Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτους που σου πετανε και τη γοπα κατω μπροστα σου επιδηκτικα υπαρχει νομος η πρεπει να πεσει μπουνιδι ; Η νομιζουν οτι η αυλη του αλλου ειναι μπουρδελο για τα σκουπιδια τους αφου δεν υπαρχει τιμωρια ; H γαιδουρια μερικων καπνιστων  δεν εχει οριο 

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Απαντ. 910
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τον πέτυχε τον σκοπό του το νήμα. Well done :rolleyes:

5 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Αυτους που σου πετανε και τη γοπα κατω μπροστα σου επιδηκτικα υπαρχει νομος η πρεπει να πεσει μπουνιδι ;

Σιγά μην σκίσεις κάνα καλσόν εσύ.

• Sad 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Εσύ σκέφτηκες να κάτσεις τέσσερα τραπέζια πιο πέρα;

βασικα εγω καθομουν δεν ξερω αν το προσεξες ,βασικα εγω ειμαι νομιμος ,εξωτερικο χωρο  δεν ξερω αν το προσεξες ,λες να κανω χατηρια στην καθε βλαμμενη?και δεν εχει σχεση με το βαρυς και ελαφρυς

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, l337 είπε

Τον πέτυχε τον σκοπό του το νήμα. Well done :rolleyes:

Σιγά μην σκίσεις κάνα καλσόν εσύ.

Κανω προθερμανση για το αχτι που θα βγαλω στον επομενο που θα πιασω θα τη πληρωσει για ολους :P

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, green gordon είπε

Ο νόμος αυτός πως ακριβώς θα εφαρμοστεί?Εννοώ ποια μέσα θα διαθέσει η πολιτεία να ασχοληθούν με την εφαρμογή του?

Τα ίδια που τρώνε ξύλο όταν μπαίνουν σε ταβέρνες που δεν κόβουν αποδείξεις?

Την ανύπαρκτη αστυνομία?

Σοβαρά ρωτάω τώρα ποιο είναι το πλάνο?

Δεν θα εφαρμοστεί, όπως δεν εφαρμόζεται ο νόμος του "Μέγιστη ταχύτητα σε αυτοκινητόδρομο 120χλμ". 

Και όσο δεν υπάρχει κοινή λογική (που ΔΕΝ υπάρχει), τόσο τα φαινόμενα αυτά δεν θα εξαλειφθούν ποτέ. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Το θέμα είναι ότι υπάρχουν άπειρα γαϊδούρια καπνιστών (θεωρώ ότι δεν ανήκω σε αυτούς), αλλά τελικά είναι και πολλοί αντικαπνιστές που την έχουν δει Ράμπο

Όπως πρέπει πρώτα εμείς οι καπνιστές να σεβόμαστε τους νόμους, οφείλουν και οι μη καπνιστές να σέβονται το δικαίωμα στη χρήση του προϊόντος από τους καπνιστές εκεί όπου το επιτρέπει ο νόμος 

Κοινώς αν σε πειράζει ο καπνός από το τσιγάρο μου στη παραλία, τα κουβαδάκια σου κλπ κλπ 

τι τραγικα πραματα ειναι αυτα που λες? θα απαγορευσεις εσυ σε ποιον θα κατσει στη παραλια? δεν εχει δικαιωμα να παει καποιος παραλια χωρις να τρωει στη μαπα το καπνο σου?

το προβλημα ειναι πως δεν εχετε κανενα μετρο και κανενα σεβασμο. το οτι δεν απαγορεύεται το καπνισμα δε σημαινει να κανετε ενα πακετο και να βρωμαει ολο το μερος ειτε εσωτερικος χωρος ειτε εξωτερικος.

αν δεν θελετε απαγορευσεις να καταλαβετε επιτελους οτι η ελευθερια σας σταματαει εκει που ξεκιναει του αλλουνου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου εχει τυχει και ελληνο/ολλανδος να κανει ντα'ιλικια εδω ενω εκει ξερει οτι θα του κοψουν το κολο και ο πολακης ναναι . Οχι που θα φοβασαι να μιλησεις οπως εδω ....

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε χώρους που επιτρέπεται να μπουν ανήλικα είναι απαράδεκτο να επιτρέπεται το κάπνισμα. Εσύ μπορείς να είσαι ενήλικας και να έχεις αποφασίσει πως θες να καταστρέψεις την υγεία σου. Σε ένα εστιατόριο  η σε μια καφετέρια όμως πηγαίνουν και παιδάκια. Με ποιο δικαίωμα αποφασίζεις για αυτά να καπνίσουν; Ούτε οι γονείς τους δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα. Γιατί άμα καπνίζεις μπροστά στο παιδί σου κακοποιείς τα πνευμόνια του.

Θέλετε λοιπόν να αποφασίσετε να καπνίζουν στα εστιατόρια σας; θα πρέπει να απαγορέψετε την είσοδο ανήλικων ατόμων σε αυτά. Οπότε με το καλημέρα χάνετε τις οικογένειες από πελάτες, είτε οι γονείς είναι καπνιστές είτε όχι.

Επεξ/σία από manolis115
  • Like 1
Δημοσ.

Έχουμε φτάσει στο σημείο όπου ο σεβασμός της υγείας του διπλανού έγινε αντικείμενο συζήτησης και αντιπαράθεσης.  Αυτό και μόνο θα έπρεπε να προβληματίζει. 

• Like 11
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, slk200gr είπε

βασικα εγω καθομουν δεν ξερω αν το προσεξες ,βασικα εγω ειμαι νομιμος ,εξωτερικο χωρο  δεν ξερω αν το προσεξες ,λες να κανω χατηρια στην καθε βλαμμενη?και δεν εχει σχεση με το βαρυς και ελαφρυς

Αν και ο τρόπος έκφρασής σου δεν μου άρεσε στο συγκεκριμένο νήμα, προσωπικά εγώ αν και αντικαπνιστής δεν μπορώ να σου πω και μπράβο (λόγο του πώς αντέδρασες), ΑΛΛΑ στη συγκεκριμένη περίπτωση το "λάθος" είχε γίνει απ'την γυναίκα που ήρθε και κάθισε δίπλα. Συνεπώς προσωπικά ΔΕΝ θεωρώ ότι εσύ έκανες κάτι λάθος, τουλάχιστον μέχρι το σημείο που την έκραξες. 

Εφόσον ο νόμος σε καλύπτει, ΚΑΙ εφόσον υπάρχουν άλλα τραπέζια ελεύθερα, μπορούσε απλά να κάνει άλλη επιλογή.

Δηλαδή εντάξει είπαμε, είμαστε αντικαπνιστές αλλά έχει και ο καπνιστής "δικαίωμα" να καπνίζει εκεί που θέλει, ειδικά με δεδομένο ότι εμείς οι αντικαπνιστές έχουμε στον ίδιο χώρο/μαγαζί και άλλες εναλλακτικές να κάτσουμε. 

3 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

τι τραγικα πραματα ειναι αυτα που λες? θα απαγορευσεις εσυ σε ποιον θα κατσει στη παραλια? δεν εχει δικαιωμα να παει καποιος παραλια χωρις να τρωει στη μαπα το καπνο σου?

Στην παραλία όπως λες φίλε μου ο χώρος είναι ανοικτός και μεγάλος, με πολλές επιλογές του που να κάτσει κάποιος. Κανείς λοιπόν δεν απαγορεύει σε κάποιον κάτι. Το αν εγώ (αντικαπνιστής) έρθω ουρανοκατέβατος και θέλω να μπαστακωθώ δίπλα στον καπνιστή ο οποίος στην τελική ήταν εκεί πριν από μένα, δε νομίζω πως έχω δικαίωμα να του πω να το σβήσει, ακόμα και 5 νεογνά να κουβαλάω. 

Αυτή προφανώς είναι η άποψη μου.. αλλά θεωρώ ότι είτε η μία πλευρά είτε η άλλη ώρες ώρες το πηγαίνουμε στα άκρα και δεν καταφέρνουμε τίποτα....

Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, slk200gr είπε

Όπως και να έχει ο νόμος δεν λέει ότι μπορείς να βρίζεις τους άλλους όμως..

• Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, polaki said:

Αν και ο τρόπος έκφρασής σου δεν μου άρεσε στο συγκεκριμένο νήμα, προσωπικά εγώ αν και αντικαπνιστής δεν μπορώ να σου πω και μπράβο (λόγο του πώς αντέδρασες), ΑΛΛΑ στη συγκεκριμένη περίπτωση το "λάθος" είχε γίνει απ'την γυναίκα που ήρθε και κάθισε δίπλα. Συνεπώς προσωπικά ΔΕΝ θεωρώ ότι εσύ έκανες κάτι λάθος, τουλάχιστον μέχρι το σημείο που την έκραξες. 

Εφόσον ο νόμος σε καλύπτει, ΚΑΙ εφόσον υπάρχουν άλλα τραπέζια ελεύθερα, μπορούσε απλά να κάνει άλλη επιλογή.

Δηλαδή εντάξει είπαμε, είμαστε αντικαπνιστές αλλά έχει και ο καπνιστής "δικαίωμα" να καπνίζει εκεί που θέλει, ειδικά με δεδομένο ότι εμείς οι αντικαπνιστές έχουμε στον ίδιο χώρο/μαγαζί και άλλες εναλλακτικές να κάτσουμε. 

Από τη στιγμή που το κάπνισμα μπορεί να γίνει ενοχλητικό για κάποιον, ακόμη και σε εξωτερικό χώρο μπορεί να υπάρξουν θεματάκια. Δεν βλέπω που είναι το κακό αν ο καπνός έρχεται συνεχώς πάνω μου να δηλώσω ευγενικά πως με ενοχλεί!

Ακόμη και στο δρόμο όταν περπατάω βρίζω (απο μέσα μου) όταν έχω μπροστά μου κάποιον που αφήνει πίσω του σύννεφα καπνού αλλά εκεί δεν του λέω κάτι και απλά τον προσπερνάω ή αλλάζω διαδρομή. :)

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, polaki είπε

Στην παραλία όπως λες φίλε μου ο χώρος είναι ανοικτός και μεγάλος, με πολλές επιλογές του που να κάτσει κάποιος. Κανείς λοιπόν δεν απαγορεύει σε κάποιον κάτι. Το αν εγώ (αντικαπνιστής) έρθω ουρανοκατέβατος και θέλω να μπαστακωθώ δίπλα στον καπνιστή ο οποίος στην τελική ήταν εκεί πριν από μένα, δε νομίζω πως έχω δικαίωμα να του πω να το σβήσει, ακόμα και 5 νεογνά να κουβαλάω. 

Αυτή προφανώς είναι η άποψη μου.. αλλά θεωρώ ότι είτε η μία πλευρά είτε η άλλη ώρες ώρες το πηγαίνουμε στα άκρα και δεν καταφέρνουμε τίποτα....

Αρκεί να μην πετάξει την γόπα στην άμμο μετά, που πάρα πολλοί καπνιστές το κάνουν..

Δημοσ.
5 ώρες πριν, mclein² είπε

γιατι να μην αποφασιζει ο επιχειρηματιας ομως ειναι η ερωτηση ; 

5 ώρες πριν, mclein² είπε

εγω που ειμαι ιδιοκτητης μαγαζιου και οχι αστυφυλακας ή νομοθέτης ή φασιστας για να περιοριζω τους ανθρωπους

γιατι δε μπορω να αποφασισω στο μαγαζι μου αν θελω καπνιστες ή μη ή και τους δυο ; ; ; 

γιατι προφανως θελω ελευθερια & τα χρήματα ολων.

αν δε γινεται αυτο, θελω αυτοι που ενοχλουνται με κατι προαιρετικο να μην ερχονται στο μαγαζι μου. 

οποτε αφηνω το μαγαζι ελευθερο και οι μη καπνιστες που ειναι οι ενοχλημενοι στην περιπτωση, απλως δεν πατανε.

ουτε προστιμα, ουτε μαστιγια, ουτε ανθρωποι ρουφιανοι...απλως δεν πατας στο μαγαζι μου και εισαι ευτυχισμενος.

γιατι να προσαρμοστω εγω στα θελω σου κι οχι εσυ στα δικα μου ;

εννοειται να υπαρχουν ταμπελες (εστω και τεραστιες / ασχημες) εξωτερικα οπου θα ενημερωνουν πως το μερος ειναι ελευθερο καπνισματος.

4 ώρες πριν, mclein² είπε

στ'αληθεια προσπαθω να καταλαβω γιατι ειναι κακο ενα μαγαζι να επιλεγει την πολιτικη του.

εσυ τουλαχιστον απαντας με επιχειρηματα και θα ηθελα να δω την οπτικη σου.

ποιο ειναι το προβλημα να ενημερωνουμε τους δυνητικους πελατες για το καθεστως που επικρατει στο χωρο μας ; 

η τελικη αποφαση ειναι δικη τους. ειτε θα συνυπαρχουν - ειτε απλα θα προσπερνουν.

αφου συμπεριφερεστε φασιστικα και δεν αφηνετε ν'αποφασισουμε για τις επιχειρησεις μας, αυτο θα ειναι το προβλημα.

αν το κάθε μαγαζί μπορεί να επιλέγει την πολιτική του, τότε ουσιαστικά ακυρώνεις το νόμο, οπότε ποιο το νόημα;

αν πεις να υπάρχει μια ποσόστωση και να μπορεί πχ ένα 20% των μαγαζιών σε μια περιοχή να είναι για καπνιστές, τότε θα αρχίσουν τα "γιατί έγινε εκείνο το μαγαζί και όχι το δικό μου" κτλ... 

5 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα 

Επειδή δε καπνίζεις εσύ (και καλά κάνεις) δεν πάει να πει ότι το τσιγάρο δε κολλάει πουθενά

Δε κολλάει στον δικό σου τρόπο διασκέδασης, όπως για κάποιους άλλους δε κολλάει το ποτό, και ούτω καθεξής 

Δεν είσαι ο μόνος άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη όμως 

προσωπικά μου φαίνεται αδιανόητο, το να επιλέξει κάποιος να μη βγει να φάει/πιει/χορέψει/διασκεδάσει κτλ επειδή δεν θα μπορεί να καπνίσει παράλληλα... πιστεύω οτι μια δοκιμή θα μας πείσει, στην πράξη... όλες οι χώρες του Δυτικού κόσμου, το έχουν εφαρμόσει επιτυχώς και δεν είδα μαγαζιά να βάζουν λουκέτο...

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, billdanos είπε

Από τη στιγμή που το κάπνισμα μπορεί να γίνει ενοχλητικό για κάποιον, ακόμη και σε εξωτερικό χώρο μπορεί να υπάρξουν θεματάκια. Δεν βλέπω που είναι το κακό αν ο καπνός έρχεται συνεχώς πάνω μου να δηλώσω ευγενικά πως με ενοχλεί!

Ακόμη και στο δρόμο όταν περπατάω βρίζω (απο μέσα μου) όταν έχω μπροστά μου κάποιον που αφήνει πίσω του σύννεφα καπνού αλλά εκεί δεν του λέω κάτι και απλά τον προσπερνάω ή αλλάζω διαδρομή. :)

Απλά με το γράμμα του νόμου δεν απαγορεύεται. Και εντάξει λογικό είναι σε ανοιχτό χώρο. Αντικαπνιστής είμαι αλλά και οι καπνιστές δεν είναι οι απόκληροι της κοινωνίας :P Σε ανοιχτό χώρο είναι ΟΚ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...