλωση χοιρινής μπριζόλας σε δημόσιους χώρους?! Προκαλώ βλάβη στον εαυτό μου και επιβαρύνω μελλοντικά το σύστημα δημόσιας περίθαλψης και δίνω και το κακό παράδειγμα σε κοινή θέα αντί να φάω ένα αγγούρι να δροσιστώ. Εαν αποδειχτει η παθητικη παχυσαρκια κατι μπορει να γινει... Προς το παρων εαν εγω τρωω χοιρινη κρασατη δεν ανεβαζει χολυστερινη ο βιγκαν στο διπλα τραπεζι.... 4 3
gorilas13 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, k_w_t είπε Εαν αποδειχτει η παθητικη παχυσαρκια κατι μπορει να γινει... Προς το παρων εαν εγω τρωω χοιρινη κρασατη δεν ανεβαζει χολυστερινη ο βιγκαν στο διπλα τραπεζι.... Συμφωνώ, αλλά ούτε ο μη καπνιστής παθαίνει κάτι αν εγώ καπνίζω στο απέναντι μαγαζί για καπνιστές. Έχει απαγορευτεί η διαφήμιση τσιγάρου σε τηλεόραση κτλ..γιατί να μην απογορευτεί και η δημόσια προβολή ανθρώπων να τρώνε ζωικά λίπη ακριβώς για τους ίδιους λόγους? Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από gorilas13 2 2
ikaruga24 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 3 ώρες πριν, AristidisZ είπε Πίστεψέ με, με πλήρη εφαρμογή του νόμου θα περιοριστούν πολύ περισσότερο οι έξοδοι του κόσμου που είναι από την απέναντι πλευρά, και οι συνέπειες στα μαγαζιά θα είναι πολύ πιο σοβαρές με την αποχή καπνιστών εν συγκρίσει με την αποχή των αντικαπνιστών Στην κουλτούρα μου σαν Έλληνας η έξοδος για φαγητό (ή καφέ / ποτό) δεν γίνεται μόνο για φάω ένα πιάτο φαγητό (όπως κάνουν οι βόρειοι) και να πάω σπίτι μου, γίνεται στα πλαίσια socializing με τους φίλους μου κλπ κλπ. Αν μου απαγορέψουν το κάπνισμα αυστηρά, προσωπικά θα περιορίσω σημαντικά τα λεφτά που χαλάω για εξόδους το μήνα (και δεν είναι λίγα) Δεν λέω ότι ο νόμος είναι λάθος ή ότι δε πρέπει να κυνηγάνε τα μαγαζιά (και εμένα μαζί) εφόσον παρανομούμε, λέω απλά το πως βλέπω τα πράγματα από μια άλλη οπτική Οχι δεν σε πιστεύω γιατί μια χώρα όπως η Ελλάδα που έχει ~35% καπνιστές για μάντεψε το υπόλοιπο 65% τι οικονομική δύναμη έχει. Θα το πω και εδώ γιατί το είχα γράψει και παλιότερα. Στο πατρικό μου που βρίσκεται σε μια πόλη περίπου 25 χιλιάδων κατοίκων (μαζί με τα χωριά) και το κέντρο της πόλης είναι κυριολεκτικά μια ευθεία πεζόδρομος της πλάκας που βρίσκονται όλο και όλο 5-6 μαγαζιά. Αν έρθεις βράδυ Σαββάτου θα νομίζεις ότι έπεσε βόμβα, μια αρκούδα εδώ, μια αρκούδα παραπέρα σε όλα τα μαγαζιά εκτός από ένα. Αυτό το ένα μαγαζί λοιπόν όποια μέρα και να έρθεις και ότι ώρα και να πας είναι γεμάτο. Γιατί; Γιατί είναι το μοναδικό μαγαζί που πραγματικά δεν επιτρέπει τσιγάρο μέσα. Βλέπεις οι μη καπνιστές βρήκαν επιτέλους ένα μέρος που μπορούν να βγουν χωρίς πρόβλημα και ακόμα και καπνιστές απολαμβάνουν την όσο γίνεται καθαρή ατμόσφαιρα. Για την ιστορία λόγο επαρχίας οι καπνιστές είναι πολύ περισσότεροι από ότι βλέπεις σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη. Σήμερα βέβαια έχουμε και δεύτερο μαγαζί που ακολουθεί την ίδια λογική μετά την ανακαίνιση του με διαφορετικό προϊόν και μάντεψε, έχει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με το παραπάνω παράδειγμα. Βλέπεις εκτός από το γεγονός ότι οι μη καπνιστές είναι σχεδόν διπλάσιοι ακόμα και οι καπνιστές μπορούν να εκτιμήσουν το γεγονός ότι μετά από μια έξοδο όταν επιστρέψουν στο σπίτι δεν θα βρωμάει ακόμα και το βρακί τους τσιγάρο. Τέλος το τσιγάρο δεν πρέπει να κοπεί για εμένα που πάω σαν πελάτης αλλά για τους εργαζόμενους. Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια επαγγέλματα σερβιτόρων, μπάρμαν και λοιπά κολλούσαν βαρέα και ανθυγιεινά οπότε ιστορίες για αγρίους κομμένες. 1
k_w_t Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, gorilas13 είπε Συμφωνώ, αλλά ούτε ο μη καπνιστής παθαίνει κάτι αν εγώ καπνίζω στο απέναντι μαγαζί για καπνιστές. Έχει απαγορευτεί η διαφήμιση τσιγάρου σε τηλεόραση κτλ..γιατί να μην απογορευτεί και η δημόσια προβολή ανθρώπων να τρώνε ζωικά λίπη ακριβώς για τους ίδιους λόγους? Αλλο το απεναντι μαγαζι αλλο το διπλα τραπεζι. Ο καθενας δεν μπορει να πει οτι δεν θελω να βλεπω οτι νομιζω οτι σκοτωνει. Να απαγορεψουμε τις διαφημισεις για αυτοκινητα και μοτοσυκλετες μιας και ειναι υψηλο ποσοστο θανατου απο τροχαια ατυχηματα ? Γενικα σε αυτη την χωρα οποιος πιστευει κατι διαφορετικο θελει να το επιβαλει... Πχ "Ειμαι βιγκαν να απαγορευτει η πωληση κρεατος,ειμαι αθεος να κατεβουν οι εικονες και να καταργηθει η προσευχη.." Η ελευθερια μας σταματαει εκει που αρχιζει η ελευθερια του αλλου. Εαν εγω τρωω 10κιλα προβατινα την εβδομαδα δεν ενοχλω κανεναν εκτος απο τα προβατα (τα οποια εκτρέφονται για αυτον το λογο ). Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από k_w_t 1
MikroKoala Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 4 ώρες πριν, paredwse είπε Στο Βερολίνο δοκίμασε να ανάψεις τσιγάρο σε εσωτερικό χώρο να δεις σε πόσα δευτερόλεπτα θα σε βγάλουν έξω σηκωτό... Υπάρχουν μαγαζιά που απαγορεύεται υπάρχουν μαγαζιά που επιτρέπεται αλλά απαγορεύεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 18. Μιλάω για καφετέριες επίσης κάθε κρατίδιο στην Γερμανία έχει διαφορετικες νομοθεσίες π.χ σε άλλη πόλη επιτρέπεται το κάπνισμα αρκεί να είναι σε ξεχωριστό χώρο και να μην περνάς μεσα από τους καπνίζοντες αν θες να μπεις-βγεις στο μαγαζί η πας τουαλέτα Στο θέμα μας αν και καπνιστής μακαρι να έχει εφαρμογή ο νόμος θα είναι καλύτερα για όλους
pontez2 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, k_w_t είπε Εαν εγω τρωω 10κιλα προβατινα την εβδομαδα δεν ενοχλω κανεναν εκτος απο τα προβατα (τα οποια εκτρέφονται για αυτον το λογο ). Κιόμως κατά την άποψη αρκετών, επηρεάζεις αρνητικά το συστημα υγείας που θα πρέπει να σε σώσει αν πάθεις καρδιακό, χοληστερίνες κτλ και για αυτο θα πρέπει να το κοψεις. εξου και ο λόγος που γινεται για τη κατάργηση του αλατιού κτλ κτλ.
koulkos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Εγώ θα ήθελα να πάω κόντρα στη λογική της απαγόρευσης και του περιορισμού και να επισημάνω το εξής. Παρατηρώ εδώ και χρόνια μια σταθερή μείωση του ποσοστού των καπνιστών. Το καταλαβαίνω στον περίγυρο μου, στις παρέες μου, στις δουλειές, στη διασκέδαση. Το μαρτυρούν και αρκετά στατιστικά για όποιους αρέσκονται στο ψάξιμο. Πλέον όλοι γνωρίζουν πόσο κακό κάνει το τσιγάρο, για πόσα και και πόσα ευθύνεται. Παράλληλα με τη σημαντική αύξηση του ποσοστού εκείνων που γυμνάζονται, παρατηρώ μια γενικότερη βελτίωση στον τρόπο ζωής μας. Ή τουλάχιστον γίνεται προσπάθεια. Παλιότερα σε μια μεγάλη παρέα οι μισοί θα κάπνιζαν. Τώρα βλέπω παρέες με 1-2 καπνιστές οι οποίοι προφανώς είτε λόγω παραπόνων, είτε λόγω κοινής λογικής, είτε λόγω συνδυασμού των ανωτέρω, σέβονται τους υπόλοιπους και βγαίνουν έξω για τη συνήθεια τους. Επίσης, όσα μαγαζιά απαγορεύουν το κάπνισμα είναι πάντα γεμάτα γιατί απλούστατα ο κόσμος άρχισε Τον Απρίλιο που ήμουν στην Μπρατισλάβα, στο 90% των μαγαζιών δεν κάπνιζε κανείς. Κάπνιζαν σε 2-3 μαγαζιά στο κέντρο που μένουν μέχρι αργά (και καλά χωρισμένος χώρος) και σε 2-3 καταστήματα που πωλούσαν πούρα και μπορούσες να τα καπνίσεις εκεί. Όπου και αν πήγα επικρατούσε μια καθαρή ατμόσφαιρα. Προσωπικά, πλέον είμαι περιστασιακός καπνιστής, δηλαδή μπορεί να κάνω 2 τσιγάρα σήμερα με ένα ποτό και μετά να ξανακάνω σε δύο μήνες. Απολαμβάνω όμως ένα καλό πούρο που και που. Αναρωτιέμαι λοιπόν, στην περίπτωση της καθολικής απαγόρευσης, θα είναι κακό να υπάρχουν μερικά καταστήματα στα οποία θα μπορώ να αγοράσω το πούρο μου και να το απολαύσω παρέα με ένα καλό ουίσκι; Είναι τόσο επαίσχυντο να μαζευτούν 2-3 άτομα σε ένα μέρος και να συζητούν για πούρα απολαμβάνοντας και ένα από αυτά; Θεωρώ όχι και μπορείς κάλλιστα σαν κράτος να διαβαθμίσεις τις άδειες των καταστημάτων έτσι ώστε να υπάρχουν και αυτά τα μαγαζιά, τα οποία και νόμιμα θα είναι και έσοδα θα φέρνουν. Οι καθολικές απαγορεύσεις, όπως έχουν δείξει και άπειρα παραδείγματα, το μόνο που κάνουν είναι να επιβάλλουν μια κατάσταση μέσω του εκφοβισμού. Δεν "επιβάλλεται" κουλτούρα η οποία και είναι αυτή που θα αλλάξει πραγματικά τις συνθήκες. Το κυριότερο παράδειγμα για εμάς εδώ, είναι τα ναρκωτικά. Απαγορεύονται, φυσικά, αλλά είναι τόσο έξω από την κουλτούρα του Έλληνα σε βαθμό να είμαστε τελευταίοι σε όλη την Ε.Ε. στη χρήση τους με ποσοστά που ειλικρινά μας κάνουν παράδειγμα προς μίμιση σε όλον τον κόσμο. Επιβλήθηκε από την απαγόρευση λοιπόν ή απλά λόγω άλλων συνθηκών (περιβαλλοντικών, οικογενειακών) δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος η συγκεκριμένη κουλτούρα ώστε να εδραιωθεί στη χώρα μας; Αντί λοιπόν να εκμεταλλευτούμε μια δυναμική κατάσταση (αυτή της μείωσης των καπνιστών) με επιχειρήματα και σεβασμό προς όλους, προσπαθώντας να το περάσουμε στο dna μας, καθόμαστε και συζητάμε για καθολικές απαγορεύσεις και τι κάνουν στις άλλες χώρες. Η μαγκιά θα είναι σε 10 χρόνια (και το πιστεύω) το 90% των μαγαζιών να είναι εντελώς άκαπνα και να υπάρχει ένα στα δέκα με άδεια καπνίσματος το οποίο και θα γεμίζει για αυτό και μόνο το λόγο, θα είναι δηλαδή τόσο ξένο το κάπνισμα που αυτό το 10% των συμπολιτών μας που θέλει ένα χώρο να καπνίσει με το ποτό του, θα το μπορεί και θα το γεμίζει.
AristidisZ Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε Οχι δεν σε πιστεύω γιατί μια χώρα όπως η Ελλάδα που έχει ~35% καπνιστές για μάντεψε το υπόλοιπο 65% τι οικονομική δύναμη έχει. Θα το πω και εδώ γιατί το είχα γράψει και παλιότερα. Στο πατρικό μου που βρίσκεται σε μια πόλη περίπου 25 χιλιάδων κατοίκων (μαζί με τα χωριά) και το κέντρο της πόλης είναι κυριολεκτικά μια ευθεία πεζόδρομος της πλάκας που βρίσκονται όλο και όλο 5-6 μαγαζιά. Αν έρθεις βράδυ Σαββάτου θα νομίζεις ότι έπεσε βόμβα, μια αρκούδα εδώ, μια αρκούδα παραπέρα σε όλα τα μαγαζιά εκτός από ένα. Αυτό το ένα μαγαζί λοιπόν όποια μέρα και να έρθεις και ότι ώρα και να πας είναι γεμάτο. Γιατί; Γιατί είναι το μοναδικό μαγαζί που πραγματικά δεν επιτρέπει τσιγάρο μέσα. Βλέπεις οι μη καπνιστές βρήκαν επιτέλους ένα μέρος που μπορούν να βγουν χωρίς πρόβλημα και ακόμα και καπνιστές απολαμβάνουν την όσο γίνεται καθαρή ατμόσφαιρα. Για την ιστορία λόγο επαρχίας οι καπνιστές είναι πολύ περισσότεροι από ότι βλέπεις σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη. Δε με απασχολεί και ιδιαίτερα αν με πιστεύεις, έχω μάτια και βλέπω τι γίνεται, τουλάχιστον στα μέρη που βγαίνω εγώ Εσύ τι λες λοιπόν, αν έχουν τέτοιο σουξέ τα μπαράκια που απαγορεύουν αυστηρά το κάπνισμα, είναι τόσο μαλάκες οι επιχειρηματίες και δε το εφαρμόζουν στην Αθήνα ;
k_w_t Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, pontez2 είπε Κιόμως κατά την άποψη αρκετών, επηρεάζεις αρνητικά το συστημα υγείας που θα πρέπει να σε σώσει αν πάθεις καρδιακό, χοληστερίνες κτλ και για αυτο θα πρέπει να το κοψεις. εξου και ο λόγος που γινεται για τη κατάργηση του αλατιού κτλ κτλ. Για τον ιδιο λογο να σταματησουμε να οδηγουμε γιατι επιβαρυνουμε το συστημα υγειας με καταγματα ,εντατικες κτλ... Τουλαχιστον οι καπνιστες πληρωνουμε μεγαλυτερους εμμεσους φορους. (στα 4,5€ το πακετο τα 3,8€ ειναι φοροι)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, AristidisZ said: Δε με απασχολεί και ιδιαίτερα αν με πιστεύεις, έχω μάτια και βλέπω τι γίνεται, τουλάχιστον στα μέρη που βγαίνω εγώ Εσύ τι λες λοιπόν, αν έχουν τέτοιο σουξέ τα μπαράκια που απαγορεύουν αυστηρά το κάπνισμα, είναι τόσο μαλάκες οι επιχειρηματίες και δε το εφαρμόζουν στην Αθήνα ; Αν το μαγαζί γαμεί, είναι μλκές ναι, αν έχουν άλλο ένα από τα χιλιάδες καταστήματα που δεν προσφέρει τπτ διαφορετικό (τοποθεσία/υπηρεσίες/προϊόντα) όχι. Κλασικό παράδειγμα η Local Pub στο Χαλάνδρι που δεν επιτρέπεται από τότε που άνοιξε και παρόλα αυτά γίνεται χαμός... Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από ThReSh 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 3 ώρες πριν, AristidisZ είπε Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα Επειδή δε καπνίζεις εσύ (και καλά κάνεις) δεν πάει να πει ότι το τσιγάρο δε κολλάει πουθενά Δε κολλάει στον δικό σου τρόπο διασκέδασης, όπως για κάποιους άλλους δε κολλάει το ποτό, και ούτω καθεξής Δεν είσαι ο μόνος άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη όμως τρελη ειρωνια να το λεει αυτο ενας καπνιστης 🤣
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, ManFromEarth είπε γνωστη μου - μαια στο επαγγελμα - σε ραντεβου με εγγυο για να μιλησουν με τον τοκετο, η εγγυος ζητησε να βγει στο μπαλκονι να καπνισει... Βλαμμένη,επικίνδυνη και με τη γέννα πρέπει να της αφαιρεθεί το παιδί.
pontez2 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 1+1=2 λενε στου χουριό μου! Το κάπνισμα βλάπτει. Το κάπνισμα βλάπτει και οσους ειναι διπλα σου. Ο νομος περιορίζει τους καπνιστές, δε τους απαγορεύει να καπνιζουν πχ στη μέση του δρόμου. Θες να καπνίσεις λοιπόν; Πας έξω και καπνίζεις. 2 λεπτά πριν, DeineL Vian είπε Βλαμμένη,επικίνδυνη και με τη γέννα πρέπει να της αφαιρεθεί το παιδί. Σιγά μη την εκτελέσουν κιολας τη γυναίκα
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, pontez2 είπε 1+1=2 λενε στου χουριό μου! Το κάπνισμα βλάπτει. Το κάπνισμα βλάπτει και οσους ειναι διπλα σου. Ο νομος περιορίζει τους καπνιστές, δε τους απαγορεύει να καπνιζουν πχ στη μέση του δρόμου. Θες να καπνίσεις λοιπόν; Πας έξω και καπνίζεις. Σιγά μη την εκτελέσουν κιολας τη γυναίκα Με είδες, δεν είμαι τόσο κακός 😁 Α λέει γέννησε μια φίλη μου, όσο ήταν έγκυος ,κάπνιζε. Δεν έπαθε τπτ το παιδί ,μια χαρά βγήκε. Τα χέρια ψηλά όλοι.
ManFromEarth Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 9 λεπτά πριν, gorilas13 είπε Βέβαια στην Γερμανία και την Ολλανδία είναι πιο πολιτισμένοι από εμάς. Αχ πότε μωρέ θα γίνουμε επιτέλους Ευρωπαίοι και εμείς. Λοιπόν, Τέρμα το κάπνισμα παντού. Τέρμα τα σπλινάντερα και τα κοκορέτσια το Πάσχα. Τέρμα τα βαρελώτα και τα δυναμιτάκια σε γάμους και Εκκλησίες. Τέρμα και οι εκκλησίες, οι Ευρωπαίοι είναι άθεοι. Τέρμα τα βρισίδια στα γήπεδα. Αν το παιδί σου γίνει γκέι να χαίρεσαι και να βρεις ενα καλό γαμπρό να τον παντρέψεις.Τέρμα ο ρατσισμός, αν ένα καλό παιδί πακιστανό ζητήσει την κόρη σου να του δώσεις την ευχή σου. Πρέπει να γίνουμε πολιτισμένοι ευρωπέοι. γοριλας indeed. 8 λεπτά πριν, ThReSh είπε Κλασικό παράδειγμα η Local Pub στο Χαλάνδρι που δεν επιτρέπεται από τότε που άνοιξε και παρόλα αυτά γίνεται χαμός... βοηθαει οτι εχει ολοκληρο πλατειακι για παρτη του μπροστα Κατα τα αλλα συμφωνω, και φετος που η συζυγος ειναι εγγυος, την επιλεξαμε για βραδυνη εξοδο το χειμωνα ακριβως λογο της απαγορευσης το τσιγαρο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις