Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καπνιστής είμαι, δυστυχώς φανατικός. Ο νόμος είναι ορθός, και θα πρέπει να εφαρμόζεται. Και ένας από τους λόγους που η χώρα μας βρίσκεται σε αυτό το σημείο, είναι απλά γιατί πολλοί από εμάς δεν θέλουν να γίνουν "ρουφιάνοι".

• Like 18
  • Thanks 3
  • Απαντ. 910
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dante80 είπε

Καπνιστής είμαι, δυστυχώς φανατικός. Ο νόμος είναι ορθός, και θα πρέπει να εφαρμόζεται. Και ένας από τους λόγους που η χώρα μας βρίσκεται σε αυτό το σημείο, είναι απλά γιατί πολλοί από εμάς δεν θέλουν να γίνουν "ρουφιάνοι".

αν το ρουφιανιλικι ηταν καλη πραξη θα το λεγανε αρετη 

• Like 1
Δημοσ.

Ένα καλό θέμα συζήτησης για 2-3 μήνες ακόμη.

Μόλις χειμωνιάσει και μπούμε όλοι μέσα όλα θα έχουν ξεχαστεί καπνιστές και μη καπνιστές θα τα έχουν βρει οι καπνιστές θα καπνίζουν στην αρχή διακριτικά και μετά ελεύθερα.

• Like 4
  • Sad 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Snoob είπε

έχουμε περιορίσει πολύ τις εξόδους μας γιατί τα καταστήματα που εφαρμόζουν τον αντικαπνιστικό χωρίς φαιδρά παραθυράκια είναι ελάχιστα

Πίστεψέ με, με πλήρη εφαρμογή του νόμου θα περιοριστούν πολύ περισσότερο οι έξοδοι του κόσμου που είναι από την απέναντι πλευρά, και οι συνέπειες στα μαγαζιά θα είναι πολύ πιο σοβαρές με την αποχή καπνιστών εν συγκρίσει με την αποχή των αντικαπνιστών

Στην κουλτούρα μου σαν Έλληνας η έξοδος για φαγητό (ή καφέ / ποτό) δεν γίνεται μόνο για φάω ένα πιάτο φαγητό (όπως κάνουν οι βόρειοι) και να πάω σπίτι μου, γίνεται στα πλαίσια socializing με τους φίλους μου κλπ κλπ. 

Αν μου απαγορέψουν το κάπνισμα αυστηρά, προσωπικά θα περιορίσω σημαντικά τα λεφτά που χαλάω για εξόδους το μήνα (και δεν είναι λίγα) 

Δεν λέω ότι ο νόμος είναι λάθος ή ότι δε πρέπει να κυνηγάνε τα μαγαζιά (και εμένα μαζί) εφόσον παρανομούμε, λέω απλά το πως βλέπω τα πράγματα από μια άλλη οπτική 

• Like 7
  • Confused 2
  • Sad 3
Δημοσ.

γιατι να μην επιλεγει ομως ο ιδιοκτητης του μαγαζιου αν θελει να επιτρεπεται το καπνισμα ή οχι ; 

εγω ριχνω 1.000.000€, πληρωνω τους φορους μου, εχω τοπ υπηρεσίες & το μαγαζι μου το κανω τεκκε. 

οποιος μη καπνιστης δεν επιθυμει να υποφέρει, μπορει απλα να παει σε αλλο μαγαζι.

πιστευετε οτι θα το κλεισω αν εχω μαγαζαρα ;;;

• Like 5
  • Confused 1
  • Sad 2
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Συμφωνώ απόλυτα, και εγώ καπνιστής είμαι. Αλλα είμαι υπέρ της πλήρους απαγόρευσης.

Στη χώρα που μένω πρίν λιγα χρόνια απαγορεύτηκε το κάπνισμα.

Στην αρχή δεν μας άρεσε αλλα μόλις το συνηθίσεις μονο υπέρ έχει.

Βγαινεις μια στο τόσο για ενα τσιγάρο και αυτό, ενα ποτο δυο τσιγάρα οχι 7 - 8

Και δε βγαινω εξω μια φορά το μήνα βγαίνω συνέχεια.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, paredwse είπε

Στο Βερολίνο  δοκίμασε να ανάψεις τσιγάρο σε εσωτερικό χώρο να δεις σε πόσα δευτερόλεπτα θα σε βγάλουν έξω σηκωτό... 

Το Βερολινο ειναι η μοναδικη πολη της Γερμανιας που το μαγαζι μπορει να αποφασισεις αν στο, κατω των 100 ατομων χωρητικότητας μπαρ μονο, επιτρεπεται το καπνισμα. Οποτε σαν παραδειγμα δεν ειναι και τοσο on the target. Αλλα παντα ητανε το Βερολινο μια ιδιαιτερη περιπτωση. Σε ολες τις αλλες πολεις, χωρες, ετσ δεν επιτρεπεται ουτε για πλακα. Πρεπει να βγεις εξω απο το μαγαζι για να καπνισεις. 

Και στην Ολλανδια φυσικα και δεν επιτρεπεται και δεν καπνιζουνε μεσα, εκτος απο τα coffee shops, οπου προφανως αυτος ειναι και ο ρολος τους. 

6 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Πίστεψέ με, με πλήρη εφαρμογή του νόμου θα περιοριστούν πολύ περισσότερο οι έξοδοι του κόσμου που είναι από την απέναντι πλευρά, και οι συνέπειες στα μαγαζιά θα είναι πολύ πιο σοβαρές με την αποχή καπνιστών εν συγκρίσει με την αποχή των αντικαπνιστών

Στην κουλτούρα μου σαν Έλληνας η έξοδος για φαγητό (ή καφέ / ποτό) δεν γίνεται μόνο για φάω ένα πιάτο φαγητό (όπως κάνουν οι βόρειοι) και να πάω σπίτι μου, γίνεται στα πλαίσια socializing με τους φίλους μου κλπ κλπ. 

Αν μου απαγορέψουν το κάπνισμα αυστηρά, προσωπικά θα περιορίσω σημαντικά τα λεφτά που χαλάω για εξόδους το μήνα (και δεν είναι λίγα) 

Δεν λέω ότι ο νόμος είναι λάθος ή ότι δε πρέπει να κυνηγάνε τα μαγαζιά (και εμένα μαζί) εφόσον παρανομούμε, λέω απλά το πως βλέπω τα πράγματα από μια άλλη οπτική 

Ασε μας ρε τωρα που δεν θα βγει ο αλλος επειδη δεν μπορει να καπνισει μεσα στο μαγαζι τωρα. Μια υπερβολικα μικρη μειοψηφια θα σκεφτει ετσι, η οποια καλα θα κανει ποτε να μην βγει απο το σπιτι της με τα μυαλα που κουβαλα. Στην τελικη τα ιδια λεγανε σε καθε χωρα πριν απαγορευτει, μια χαρα εμαθε ο κοσμος και αμα ηθελε να καπνιζει εβγαινε εξω, σε χωρες με πολυ περισσοτερο κρυο μαλιστα.  

Επεξ/σία από Papakaliati
  • Like 19
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Papakaliati είπε

. Σε ολες τις αλλες πολεις, χωρες, ετσ δεν επιτρεπεται ουτε για πλακα. Πρεπει να βγεις εξω απο το μαγαζι για να καπνισεις. 

και στο dusseldorf υπηρχαν στην παλια πολη  3 μαγαζια που επιτρεπεται (ισως να ειναι και περισσοτερα απλα 3 βρηκα εγω)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Papakaliati είπε

Ασε μας ρε τωρα που δεν θα βγει ο αλλος επειδη δεν μπορει να καπνισει μεσα στο μαγαζι τωρα. Μια υπερβολικα μικρη μειοψηφια θα σκεφτει ετσι, η οποια καλα θα κανει ποτε να μην βγει απο το σπιτι της με τα μυαλα που κουβαλα. 

Καταρχάς να μου μιλάς καλύτερα, δεν είμαστε φιλαράκια 

Κατά δεύτερον, σου έγραψα την άποψή μου, με βάση το πως κινούμαι εγώ και η παρέα μου

Αν εσύ πιστεύεις ότι αποτελούμε μια υπερβολικά μικρή μειοψηφία δικαίωμά σου, εγώ έχω άλλη άποψη

• Like 5
  • Confused 1
  • Sad 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Papakaliati είπε

Ασε μας ρε τωρα που δεν θα βγει ο αλλος επειδη δεν μπορει να καπνισει μεσα στο μαγαζι τωρα. Μια υπερβολικα μικρη μειοψηφια θα σκεφτει ετσι, η οποια καλα θα κανει ποτε να μην βγει απο το σπιτι της με τα μυαλα που κουβαλα. Στην τελικη τα ιδια λεγανε σε καθε χωρα πριν απαγορευτει, μια χαρα εμαθε ο κοσμος και αμα ηθελε να καπνιζει εβγαινε εξω, σε χωρες με πολυ περισσοτερο κρυο μαλιστα.  

γιατι να μην αποφασιζει ο επιχειρηματιας ομως ειναι η ερωτηση ; 

• Confused 3
  • Sad 1
Δημοσ.
1 hour ago, slk200gr said:

στην γερμανια,στην ελβετια,ολλανδια ειναι ετσι για βελγιο δεν εχω αποψη ,οσο για το ρουφιανιλικι δεν θα ξεχασω οταν πρωτοεφαρμοστηκε ο νομος που καποιος εκανε καταγγελια για εναν που καπνιζει 20 μετρα μακρυα του,οκ επιβολη του νομου ειναι

αλλο που δεν θελει το καθε γιδι να ρουφιανεψει τον διπλανο του, διαφωνω με το μη ρουφιανιλικι, 

εγω πιστευω οτι ειμαστε ρουφιανοι υπερ του δεοντος.. με το παραμικρο θα βγαλουμε το ματι του διπλανου μας χωρις δευτερη σκεψη

• Confused 2
Δημοσ.

Εντωμεταξυ στους σταθμους του ηλεκτρικου καπνιζουν μεχρι και οι υπάλληλοι... Δεν υπαρχει μελλον

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, slk200gr είπε

αν το ρουφιανιλικι ηταν καλη πραξη θα το λεγανε αρετη 

Θα αστειεύεσαι προφανώς. Επειδή έχω την υποψία ότι δεν αστειεύεσαι όμως, μάθε να διακρίνεις τις έννοιες.

Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να με κάνεις -με το ζόρι- συμμέτοχο στην αποκρουστική πράξη του καπνίσματος.

Τι σχέση έχει η ρουφιανιά με την τήρηση του νόμου; Έτσι έχεις μάθει να δικαιολογείς το "κάνω ό,τι γουστάρω και λογαριασμό δεν δίνω";

Guess what, το ορθό είναι να απομονωνέται αμέσως όποιος θέλει να κάνει τον θεριακλή.

Κάτσε σπίτι σου, κάντο τεκέ και θα μας βοηθήσεις όλους.

25 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Να περιοριστούν. Τι είδους λογική είναι αυτή; Βγαίνεις για να καπνίσεις; Είσαι σε λάθος δρόμο.

Φάε, πιες (με μέτρο όλα αυτά), μίλα με την παρέα σου ή με όποιον/α θέλεις και τέλος. Το τσιγάρο πού κολλάει;

• Like 14
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DEADLAZARUS είπε

Να περιοριστούν. Τι είδους λογική είναι αυτή; Βγαίνεις για να καπνίσεις; Είσαι σε λάθος δρόμο.

Φάε, πιες (με μέτρο όλα αυτά), μίλα με την παρέα σου ή με όποιον/α θέλεις και τέλος. Το τσιγάρο πού κολλάει;

Tι εννοείς που κολλάει το τσιγάρο ;

Το αλκοόλ δηλαδή που κολλάει με τις εξόδους ; 

Βγαίνεις για να πιεις ; 

Είσαι σε λάθος δρόμο 

• Like 7
  • Thanks 1
  • Confused 4
  • Sad 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...